הפעם הדיון הזה התעורר לאו דווקא מסיבות חיוביות עבור ולנסיה.. *אמנם מצב הקבוצה בליגה די טוב, אך מבחינה פיננסית לולנסיה עדיין בעיות רבות שמלוות אותה עוד מההפסדים אליה נקלעה בעונה שעברה - מקורות בספרד טוענים כי לראשי ולנסיה חובות בסך 50 מיליון, ויתחייבו להסדירם עד סוף החודש הנוכחי. עלות החוב גבוהה למדי כפי שרואים ויהיה קשה מאוד להסדירה בזמן, וכתוצאה מכך ייתכן שולנסיה תאלץ בצער רב למכור 2-1 משחקניה - צ'לסי ואיך לא מנצ'סטר סיטי כבר הביעו עניין בדויד וויאה שעשוי להימכר. בהתחשב בחוב הכספי האדיר, אין מנוס מכך שולנסיה אכן תמכור את הכוכב הראשי שלה. עידכונים בהמשך..
הלגרה שוחרר מוולנסיה http://www.marca.com/ficheros/marca/imagenes/helgueraemery_ES.Xxx איבן הלגרה סיכם היום עם הנהלת וולנסיה על התרת חוזהו שמסתיים ביוני 2010, ובכך שוחרר רשמית מהקבוצה. הבלם הספרדי שפתח בהרכב רק פעם אחת העונה במסגרת הליגה, התאכזב מאוד מספסולו במשחק בקאמפ-נואו נגד ברצלונה, למרות העובדה שוולנסיה חסרה את אלכסיס הפצוע(שייעדר עוד חודשיים) ואת קרלוס מרצ'אנה שהורחק, ומבחינתו זה היה הקש ששבר את גב הגמל. כבר תקופה ארוכה שבתקשורת דווח על יחסים רעועים בין המאמן אמארי לאיבן הלגרה(באחת האסיפות לפני משחק נזף אמארי בהלגרה ההמום ליד כל שאר חבריו), שהבין שהוא לא ייקבל הזדמנויות בקבוצה, והעדיף להשתחרר על מנת לקבל דקות משחק. וולנסיה מבחינתה לא מאוכזבת מהעניין שכן חוזהו של הלגרה היה נטל כלכלי כבד על המועדון. אמארי עצמו אמר היום לתקשורת:"אין לי שום דבר אישי נגד הלגרה". הכיוון של הלגרה הוא להישאר בליגה הספרדית, אך לא ייפסול הצעות מליגות אחרות במידה ויהיו אטרקטיביות יחסית. לי אישית היה עצוב לראות את הלגרה מחמם את הספסל בתקופה האחרונה ובכלל, יש משהו תמוה מאחורי ההחלטה של אמארי לא להשתמש בו אפילו לא בקאמפ-נואו, בטח שהלגרה היה עדיף על מהדורו שהוא כלל לא בלם וראו שהגנת וולנסיה באותו משחק הייתה מאוד חלשה. הלגרה הגיע לוולנסיה אחרי עונה יציבה וטובה בריאל מדריד תחת קאפלו, אבל המומנטום לא נמשך וגם אשתקד הוא היה מאוד בינוני. אני מאחל לו שיימצא קבוצה בליגה הספרדית ומחכה לשמוע את הגירסה שלו לעניין.
אחר כל התקופה שלו בולנסיה עקבתי אחריו ולא הפסתי לרחם על אחד השחקנים היותר מוערצים עליי מאז שהתחלתי להתעניין בכדורגל. די התאכזבתי כשהוא עזב את ריאל מדריד, לדעתי היה מקום שלא להביא את מצלדר ולהשאיר אותו, אבל זה לדיון אחר; אני מניח שהוא ירצה לשכוח את העונה שעברה ואת העונה הזאת עד כה, בתקווה שימצא קבוצה כמה שיותר מהר ויחזור לישורת וליכולת סבירה. העונה שעברה הייתה איומה מבחינתו ובצוותא עם שאר חבריו להגנה לולנסיה הייתה את אחת ההגנות הגרועות בליגה(לא שעכשיו היא להיט גדול..). כפי שאמר דור, המשחק האחרון היה הקש האחרון עבור הלגרה כאשר הוא העדיף את מאדורו, שתפקידו במקור הוא קשר אחורי על פניי הלגרה. עשה נכון שהשתחרר מולנסיה ונאחל לו רק הצלחה....
בולנסיה הוא היה כול כך גרוע, שבצדק אמארי לא נתן לו הזדמנות. ביכלל הלגיירה תמיד היה בלם בינוני ומטה. אהבתי אותו יותר כקשר.
