גם הסגל של ולנסיה בעונות האליפות של בניטז לא היה נוצץ.אבל ההגנה בתקופתו היתה טובה יותר.אז'אלה בשיאו וקניזרס בשער.ולנסיה של שנה שעברה נלפה לא בגלל סגל השחקנים,אלא בגלל החלטות לא נכונות של הבעלים (פיטורי פלורס,והבאת קומאן) והמאמן.כרגע ההישג המשמעותי של ולנסיה הוא שהיא הצליחה להשאיר את השלד שלה מהשנה שעברה.ברור לכל שולנסיה לא תסיים במקום הראשון,וגם לא בשני כי במשחקים מול הגדולות היא תתקשה הרבה יותר מאשר נגד רקראטיבו וויאדוליד.אבך עונה היא בהחלט יכולה לסיים סביב מקומות 4-5 ולתת עונה טובה יותר מהקטסטרופה של שנה שעברה.
זאת סתם דיעה פסימית כי גם בעונות האליפות של ולנסיה ב-2002 ו-2004 הסגל שלה נחשב נחות בהרבה מזה של ריאל ובארסה. ברור שמבחינה תיאורטית יש בליגה לפחות 4 קבוצות הנחשבות לחזקות יותר מולנסיה ושאמור להיות לעטלפים קשה מאוד נגדן אבל בשום פנים ואופן אני לא מספיד אותם ואני בטוח שיש להם פוטנציאל גדול להיות הפתעת העונה ואולי לגנוב את האליפות לאחת מהגדולות. הכל תלוי לדעתי ביכותלתה של ולנסיה לעמוד במצבי לחץ ובמבחני האמת וכן ביכולתן של יריבותיה המיועדות לצמרת זה מה שקרה כזכור בעונות האליפות של ולנסיה שהזכרתי קודם לכן ובנוסף גם בזכייתה המפתיעה באליפות של דפורטיבו לה קורוניה ב-2000. כפי שניתן להבחין מקרים כאלו לא קורים יותר מדי ב-24 השנים האחרונות(מאז צמדי האליפויות של סוסיאדד ובילבאו)ובארסה או ריאל תמיד ניצבות לבסוף בראש אבל במקרים הבודדים שזה כן קורה הכל תלוי בשני ההיבטים שציינתי לפני כן,מה שבטוח הוא שעונה מזעזעת כמו זו שעברה על ולנסיה אשתקד לא תחזור השנה וולנסיה תפלס את דרכה חזרה לצמרת הליגה הספרדית.
וולנסיה פתחה את העונה הנוכחית באמת בצורה יפה, אך היא עדיין לא ניפגשה עם אף קבוצה רצינית(מאיורקה שואפת להיות כזאת, אחת שמתמודדת על גביע אופ"א, אבל השנה משהו פשוט לא דופק שם) וכאמור מוקדם מאוד להתרשם מקבוצה תוך חודש אחד בלבד, צריך לחכות קצת, וגם בוולנסיה כל הזמן חוזרים על המנטרה הזאת שוב ושוב - "זה עוד מוקדם לדבר על אליפות" וכו'. מה שכן אפשר לומר זה שאמארי תיקן את כל השגיאות של קומאן(והיו המון כאלו) ובאמת רואים שהשחקנים נהנים, יש דם חדש בקבוצה. כל השחקנים כבר הספיקו להחמיא למאמן החדש, גם דל-הורנו שבינתיים דיי מיובש. בניגוד לשנים עברו, אז וולנסיה הייתה מילה נרדפת למילה 'הגנת ברזל', כאשר בעצם הקו האחורי היה החלק החזק של הקבוצה ומה שהביא לה את שתי האליפיות בספרד(אומנם באליפות השנייה היא כבשה כמות לא רעה של 71 שערי ליגה, אבל עדיין התבססה בעיקר על הגנה חזקה שהתחילה מהקישור האחורי בראשותם של אלבלדה ובראחה והמשיכה עד לאז'אלה וקניזארס), היום המצב שונה ולדעתי ההגנה תפיל את וולנסיה. מיגל אולי בהחלט מראה שיפור גדול ביכולת וחוזר להיות מגן יציב, אבל המגן בצד השני - מוראטי, הוא לא לרמה הגבוהה ביותר, וגם לוולנסיה אין בלם אחד שהוא באמת ברמה גבוהה - הלגרה, אלכסיס, אלביול ומרצ'אנה לא כאלו. מרצ'אנה היה טוב מאוד ביורו אבל בכללי נמצא בנסיגה, אלביול אותו כנ"ל אם כי יש לו פוטנציאל גדול, הלגרה לא שיחזר את היכולת מעונת קאפלו, מתי שקיבל צ'אנסים ואלכסיס רק השנה מתחיל באמת להשתלב. וולנסיה תלויה רבות לטעמי במנואל פרננדס, הוא צריך לתת את האיזון במרכז השדה לאחר הירידה בכושרו של בראחה. אלבלדה יותר יציב השנה אבל אלו רק פירורים. מצד שני, עם התקפה כזאת שכוללת את ויאה - החלוץ הטוב בעולם כיום לפי דעתי, חואן מאטה שהוא כישרון מדהים, חואקין שאולי השנה יעלה על דרך המלך, וויסנטה שמידי פעם יעלה מהספסל כשיהיה כשיר...וולנסיה שווה שני גולים במשחק ובאמת היא תעשה צרות להמון הגנות, לא יהיה קל להתמודד איתה בכלל. וולנסיה תגיע לשלבים הגבוהים ביותר בגביע אופ"א, אולי אפילו תזכה בו, ובליגה אני משאר שנראה אותה במאבק על הצ'מפיונס עד השנייה האחרונה, אולי היא תגבור על אתלטיקו.
