ולנסיה 08/09: מסתפקים במקום בגביע אופ"א בעונה הבאה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Pipe, ‏10/7/08.

1. {forza-haifa} Member

אני לא יתפלא בכלל אם סילבה יצטרך לעשות בסופו של דבר ניתוח בקרסול . זה פציעה שהוא נושא עימו כבר הרבה מאוד זמן ולא יכול להיות שכל תקופות ההחלמה לא עזרו לו עד עכשיו וכל הזמן זה חוזר .

בנוסף לקח אני שמ לראות שולנסיה לומדת מהטעויות שלה ולא לוחצת על סילבה ונותנת לו את כל תקופת ההחלמה הרצויה ואף יותר מזה .

2. RubberSoul Member

המכה:דויד סילבה יעדר שלושה חודשים!
    ולנסיה תצטרך להסתדר בלי הקשר המצטיין כנראה עד סוף השנה האזרחית,לאחר שנקבע שסילבה יעבור ניתוח בקרסול.
    מעניין איך ולנסיה תסתדר בלי אחד ממצטייני היורו האחרון.

3. Sergio Ramos Member

בהחלט מכה קשה. עצם ההישארות של סילבה(וויאה כמובן)היא הדבר המתוק ביותר שיכל לקרות בולנסיה בין כל הבאלגן הפיננסי החוגג שם והסלט שבהנהלה. עכשיו היא תצטרך להסתדר ללא השחקן אולי היצירתי בהתקפה ביחד עם וויאה לשלושה חודשים.

4. Vicente14 Member

איפה היום המשחק של ולנסיה נגד מאריטימו? נראה לי בפורטוגל אבל אני סתם רוצה להיות בטוח..

5. xavi6 Member

למה, אתה הולך? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

6. Vicente14 Member

וואלה יש מצב.. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

וסתם רוצה לדעת..

7. El Guaje Member

8. Vicente14 Member

וואלה השניה נגמר המשחק
    ניצחון 2-0 אחרי משחק די מג'ייף של ולנסיה (ראיתי רק ת'מחצית השניה אבל..)
    ולא הבנתי שוב למה אמארי שוב החליף את מנואל פרננדז כמו שעשה שבוע שעבר..שיתן לילדון לשחקקק
    אבל לפחות לקחנו ת'נקודות ועוד שבוע בפסגה! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

וEl Guaje, אחינו אחלה סרטון Vamos Guaje!!

9. Raulito Madridista

http://www.marca.com/ficheros/marca/imagenes/almeria_valencia140908_ES.Xxx

התקשורת מתמקדת בימים האחרונים בחלוץ הספרדי המצויין, שכבש במדי וולנסיה 62 שערים ב-105 משחקי ליגה, ממוצע מדהים של 0.59 שערים במשחק.
    הצמד שכבש לרשת של מאלגה ביום חמישי העלה את דויד ויאה למקום הראשון בטבלת המבקיעים של הליגה הספרדית לעונת 09\2008, כאשר באמתחתו 4 שערים ב4 משחקים. גם בעונת 06\2005, אז היה רחוק רק שער אחד מלהיות הפיצ'יצ'י של הליגה, כאשר כבש 25 שערים, ויאה פתח את העונה בצורה זהה. היעילות המדהימה של ויאה באה לידי ביטוי גם במספרים הבאים: ויאה איים על השער 18 פעמים עד עכשיו, 10 איומים הלכו למסגרת וכאמור הוא כבש 4 פעמים. יש לו 22% הצלחה, הכי גבוה בליגה.

