ויאריאל 2008/09: ואלוורדה מחליף את פלגריני

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י REAL MADRID, ‏10/7/08.

1. REAL MADRID Member

ואלוורדה מעוניין בארנגו וגרנרו

מאמנה הטרי של ויאריאל, ארנסטו ואלוורדה, אינו מבזבז זמן והתחיל להריץ את שמות לחיזוק הקבוצה לקראת העונה הבאה שיחזקו את הסגל, המארקה מדווח היום על כך שחואן ארגנו, קשרה של מאיורקה הינו אחד מהשחקנים אשר מאמן אולימפיאקוס לשעבר מעוניין לראות במדריגל בעונה הבאה, ארנגו הגיב לפירסומים ואמר "אני מקווה שאעבור לויאריאל. זאת קבוצה נהדרת". שחקן נוסף אשר ואלוורדה חושק בשירותיו הוא קשרה המצויין של חטאפה, אסטבן גרנרו, השחקן שישחק עם נבחרת ספרד באליפות אירופה עד גיל 21 בקיץ הקרוב הביע את רצונו לחזור לריאל מדריד אשר יכולה לממש עליו אופציית רכישה תמורת 5 מיליון יורו אך אינו יפסול מעבר לויאריאל במידה ופלגריני יחליט לוותר עליו. אחת הספקולציות שעלו היא שפרז העביר את הזכויות של ריאל מדריד על גרנרו לויאריאל כחלק מעסקת העברתו של מנואל פלגריני לבירת ספרד.

* מדווח עכשיו שגם קאמונייס, שחקנה הכשרוני של רקראטיבו, נמצא בין רשימת השמות של ויאריאל לעונה הבאה.

2. Mr.Eko Member

ארגנו עבר עונה לא רעה בכלל אבל גרנארו זה כבר בכלל משהו אחר,מכל המשחקים של חטאפה שיצא לי ממש לראות במלואם הוא כל כך הרשים אותי שמאוד חבל לי לדעת שהוא יחזור לריאל ויתבייש על הספסל. הלוואי ויעבור לויאריאל. ואני אישית מקווה מאוד שויאריאל תתחזק בהגנה,לדעתי ההתקפה כרגע היא נהדרת עם יורנטה,ניהאט,רוסי,קאסורלה וכשפירס ואיבגזה תומכים קצת מאחור,ההגנה חייבת להתחזק והלוואי שהקבוצה של ואלוורדה תהווה פקטור לאליפות בעונה הבאה(וברור שאני משלה את עצמי פה) ואם לא לפחות על המאבק לצ'מפיונס,רק שהעונה הבאה לא תיהיה המשך להדרדות שהתחילה בקבוצה העונה.

נערך לאחרונה ב: ‏5/6/09
  3. Raulito Madridista

וואלוורדה פתח את העידן שלו באספניול עם הצלחה מסחררת. השיא היה כאשר הקבוצה הגיעה לגמר גביע אופ"א והציגה יכולת מעולה נגד סביליה. בעונה אחר-כך אספניול דורגה במקום השלישי לאחר הסיבוב הראשון, אך אחר-כך באה ירידת מתח דרסטית ונוצר הרושם שאם היו עוד מחזורים, הקבוצה הייתה יכולה גם לנשור לליגת המשנה. בכל-אופן אני מאוד מעריך את המאמן הזה ואני חושב שמדובר בבחירה נכונה, הוא מבין כדורגל. השחקנים שהוא מכוון אליהם בהחלט יכולים להוסיף לויאריאל(בעיקר גראנרו שלדעתי לא יחזור לריאל מדריד) למרות שעמדת הקשר המרכזי דורשת לשדרוג. אני מאמין שוואלוורדה יוכל להצעיד את הקבוצה לגביע אופ"א בעונה הבאה.

ויאריאל הוציאה מהשנה הזאת את המקסימום. השחקן המרכזי שלה, מרקוס סנה, היה פצוע ברגעים המכריעים וגם לפניכן לא סיפק את הסחורה. גם קאסורלה נפצע והיו עוד כאלו שלא היו כשירים במשך הזמן. כמוכן הייתה ירידה ביכולת של שחקני ההתקפה כמו רוסי. וולנסיה שהיא קבוצה יותר מוכשרת מויאריאל, סיימה את העונה האירופית שלה מוקדם מהצפוי וזה נתן לה עוד כוחות למשחקי הליגה, אותו דבר לגבי סביליה שהודחה בשלב הבתים של גביע אופ"א. אתלטיקו מדריד פשוט מוכשרת יותר.