חובה על העטלפים לנצח מחר בבית את נומנסיה החלשה כדי להמשיך במומנטום המעולה מאז תחילת העונה,לשמור על המקום הראשון,והכי חשוב-להמשיך לאגור כמה שיותר נקודות לקראת הקרבות הקשים מול הגדולות שכן אם העטלפים יגיעו אליהם עם כמות גדולה של נקודות הם יוכלו להגיע למשחקים הללו עם ביטחון עצמי גבוה מאוד ועם אמונה גדולה שאפשר להכניע גם אותן ולרוץ כל הדרך עד לכתר.
לרוץ עד לכתר ? לדעתי חסר לולנסיה הרבה דברים בשביל להתמודד על האליפות , מהמשחקים שאני ראיתי הקבוצה נראית מאוד אפורה מקדימה וחסרת מחץ כאשר גם מרכז ההגנה לא מרשים בכלל. יכול להיות שנפלתי על משחקים רעים שלהם ובמידה וזה ככה אני אשמח אם מישהו יתקן אותי.
ולנסיה לא מציגה כדורגל מרהיב. היא לא חוגגת עד היריבות שלה, אבל היא עובדת קשה בכל משחק ומשחק. ולנסיה קבוצה יעילה, יודעת ליצור לעצמה את הגולים ויודעת לעמוד ולהגן על השער ברגעים שצריך. נגד ריאל מדריד וברצלונה היא תצטרך להראות כדורגל יותר טוב.
כמו שכתבתי בהודעות קודמות-גם הקבוצה של 2002 ו-2004 שזכתה בצמד אליפויות לא הייתה קבוצה נוצצת שהציגה כדורגל מלהיב אבל ידעה לגלות יציבות ולספק את התוצאות גם מול הגדולות. אם העטלפים יהיו ככה גם העונה אין פסול מלראות אותם מתמודדים עד הסוף על האליפות למרות שברור שעדיף לראות קבוצה מלהיבה שמנצחת תוך כדי כדורגל מרשים מאשר לראות קבוצה אפורה שמגרדת ניצחונות ועושה זאת בדרך משעממת...
אבל בקבוצות ההן הייתה הגנה חזקה יותר , במשחק האחרון שראיתי (ניצחו 1-0 קבוצת תחתית לא זוכר איזו) הם יצאו בנס. גם בקושי הצליחו להגיע למצבים וגם ההגנה נראתה רע מאוד. בסה"כ זאת רק תחילת העונה ואני מאמין שעוד ישתנו הרבה דברים שם.
אתה ראית את ניצחון החוץ בויאדוליד. ראיתי גם את המשחק, במחצית השנייה ולנסיה ירדה לבונקר ולהתקפת ויאדוליד לחצה. בסה"כ ההגנה עמדה יפה מאוד עם העומס ולמרות מצב או שניים שויאדוליד קיבלה אך החמיצה ברשלנות בולנסיה יצאו מרוצים מהמשחק. מגרשי החוץ במשחק הם קשים מאוד.
