כולנו ראינו את דויד סילבה מסמן בידיו לחילוף (שבסופו של דבר לא בוצע) במהלך המשחק נגד ריאל מדריד בשבת האחרונה. היום התברר כי קשרה של ולנסיה ונבחרת ספרד נפצע ויעדר לפחות כשבועיים. בולנסיה ינסו להכשירו למחזור הליגה האחרון בו תפגוש הקבוצה את אתלטיק בילבאו. לא מן הנמנע שסילבה שנמצא בין המועמדים הרציניים ביותר לעזיבה בקיץ הקרוב שיחק את משחקו האחרון במדי העטלפים כנגד ריאל מדריד שלמרבה האירוניה אחת מהמועמדות הראשיות לרכוש את השחקן.
:aa1: באיטליה מפרסמים שאם מיליטו ומוטה יעזבו את ג'נואה (כמעט בודאות), הקבוצה תשתמש בכסף כדי ללכת בכל הכוח על חואקין ומאטה. אומרים שנציגים של ג'נואה כבר עקבו בתקופה האחרונה אחרי הצמד ושהרצון הוא לנסות ולנצל את המצב הכלכלי הרעוע של ולנסיה כדי לגנוב את שני השחקנים.
תקשיב רגע, טמבל... את הסמיילים המפגרים תשמור לחברים שלך במסנג'ר. יש לך מה להגיד - תגיד. תחסוך ממני את התגובות הילדותיות האלה.
מחירם של השניים לא עתיד להיות גבוה מידי (30-35 מיליון יורו תמורת שניהם, וזה המקסימום לפי דעתי) אבל אני לא בטוח עד כמה הם נלהבים לעזוב את ספרד. חואקין בפן המקצועי אמנם נמצא בתקופה רעה לאחרונה הם אם מסתכלים לאורך כל העונה גם בפן האישי וגם בפם המקצועי רואים שהשנה חואקין הרבה יותר שמח ויותר טוב מהשנים האחרונות. מעבר לליגה האיטלקית שנמצאת לפי דעתי בשפל לא פחות גדול מהליגה הספרדית לא עשוי להטיב עמו. אני משוכנע שהוא לא יישאר בולנסיה לאחר הקיץ, אבל ההרגשה שלי היא שהוא יעדיף לצאת לאנגליה או להישאר בספרד מאשר לצאת לג'נואה. לגבי מאטה, הוא פרץ העונה בצורה נהדרת אך יש לו עוד לאן להתקדם ואני לא חושב שג'נואה זה המקום בשבילו. הליגה האיטלקית מעולם לא הטיבה עם שחקנים ספרדיים ומאטה מסתמן כאחד שצריך שחקנים שמכירים את סגנון המשחק שלו טוב סביבו. אני מעריך שחואן מאטה יישאר בסופו של דבר בולנסיה כיוון שהיא מייעדת לעצמה מקום באירופה בעונה הבאה (ליגת האלופות או הליגה האירופאית) ולא תוכל להביא מחליפים ברמה גבוהה לכל מי שיעזוב (ויאה, סילבה, חואקין..) - חואן מאטה הוא שחקן שהישארות בולנסיה תטיב איתו ועם ולנסיה בסופו של דבר, מה גם שהקבוצה לא תעשה עליו יותר מידי כסף (20 מיליון יורו מקסימום, בפועל זה יהיה בערך 10-15) ויותר משתלם לה להשאירו.
