ולנסיה 08/09: מסתפקים במקום בגביע אופ"א בעונה הבאה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Pipe, ‏10/7/08.

1. REAL MADRID Member

ולנסיה לאן?

אחת הקבוצות המצליחות ביותר בעשור האחרון באירופה ובספרד מוחלט נמצאת במשבר עמוק כמוהו לא ידעה קבוצה בליגה הספרדית כבר זמן רב מאוד. משבר כלכלי. העטלפים נמצאים בחובות המוערכים בכמה מאות מיליונים של יורו. בניית האצטדיון החדש הופסקה ואין לדעת מתי תחודש, משכורת השחקנים מעוקבות פעם אחר פעם. מחזיקת הגביע מעולם לא הייתה במשבר עמוק כ"כ, אפשר רק לדמיין את המציאות בה חיים שחקני הקבוצה שלא יודעים האם יקבלו את כספם בסוף החודש, במצב כזה - גם בליגה הקבוצה מדרדרת. ולנסיה שהובילה את הליגה בפתיחתה במשך מספר לא מבוטל של מחזורים ממוקמת כרגע במקום השמיני בטבלה עם 39 נקודות כאשר גם קבוצות כמו דפורטיבו לה קורוניה ומאלגה(!) מעליה בטבלה. המטרה של ולנסיה בתחילת העונה הייתה אליפות אך כשמטרה הזו הפכה לא ריאלית המטרה שונתה, לסיים בין ארבע הראשונות ולהגיע לליגת האלופות - ממנה נעדרה הקבוצה בעונה הנוכחית. הפער מהמקום הרביעי עומד בסה"כ על 6 נקודות כאשר נותרו עוד 12 משחקים עד לתום העונה, אך כאשר הקבוצה לא מנצחת כבר שבעה משחקים ברציפות - אין לדעת היכן יעצור כדור השלג המדרדר.

הקיץ הקרוב יהיה בהחלט קשה מאוד עבור הקבוצה, החובות ייסגרו רק בדרך נס וקשה להאמין שהקבוצה תצליח להכין עצמה כראוי לקראת ההמשך. גם מכירה של שחקנים כמו דויד ויאה ודויד סילבה לא תספיק על מנת לסגור את החובות, אך נראה שמכירה של השניים הללו היא צעד בלתי נמנע.

http://img.skysports.com/08/06/218x298/davidvilladavidsilva_927769.Xxx
    דויד את דויד. Time To Say Goodbye?

מה אתם חושבים?
    מה צריכה הקבוצה לעשות על מנת לעצור את הכדור השלג ולהתמודד על המקומות באירופה?
    האם הקבוצה צריכה לשקול לפטר את המאמן במידה והדרדרות תמשיך?
    האם ולנסיה צריכה למכור שחקנים כמו ויאה, סילבה, מאטה וכו' שההכנסות ממחירתם יצמקו את החובות?

כל דעה מנומקת תתקבל בבריכה, דיון פורה.

2. xavi6 Member

למכור את הכוכבים שלה ולהיבנות מחדש, מ-0 עם שחקנים פחות נוצצים וזולים. שם עדיין יש לה, אבל אם היא תמשיך להיות בחובות-היא לא תהיה קיימת. שיזרקו לנו את סילבה ווייה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

3. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

מסכים עם ירדן - למכור את הכוכבים שיכסו את החובות ברמה שתאפשר תפעול ואחזקה של קבוצה תחרותית לקראת העונה הבאה. אני מוסיף נק' נוספת שלדעתי חשובה, להחליט מי המאמן שיהיה אחראי על התפקיד לבנות את הקבוצה מחדש ולסגור איתו עכשיו שיתחיל כבר לעבוד (גם אם בצורה רשמית וגם אם לא). אם המאמן הנוכחי בכל מקרה לא ממשיך לעוד עונה זה בזבוז של זמן יקר להשאיר אותו בתפקיד.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏14/3/09
  4. xavi6 Member

אנחנו מדברים על מהפכה רצינית, ולא מהסוג הטוב. דויד וייה, סילבה, מאטה, אלבלדה, חואקין, דל הורנו, אלקסיס, פרננדס, ואולי גם הוותיקים ביותר-מרצ'נה, בראחה, אנגולו, ויסנטה. כל השמות האלה ימכרו, או לפחות חצי מהם. אלה שחקנים שאין להם תחליף, פשוט מאוד.

