ויאריאל 2008/09: ואלוורדה מחליף את פלגריני

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י REAL MADRID, ‏10/7/08.

1. ראול Member

יאלה, קצת ידע כללי (או הזדמנות לחבר'ה להפעיל ויקיפדיה) : מישהו יודע למה קוראים לויאריאל הצוללת הצהובה?

ארתור, מחזיר את הדיון בחזרה מולנסיה.

2. REAL MADRID Member

אם אני לא טועה זה מהסיבה הפשוטה שצבע החולצות שלהם צהוב.

3. ראול Member

כן, אבל הכינוי שלנו הוא לא המרנגס (חלבונים) רק בגלל שהצבע שלנו לבן.

קדימה, להפעיל את הראש (והגוגל)

ארתור, ממש מנסה...

נערך לאחרונה ב: ‏14/7/08
  4. Raulito Madridista

פלגריני:"אין טעם להציב מטרות גבוהות מידי, נתקדם לאט לאט"

http://www.as.com/recorte/20080715dasdaiftb_4/C280/Ies/seria_bueno_nos_exigieramos_ganar.Xxx

ויאריאל החלה אתמול להתכונן לקראת העונה העמוסה שמצפה לה. לאחר הרכש המאסיבי שביצעה בקיץ, המאמן מנואל פלגריני יודעת שהציפיות גבוהות מאוד, ומזה הוא לא כל-כך מרוצה. היום הוא אמר מספר דברים לאס, כאשר המטרה העיקרית היא להוריד מהלחץ הצפוי על השחקנים. " זה יהיה רע מאוד אם הקבוצה תציב לעצמה מטרות גבוהות מידי, כמו להגיד למשל ש'חובה לזכות בתואר ואם לא אז זה יהיה כישלון'. זו טעות, זה סתם ייצור לחץ מיותר. כל הקבוצות מתחילות מאפס. התחרות על האליפות תיהיה קשה מאוד. כולן רוצות לזכות בתואר. ריאל מדריד, ברצלונה, וולנסיה, סביליה, אתלטיקו מדריד, כולן קבוצות גדולות ויילחמו כדי להשיג את אותם היעדים שלנו", הדגיש המאמן הצ'יליאני.
    "מה שכן צריכים לומר ואפילו בגאווה, זה שיש לנו סגל נהדר עם הרבה כישרון ומוטיבציה. התחזקנו כראוי בקיץ הזה. אנחנו נתכונן לכל משחק בכובד ראש. הכוונה היא לנצח את המשחק הראשון ואז לצפות למשחק הבא אחריו, ובקיצור להתחיל את העונה ברגל ימין, ואז לראות לאן העניינים זורמים, הכל בהדרגתיות, נתקדם לאט לאט. בקשר לליגת האלופות, המטרה היא כמובן להגיע לעבור את שלב הבתים ואני בטוח שנעשה את זה. בוודאי שניהיה שמחים להגיע לשלבים הגבוהים באמת כמו לפני שלוש עונות, אבל זה עדיין רחוק", הוסיף פלגריני.

5. Pipe Member

hurray, i did it without wiki!

http://i10.photobucket.com/albums/a110/Numero17/Groguet-VillarrealMascot2.Xxx

אני לא זוכר בדיוק את הסיפור אבל אני יודע שזה משהו שקשור לברנש הזה. אולי הוא היה מפקד צוללת בעברו? תן לי יומיים להתאושש ממשכך הכאבים שמשפיע עלי יותר מדי כרגע ואני נזכר. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

6. REAL MADRID Member

אלדיטורה מוכן לצאת בהשאלה

הרכש הטרי בן ה-18 מארצות הברית, ג'וזי אלדיטורה החליט שהוא מוכן לעבור העונה לקבוצה אחרת בהשאלה על מנת לצבור דקות משחק וניסיון בליגה הספרדית. "באתי לכאן ללמוד הכל" אמר החלוץ שנרכש מהיו יורק רד בולס, "אני אשמח להישאר בויאריאל אך במידה שזה לא ילך אני אמשיך לעבוד ולהשתפר". "אני מודע לעבודה שבשביל להשתפר אני צריך לשחק, ולכן לא מפריע לי להיות מושאל". "ההגעה לויאריאל היא חלום שהתגשם. יש פה שחקנים מדהימים כמו פירס, ניהאט, אדמילסון ומרקוס סנה". "תמיד חלמתי לשחק בליגה הזאת כיוון שהיא הליגה האיכותית ביותר בעולם, זה לא יאומן שאני באמת נמצא פה". על יכולתיו האישיות אמר החלוץ "אני חזק, מהיר וטכני. אבל יש עוד דרך ארוכה בשביל להגיע למה שאני שואף להיות". "שיחקתי כדורגל כילד עם אבא שלי בחצר, זה הספורט היחיד שעניין אותי, לא כדורסל, לא בייסבול ולא פוטבול (כדורגל אמריקני)".