בהתחשב בכך ששניים מחואקין, וצמד הדווידים יעזוב, הישארות של חואן מאטה היא בהחלט הכרחית לולנסיה. חוץ מזה, גם לו לספרדי באופן אישי מוטב להישאר כרגע בולנסיה. האו עשה קפיצה נהדרת וגם קיבל זימון לסלקסיון, מוטב שימשיך בקו שלו ויישאר לעוד 2-3 עונות בולנסיה ובספרד בכלל, אחר כך שייחפש אחר התקדמות(למרות שאני לא יודע עד כמה גנואה היא התקדמות, עם כל הכבוד לעונה המופלאה שלה)\מעבר אל מחוץ לגבולות ספרד. לגבי חואקין, האמת היא שמאוד הייתי מעוניין לראות אותו חוזר לבטיס, למרות שלא בטוח איך הקהל החם שלה ייקבל אותו לאחר העזיבה הכואבת. אם לסכם את העונה הזאת באופן כללי, חואקין עובר עונה די מוצלחת, אמנם גם האי בדומה לאחרות לוותה בירידות ועליות ביכולת, אבל בסה"כ הכללי התרומה שלו הייתה גדולה לולנסיה והוא היה שותף מלא לחוליית ההתקפה הבלתי נלאת שלה. עם זאת, אני לא משוכנע שבשלב זה של הקריירה ובגילו יש טעם שיערוק לליגה אחרת, ובכלל זה שייחפש הרפתקאות חדשות. הקריירה שלו מאז שעזב את אנדלוסייה מאוד לא יציבה, לצד לא מעט הברקות ומשחקים בהם הוא הצטיין, הוא נטה להיעלם לתקופות ארוכות והקריירה שלו לא התרוממה מאז, ניתן לייחס את זה למרבה לפן המנטלי שלו. הוא תמיד יישאר עבורי כפוטנציאל שלא מומש במלואו, אין ספק שהוא יכול היה להגיע רחוק יותר.
תודה על התגובות הנורמליות. 30-35 מיליון יורו זה הסכום שג'נואה כנראה תקבל על מיליטו+מוטה ואם מוסיפים את זה לתקציב הרכש ההתחלתי, אפשר להבין שהכסף הוא לא הבעיה. גם אני חושב שלמאטה אין מה לעזוב את ולנסיה, בטח אם וייה וסילבה יעזבו, אבל אני מאמין שחואקין לא צריך לכבול את עצמו אך ורק להישארות. לפי מה ששמעתי הקבוצה היחידה באנגליה שהתעניינה בו בשנה האחרונה זאת אברטון. אם יגיעו בשבילו הצעות מג'נואה ואברטון, הייתי שוקל אותם ברצינות אם הייתי במקומו. מה שכן, אני במקום ג'נואה הייתי מוותר עליו ולא לוקח את הסיכון.
למה שניים?. אני די בטוח שכל השלושה יעזבו. יכול להיות שהוא כבר יעדיף להישאר בולנסיה אם ההצעה היחידה תהיה מבטיס. אני בספק אם בטיס של היום מסוגלת לעמוד בעלויות שלו (המשבר הכלכלי פוגע בכולם) וזה תלוי האם השייח' המיליארדר שהודיע על כוונתו לרכוש את בטיס בתום העונה יעשה זאת, כרגע אני סקפטי מאוד לגבי זה. אם עסקנו ברעיונות, אני חושב שמעבר לאתלטיקו מדריד עשוי להטיב עמו. הוא לא יעשה זאת. אני חושב שהקיץ יביא איתו מחדש את השמועות. כרגע ולנסיה נמצאת במהלך מלחמה על הכרטיס לליגת האלופות אז באופן טבעי כל השמועות נרגעו קצת (גם השמועות על ויאה וסילבה). חואקין הוא אחד מהשחקנים הטובים יותר שיש למכירת החיסול (אם תגיע) של ולנסיה להוציא ואני כלל לא דואג לו, הוא ימצא לעצמו קבוצה ראויה..
