ולנסיה 07/08: מאמן חדש לוולנסיה - אמארי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Quique_Flores, ‏5/7/07.

1. Daniel616 Member

אריזמנדי היה סביר מאוד בדפור, מלך השערים של הקבוצה בעונה שעברה, אומנם רק חמישה שערים אבל גם זה משהו. תראה, אריזמנדי בא לולנסיה כגיבוי לוייה ומוריינטס, לא כחלוץ ראשון, יש לו הרבה מאוד כישרון, מה לעשות שבדפור לא הלך לו מי יודע מה.
    מה הוא עשה בעונה שעברה?
    תשובה:
    כלום ושום דבר.
    אריזמנדי, מאטה, וייה ומוריינטס. יש מספיק חלוצים לולנסיה. צריך להשקיע את הכסף בקאלסטרום, לא בעוד חלוץ.

2. Sergio Ramos Member

זה בדיוק מה שהדגשתי, שבולנסיה הכי פחת נחוץ זה חלוץ, נכון לעכשיו. כרגע יותר חשוב קשר מרכזי עושה משחק, שישחק הרבה דקות לצד אלבלדה, אמרתי כבר, בארחה כבר מבוגר ולא יסחוב כל משחק 90 דקות.
    סלח לי אבל אתה טועה, כישרון לא כישרון. הוא לא עשה כלום בעונה שעברה, כל דפור לא עשתה כלום, חוץ ממשחק כדורגל פשוט משעמם. ואריזמנדי היה חלק ממנו. אני אישית זוכר כמה רגעים די טובים של אנגולו, מה שבטוח האו לפני אריזמנדי בסדר העדיפויות.

3. S.Eto'o Member

אני דווקא לא חושב שולנסיה לא צריכה להשקיע את הכסף בקאלסטרום,קאלסטרום היה שחקן ספסל בליון בעונה האחרונה וגם הנשיא של ליון לא יוותר עליו בקלות,ולנסיה יכולה להביא שחקנים הרבה יותר טובים ממנו במחירים נמוכים יותר.

נערך לאחרונה ב: ‏30/7/07
  4. Daniel616 Member

קאלסטרום הוא ממש לא שחקן ספסל בליון, להפך, הוא שחקן הרכב קבוע.

5. S.Eto'o Member

הוא ממש לא היה שחקן הרכב קבוע בליון בעונה שעברה,על המשבצת שלו בליון בעונה שעברה שיחקו:טיאגו(שעזב ליובה),ז'וניניו וטולאלאן.

6. Sergio Ramos Member

ליון שיחקה סגנון של 4-3-3 שגובו ומאלודה שיחקו בתפקיד של קשר-חלוץ, ובחוד או פרד או ווילטורד. והרוב שיחקו שלושת שחקני הקישור המרכזי, ז'ניניו, טיאגו ותולאלן. קאלסטרום ואלו דיארה היווה כתחליף והיו חלק מהרוטציה. אך ברוב המשחקים השלישיה הראשונה שהזכרתי נהגה לפתוח.

7. Daniel616 Member

טולאלאן וטיאגו היו אלה שישבו על הספסל.
    סידני גובו בקושי שיחק בעונה שעברה. ואתה טועה, טיאגו וטולאלאן היו המחליפים, קים קאלסטרום שיחק קבוע בהרכב לצד ז'וניניו.

קאלסטרום מגיב לראשונה על הפירסומים של חתימה אפשרית בולנסיה:
    "לא חתמתי על שום דבר עם אף אחד. אני לא יכול להגיד יותר מדי, אבל כמובן, אני מאוד רוצה לשחק בליגה הספרדית."
    ז'אן מישל אולאס, נשיא ליון, אישר שהוא קיבל הצעה מנציגים לא ישירים.