4. REAL MADRID Member

לא יודע אם שמתם לב לזה אבל יש לי חיבה לצוללת הצהובה והידיעה על גרנרו מאוד משמחת אותי. בעולם מושלם גרנרו היה נכנס כמו גדול לריאל מדריד ומבסס לעצמו מעמד מכובד בקבוצה אך זה נראה לי לא ריאלי כרגע ואני מאחל לגרנרו שיגיע לצוללת הצהובה.

5. Raulito Madridista

עתידו של מתיאס פרננדז לא ברור

http://www.as.com/recorte/20090607dasdaiftb_8/H380/Ies/20090607dasdaiftb_8.Xxx

השחקן הצ'יליאני בן ה-23 של הצוללת לא מעוניין להמשיך בקבוצה, שכן הוא חושב שבגילו הצעיר הוא חייב לקבל הרבה יותר הזדמנויות כדי להשתפר. המאמן החדש, ארנסטו וואלוורדה, עדיין לא החליט מה לעשות עם השחקן, בניגוד לפלגריני שכבר אישר לשחקן לעזוב למועדון בו ישתלב בצורה טובה יותר, אבל ידוע שהבעלים, מנואל רויג, מעריך אותו מאוד ורוצה שיישאר. נראה שוואלוורדה לא יחליט עד שלא יראה את השחקן לפחות חלק ממחנה האימונים המתוכנן. בינתיים ההצעות שהגיעו עבור השחקן לא מספיק אטרקטיביות. רקראטיבו הואלבה, לה יחסים טובים עם ויאריאל, מעוניינת מאוד בשחקן, אך היא תשחק בעונה הבאה בליגה השנייה כך שהאופצייה ירדה מהפרק, וגם הליגה הערבית לא באה בחשבון. מתיאס פרננדז מקווה שהקבוצה הבאה שלו תיהיה בספרד, מהליגה הראשון כמובן.

6. Raulito Madridista

אני לא אתפלא אם בעונה הבאה כבר לא נראה את רוסי בויאריאל. הצוללת תתקשה לשמור עליו. השחקן נכנס אתמול כמחליף וכבש צמד נהדר במשחק של נבחרת איטליה נגד ארה"ב בבגביע הקונפדרציות, השער הראשון הגיע שתי דקות בלבד אחרי שהוא קם מהספסל, והיה שער יפה ללא ספק - רוסי חטף כדור, התקדם מעט ומחוץ לרחבה ירה כדור חזק מאוד שלשוער לא היה שום סיכוי לעצור. כבר שמענו פה ושם שיש הצעות לגביו, כמו זו של יובנטוס למשל שהציעה את טרזגה ועוד קרוב ל20 מיליון יורו בתמורה לאיטלקי(אני לא יודע כמה זה רציני), אבל אני בטוח שלאט לאט נתחיל לשמוע על עוד קבוצות שרוצות בשירותיו. רוסי התחיל ברגל ימין את גביע הקונפדרציות וברור שיכולת כזאת משפיעה על הקבוצות הגדולות וגורמת להן יותר להתעניין בו.
    הייתי רוצה לראות את הצוללת מביאה את נגרדו במקומו, וכבר היו פרסומים שויאריאל מעוניינת בו, אבל אני כמובן מעדיף שעיסקת ויאה תצא לפועל. בכל מקרה, אני מאמין שויאריאל תתחיל עוד מעט גם היא לעשות שינויים בסגל, למרות שוואלוורדה טוען שדרושים רק תיקונים קלים. אם רוסי עוזב אז כמו שצריך להביא לו מחליף, ואני הייתי מביא גם קשר אחורי בוודאות. אני מקווה שניהאט יישאר ואני מאמין שבעונה ללא פציעות רבות כל-כך, הוא בהחלט מסוגל להבקיע מספר דו-ספרתי ואולי לשמש כקלף מהספסל.

נערך לאחרונה ב: ‏16/6/09
  7. REAL MADRID Member

כפי שציין דור בהודעה הקודמת, ויאריאל תתקשה לשמור על רוסי בעונה הבאה. אחד מאנשי המועדון, חוסה מנואל לאזנה, התייחס לנושא ונשמע בטוח בכך שרוסי יישאר במדריגל, "מנקודת המבט שלי, מעטות הקבוצות שיכולות לעמוד במחיר שלו בהתחשב באיכות שלו, הוא התקדם בצורה נהדרת לגילו הצעיר", אמר ל'אס'. "כל מה שצריך הוא להסתכל על מה שהוא עושה בגביע הקונפדרציות ועל מה שעשה מאז שהגיע לויאריאל. רוסי הוא חולץ מקליבר מאוד גבוה עם עתיד נהדר". הסוגייה המעניינת ביותר לגבי רוסי היא סוגיית המחיר שהצוללת הצהובה תדרוש עבורו, גם לכך התייחס לאנזה, "זה לא שאנחנו רוצים להדביק לו תג מחיר היום, אבל אני משוכנע שבזמן הנוכחי, ויאריאל אפילו לא תשב ותשקול הצעה מתחת ל-40 מיליון יורו".

