הוא בקושי שיחק העונה, אף קבוצה לא יכלה להעריך איך הוא יחזור.. בינואר מביאים שחקנים חמים שיחזקו את הקבוצה. אלבלדה לא יכול לעשות את זה.
בוולנסיה מתכננים שינויים גדולים בקיץ http://www.as.com/composition/images/das/das/por/2008/04/1209522851.Xxx לא ברור מה ייקרה עם וולנסיה בעונה הבאה. כרגע מדווח בספרד על בעיות כספיות קשות של המועדון, שהציב את דויד ויאה, חואקין סאנצ'ז ודוד סילבה, ברשימת ההעברות, לפי האס. וורו הוא מאמן זמני בלבד ויוחלף בקיץ. לאחר שמרסליניו סירב לאמן את הקבוצה, השמות המובילים לקבל את התפקיד הם גרגורי מאנזאנו, מאמנה של מאיורקה, ואמארי, מאמנה של אלמרייה. המאמן וורו מתבלט האם לתת קרדיט לדוד אלבלדה ב-11 הראשונים במשחק נגד ברצלונה ביום ראשון.
המארקה: רומא ואברטון מתעיינות בחואקין http://www.fifa.com/mm/photo/worldfootball/clubfootball/trdv258871_29202_sq_medium.Xxx למרות העונה הרעה שעוברת עליו(שלושה שערים ושלושה בישולים בלבד), חואקין סאנצ'ז מבוקש. שתיים מהקבוצות שמתעניינות בו הן רומא האיטלקית ואברטון האנגלית. הראשונה כבר התעניינה בשחקן עוד מלפני שנתיים, כאשר לבש את החולצה של בטיס, אך לא הצליחה לרכוש אותו. וולנסיה בבעייה כספית קשה והיא צפויה להיכנס עם רומא למשא-ומתן בעבר מכירתו של הספרדי. למרות שסעיף השחרור שלו הוא 40 מליון יורו, הקבוצה צפויה להסתפק ב15-18 מליון יורו. הבעייה היא שכרגע ההצעה האחרונה שהיא קיבלה עבור השחקן היא עשרה מליון יורו וזה לא מספק אותה. השחקן מעוניין לעזוב את הקבוצה. אדוארדו אספחו, סוכנו של השחקן אמר לאתר המארקה:" הרבה קבוצות באירופה מודעות למצבה של וולנסיה. חואקין קיבל הרבה פניות והוא צריך להתאוורר במקום חדש. השנה הבאה תיהיה מאוד קריטית עבורו". ------------------------------------------- עבור חואקין חשוב לעבור ולשקם מחדש את הקריירה שלו. השנה הוא היה אמור להביא את הכישרון האדיר שלו לידי ביטוי, אחרי שהעונה שעברה הייתה עונת הסתגלות וזו עונה לא פשוטה, אך עקב המצב של וולנסיה גם הוא הידרדר. כבר הרבה זמן לא ראיתי דריבל טוב שלו כמו בימים הטובים בבטיס, או איזו הרמה מעניינת, וזה שחקן שיודע להרים מכל מקום במגרש ומדוייק מאוד. כמה חבל. אם וולנסיה תאבד גם אותו וגם את ויאה שקרוב מאוד לסגור בריאל מדריד, אני צופה לקבוצה עונה לא פשוטה ב09\2008.
בהנחה שגם וויאה מקושר לכמה קבוצות(בינהם ריאל מדריד), ועשוי במידה מסוימת לעזוב הקיץ, אז לאבד גם את אחוקין, יהיה מוגזם עבור ולנסיה. השחקן ניחן בפוטנציאל עצום. כבר שנתיים אינו מצליח להביא עצמו לידי ביטוי ולגרום לנו לחזות באותו שחקן נפלא של בטיס גם במדי העטלפים. למרות זאת, בעיקר בהסתכל על מצבה הקשה של ולנסיה, אסור לה לוותר על חואקין. אולי הוא לא מצליח לשחק את אותו כדורגל שהכרנו אצלו, אבל הקטע הוא מנטלי ותו לא שכאמור ניתן לשיפור אצל הבחור. העונה, כמו שאר חבריו, הוא טבע לבוץ הבוצי ועל כן לא ניתן לבוא אליו בתלונות. אולי אף יתכן והספרדי יהיה חלק מהמהפכה הגדולה שצפויה להתחולל במועדון? את זה עוד נראה. בכל אופן, זה יהיה תמוהה מאוד לעיני אילו היא תוותר עליו. מצבה גם ככה אנוש, ואת ההריסות יהיה קשה מאוד לבנות. על שחקן כמותו קשה מאוד לוותר, אני לא מאמין שולנסיה תוותר על בקלות יתרה. אילו היא רוצה לחזור לעצמה ובעונה הבאה לרוץ חזק בצמרת, היא תתצטרך שחקן כמו חואקין. אין לו תחליף מספיק הולם, אלא עם כן בולנסיה מתכוונים לשפוך כספים רבים מאוד.
