ואני שואל, מה? הוא הגיע רק בעונה שעברה, והציג יכולת מעולה בשער והיה השוער הראשון של ולנסיה, רנאן שוער נבחרת ברזיל, הוא צעיר רק בן 22, לעדיף את סזאר שוער כבר 34 שהוא גם שוער די בינוני, על פוטנציאל אדיר כמו רנאן שהיה מצויין בעונה שעברה? לא מובן, יותר מדי דברים לא מובנים בולנסיה בזמן האחרון, גם העזיבה של הילדבראד הית פתטית.
השוער הראשון באולימפיידה, והשוער השלישי בכללי, אבל זה לא משנה. הוא עדיין שייך לסגל נבחרת ברזיל, בדור של שוערים מצויניים שיש לברזיל(ז'ליו סזאר, דוני, וכו'). הוא צעיר מאוד(22) והציג יכולת מצויינת מאז שהגיעה, סזאר כבר בן 34 ומגרד את ה35, ותמיד הוא היה שוער בינוני, עוד מהתקופה שלו בריאל מדריד. לשחרר שוער שהגיע בעונה שעברה, שהציג יכולת מעולה עד שנפצע, תמוהה מאוד, ולא בריא הגישה הזאת של ולנסיה.
אמארי הודיע להנהלה אילו שחקנים לא בתוכניות שלו וולנסיה מתחילה בקיצוץ הסגל. דויד ויאה יימכר - אין שאלה בכלל וגם דוד סילבה עשוי שלא להמשיך, אך היום דנו בוולנסיה בשאלת השחקנים הפחות מרכזיים שלא יישארו בקבוצה. המאמן אוני אמארי העביר להנהלה את רשימת השחקנים שיקוצוצו את סגל השחקנים. מדובר בין השאר בצמד המגנים מיגל ומוראטי, בקשרים הוגו ויאנה, אדו ואנגולו וגם בחלוץ פרננדו מוריינטס שכבר השתחרר מהקבוצה לאחר שסיים את חוזהו בוולנסיה, כמו גם קורו טורס. מוראטי מבוקש ב'גנואה האיטלקית ולפי הדיווחים הוא קרוב מאוד לחתום שם על חוזה, והוגו ויאנה בדרך לקורינתיאס.
http://estaticos03.marca.com/imagenes/2009/06/12/futbol/equipos/valencia/1244829629_0.Xxx החתמה ראשונה לוולנסיה הקיץ - המגן השמאלי הצרפתי, ג'רמי מתיו. השחקן בן ה-25 סיים את חוזהו בטולוז לאחר ארבע שנים במועדון , ויגיע לוולנסיה בהעברה חופשית, לאחר שהניסיונות מול ההנהלה להאריך את חוזהו בקבוצה - כשלו . היום הוא יעבור בדיקות רפואיות, יחתום על חוזה לשלוש עונות ויוצג לתקשורת כשחקן וולנסיה. העיסקה נסגרה מהר מאוד, תוך יומיים למעשה, כאשר פרננדו גומזו, המנהל הספורטיבי של וולנסיה, הגיע להסכמה עם שני הסוכנים של השחקן. החתמתו תזרז את עזיבתו של המגן השמאלי מוראטי.
המארקה: בוולנסיה מתכוונים למכור את השחקנים בעלי החוזים לטווח הקצר וולנסיה צריכה כסף וכמה שיותר מהר. פרט לדויד ויאה ודוד סילבה שיימכרו בלית ברירה, גם שאר כל שחקני הסגל נמצאים בסימן שאלה, אף אחד לא בטוח בקבוצה לקראת העונה הבאה. המארקה פירסם היום שבקבוצה מתכוונים למכור בעיקר את אלו שיש להם חוזה לעוד עונה או שנתיים, משום שבקבוצה יודעים שבקיץ הבא השווי שלהם יירד. מדובר בין השאר בקרלוס מרצ'אנה, ראול אלביול ואפילו ויסנטה רודריגז, יקיר האוהדים. אליול צפוי לקבל הצעה להארכת חוזה, אבל הוא יצטרך לקצץ בשכר, ואם לא יסכים הקשר בין הצדדים יסתיים. גם בראחה ואנגולו עשויים לעזוב. בוולנסיה ממתינים להצעה של ג'נואה בעבור המגן האיטלקי מוראטי, אותו אמארי לא רוצה בקבוצה בעונה הבאה בשל החלטות מקצועיות. הצעה בגובה של ארבעה מיליון יורו תספק את הקבוצה.
אני לא מעורה יותר מידי במה שקורה בולנסיה בשנים האחרונות. אשמח אם מישהו יכול להסביר לי מה הולך שם. איך מהקבוצה הטובה בספרד בעונת 04 שזכורה לי לטובה, היא הפכה לקבוצה שעושה מכירת חיסול ועוד של איזה שחקנים. חובות? בזמנו שהיא היתה קבוצה באמת מצוינת, תחילת שנות ה-2000, עונת 03/04 כמו שכבר ציינתי, הליגה הספרדית היתה ליגה שהיה ממש כיף לראות. היתה תחרות. הנפילה שלי עכשיו רק תהפוך את הליגה לתחרותית כמו הסקוטית עריכה: תודה רבה ארז http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx
אך ורק חובות. אני לא מעוניין לפתח דיון של 'מה הביא לחובות כאלה' כיוון שזה כלל לא קשור לכדורגל אלא להמון פוליטיקה, בתי משפט, נדל"ן וכו'.. אם אתה באמת מעוניין להעמיק בנושא, תקרא את זה. אין פה את כל הפרטים, אך זה ממצא בצורה לא רעה את המצב.
הסוכן של מוראטי מצהיר: רומא מעוניינת בו אמילאנו מוראטי, אחיו של מגנה השמאלי של וולנסיה המשמש גם כסוכנו, הצהיר היום שרומא מעוניינת בשחקן, אך יחד עם זאת הוסיף שעדיין לא קיבל פנייה רשמית. "בשלב הזה אין שום קשר עם ספאלטי או רומא", הצהיר הסוכן, "אך הכוונה היא להחיות את העניין. קיבלנו מרומא פניות כמה פעמים בעבר ואין סיבה שזה לא ייסגר עכשיו". מוראטי הצהיר שלאחיו טוב מאוד בספרד ואם היו לו הצעות אטרקטיביות הוא היה שוקל אותן, אולם הוא גם ציין שאחרי חמש שנים הגיע הזמן לחזור לאיטליה. הקבוצה דורשת על השחקן בין חמישה לשישה מיליון יורו ולא בטוח שרומא תיהיה מוכנה לשלם את הסכום, אולם לנוכח העובדה שכבר הובא שחקן על חשבונו של מוראטי - המגן השמאלי מאותיניו, הקבוצה עשויה להוריד את דרישותיה הכספיות.
נשיא ולנסיה - מנואל יורנטה: "כרגע אין אף הצעה עבור דויד ויאה" http://www.marca.com/2009/06/16/futbol/equ...1245179158.html