8. Sergio Ramos Member

לא יודע על מה אתה מדבר, תולאלאן היה חלק חושב במערך של ליון, וקים קלסטרום ואלו דיארה שימשו כמחליפים אך פתחו לעיתים. תולאלאן לאט לאט גם מתחיל להיות חלק חשוב בנבחרת צרפת אם הזדקנותו של מקאללה.

9. תומר22 Member

הייתה בליון רוטציה אדירה - ככה זה כשלוקחים אליפות עוד לפני שהתחילה העונה. קלסטרום פתח ב-33 משחקים בעונה, מתוכם רק 6 באירופה. בכל מקרה, הסיכוי שאולאס ייותר עליו לטובת ולנסיה הוא לא גדול.

10. Daniel616 Member

בדקתי באתר זה את ההרכבים של ליון ברוב המשחקים. קים קאלסטרום פתח ברוב המשחקים העונה.

11. Pipe Member

באנגליה מפרסמים כי ולנסיה מוכנה לשלם 20 מיליון יורו עבור ניקולאס אנלקה. המכשול היחידי שעשוי למנוע את העסקה-המשכורת. אני לא רואה את אנלקה מסתפק ב1.8 מיליון יורו לעונה( 25 אלף ליש"ט לשבוע).לקבוצה עדין חסר קשר יצירתי ברמה גבוהה באמצע.

ואריזמנדי חלוץ באותה רמה שגארדנר שחקן הגנה. אחד החלוצים החלשים בליגה, ולטעמי קיקה חייב לתת דקות למאטה המוכשר, שממנו עוד יכול לצאת משהו, במקום לדבוק בחמור הזה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏30/7/07
  12. Sergio Ramos Member

אני חושב שבמקום לנסות להשקיע בחלוץ, הם צריכים בינתיים להתעסק בהבאת קשר 50\50 עושה משחק. אלבלדה ישחק ברוב העונה, אבל בארחה כבר נרוא מבוגר וככל שהגיל עולה הנטיינה להיפצע גם עולה. אבל שרכשו חלוץ כמו אריזמנדי, בהחלט יכול להיות שגם חלוץ ולנסיה צריכה.

13. George Best Member

קודם כל הגזמת לגבי אריזמנדי.
    הראה ניצוצות אשתקד בדפור, להשוות אותו לרמה של גארדנר כבלם זה ממש לא קרוב בכלל.

ועכשיו נתייחס לחלק העיקרי,
    שחקן מהקבוצה שלי מקושר לולנסיה(הקבוצה האהודה עלי בספרד),
    קודם כל - 25,000 ליש"ט לשבוע זה קיצוץ של 40-50% מהשכר השבועי של הצרפתי, ואני לא רואה שום מצב שהוא יסכים לעבור לכל קבוצה באשר היא תמורת שכר שכזה.
    דווקא בולטון לטעמי תשחרר את אנלקה תמורת 20 מליון יורו, שהם בקירוב 13 מליון ליש"ט.יהיה להם הרבה מה לעשות עם הכסף הזה.
    וחוץ מזה, הליגה האנגלית הרבה יותר תפורה לאנקלה מאשר הספרדית, אם הוא עוזב, הוא עושה טעות.
    היי, אבל אמרתם טעות, אמרתם אנקלה והסוכנים(שהם אחים שלו) המפגרים שלו שאם טמטום היה תואר אז הם היו מקבלים דוקטורט.

14. Pipe Member

לא סתם רשמתי "בעיה". לולנסיה יש מדיניות שכר נוקשית, והיא לא סתטה ממנה עבור אף אחד מהסטארים שלה, כולל הקפטן דויד אלבלדה ודויד וייה, ששניהם מרוויחים את המקסימום(קרי 35 אלף יורו בשבוע, בערך 25 אלף ליש"ט בשבוע). אין סיכוי, שום סיכוי, שהם יסטו ממנה עבור אנלקה. לכן אני לא רואה אותו עובר לשם. 25 אלף ליש"ט זה לא סכום שאנלקה יסכים להתפשר עבורו, ועבור בולטון זה סוג של הפסד, כי 20 מיליון יורו הוא המקסימום שהם יכולים לקבל עליו לטעמי וזה מחיר נהדר מבחינתם.
    והפעם אין לסוכנים שום אינטרס ללחוץ עליו. המשכורת שהוא אמור לקבל שם נחותה(לא יודע כמה הוא בדיוק מרוויח כיום, אך אני משוכנע שזה יותר מ25 אלף ליש"ט לשבוע) מזו שהוא מרוויח כיום, ומזו שהוא ירויח בכל מועדון אחר באירופה.