5. Sergio Ramos Member

למרות זה קצת שונה, זה מזכיר את המפלה של דפור שבזמנה הייתה קבוצה בקנה מידה אחר לגמרי מהיום, גם אצלה באה הנפילה בעקבות עזיבה של כמה משחקניה ובעיקר בעקבות משבר כלכלי. זה תמיד כואב על הלב לראות קבוצה בעלת פוטנציאל כזה מאבדת את עצמה, כל הבעיות שלה שרק תופחות מצביעות על כך שהיא לא תהווה בורג בצמרת לשנים הקרובות, היא צריכה לבנות את עצמה מההתחלה והיא לפני תהליך מפרך. מבחינה מקצועית היא לא נופלת מאף אחת מקבוצות הצמרת, להוציא את ברצלונה כמובן, החלק האחורי שלה אמנם זוועה, אבל במישור ההתקפי הייתי מצב את ההתקפה שלה כשלישית בטיבה אחרי ריאל מדריד. ההנהלה עשתה המון טעויות בינהם הבאתו של קומאן שלא תרמה אלא הזיקה ונפחה את המצב הבעייתי שנוצר. אולם מעבר לכל זה, המשבר הפיננסי כמובן עומד בראש סדר הבעיות - אני לא ממש בקיא בכך ולא יודע מהי השתלשלות האורעים שהובילה לחובות כאלו, אבל סביר להניח שנעשו הרבה טעויות בתקופת כהונתו של סולר. מכאן אני מגיע לנקודה שאני מסכים עם ירדן ו- sixtobastia - הברירות אינן וכדי למנוע הספינה שקוע במלואה, חובה על ולנסיה למכור את צמד הדווידים ואולי להוסיף עוד 3-4 שחקנים למכירת החיסול על פי ההעדפתה. אין ספק שזה לא בוודאות יוציא אותו מהמשבר הפיננסי, אך זו אבן דרך משמעותית לצאת מן ממנו. כאמור, אין לה ברירות.

6. REAL MADRID Member

המארקה מדווח היום שולנסיה הקלועה בצרות פיננסיות קשות מתכוונת למכור 16 שחקנים בקיץ הקרוב. כולל דויד ויאה, דויד סילבה וחואקין. על פי המארקה השחקנים מתחלקים ל4 קבוצות: - שחקנים שהחוזה שלהם נגמר בסיום העונה, - שחקנים שיימכרו, -שחקנים שהחוזה שלהם יותר, - ושחקנים המושאלים. הקבוצה המעניינת ביותר היא של השחקנים שיימכרו, השמות בקבוצה זאת כוללים את דויד ויאה, דויד סילבה, חואקין, מרצ'נה, ראול אלביול, מנואל פרננדז, מיגל ואמיליו מוראטי. פרננדו מוריינטס וקורו טורס מסיימים את חוזיהם בקבוצה ואין כוונה לחדש להם את החוזה כרגע. דויד אלבלדה, רובן בראחה, אסייר דל הורנו, הוגו ויאנה, אדו ומיגל אנגולות הם השחקנים שעשויים לעזוב על מנת לקצץ את תקציב המשכורות הרחב. ניקולה זיגיץ', אבר באנגה, דויד נבארו, נאצ'ו גונזלס ולודביק בוטלה הם המושאלים שיוחררו או יימכרו גם הם. מונטורו, ארון, מיקו, ליו וג'ורדי אלבה הצעירים יישארו בקדם העונה אך לאחר תום העונה עתידם בקבוצה יישקל.

השחקנים היחידים שנראה שישארו בקבוצה גם בעונה הבאה הם רנאן, מאטה, אלקסיס, סזאר, פאבלו הרננדז, ויסנטה, מאדורו, קרלטו וגוויטה.