10. Raulito Madridista

חואקין:"השנה, למרבה המזל יש לנו מאמן"

http://www.marca.com/ficheros/marca/imagenes/joaquin190808_ES.Xxx

חואקין, קשרה הספרדי של וולנסיה שכבש אתמול את שערו הראשון העונה במסגרת הניצחון 4-2 על דפורטיבו לה קורוניה, מבסוט מהמאמן החדש של הקבוצה. "סגל הקבוצה נשאר זהה לסגל של שנה שעברה, ובכל זאת הקבוצה עשתה מהפך גדול", אומר חואקין. "אנחנו משחקים כדורגל טוב מאוד ובינתיים נמצאים במקום הראשון. זה מה שקורה כאשר יש לך מאמן שיודע לכוון את השחקנים והוא לא ממציא דברים או הולך איתם ראש בראש,. השנה, למרבה המזל, יש לנו מאמן ובגלל זה אנחנו נצליח. השארנו את הכישלון של השנה שעברה מאחורינו". משחקים כמו ביום ראשון היינו מפסידים בשנה שעברה", הוסיף הקשר.
    השחקן נשאל לגבי קאניירה וקניזארס, שניים שנפסלו על ידי קומאן בשנה שעברה, ואמר:"קאניירה אכן היה בעייתי, אבל קניזארס ממש לא, הוא היה חלק מאיתנו והתאכזבנו ממה שקרה לו".
    הצגת היחיד של חואקין במשחק נגד דפורטיבו לה קורוניה ובכלל התקופה הטובה בה הוא מצוי, גורמת לו לקוות לזימון מחדש לסגל של הסלקסיון ואם זה ייקרה 'זה יהיה כמו בפעם הראשונה שזומנתי לנבחרת' הוא מדגיש. "נהנתי מאוד מהמשחק ביום ראשון. הייתי מאוד פעיל, כבשתי שער וגם בישלתי והלכתי לישון מאוד מרוצה, עם שלוות נפש. אני מרגיש טוב מאוד עכשיו. אני מאוד מקווה שזה יעזור לי לחזור לנבחרת כי זהו החלום שלי, ואני אמשיך להילחם ולהוכיח שמגיע לי להיות שם". חואקין ציין שבמידה ומאטה יזומן לנבחרת הוא בכלל לא מופתע, כי מגיע לו.
    השאלה האחרונה שנשאל חואקין קשורה לגביע אופ"א. השחקן נשאל האם בקבוצה לא מרגישים תחושה של החמצה שהם לא יישחקו בליגת האלופות..."אחרי העונה האחרונה שלנו שהייתה זוועתית, אין לנו זכות לבוא בתלונות לאף אחד", אמר חואקין את הדבר הנכון והוסיף:"אנחנו רוצים לזכות בגביע אופ"א ולחזור לליגת האלופות בעונה הבאה".

מספר שחקנים קיבלו מנוחה, מרצ'אנה התאמן והפתיע

אלכסיס, אדו, מיגל ומוריינטס, לא התאמנו היום עם שאר חבריהם שערכו אימון שחרור לקראת גומלין מוקדמות שלב הבתים של גביע אופ"א ביום חמישי, אלא זכו לטיפול קל ואח"כ שוחררו לביתם. הארבעה לא הרגישו במצב פיזי מספיק טוב לאחר המשחק נגד לה קורוניה והמאמן העדיף לא להכביד עליהם. לעומתם, קרלוס מרצ'אנה ורובן בראחה הפצועים הפתיעו כאשר קיימו היום אימון מלא. הראשון אמור להיות בסגל של הקבוצה במשחק ביום חמישי ואולי אף לקבל כמה דקות, ואילו בראחה ייאלץ לחכות.