אולי פרט לעוד חלוץ, לא צריך בכלל לגעת בחלק ההתקפי של הקבוצה. צריך בקיץ להתרכז קודם כל באיך בונים הגנה חדשה לקבוצה.
קניזארס ביטל את חוזהו בוולנסיה http://www.as.com/composition/images/das/das/por/2008/05/1210955231.Xxx תם עידן בוולנסיה. סנטיאגו קניזארס, שוערה של הקבוצה בעשור האחרון, החליט לעזוב את המועדון. השוער הספרדי הוותיק בן ה-38, נפגש היום בייחד עם סוכנו עם אגוסטין מורר, נשיאה של וולנסיה והודיע לו שהוא מעוניין לבטל את חוזהו הנוכחי, המסתיים בתום העונה הבאה - יוני 2009, ונענה בחיוב. לפי הדיווחים בתקשורת, המאמן וורו הבטיח לנשיא הקבוצה שקניזארס ייפתח בהרכב ביום ראשון במשחק הביתי של וולנסיה נגד אתלטיקו מדריד, וזו תיהיה ההופעה האחרונה שלו בוולנסיה, בה יוכל להיפרד מהאוהדים. הנשיא מורר היה עצוב מהמהלך ואמר:"קניזארס הוא אייקון של וולנסיה, הוא אדם גדול ואנחנו גאים מאוד שהוא היה שחקן שלנו, הוא תרם רבות למועדון. אני מחכה ליום ראשון, בו קניזארס יוכל להיפרד מהקהל הגדול שאוהב אותו. מגיע לו את כל הכבוד שבעולם. חבל שזה נגמר ככה, אבל אני מאחל לו בהצלחה בכל מה שייבחר בו". השנה שום דבר לא הלך כמו שצריך לקניזארס. הוא פתח את העונה לא מספיק טוב ואיבד את אפודת השוער. לאחר מכן הושעה השנה כזכור על ידי רונאלד קומאן ולא שיחק חלק גדול מן העונה. קניזארס לא מתכוון לפרוש ממשחק והוא יגיע בחינם לקבוצה שתחפוץ בשירותיו. קניזארס דיבר על עזיבתו:"אם לא תגיע הצעה מעניינת, אני אפרוש. יש לי עוד אפשרויות בחיים; לא היה לי קל לעזוב את ריאל מדריד, אבל הגעתי לוולנסיה במטרה לזכות בתארים, ואחרי עשר שנים, כשאני מסתכל על מה שהשגתי, אני מאוד מרוצה, רק חבל שהפסדנו בשני גמרים של ליגת האלופות; זה הרגע הנכון לעזוב את וולנסיה, קבוצה שנתנה לי המון; יש לי בטן מלאה לגבי האנשים שמנהלים את המועדון בימים הללו, אבל מפאת כבוד אני לא אצא עם הדברים לתקשורת; גם הסיום הלא נעים של העידן שלי בקבוצה, לא ישכיח את כל הרגעים הנפלאים. וולנסיה תמיד תיהיה בליבי ולעולם לא אחשוב עליה דבר שלילי". קניזארס הגיע לוולנסיה מריאל מדריד בשנת 99\1998 והוא מחזיק ברזומה מרשים. השוער שיחק 415 משחקים רשמיים במדי הקבוצה. הוא היה שותף מלא לעונה האדירה של וולנסיה ב04\2003(זכייה באליפות ובגביע המלך) וגם זכה בעוד אליפות ספרד(02\2001), גביע המלך(99\1998),סופר-קאפ אירופי(05\2004) וסופר-קאפ ספרדי(05\2004) בנוסף, קניזארס הגיע עם וולנסיה לגמר ליגת האלופות שנתיים ברציפות, אך הפסיד. במשך שנים רבות הציג השוער יכולת מעולה ואף היה שלוש פעמים הזאמורה של הליגה הספרדית(01\2000, 02\2001 ו04\2003). האתר הרשמי של וולנסיה מאשר את הידיעה ---------------- אי-אפשר לומר שזה מפתיע מישהו. המעמד של קניזארס בקבוצה הידרדר. למרות זאת, זה כואב. קניזארס היה אחראי גדול לכך שלוולנסיה הייתה הגנת ברזל בשנים היפות שלה. הוא היה שוער גדול, ספורטאי ענק ומנהיג. לאט לאט המועדון מאבד את זהותו ואין לדעת מה ייקרה איתו בעונה הבאה. אני באמת מקווה שוורו ייתן לו קרדיט בהרכב הראשון, מגיע לו להיפרד מהקהל, לטעמי גם מגיע לו משחק פרידה רציני יותר נגד קבוצה גדולה.