7. Raulito Madridista

הידיעה בקשר לוולנסיה הופיעה על שער העיתון הבוקר. היום אגב, וולנסיה 'חוגגת' 90 שנה להיווסדה. חבל שבנסיבות כאלו, עם מצב כלכלי איום ונורא ותוצאות מאוד מאכזבות. אני לא מאמין שהמצב בקבוצה יהיה עד כדי כך קשה, התסריט לא עד כדי כך פסימי והעיתונים אוהבים לנפח את העניינים(היום למשל כמעט לא עסקו בריאל מדריד, עבר יום שקט על המועדון, אז החליטו להפציץ בכותרת אחרת), תבוא הישועה, אבל השאלה האם וולנסיה תצליח להיאחז איכשהו ולהישאר קבוצת צמרת, או שהיא תתגלגל איכשהו להיות כמו דפורטיבו לה קורוניה(חס וחלילה). וולנסיה זו קבוצה שאני מאוד מחבב בגלל החלק הקדמי שלה, וגם בגלל המשכורות הצנועות. דווקא אצלה אף שחקן לא מרוויח מ2 מליון יורו. קשה לי לראות את דוד ויאה נשאר במצב הזה, ועזיבה שלו היא הטראגית ביותר(או שפרז כבר מתכנן לשלוף את הכסף. ובמצב של וולנסיה אולי היא תמכור אותו בזול יותר). דוד סילבה הוא כישרוני, והוא גדל בקבוצה, אבל אני לא חושב שהוא שייך לטופ, ואותו כן הייתי מוכר. וולנסיה צריכה להחליט אם היא משאירה שחקנים שגדלו בקבוצה, גם אם הם לא תורמים יותר מידי, נניח שחקנים זולים שאפשר להפיטר מהם, ומה עושים עם כאלו שהיום הם שרידים של האליפות האחרונה, כמו למשל בראחה ואלבלדה. שחקנים כמו מיגל ומוראטי כן הייתי מוכר, הפורטוגלי לא משחזר את היכולת שלו.

8. Mr.Eko Member

כל כך חבל מה שקורה למועדון הזה.
    אסור לליגה הספרדית להרשות לעצמה לאבד את העוצמה של ולנסיה,בשנתיים האחרונות נכון שלא כל הולך אבל הקבוצה הזאת ידעה לתת פייט גדול לבארסה וריאל כשצריך וידעה להתקדם בצ'מפיונס ליג. כרגע זה ממש ממש אבל ממש לא נראה טוב. איפה איפה הימים של רוברטו "the fucking wall" אז'אלה...

9. xavi6 Member

בשנה שמנדייטה פרש, ולנסיה מתפרקת. מגיע לכל אותם אוהדים ששרקו לו בוז ולא זכרו חסד לשחקן הכי גדול שדרך בדשא שלהם. מלדיטוס! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

ירדן, נוקם לאט לאט.

10. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אם התסריט שתיארת פה נכון אז המועדון הולך לשקוע אפילו יותר ממה ששיערתי, חשבתי שיש להם אפשרות להשאיר בסיס רחב יותר. מקווה שזה לא יתגשם

11. riquelme1 Member

למה שלא ישרקו לו? שחקן רודף בצע, שעזב את ולנסיה בגלל כסף. התקופה הכי טובה בקרירה שלו הית במסטאייה.

12. Raulito Madridista

http://www.as.com/composition/images/das/das/por/2009/03/1237377028.Xxx

התקשורת האיטלקית מפרסמת שוולנסיה קבעה את מחירו של דוד סילבה המבוקש ביובנטוס - 30 מליון יורו. בשל המשבר הכלכלי הגדול שפוקד את המועדון, וולנסיה שינתה גישה והיא רוצה למכור שחקנים כדי לצמצם נזקים כספיים. בחודש ינואר ניסתה יובנטוס להגיע להסכמה עם וולנסיה כדי לקנות את דויד סילבה, אך העטלפים סירבו, והמנהל הספורטיבי של יובנטוס קיבל תשובה שהשחקן לא למכירה. בימים האחרונים מנסים גורמים במועדון הספרדי ללחוץ על יובנטוס לקנות בקיץ את השחקן במחיר שנקבע. המחיר גבוה מאוד עבור האיטלקים, אך הם עדיין לא וויתרו ובקיץ הם מקווים לרכוש את השחקן בפחות, תוך כדי משא ומתן עם וולנסיה.