11. {forza-haifa} Member

איך קוראים ללהקה ששרה את השיר הזה ?? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

12. Vicente14 Member

P.O.D. - Lights Out

13. Raulito Madridista

וולנסיה פתחה את העונה הנוכחית כמו את עונת האליפות האחרונה

http://www.marca.com/ficheros/marca/imagenes/villa_fernandes051008_ES.Xxx

בעזרת הניצחון 1-0 בויאדוליד אמש, השוותה וולנסיה את פתיחת העונה הנוכחית שלה לזו של עונת האליפות האחרונה של הקבוצה, 04\2003, תחת הדרכתו של רפא בניטז. וולנסיה כרגע עם 16 נקודות מתוך 18 אפשריות, דבר שהיה גם לפני חמש שנים, אז לאחר תיקו עם ויאדוליד במחזור הראשון, רשמה וולנסיה חמישה נצחונות רצופים ושימו לב נגד מי : אוססונה ומאלגה, ולאחר מכן - אתלטיקו מדריד(ח'), ריאל מדריד(ב') וברצלונה(ח'). וולנסיה שיפרה את מספר ההבקעות שלה ביחס לעונה ההיא, כאשר בששת המחזורים הראשונים הבקיעה 13 שערים, ארבעה שערים יותר מאשר בעונה הקסומה ההיא.

דויד ויאה החמיא לאחר המשחק למאמן שלו כשאמר:"אמארי עושה עבודה מצויינת". החלוץ התעלם מהשוואות התקשורת לרונאלד קומאן - "במקום לומר שקומאן מאמן רע אני אומר שאמארי מאמן טוב, מה שהיה בשנה שעברה לא מעניין אותנו כרגע". החלוץ התייחס לפתיחת העונה המצויינת של הקבוצה:"התחלנו את העונה בצורה טובה מאוד, אנחנו משחקים כדורגל יפה ועוד לא הפסדנו. לא ציפינו להיות בשלב הזה של העונה במקום הראשון, אבל יש עוד הרבה עבודה וזה מוקדם מידי לומר שאנחנו הולכים על אליפות למרות שזו המטרה. בעוד חודשיים-שלוש אפשר יהיה לדעת לאן פנינו נועדות". העיתון מארקה בחר בויאה כחלוץ הספרדי הטוב של העונה החולפת ורוצה להעניק לו פרס מיוחד - כדור זהב, אבל את ויאה זה לא מעניין כרגע:"זה מאוד נחמד, אבל אני מתרכז אך ורק במשחקי מוקדמות המונדיאל של נבחרת ספרד". ויאה נשאל לגבי הצמד של ראול ובהחלט פירגן לו:"הוא כבש שער יפים, הוא מוכיח כל הזמן שהוא כדורגלן ענק, הוא גם בן-אדם חיובי. יש לי הערכה רבה אליו".

גם למאמן אוני אמארי היה מה לומר:"אנחנו בלתי מנוצחים בערכים שלנו ולכן לא הפסדנו עדיין. כל השחקנים נותנים מעצמם את המקסימום ואני גאה בהם. אני רוצה שנמשיך ככה גם במחזורים הבאים, בימים הקריטים של מאבק האליפות, כי כרגע להוליך את הטבלה זה יפה, אבל החוכמה זה להישאר במקום הראשון. ניהיה חכמים יותר בשלב מתקדם יותר של העונה. יש לי תחושה טובה לגבי הקבוצה ואני שמח שכרגע האוהדים מרוצים". המאמן דיבר גם על מנואל פרננדז שנזרק על ידי רונאלד קומאן, אך אצלו דווקא פורח:"פרננדז שחקן חכם שמשקיע המון והוא מוסיף לנו איכות למשחק, אבל הוא רק חלק מהפאזל, חלק מהקבוצה שאני מנסה לבנות".