שכחתי להוסיף "לפחות" שניים מהם, כלומר סיכוי קטן שהשלישי יישאר בהתחשב בכך שהיא זקוקה כמו אוויר לנשימה למלאות את הקופה הריקה ולחסות את החובות. אני מאוד מאוד סקפטי לגבי ההתשלבות של חואקין בליגה אחרת, על אחת כמה וכמה בשלב הזה של הקריירה שלו כפי שכבר אמרתי, ומהעמט שלמדתי עליו, לא מדובר בשחקן בעל חוסן מנטלי מי ידוע מה, והשנים האחרונות שלו בולנסיה מעידות על כך. ובכל זאת, במידה ואכן יגיעו הצעות מעניינות עבורו מאיטליה ואנגליה - הליגה האיטלקית עשויה להאתים לו יותר. לא ששחקנים ספרדים הם סיפור הצלחה גדול בסרייה אה, אבל הפריימרליג הפכה בשנים האחרונות למקום בו תהליך ההתשלבות, הן החברתי\ מנטלי והן המקצועי קשה למדי, וזה הדבר האחרון שזקוק לו חואקין. גנואה נשמע לי כמו מקום חם שרק יטיב עמו. בביצה הממקומית אני מאמין שהוא יימצא לעצמו קבוצה מספיק טובה, אתלטיקו מדריד שצריכה חיזוק היא אופצייה טובה, או אפילו סבילה וויאריאל, למרות שאצלם הצורך בו פחות(ארז, הרצון שלי לראות אותו בבטיס כמובן לא ריאלי כלל, זה סתם משהו שהייתי מעוניין שייקרה, סוג של סגירת מעגל ומעבר סימלי). דרך אגב, יפה מאוד לראות את דייגו מיליטו קוצר את הפירות. אני הרמתי גבה כאשר הוא עזב את סרגוסה דווקא לגנואה, שכן חלוץ ברמתו יכל להגיע למועדון ברמה יותר גבוהה, אבל שאפו גדול על העונה האדירה שלו ובכלל לגנואה המפתיעה. חוץ ממנו, גם בשביל מוטה(למרות עברו הקאטלוני)אני שמח שהצליח משום מקום לרומם את הקריירה הדעוכת פציעות שלו.
לטובת הליגה, אסור ששחקן ברמה שלו יעזוב לליגה אחרת, אומנם חואקין הוא די אכזבה בהתחשב בעובדה, שבגיל 21 הוא היה אחד הקיצוניים הטובים בעולם, וחצי מהמועדנים באירופה רצו אותו, כשרון תמיד היה לו אבל הוא לא מימש את הפוטנציאל שלו מ1001 סיבות. לדעתי הוא דווקא ישאר בולנסיה, לא חושב שהוא יעזוב. גנואה אומנם קבוצה בהתקדמות גדולה, אבל אין לו מה לחפש באיטליה לדעתי, לבטיס הוא יחזור רק לאחר סיום הקרירה, אין לו מה לחפש שם כי זה רק יוריד את הקרירה שלו, בטיס לא מצליחה להתרומם ולהיות קבוצה לגיטמית בספרד, ונמצאת יותר מדי במאבקי ירידה(הרבה בעיות בהנהלה ואוהדים), אתלטיקו מדריד לא צריכה אתו יש לה את סימאו ומקסי באגף, ולחואקין אין מקום בהרכב. דייגו מילטו בהחלט הצליח בגנואה העונה, וגם אני הרמת גבה שהוא עזב לשם, ולא לקבוצה גדולה יותר, סארגוסה יצאו פריארים שמכרו אותו ב8 מיליון יורו רק, לשחקן שכבש אצלה 60 שערים ב3 עונות.