13. xavi6 Member

תקשיב, אם אין לך מושג על מה אתה מדבר, שזה בערך כל מה שאתה מדבר, אל תדבר. אין לך מושג למה הוא עבר, כי אתה בחור דיי שטחי שלא ממש מבין בשחקנים, אתה יודע לכתוב את המשפט הקבוע שלך והולך לך חזרה למלונה. אני אישית הייתי מציעה לך לקרוא המון לפני שאתה פותח את הפה הגדול שלך. אתה מתעסק עם משהו קדוש מבחינתי וזה עלול להיגרר לצדדים מכוערים, יותר ממה שהם עכשיו.

מנדייטה לא עזב את ולנסיה בגלל הכסף, מנדייטה לא שחקן שהולך לכסף אחרת הוא ממזמן היה הולך למילאן, או לריאל. אתה יודע שבזמנו הציעו לו להיות נציב בסרט על כדורגל, והוא סרב? אתה יודע מה הייתה ההצעה? מיליון ליש"ט. הוא סרב. אתה יודע מה הוא עשה? שלח להם פתק "אני שחקן כדורגל לא שחקן קולנוע". כמה שחקנים אתה חושב יעשו דבר כזה? אתה חושב שמה שהוא היה צריך זה כסף? שחקן כמוהו היה לו המון כסף, רק לא מספיק תארים. כשאתה תבין בכלל על מה אתה מדבר, תדבר. אם לא-חזור למלונה, לאסי.
    הוא הלך כי הוא רצה תארים, בולנסיה הוא נכשל בחיפוש אחרי התארים האלה. הוא הצעיד אותם לגבהים שאני בספק אם הם אי פעם יגיעו אליהם, ועובדה-תראה באיזה מצב הם. לאציו בזמנו הייתה קבוצת צמרת, וולנסיה הסכימו להצעה שלהם, הוא מצידו היה שבור לחלוטין מהכישלון שנה שנייה ברציפות והיה ידוע מראש שהוא חייב לעזוב ולתת לקבוצה להיבנות מחדש.

נערך לאחרונה ב: ‏19/3/09
  14. REAL MADRID Member

אלבלדה שוקל דרכו בולנסיה

http://www.as.com/recorte/20090325dasdaiftb_5/C280/Ies/20090325dasdaiftb_5.Xxx

דויד אלבלדה שוקל את המשך דרכו בולנסיה. כמו שחקנים רבים בקבוצה, גם אלבלדה מודאג עקב הצרות הכלכליות שולנסיה קלועה בהן. לאחר עונה בה 'הוקפא' אלבלדה ע"י מאמן הקבוצה לשעבר רונאלד קומאן, אלבלדה מנסה להנות מהחזרה למגרש אך העתיד מדאיג אותו לא פחות, "אני אשמח להמשיך לשחק בטופ עם ולנסיה, אבל אני פתוח לכל דבר, אך זה לא הזמן לעסוק בזה". "הכל תלוי בצרכים של הקבוצה. אם בולנסיה יחליטו שהם לא מעוניינים בי, אני אנסה את מזלי מחוץ לספרד". "בעונת האחרונות כסף רב נשפך ועכשיו המועדון נכנס לחובות שלצערי מעמידים אותנו בסיטואציה לכלכלית מורכבת".

* באיטליה מדווח על כך שסוכנו של דויד סילבה נפגש באיטליה עם ראשי יובנטוס. הסוכן של סילבה מכחיש שהפגישה עסקה בגורלו של דויד סילבה אך סביר להניח שגם שמו של הקשר עלה במהלך הפגישה. יובנטוס הגישה לולנסיה בעבר הצעה על סך 20 מיליון יורו תמורת סילבה, אך העטלפים דחו את ההצעה.

15. Jesus Navas Member

תיקון קטן, ראשי יובה, ובראשם אחראי הרכש, אלסיו סקו, הציעו לולנסיה 25 מיליון אירו. 20 מיליון אירו שיילכו ישירות לולנסיה ועוד 5 מיליון יורו מענקים ובונוסים שונים.

נערך לאחרונה ב: ‏26/3/09