http://www.as.com/recorte/20080718dasdaiftb_6/C280/Ies/Altidore_increible_estoy_viviendo.Xxx

7. Pipe Member

תמיד נחמד לראות שחקנים שמושאלים ולא מבזבזים שנה שלמה על הספסל בקבוצות שלא יתנו להם לשחק. זה מגדיל את הסיכויים שיצא מהם שחקנים לגיטימיים במקום סחורה חמה לסגונדה.

טוב, בסוף לא נזכרתי מה הסיפור עם הקמע וגיגלתי את הסיפור האמיתי. הצבעים של הקבוצה צהובים, ומסתבר שהראש של הקמע הוא בצורה של צוללת (כבר ראיתי צוללות מרשימות יותר) ומכאן הכינוי.

רואים שהוא היה מנותק מהכדורגל האירופאי עד החודש האחרון.

8. Villarreal Member

לג'וזי יש פוטנציאל אדיר והוא מלא בכשרון,אני מקווה שהוא יושאל לקבוצה בה הוא יקבל הזדמנויות ואולי אפילו ישאילו את אסקודרו ואותו לאותה קבוצה ובכך הם יתחברו מה שיהיה נפלא כי עליהם בונים להוביל את הקבוצה בשנים הבאות.

9. Ohad_Glr Member

החדשות על כדורגל מאירופה מגיעות לארה"ב בדיליי של כמה שנים... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

10. Ohad_Glr Member

פונטס חוזר לכושר:

הארגנטינאי של ויאריאל, פבריסיו פונטס חוזר עכשיו לכושר, הוא מתחיל את ההכנות לעונה במצב טוב. הוא חזר להתאמן עם שאר הקבוצה אחרי הפציעה הקשה שעבר בעונה שעברה, שהשביתה אותו לשישה חודשים. הוא עוד לא החלים לגמרי מהפציעה ברגל שמאל אבל מאמינים שהוא יהיה מוכן וכשיר לפתיחת העונה.

הוא מוסיף את מה שהוא מרגיש לגבי ההופעה בצ'מפיונס: "לשחק בצ'מפיונס זה ממש חלום. זה משהו שמדרבן אותך המון לקראת העונה".
    הוא מוסיף שהוא יודע שזאת הולכת להיות עונה קשה וארוכה ויצטרכו בשבילה את כל השחקנים.

זה תמיד נחמד לראות שחקן שחוזר מפציעה ארוכה. מדובר בשחקן שיכול להיות חשוב לסגל של ויאריאל כי כמו שפונטס אמר הוא צריך להיות עמוק.

בויאריאל גם מפתחים את התשתית של המועדון כדי להמשיך להתקדם אל הטופ.
    מפתחים את המתקנים של המועדון כך שיהיה טוב יותר לקבוצה הראשונה. בנוסף לזה גם יש אנשי צוות חדשים שיהיו אחראים על מחלקת הנוער. למחלקת הנוער גם חונכים מתקנים חדשים וגם יש אנשי צוות חדשים.

רק בעוד כמה שנים נוכל לראות אם ויאריאל היא משהו חולף שיפול (כמו שקרה להרבה קבוצות בספרד. שעלו ולא הצליחו להישאר למעלה) או שהם יצליחו להישאר בצמרת אבל כרגע נראה שהם בדרך הנכונה.