נכון ויאדוליד , אולי הם שיחקו על תוצאה אבל ממש לא התרשמתי ואת אי ההגעה למצבים של ויאדוליד אני משייך בעיקר לחוסר היכולת שלה (היחידי הנורמלי שם בהתקפה היה אסקוארדו המחליף) ולא להגנת ולנסיה שלי דווקא נראתה מאוד מבולבלת בעיקר אחד מצמד הבלמים שהיה פשוט נוראי (לא זוכר מי). וברור שזה לגיטימי לשחק כך בחוץ אני פשוט אומר איך התרשמתי , במשחק הזה ועוד אחד שראיתי העונה ולנסיה לא הצטיירה בעייני כאחת שיכולה לזכות באליפות הליגה הספרדית.
sixtobastia, המשחק הספציפי שאתה ראית, נגד ויאדוליד, היה המשחק הכי חלש של וולנסיה העונה. במשחקי החוץ אף קבוצה בליגה הספרדית לא באמת מבריקה. אני אישית חושב שוולנסיה לא יכולה לרוץ לאליפות משום שהקבוצה לא מאוזנת, עם כל הכבוד למנואל פרננדז, הוא לא התשובה למרכז השדה החזק שמציגות ברצלונה, ריאל מדריד, ויאריאל וגם אתלטיקו. בנוסף, גם ההגנה של וולנסיה נופלת משאר הקבוצות האלו וכמובן שאין לה הגנת ברזל כמו בשנים היפות שלה(אולי דווקא השנה אלכסיס יעשה את הפריצה המיוחלת או לפחות יזכיר קצת את השחקן המצטיין של חטאפה, אם כי הוא היה אוברייטד). חשוב לציין גם שאולי ההגנה של וולנסיה לא השתנתה מבחינת סגל השחקנים, אבל מיגל למשל, המגן הימני, מזכיר את היכולת המצויינת שלו מלפני שנתיים, את אותה יכולת שגם שיתקה את רובן בשמינית גמר המונדיאל. הוא תומך יפה בהתקפה וגם כמעט ולא עוברים אותו, מה שכן, לוולנסיה בעונות האליפות לא היה את הברק של דויד ויאה, תמיד היה להם חלוץ בינוני(מיסטה בינוני למרות העונה היפה ב2004 בה כבש 24 שערי ליגה, ויסנטה ואיימאר עשו עבורו את העבודה) בשפיץ כמו ג'ון קארב למשל, ויאה הוא שחקן שיוצר גול מכלום ושיתוף הפעולה שלו עם מאטה נהדר. הרבה תלוי ביכולת של הקבוצה להגיע עד ינואר במרחק סביר מהפיסגה, ואז לדעתי וולנסיה כן תעשה רכש שיכול להיות שיותר יועיל לה לשנה הבאה(הרכש בקיץ התעכב בגלל כל האי-בהירות סביב המועדון). רק עונה נטולת פציעות עם הרבה מאוד מזל, תשאיר את וולנסיה בפיסגה לאורך זמן.
לא מסכים איתך. ההגנה של ולנסיה לא הייתה במייטבה אבל היא בהחלט עשתה את שלה ושמרה על התוצאה. מי שלא היו במשחק הם דווקא הקשרים של ולנסיה ששיחקו כבלמים נוספים ואיפשרו לויאדוליד ללחוץ. זה שההתקפה של ויאדוליד חלשה זאת סיפור אחר. יש סיבה שהשחקנים שם משחקים בויאדוליד ולא בקבוצה גדולה יותר.
ראוליטו - אני משתדל לא לשפוט לפי שני משחקים ובטח שלא משחק חוץ (שלא הייתי מודע לזה דרך אגב) אבל מהקצת הזה ומעוד סיבות , שאת חלקן ציינת , ולנסיה לא מצטיירת בעיני כמועמדת למרות דויד ויאה. לעניין של משחקי החוץ בספרד התחלתי לשים לב האמת רק לא מזמן. כשאני כותב הגנה אני מתכוון למשחק ההגנה של הקבוצה שכולל את הקישור , אף על פי שאני מתעקש שאחד מצמד הבלמים (לא זוכר איזה) היה פשוט נוראי במידה ויצא לי לראות שידור חוזר אני יוכל לומר לך איזה מהם. אין פה ויכוח ממש , אני רק אומר שממה שאני ראיתי ומסגל השחקנים קשה לי להאמין שולנסיה תשאר בצמרת עד סוף העונה אם לא תשנה משהו או תביא רכש בפגרה. המשחק מול ויאדוליד הוא רק משל וכמו שאמר דמות קולנועית שאני אוהב - "דעות זה כמו חור תחת...לכל אחד יש..." http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
פה אני מסכים איתך. ולנסיה מצטיינת עד כה אבל הסגל שלה לא עמוק מספיק, עם סגל כזה היא לא תעמוד בעומס של הליגה + גביע אופ"א, ועם שחקנים יתחילו להיפצע היא יכולה לצאת מהתמונה. מבט קצת על המשחקים שולנסיה שיחקה העונה מראה שעד כה היא פשוט נהנית מההגרלה של לוח המשחקים. אלמריה היא הקבוצה הטובה ביותר שולנסיה שיחקה נגדה וסיימה מולה בתיקו 2-2 בחוץ, יתר המשחקים היו נגד מאיורקה (3-0), אוססונה (1-0), מאלגה (2-0), לה קורוניה (4-2) וויאדוליד (1-0). בשביל לרוץ עד הסוף בליגה ולנסיה לפי דעתי צריכה להביא חיזוק רציני בינואר ואולי אפילו לוותר על גביע אופ"א. ויאריאל אמנם מקום שני, אבל הרבה יותר טובה וראויה למקום הראשון.