קומאן VS חואקין http://www.marca.com/ficheros/marca/imagenes/joaquin210508_ES.Xxx רונאלד קומאן, המאמן ההולנדי שפוטר על ידי הנהלת וולנסיה לאחר סידרה של תוצאות גרועות, וחואקין סאנצ'ז שחווה את העונה הגרועה ביותק בקריירה שלו, מנהלים קרב צמוד דרך אמצעי התקשורת. ההולנדי תקף את הקשר בחריפות, והספרדי, שידוע כבן-אדם צנוע ושקט, יצא משלוותו והגיב לו. "זו הייתה טעות להגיע לוולנסיה מההתחלה. אולי אם הייתי נשאר באיינדהובן לא היה מתלכלך השם שלי והייתי מועמד לאמן את בארסה בעונה הבאה", הצהיר ההולנדי שלא היה מוכן להתפטר בשום שלב של העונה, גם לא כאשר קבוצתו הייתה במרחק 2 נקודות מהקו האדום. ההולנדי המשיך:"זה נראה תמוהה איך מאמן מגיע ומשעה שחקנים בסדר הגודל של קנזיארס, אלבלדה ואנגולו, אבל בטח שיש סיבה. השלושה האלו יצרו אווירה שלישית בחדר ההלבשה, כאשר גם חואקין עזר להם. הוא לא התעסק בכדורגל, בכלל לא. הוא אולי עלה 30 מליון יורו, אבל התפוקה שלו הייתה 30 יורו בלבד". חואקין לא נשאר חייב ואמר:"קומאן היה בוולנסיה חצי שנה וראו שהמועדון רק שוקע ושוקע ולא מתרומם. היו לי איתו הרבה מאוד וויכוחים ולא הסתדרנו, ואני לא היחיד שהסתדר איתו. הקבוצה כולה שמחה לאחר שהוא עזב. המספרים של קומאן מדברים בעד עצמם: הוא אימן את הקבוצה חמישה חודשים והשיג מספר נקודות זהה למה שהשיג וורו בחמשת המחזורים שלו איתנו". לחואקין שנשאר מחוץ לסגל נבחרת ספרד, ברור מי אשם:"קומאן אשם ב-99% שאני לא שם. זו הייתה העונה הגרועה בקריירה שלי", הוסיף השחקן.
יהיה נחמד לראות את חואקין באברטון. בשנתיים האחרונות הם תמיד דגדגו את המקום הרביעי, אך לא באמת היו קרובים להשיג אותו. גם מבחינה סטטיסטית, הם הוכיחו עליונות על הקבוצות ממקומות 6 ומטה, אך הוציאו השנה 2 נקודות בלבד מהטופ 4, הרבה בגלל שחסר להם עוד קראק, עוד שחקן ברמה גבוהה שישדרג אותם רמה אחת קדימה ושיוכלו להתמודד בצורה יותר מכובדת מול הטופ 4 ואולי לאיים ברצינות על המקום הרביעי. קייהיל, ארטטה ויעקובו נהדרים, אך הם זקוקים לעוד תמיכה מהקישור. מבחינת חואקין, מעבר לקהל הנהדר, הגודיסון פארק הביתי והמסורת המפוארת, לקבוצה יש מאמן נהדר וחומר שחקנים מצוין. הוא יוכל לשדרג בצורה רצינית את משחק ההתקפה של הטופיז והם יוכלו לספק לו את האמונה, הביתיות והביטחון לשחזר את היכולת הנהדרת שלו מימי בטיס, אותה יכולת שכמעט הביאה אותו לצ'לסי. שחקן אגף עם מהירות, כוח פריצה נהדר ומגביה טוב, בהחלט יוכל להתאים לסגנון האנגלי. גם המחיר לא אמור להוות מכשול רציני מדי, 10 מיליון ליש"ט זה סכום שאברטון בהחלט יכולה להרשות לעצמה. אני בעד. ועדיף שקומאן פשוט יסתום את הפה. הוא, כמובן בעזרת ההנהלה העילגת, ריסקו לחלוטין את אחד המועדונים הגדולים באירופה במיליניום הזה וכמעט והביא אותם לליגה השנייה. בולנסיה צריכים לקוות שלא יותר מדי כוכבים ינטשו, כי אם הם יצטרכו להבנות לחלוטין מחדש, יכולים לעבור כמה שנים עד שנראה את ולנסיה שוב בצמרת ומהווה סוג של יריב לברצלונה וריאל.