סזאר יחליף את רנאן שנפצע http://estaticos02.marca.com/imagenes/2009/01/20/futbol/equipos/valencia/1232461863_0.Xxx פציעתו של רנאן במשחק נגד בילבאו ביום ראשון, שתשבית אותו למשך חודש וחצי, הניעה את אוני אמארי לחפש שוער נוסף לקבוצה, שיימלא את מקומו של רנאן, עד שזה ישוב. אוני אמארי לא מאמין בגואיטה ורוצה אותו כשוער שני בלבד. אמארי התעניין בשוער בעל ניסיון בליגה הספרדית, וביקש מהנהלת וולנסיה להחתים את סזאר סאנצ'ז בן ה-37, שוערה של טוטנהאם האנגלית שמתייבש בעיקר על הספסל. המועדונים כבר סיכמו את עניין ההעברה והשוער הספרדי הוותיק, שהיה במשך שנים ארוכות שוערה השני של ריאל מדריד, ובשנתיים האחרונות שיחק בסראגוסה איתה ירד ליגה, יערוך מחר את הבדיקות הרפואיות ויחתום רשמית בקבוצה. ----------------------------------- אני חושב שמדובר במהלך קצת פזיז, מה ייקרה כאשר רנאן יחזור לשחק?; בכל אופן, אני שמח לראות את סזאר חוזר לליגה הספרדית, רק שישאיר מאחור את היכולת שלו בשנה שעברה, במהלכה ספג המון שערים שטותיים. העונה הראשונה שלו בסראגוסה הייתה הרבה יותר חיובית.
כנראה שגואיטה באמת אחד שבלתי ניתן לשמוח עליו, אחרת אני לא רואה סיבה שאמארי יבצע מהלך מוזר שכזה. כשרנאן יחזור סאנצ'ס פשוט יחזור למקום המוכר העונה, הספסל.
סזאר הוצג כשחקן וולנסיה http://img444.imageshack.us/img444/2844/75670365rk7.Xxx סזאר סאנצ'ז, השוער הספרדי הוותיק בן ה-37 שהגיע מטוטנהאם, הוצג היום כשחקן וולנסיה במסיבת העיתונאים המסורתית. השוער הספרדי הוותיק הדגיש את שמחתו לחזור לליגה הספרדית, את הגאווה הגדולה מלהיות שחקן וולנסיה, ואת הדחף לשחק ולתרום לקבוצה כמה שאפשר. סזאר הודה לכל אנשי וולנסיה שעשו מאמץ כדי להביא אותו, והדגיש:"כששמעתי על ההצעה חתמתי בוולנסיה ללא היסוס. הרצונות שלי ושל וולנסיה עולים בקנה אחד". הוא גם הספיק לשבח את אוני אמארי, מאמנו החדש. אחרי חצי שנה מיותרת על הספסל של טוטנהאם, סזאר חולם כמובן על דקות משחק. "אם המאמן אומר לי עכשיו לצאת למשחק, אני מגיע באטרף, אני הולך לשחק עם ההתלהבות הכי גדולה בעולם", אמר. "בטוטנהאם לא קיבלתי הזדמנויות וחבל". סזאר לא יודע האם הוא יהיה שוער ראשון ואמר:"אני מגיע כדי להתחרות על מקום בהרכב. לוולנסיה יש שוערים טובים אבל אנחנו נעשה תחרות בריאה". סזאר רואה ברנאן וגואיטה חברים. "אנחנו משחקים באותה קבוצה ולכולם יש אותה מטרה. אני רוצה לעזור להם בעזרת הניסיון שלי. אנחנו חברים ולא אוייבים חלילה. אני רוצה לתרום". לסיום אמר:"וולנסיה היא אתגר גדול עבורי בשלב כזה של הקריירה. אומנם חתמנו לתקופה קצרה, אבל אם המצב יהיה טוב אז בוודאי שארצה להמשיך".
http://estaticos02.marca.com/imagenes/2009/01/26/futbol/equipos/valencia/1232971783_0.Xxx אוני אמארי נזף היום בשחקניו על התצוגה החלשה שלהם בהפסד אמש למאיורקה בחוץ(3-1). המאמן שבדרך-כלל נראה רגוע, כינס את השחקנים ונראה כעוס כאשר הרצה בפניהם לא פחות מ40 דקות, על כל הטעויות שביצעו אתמול וביקש מהם לשנות גישה חד וחלק. הוא רוצה שהאסיפה הזאת תיהיה נקודת מפנה עבור השחקנים, שלדעתו לא היו מספקים נחושים. אמארי הדגיש שהוא מצפה לראות שינוי במהירות הבזק, כבר במשחק גומלין רבע גמר גביע המלך נגד סביליה, ביום חמישי בפיחואן. דויד ויאה שהחמיץ את המשחק אמש בגלל פציעה, ישוב להרכב. חואקין יהיה בספק עד לרגע האחרון.