ויסנטה:"וולנסיה של היום מאוד דומה לאותה וולנסיה של רפא, זו שאהבנו" http://www.as.com/composition/images/das/das/por/2008/10/1224681208.Xxx וולנסיה של אוני אמארי זוכה למחמאות מכל עבר. ביום ראשון היא הביסה 4-0 את נומנסיה בעוד משחק טוב שלה, כאשר היא ממשיכה להוליך את הטבלה כבר מחזור שביעי ברציפות. בתקשורת אפילו ישנם כאלו שמדברים עלייה כאחת שתדבר השנה חזק מאוד במרוץ האליפות, כזו שתלך עד הסוף ואולי גם תזכה. הניצחון על נומנסיה העניק לוולנסיה עוד שלוש נקודות, שהעמידו את מאזנה על 19 נקודות מתוך 21 אפשריות, בידיוק כמו שהשיגה הקבוצה עם רפא בניטס בעונת האליפות האחרונה, במהלכה גם זכתה בגביע אופ"א, 2003-2004. אלא שבעונת האליפות האחרונה כבשה וולנסיה 13 שערים לאחר שבעה מחזורים, ווולנסיה הנוכחית מצאה את הרשת ארבע פעמים יותר. גם שחקני הקבוצה מתחילים להרגיש שזו העונה שלהם, ועל כך מצביעה התבטאותו של ויסנטה היום לתקשורת:"וולנסיה הנוכחית ווולנסיה של רפא בניטס מאוד דומות", ואת זה אומר השחקן המצטיין של וולנסיה באותה עונה חלומית. "וולנסיה של היום דומה מאוד לאותה וולנסיה הנפלאה של רפא, זו שאהבנו", אמר היום לתקשורת ויסנטה, שהוסיף:"מעבר לעובדה שעדיין משחקים בקבוצה שחקנים שהיו שותפים גדולים לאליפות ההיא, יש לנו גם מאמן מצויין כמו אז. אנחנו נהנים לעבוד עם אמארי, שממלמד אותנו הרבה, מתייחס אליינו עם הרבה חום, יש שקט בקבוצה וגם התוצאות טובות, אם כי חייבים לומר שעברו כולה חודשיים ויש עוד הרבה זמן, וברור שמתישהו ניעצר". "אנחנו משחקים טוב מאוד, בעיקר בבית", ממשיך ויסנטה לנתח את הקבותה. "גם הפגנו אופי נגד מאטימו אחרי שמחקנו פיגור וניצחנו ממש לקראת הסיום". ויסנטה התייחס גם אליו באופן אישי. השחקן נשאל לגבי חזרה אפשרית לנבחרת ספרד עקב כושרו הטוב, וכמובן שנשמע שמח:"מאוד הייתי רוצה לחזור לנבחרת, ואני ממש לא סוגר את הדלת, אמשיך לעבוד קשה בתקווה לקבל קריאה, למרות שיש בנבחרת שחקנים מצויינים. אני חייב להמשיך לשחק טוב בוולנסיה ולהתמיד ביכולת, למרות שזה לא קל כי אתה מתמודד גם בוולנסיה עם שחקנים ברמה גבוהה". על כך שחברו לקבוצה, דויד אלבלדה, חזר לשחק והיה הקפטן במשחק הראשון, הוא אמר:"זה אמור להיות מאוד טבעי. אני שמח שאלבלדה חזר לשחק כי הוא שחקן שתרם המון למועדון וגם היום בוא ברמה גבוהה מאוד". ובנושא אחר ששייך לעטלפים, אסייר דל-הורנו, רובן בראחה וקרלוס מרצ'אנה החלימו מהפציעות שפקדו אותם לאחרונה והתאמנו עם שאר חבריהם. אצל מרצ'אנה שכבש חזר מפציעה ממושכת, היו שוב אלו גירויים מטרידים אבל כעת הוא בסדר. קורו טורס ודוד סילבה היו הנעדרים היחידים מהאימון היום. הצוות הרפואי של וולנסיה מתרשם מקצב החלמתו של דוד סילבה שנפצע בצורה לא קלה, ומעירכים שייתכן מאוד והוא יחזור הרבה יותר מוקדם מהמצופה. בוולנסיה עבדו באימון הבוקר היום בעיקר על פיזיות, ובהמשך היום תעבוד הקבוצה על טקטיקה והנעת כדור, במידה והגשם לא יפריע.