אם זה יעשה לו טוב לשחק הליגה האנגלית-גם נאי בעד. אני בטוח שחואקין יכול לעשות בית ספר לכל מגן, לא משנה מאיזה ליגה ומה השם שלו. הוא שחקן שחייב מתישהו להיתפרץ, בולנסיה היה כ"כ הרבה בלגאן וכנראה הוא שחקן שצריך שקט בשביל להיתפרץ. הלוואי ויעבור לאברטון ויראה לעולם באמת מה הוא שווה, כמו טורס וארטטה.
המקרה של חואקין מעורר אצלי את הנושא של נאמנות למועדון על חשבון התקדמות מקצועית. נאמנות למועדון שלך זה דבר חשוב. אך אם חואקין היה עוזב את בטיס שנה קודם הוא לא היה נחשב לבוגד ואף אחד לא היה מפקפק בו. יש הבדל בין מקרים כמו ססק שעזב בגלל חוסר סלבנות, או כמו שבצ'נקו שעזב בשביל כסף, לבין שחקנים ממועדונים קטנים שרוצים להתקדם, כמו טורס או רוני בזמנו. עם כל הכבוד לעובדה שבטיס זה המקום שגידל אותו, לדעתי הוא נשאר שם שנה אחת יותר מדי ופספס את הרכבת. אני חושב שיש סיטואציות בהם שחקן צריך לעשות מה שטוב לקריירה שלו ומה שיעזור לו להיות להתקדם ולהיות כוכב, וחאוקין עשה טעות כשנשאר בבטיס עונה נוספת במקום לעבור לצ'לסי. הוא היה במומנטום, הוא היה בכושר שיא, הוא היה מבוקש, הוא היה בגיל הנכון, לא צעיר מדי ועם ניסיון מאחוריו, הוא היה ה-להיט של הליגה הספרדית ואחד הקיצונים הטובים בעולם. במקום לרכב על הגל, הוא נשאר במועדון שהוא היה גדול עליו ב15 דרגות, המונמטום אבד, ובמקום לנחות בריאל או צ'לסי הוא הגיע לולנסיה. מועדון נהדר, אך לא מועדון מהטופ. כמובן שאף אחד לא יכל לנחש שאחרי שנתיים ככה יראו העטלפים, אך כבר מלכתחילה העובדה שהוא עבר "רק" לולנסיה מבחינתי היא סוג של פספוס. ירדן, כיום הוא כבר בן 27, ונכון שזה עוד מוקדם להכניס אותו לרשימת הכשרונות המבוזבזים שמעולם לא באמת הפכו לסופרסטארים יחד עם דאלסנדרו וסאביולה (מצטער ירדן), אך כשהקבוצות שרוצות אותו בגיל הזה, שאמור להיות שיא הקריירה של שחקן הן אברטון ורומא, ובולנסיה בלשון המעטה אי אפשר לקרוא לו להיט(נכון, היו לו נסיבות שונות ומגוונות במהלך השנתיים שלו שם), אפשר כבר לשער שלרמות הכי גבוהות הוא לא יגיע.