נערך לאחרונה ב: ‏7/10/08
  14. Karel Poborsky Member

אחרי העונה הכל כך גרועה שעברה אשתקד על הקבוצה ואוהדיה עושה רושם שהעונה קמים העטלפים לתחייה ומשיבים עטרה ליושנה וזאת למרות תקציב נמוך וסגל די אפור.
    הקבוצה משחקת טוב והתוצאות בהתאם אך השאלה הגדולה שנשאלת היא כיצד תיראה הקבוצה במשחקים הקשים מול הקבוצות החזקות באמת שקרוב לוודאי יהיו חלק מהצמרת הגבוהה העונה והן כמובן ריאל מדריד,בארסה,סביליה ויאריאל וניתן להכליל ברשימה זו גם את אתלטיקו מדריד למרות יכולתה המאוד לא יציבה עד כה. משחקים אלו בצירוף יכולתן של יריבות אלו במהלך העונה יקבעו האם העטלפים מסוגלים לחזור להאבק ברצינות בצמרת הטבלה על אליפות או לפחות על מקום בליגת האלופות או שמה לנחות לתוך מציאות כואבת שמשמעותה במקרה הטוב כרטיס לגביע אופ''א ובמקרה הרע עוד עונה של מרכז טבלה-תחתית במשחקים אלו ימדדו אופיה ויכולתה של ולנסיה וניתן יהיה לדעת כמעט בוודאות לאן תגיע העונה הקבוצה.

בכל אופן בינתיים יכולים האוהדים להיות מרוצים ולא רק מהצלחתה של ולנסיה בליגה עד כה ששווה בינתיים מקום ראשון אלא גם מההגרלה הנוחה לה זכתה קבוצתם בשלב הבתים של גביע אופ''א אליו הוגרלה מול יריבות בינוניות שללא כל ספק נחשבות לנחותות ממנה והן רוזנבורג,פ.צ קופנהאגן,ברוז',וסט אטיין בית זה הוא לטעמי הבית הקל ביותר אותו יכלה לקבל קבוצה מהדרג הראשון שמששתפת העונה בגביע אופ''א ואי עלייה של ולנסיה מבית זה תיחשב להפתעה ענקית, גם אם העטלפים לא ידורגו ראשונים בסיום הבית זו תיחשב לטעמי כהפתעה...

נערך לאחרונה ב: ‏8/10/08
  15. Sergio Ramos Member

לולנסיה אין סגל אפור, אולי יש לה הגנה אפורה ורעוע וחסרת יציבות, אך בכל הנוגע לחולייה ההתקפית ולנסיה היא ללא ספק אחת הקבוצות הסגנוניות בליגה. מרכז השדה שלה השתפר ונראה טוב להבדיל מהעונה השנייה ולשם שינוי בכלל. אלבלדה שהושעה על ידי המחרב קומאן ביקש מאמארי את המושכות בחזרה ועד עתה מספק את המלאכה שלו באופן טוב מאוד. בנוסף לכך, ראוי לשבח גם מנואל פרננדס הפורטוגלי. הוא הגיע כעיקרון על מנת להשליםפ את עמדת 50\50 המיותמת אך לא כל-כך צלח ועזב לבולטון, אך עשה פרסה במהרה וגם הוא לבינתיים מראה כישרונות של שחקן נהדר. פרט אליהם, השאר כבר ידועים ומוכרים לכולנו - וויאה ומאטה נמצאים בכושר מטורף, בעיקר השני שמוכיח כל פעם מחדש שהוא אחד הכישרונות הגדולים של השנים האחרונות בכדורגל הספרדי, חואקין די מתאזן לו וכל זאת מבלי להזכיר את סילבה שפצוע ואמור לחזור בשבועות הקרובים.

מלבד זאת, הדבר הכי חשוב במחוזותיה של הקבוצה, יותר מכל שחקן כישרוני אחר - השקט. ברור היה שכישרון והפוטנציאל של השחקנים איננו הבעיה, ושהבעיה האמיתית היא הסערות שהתרחשו במועדון והביאו למצב מתסכל הן לשחקנים והן להנהלה.

ואכן כפי שאמרת המבחן האמיתי של ולנסיה יגיע בקרוב. לדעתי היא מגיע בכושר מצוין ואין סיבה שהיא תקרוס תחת מסכת המשחקים המפרכת שצפויה לה. בוודאי אין סיכוי שתנצח ותהליב בכולם, אבל אני כן סבור שהיא תשמור על איזון, היא חייבת.