נערך לאחרונה ב: ‏20/7/08
  11. Sergio Ramos Member

עם הסגל הנוכחי והמצוין, בתוספת ליציבות והאיש שעומד על הקווים אשר בנה מושבה מגובשת מאוד למהלך השנים האחרונות, אני לא רואה סיבה שהצוללת תיפול בדומה לכמה מחברותיה לליגה(דפור, סלטה). הכל כרגע נאמר בדיעבד, אך אפשר לאמר שבדומה לאתלטיקו, גם הצוללת נמצאת על דרך המלך ועם התנהלות נכונה להבדיל מהקבוצות ה"ספינים החולפים", ויאריאל תוכל להפוך למועדון בסדר גודל יותר גדול באחד מן הימים. החיזוקים שנעשו עד עתה לצורך העמקת הסגל מסמלים רק טוב עבור המועדון, שכן צפויה לצוללת בעונה הבאה עונת מבחן כאשר היא תכנס לישורת של הצ'מפיונס ותתצטרך לגלות יציבות בשתי מפעלים קשים במיוחד בו-זמנית - אחד המכשולים הגדולים של קבוצות מסוגה. ראינו את סביליה שנאלצה להתמודד עם המצב(אצלה עוד אפשר להוסיף את המות הטרגי של פוארטה ועזיבת חואנדה)מה שגרם להתרדרות כללית שלה הקבוצה וחסור יציבות משווע משבוע לשבוע.

ההגנה לא חוזקה וככל הנראה שפלגריני בונה על צמד הצעירים שתפס פיקוד במהלך העונה שעברה - גונזלו וגודין המשתפר. פונאטס שהיה מועמד לעזוב חוזר לעניינים ומדובר בבלם פוטנציאלי מאוד שיחידיר עימו הרבה עומק לחלק ההגנתי. אני לא רואה אותו משתלב במהרה בהרכב בהתחשב שגונזלו וגודין צברו תיאום נהדר ביניהם, אבל בכל אופן זו נקודה מעודדת מאוד לחלק הרעוע בחלקו של העונה שעברה.

שיהיה לה בהצלחה! .

12. Pipe Member

השמיים כחולים, החמניות צהובות, רוביניו מפגר ובספרד לעולם יהיו שתי אימפריות בלבד.
    ההיסטוריה מלמדת שפרט לריאל מדריד וברצלונה, כל השאר הן, בסופו של דבר, אופנות חולפות. לה קורוניה ניסתה, אתלטיקו ניסתה, סביליה ניסתה וולנסיה אפילו הצליחה להחזיק 8 שנים יציבות בטופ. ויאריאל תבדר אותנו במשך תקופה, אך באופן כללי היא נמצאת על אותו מסלול כמו שאר הקבוצות הנ"ל וגם היא, כמו השאר, תקרוס. זה לא אישי, פשוט ככה עובד הכדורגל בספרד.

13. Sergio Ramos Member

לצערי התאוריה שלך, שלמעשה היא עובדה מוגמרת, נכונה. קשה להתעלם מהעובדה שפוקדת את הליגה הספרדית לאורך השנים האחרונות, בהן קבוצות קבוצות באות גלים גלים ונושבות כרוח מהצמרת.
    זה מתחלק לטוב ולרע - מצד אחד נפתחת האופצייה לקבוצה כמו ויאריאל לדוגמא לטעום מהזירה האירופאית. מצד שני, הליגה הספרדית נתונה בשבר גדול וחצוי לשניים - זו של בארסה וריאל בעולמן, וזו של שאר הליגה.

עם השנים זה הפך למנהג קבוע, ואפילו קבוצה פוטנציאלית כמו סביליה למשל שידוע בקהל העצום ובהכנסות הכספיות האדירות שלה מה4-5 שנים, בניגוד לסלטה או דפור, נדמה שגם היא לא תצליח לשמור על יצבות ולהפוך למשהו גדול ומשמעותי יותר.

14. REAL MADRID Member

שון, מה שאתה אומר נכון אבל חלקית.

עדיין כשריאל משקחת בריאזור יש הרגשה של מסורת וקלאסיקה. כך גם בסן מאמס. הדרבי בין סביליה לבטיס.. לא חסרים דברים מעניינים בליגה הספרדית שנמשכים שנים רבות.

15. Sergio Ramos Member

אני לא חושב שזה קשור כל-כך. קלאסיקות וריגושים תמיד היו ותמיד יהיו, כי זה חלק מהליגה שלנו ומשהו שמסמל אותה. ובכל-זאת, נוצרה מסורת מסומית שהליגה חלוקה לשניים וקבוצות כמו סלטה ודפור הפכו לגששיות שבאות לביקורי צמרת(ושאחת מהן תיגרה תיגר אמיתי על האליפות המיועדת של בארסה\ריאל נהפך לדבר נדיר)וחוזרת לחור שלהן מהר מאוד .