אין לך על מה להיצטער, אין לי ספק שסאביולה הוא בינתיים כישרון מבוזבז, אבל לדעתי הכישרון המבוזבז הזה הוא ביזבוז של מאמנים נטו, האשמה היא לא בו. הוא מקרה מאוד מיוחד לדעתי. בנבחרת במונדיאל הוא היה מעולה, ובכלל בנבחרת הוא מאוד טוב כאשר הוא משחק קבוע ויש לו מעמד. לא בריאל ולא בברסה נתנו לו מספיק דקות ושנתנו הוא דווקא לא אכזב כמעט. מכאן אני מסיק שהאשמה היא בקיבעון של מאמנים כמו ריקארד, ומי כמוני יודע שריקארד זה מאמן שאם הוא נתפס על משהו-נגמר, הוא לא יזיז מטר ממה שהוא חושב. אצל שוסטר אין לי מושג מה הבעיה, כי הוא קרקר סביבו עוד לפני שריאל החתימו אותו בתור מאמן הוא אמר שזה הרכש הראשון שהוא יביא. כנראה הוא ראה את ראול פורח, ואת המלך של ריאל לא מוציאים, בטח לבטח כאשר הוא פורח. דאלכסנדרו הוא ביזבוז, אבל ביזבוז של עצמו נטו. הוא ילד מפונק שחושב שהכל מגיע לו, הוא כישרוני ברמות אבל אופי בעייתי ברמות. הוא מיתעסק פחות בכדורגל, ביום שדאלכסנדרו יתעסק יותר בכדורגל-הוא יפרוץ, אין לי כל ספק בכך. סאביולה לדעתי בעונה הבאה יחזיר מהכבוד האבוד שלו, רק לא בריאל. זה חייב להיות במקום אחר, במועדון בינוני + כמו לאציו שמעוניינת. מה שאי אפשר להגיד על חואקין. חואקין היה נעלם למשחקים ובמשחק אחד פתאום מחזיר את עצמו בחזרה. תמיד היה לו כישרון ואני לא חושב שזה מאוחר מידי, סה"כ גם בבטיס הוא התקדם ועשה דברים נהדרים ומדהימים מבחינה אישית, שלא בטוח שבמקום אחר הוא היה עושה במידה והיה עוזב מהר. העזיבה שלו לולנסיה לא הייתה נכונה, כי ולנסיה באותו זמן היה מועדון שיכל ליפול מאוד בקלות-וזה מה שקרה. גם אצלו המאמן דיי הרס, ובכלל בולנסיה המאמנים הרסו להרבה שחקנים (איימאר, הביאו איטלקים על חשבונו ועל חשבון שחקנים אחרים) יש לו 4-5 שנים לתת ואף יותר, הוא יוכל לעשות נסים וניפלאות באברטון או בכל קבוצה אחרת ב4-5 שנים.
אמארי ייאמן בוולנסיה בשנתיים הקרובות http://www.marca.com/ficheros/marca/imagenes/emery130907_ES.Xxx אונאי אמארי, זה שהדריך את אלמרייה העונה בהצלחה, סיכם בוולנסיה וייאמן אותה בשנתיים הקרובות. התקשורת בין הצדדים התחילה לא מהיום ובימים האחרונים המשא ומתן התחזק. היום הודיעו רשמית הצדדים על התחלת שיתוף הפעולה. המאמן ירוויח בוולנסיה כמליון וחצי יורו לעונה ובנוסף הכניס לחוזהו סעיף של מענקים במידה והקבוצה תזכה באליפות ספרד או תגיע לליגת האלופות. גובה המענקים עדיין לא ברור ועל כך הם דנים כרגע. היום ייפרד המאמן משחקני אלמרייה. מחר הוא יוצג רשמית כמאמנה של וולנסיה. התכנית המרכזית: שינוי גדול בסגל הקבוצה. ------------------------ החתמה מאוד מעניינת של וולנסיה. אמארי עשה עם אלמרייה עונה יפה מאוד, הקבוצה הייתה רחוקה מהתחתית לאורך כל הדרך. השאלה האם הקיצוץ בתקציב הקבוצה יהיה משמעותי כפי שמדובר בתקשורת. מה שבטוח זה שצפויה לו עבודה קשה, יש הרבה מאוד ליקויים במשחק של וולנסיה, בעיקר בחלק האחורי.
אסייר דל הורנו יחזור לולנסיה http://www.marca.com/ficheros/marca/imagenes/delhorno211107_ES.Xxx אסייר דל הורנו שסיים עונת השאלה אחת באתלטיק בילבאו בה ערך 21 הופעות ונעדר לא מעט עקב פציעות יחזור חזרה לולנסיה. דה הורנו בן ה-27 לא הצליח להרשים מספיק את ראשי בילבאו שלא מתכוונים לממש את סעיף הקנייה תמורת 5 מיליון יורו. דעותיו של המאמן החדש אונאי אמארי לגבי המגן השמאלי עדיין לא ברורות אך נכון לעכשיו השחקן חוזר לולנסיה.