ואם בניצוצות אתה מתכוון לחתיכות הדשא שעפו מהמגרש בכל החמצה שלו, אז כן, הוא בהחלט נראה ניצוצות.
    אריזמנדי הוא חלוץ שנכשל אפילו בדפור, קבוצת בינונית על גבול קבוצת התחתית,שם ציפו ממנו להרבה יותר מ7 שערים ב49 הופעות ו5 שערים בעונה האחרונה.(גם החלוץ הרכש השני שלהם, ריקי, היה פלופ עצום. ונחשו מי רצה להחתימו בקיץ שעבר? נכון, רפא בניטז). אין סיבה הגיונית שהוא יצליח בקבוצה שבה הלחץ פי 10 יותר גדול, הציפיות פי 10 יותר גדולות והשחקנים שמתחרים איתך על המקום פי 10 יותר טובים ממך.(וייה,מורו,אנגולו,אפילו מאטה הראה יותר כישרון ממנו בקסטיליה).
    פרט לגובה שלו ולפיזיות שלו, שעשויה לתת לולנסיה מימד נוסף של משחק הגבהות לרחבה אין לו אף תכונה שמתבלטת ושעשויה לתרום באיזשהוא אופן לקבוצה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏31/7/07
  15. Raulito Madridista

אני חושב שוולנסיה לא צריכה עוד חלוץ ובטח שלא על חשבון קשר 50\50 שיחליף את בראחה המזדקן שדועך מעונה לעונה וגם נפצע ומחמיץ יותר משחקים. וולנסיה הפסידה שחקן נהדר, ראול גארסיה שהעדיף את אתלטיקו מדריד, אולי בגלל המאמן, אותו מאמן שאיתו הוא עשה את הפריצה עם אוססונה בעונת 06\2005, עונת שיא עבור אוססונה שסיימה בין 4 הראשונות, אך למרות האהבה של השחקן לאגירה, אין ספק שוולנסיה קבוצה גדולה יותר מאתלטיקו, קבוצה ששואפת לאליפות, ואם העטלפים היו עושים סימן או מנסים באמת להביא את הקשר, לטעמי הוא היה מגיע.

שון, אני מסכים איתך שאריזמנדי חלוץ גרוע מאוד, לא מתאים לוולנסיה גם לא כחלוץ רביעי, הרכש הזה הוא כישלון ווולנסיה הייתה צריכה לשלם סכום רציני על חלוץ רציני ולא לקנות בזול שחקן שלא פלא שהמחיר שלו נמוך. בכל אופן, כל דפורטיבו לה קורוניה היא עגלה אחת גדולה, קבוצה חלשה מאוד עם אחת ההתקפות החלשות בספרד, כך שרק להאשים את אריזמנדי זו טעות, אל תשכח שעם זאת שבוולנסיה הוא ייתמודד עם שחקנים טובים יותר על העמדות ואין לו סיכוי מול ויאה ומורו, כאשר הוא ייקבל דקות וזה ייקרה עם הפציעות של וולנסיה בשנים האחרונות ומן הסתם קיקה יינסה אותו לפעמים, אל תשכח שון שהוא משחק עם השחקנים הטובים בעולם ועם שחקנים נהדרים בקישור, לא עוד אסטוינוף ודה גוזמן, אלא חואקין, ויסנטה וויאה.