מוריינטס החליט לעזוב את וולנסיה http://estaticos03.marca.com/imagenes/2009/05/27/futbol/equipos/valencia/1243428615_0.Xxx אין ספק שזה היה באוויר. "זו מסיבת העיתונאים האחרונה שלי כשחקן וולנסיה", כך פתח מוריינטס את מסיבת העיתונאים היום. החלוץ לא קיבל צ'אנסים מהמאמן אמארי(פתח בהרכב רק שבע פעמים ובסה"כ רשם 808 דקות) והחליט שאין לו מה להמשיך בקבוצה, ומן הסתם חוזהו שמסתיים בתום העונה הנוכחית לא יוארך. ככל הנראה הוא ייקבל כמה דקות במשחק הליגה האחרון נגד בילבאו במאסטייה והאוהדים צפויים להיפרד ממנו בצורה יפה. למרות שסביר להניח שהוא מאוכזב מחוסר הקרדיט, למוריינטס יש רק דברים טובים להגיד על המועדון - "קיבלתי הרבה כבוד מהקבוצה במשך שלוש השנים שלי כאן. כולם התנהגו אליי למופת ונתנו לי הרגשה טובה. האוהדים בכלל היו מדהימים, הם נכנסו ללב שלי. הבעייה היחידה מבחינתי היא מה שקרה על הדשא, אבל מיותר להתייחס לדברים לא טובים עכשיו". רגע השיא מבחינת מוריינטס היה הזכייה בגביע כמובן. מוריינטס משחזר:"עברה עלינו עונה קשה מאוד אשתקד, אבל הצלחנו לתת לאוהדים ולמועדון פיצוי חלקי. אני שמח שכן זכיתי בתואר אחד עם וולנסיה כמו שרציתי". לגבי עתידו - מוריינטס עדיין לא יודע באיזו דרך ייבחר - "עוד מוקדם מידי לומר מה אעשה. יש מספר הצעות אבל אני ממתין ואני לא אעשה צעדים פזיזים. לפי דבריו, הוא לא פוסל חזרה אפשרית לסראגוסה, שם עשה את ההתקדמות הגדולה בשנים 1995-1997, קבוצה שכמובן שתשחק בעונה הבאה בליגה הספרדית העליונה. מוריינטס גם התייחס לעתיד של שניים מכוכביו. מוריינטס דיבר גם על דויד ויאה ודוד סילבה - "אני מקווה מאוד שהם יישארו בוולנסיה, הם שחקנים מצויינים ואני מאחל להם ולמועדון רב טוב. ואם הם יבחרו לעזוב - אני אעדיף שהם יישחקו בריאל מדריד ולא יגיעו לברצלונה". ------------------------------------------------- לפני שנתיים מוריינטס הציג יכולת מעולה, השילוב שלו עם ויאה הזכיר לפעמים את הדברים שהוא וראול היו עושים להגנות בספרד כשהם היו צעירים וזריזים. אני חושב שמוריינטס עשה מעל ומעבר בוולנסיה יחסית להיזדמנויות שקיבל, קשה לי להבין מדוע לא השתמשו בו יותר. אמארי סתם התנכל לו, ולגבי קומאן - מיותר בכלל לנסות להבין את המאמן המוזר הזה שלא היה רחוק מלהוריד את המועדון המפואר הזה לליגה השנייה. מוריינטס עושה מהלך נכון, הוא לא יכול להמשיך לחמם את הספסל ולבזבז שנים מהקריירה שלו. הוא לא ילד. אני מאחל למוריינטס שייזכה לדקות משחק בעונה הבאה ויהיה שחקן דומיננטי לאן שיילך. וגם שיבקיע מולינו, מגיע לנו.
מורו כבר לא ילד, אבל בהחלט היה יכול לתרום לולנסיה עם הניסיון שלו העונה, ואמארי החליט לספסל אותו כול העונה ולשחק רק עם וייה כחלוץ, בכלל עכשיו ולנסיה נמצאת רק עם חלוץ אחד בסגל, דוויד וייה, זה בלתי אפשרי להתקיים ככה, ולנסיה חייבתעוד שתי חלוצים לפחות בסגל אני מקווה מאוד שאמארי לא ימשיך בולנסיה בעונה הבאה.
ולנסיה תשחרר את רנאן ותאריך לסזאר את החוזה ה'אס' מדווח היום על השינויים שמתוכננים בולנסיה בעמדת השוער. ע"פ הדיווח, בקבוצה אינם שבעי רצון לחלוטין מרנאן שהגיע בקיץ שעבר לאחר עזיבת הילדברנד ומתכוונים לשחררו, או בהשאלה או במכירה. השוער השני, סזאר סאנצ'ז שהגיע בינואר ותפס את מקומו כשוער הראשון לאחר שרנאן נפצע מוערך מאוד ע"י הצוות המקצועי וקבוצה מתכננים להאריך לו את החוזה. סזאר עצמו כבר הגיע את רצונו להישאר במסטייה. http://www.as.com/recorte/20090612dasdaiftb_19/C280/Ies/Le_buscan_cesion_Renan_Cesar.Xxx