וולנסיה מציגה: חוב לשחקנים http://estaticos02.marca.com/imagenes/2009/02/13/futbol/equipos/valencia/1234539057_extras_portadilla_0.Xxx הבעיות הכלכיות בוולנסיה ממשיכות, כאשר הפעם התגלה שהקבוצה חייבת לשחקני הסגל לא פחות מ15 מליון יורו. ויסנטה סוריאנו, נשיא הקבוצה, דיבר בעבר עם שלושת הקפטנים - בראחה, אלבלדה ומרצ'אנה והבטיח להם שהבעייה תיסגר ביום שישי, ה-13 בפבראובר, וכאמור היום הגענו לתאריך המתוכנן והשחקנים עדיין לא קיבלו את הכסף. הנשיא הבטיח לטפל בבעייה בקרוב ונראה ששחקני וולנסיה עדיין סבלניים ולא יעשו שום פעולה מיוחדת. מה שבטוח, המצב הנוכחי לא תורם למוראל הירוד של הקבוצה, שהפסידה בחמשת משחקי החוץ האחרונים שלה. דויד ויאה ששמע גם היום על הבעיות הכלכיות, השתדל לא לדבר על כך ואמר בנוגע לעתידו - "אני לא שמעתי שוולנסיה רוצה למכור אותי. אני נשאר בוולנסיה עד סוף החוזה". ומנגד בכלי התקשורת מפרסמים שהקיץ יכול להיות מכריע מאוד עבור וולנסיה, והצעה גבוהה עבורו כן יכולה לפתות את וולנסיה.
http://estaticos.archivo.marca.com/ficheros/marca/imagenes/al/albiol_170907_ES.Xxx ראול אלביול, שחקנה של ולנסיה ניצב היום מול העיתונאים והביע את דעותיו במספר סוגיות כאשר המרכזיות שבהן הן כמובן המצב הכלכלי המטריד והיכולת המקצועית הלא משכנעת. "זה לא הזמן לחשוב על העבר, אלא לחשוב על הווה ולהסתכל אל העתיד" אבל שחקנה של נבחרת ספרד. "זה לא עוזר להסתכל לאחור, אנחנו חייבים לשקול את ההווה להתסכל קדימה. לנסות לעשות דברים בדרך הטובה ביותר. אנחנו חייבים לפעול על מנת לשפר את המצב הכלכלי והספורטיבי" הוא אמר. זה לא סוד שחלק משחקני הקבוצה עוד לא קיבלו את שכר חודש ינואר, ""אני לא מודאג, וגם החברים שלי בקבוצה לא. צריך לפתור את הדברים האלה. אני לא יודע אם יש שחקנים שאין להם אמון בהנהלה, אך חייבים לסמוך על הנשיא. צריך להיות קצת סבלניים ולהמשיך שהבעיה תיפטר" סיכם אלביול את הדאגות הפיננסיות בקבוצה. אלביול השיב גם לטענות על משחקה של הקבוצה במשחקים האחרונים, "ברור כי רמת הביצועים שלנו במשחקים האחרונים גרועה". "אנחנו עדיין במקום הרביעי". לולנסיה יש משחק בקרוב נגד דינמו קייב במסגרת גביע אופ"א, ""דינמו קייב קבוצה מצויינת ויהיה קשה מאוד לשחק אצלם, הקור יהיה קושי גדול". "אנחנו צריכים ללכת עד הסוף בגביע אופ"א, ישנם עוד הרבה שלבים עד הסוף אבל אנחנו נלהבים לקראת הטורניר. יש לנו מוטיבציה מיוחדת עקב הביצועים החלשים בליגה וההדחה מגביע המלך".