8. riquelme1 Member

לא חושב שיש קבוצה באיטליה שתסים עליו 40 מיליון יורו, למרות שבאמת מדובר בחלוץ יוצא דופן, לטובת הליגה אני מקוה שויאריאל תצליח להשאיר אותו אצלה, רוסי אמר שהוא רוצה לחזור לאיטליה אבל הוא מכבד את החוזה עםן ויאריאל.

9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

בתקשורת ההולנדית מדווחים שוויאריאל הציעה 12 מיליון אירו בשביל חלוץ AZ אלקמאר, מוסא דמבלה. כרגע ההצעה נדחתה. כעיקרון דמבלה שחקן עם פוטנציאל, אבל נשיא אלקמאר נחשב לבן אדם שלא מחלק מתנות. (יש בבעלות שלו בנק בהולנד...)

10. riquelme1 Member

כשרון בלגי מדהים, שכבר הספיק לכבוש למעלה מ40 שערים באלקאמר, וגם בנבחרת בלגיה, שווה תכסף.

11. riquelme1 Member

גם מתיאלס פרננדז בדרך לעזוב את ספרד, לטובת ספורטינג ליסבון. הקבוצות ממישוכת להתחלש במקום להתחזק, אני חושש לליגה חלשה יותר בעונה הבאה.

12. david silva Member

עזיבה של שחקן ספסל שלא עשה כמעט כלום בליגה בהחלט תחליש אותה...

בינתיים שחקנים כמו רונאלדו, קאקה, נקאמורה ועוד כמה שמות שעולים כול יום בתקשורת די עושים את העבודה מבחינתי

נערך לאחרונה ב: ‏18/6/09
  13. david silva Member

רק שלא יבקשו עליו 50 מיליון...

14. Sergio Ramos Member

עמי, די עם הפרנויה שלך. אם על כל פעם שהייתה אומר את צמד המילים 'ליגה חלשה' הייתי מקבל שקל, היום הייתי מיליונר. אני הסכמתי עם דעותיך על הליגה לאורך כל העונה, אבל....הבנו.

זה לא סוד שהמצב הכלכלי לא מאיר את פניו בליגה הספרדית של השנים האחרונות ואני מניח שהקניות שיבצעו הקבוצות שלא עונות לשם ברצלונה וריאל מדריד יהיו מתונות בהתאם לכך. חלון העברות עוד ארוך ואני מאמין שנראה את סביליה, ויאריאל ואתלטי(כרגע אין שום דבר קונקרטי בהקשר של קניית שחקנים, אבל אני מאמין שבקרוב זה ישתנה) מתחזקות במידת הצורך שלהן וגם את לנסיה שנמצאת בתהליך מכירת חיסול, מבצעת 3-4 רכישות(מגן שמאלי כבר יש).

באשר למתיאס פרננדס,
    אם הוא אכן יעזוב מדובר כאן בפספוס גדול של ויאריאל. אני זוכר שהרבה תפרו לו את התואר העתידי להיות התגלית של הליגה, אבל הזדמניות לשם כך הוא כמעט ולא קיבל מפלגריני, את רוב השנתיים האחרונות הוא בילה בספסל ללא הזדמניות רבות להוכיח את עצמו, הוא זקוק כעת בגילו לדקות משחק ואמונה ממאמנו שיעזרו לו לעשות את קפיצת המדרגה המיוחלת, לא נראה שבויאריאל תהיה לו כבר את ההזדמנות לכך ואולי מוטב שיערוק למקום אחר כדי לממש את עצמו. בדקות המעטות שצפיתי בוא הוא נראה מאוד לא מתואם עם השאר ועדיין לא מלוטש מספיק.

15. david silva Member

פרננדז הוא בלוף. הוא מסוג השחקנים מביאים אותם כהימור - כוכב ענק בדרום אמריקה לאו דווקא יצליח באירופה. לפעמים פוגעים (אגוארו) ולפעמים לא (דנילסון). מתיאס קיבל מספיק הזדמנות מפלגריני אבל איכזב כל פעם מחדש. אני באמת ובתמים לא זוכר משחק גדול אחד שהוא נתן בספרד. ניסו לתת לו עוד ועוד צ'אנסים למרות הכל, והוא איכזב כל פעם מחדש. הוא כבר בן 23, לא חושב שהוא יהיה כבר כוכב ענק. קבוצת צמרת בפורטוגל תפורה עליו.