צרות צרורות בולנסיה: הוקפאו עבודות הבנייה על האיצטדיון החדש. הבנייה שכבר הגיעה ל 70% (הפנים של האיצטדיון כבר בנוי) נעצרה עקב חוסר יכולת של המועדון לעמוד בעלויות הכלכליות. אתר הבנייה ינטש השבוע והאיצטדיון שהיה צפוי להחנך תוך שנה, לא יחנך. גם מכירת שחקנים כנראה לא תספיק וחושבים על חלופות זולות, ביניהן המשך הנייה העתידי של האיצטדיון ללא גג או הגדלת המסטאייה.
http://estaticos.marca.com/deporte/fotos-app/320x240/2009/jornada25/val_vad/foto_partido.Xxx ההפסד לויאדוליד במאסטייה קבע סופית - וולנסיה במשבר. תחילת העונה הייתה נהדרת ווולנסיה הוליכה את הטבלה בשמונת המחזורים הראשונים(אז ספגה את ההפסד הראשון), והמספרים הזכירו את עונת האליפות הקסומה של רפא בניטס מלפני חמש שנים. אלא שוולנסיה התרחקה לאט לאט מהמקום הראשון ובגלל יכולת רעה מאוד בשנת 2009, היא הידרדרה עד למקום השישי(הנמוך ביותר שלה העונה), כאשר היא בשיוויון נקודות עם מאלגה ודפורטיבו לה קורוניה שמתחתיה, וזה לא רק זה - הקבוצה סיימה את העונה האירופית מוקדם מהצפוי. האם אוני אמארי לא עשה מספיק בוולנסיה?; לדעתכם מגיע לו להמשיך בקבוצה גם בעונה הבאה?; (אמארי קיבל קבוצה מרוסקת, קבוצה במשבר, אבל בכל-זאת היה לו סגל טוב בחלק ההתקפי, השלישי או הרביעי בטיבו בליגה. ניהול המשחק שלו מוזר כמו למשל התעלמות ממוריינטס וחילופים תמוהים. הדחה על ידי קבוצה בינונית כמו דינמו קייב לא נלקחה בחשבון ווולנסיה שווה הרבה יותר. ואולי צריך לתת לו קרדיט כי הוא לא יכל לחזק את הקבוצה בקיץ והוא נשאר תקוע עם הגנה חלשה?) קצת מספרים על וולנסיה: * הקבוצה לא ניצחה בארבעת המשחקים האחרונים. * וולנסיה לא ניצחה כבר שבעה משחקי חוץ רצופים. * בפתיחת העונה השיגה וולנסיה 16 נקודות מששת המחזורים הראשונים - 5 נצחונות ותיקו. עם פתיחת הסיבוב השני, השיגה הקבוצה רק 5 נקודות מתוך 18 אפשריות. * חוץ מדויד ויאה שהבקיע 19 שערי ליגה, אין לוולנסיה מבקיע דומיננטי. מאטה, עם שישה שערים, הוא הכובש השני המצטיין של וולנסיה.
אמארי לדעתי לא ראוי להמשיך לאמן את ולנסיה בעונה הבאה, יותר מדי החלטות תמוהות, עם הרכבים מוזרים, הוא לא שיפר את היכולת המנטלית, הוא בסך הכול חזר ל4-4-2 הרגיל של ולנסיה, וזה השינוי משנה שעברה. לא יותר. הוא חושב שהוא מאמן עוד את אלמריה, הוא לא מבין שהוא בקבוצה גדולה.
השאלה צריכה להיות מי יירש בעצם את מקומו של אמארי במידה ואכן נכון לפטרו, מגוון האופציות בשוק המאנים כידוע לא גדול במיוחד, אני לא רואה מישהו שיכול לשפר את המצב. נני אגב, לא תומך בכלל בפיטורים שלו, אין שום הצדקה לפטר אותו כעת, ולנסיה נמצאת במשבר הראשון שלה העונה, ולדעתי זה היה צפוי לקרות מתישהו, שכן הסגל שלה, ובייחוד החולייה האחורית שאחראית כבדה למצבה, לא מאוזנת ואי ההתחזקות שלה בקיץ גם כן פוגע בה. אמארי ללא ספק נקט למהלכה של העונה בצעדים לא ברורים, בין אם זה בהצבות של שחקני, חילופים לא מובנים, מערכים וכדומה.., אבל בואו נזכר בקיץ מה היו שאיפותיה הנמוכות מפאת מה שעברה בעונה הקודמת ומפאת המשבר הכלכלי שפוקדת אוהת עד היום, והיכן היא נכחה ברובה של העונה. בסה"כ הכללי אמארי עושה עבודה לא רעה, מוקדם מלקיים עריפת ראשים או להספידו. מלבד זאת, חשוב לזכור שלא רק ולנסיה יודעת משברים - תראו למשל את ויאריאל או אתלטיקו הלא יציבות בעליל שנקלעו ללא מעט רצפים שליליים. לא שזה קשור באופן ספציפי למצבם של העטלפים, אך לפחות עד שלב זה, ולנסיה לא נפלה מאף אחת מהן(כולל סביליה ואף דפור שדבוקה גם היא לצמרת)ומיקומה בטבלה יציבה מאוד, היא לבטח לא אמרה את המילה האחרונה.