ולנסיה מכרה את מטה ב20 מיליון יורו לפי דעתי אחלה קופה בעיקר שהוא היה חלש במשך העונה האחרונה הגיע הזמן להחזיר את המפתחות לויסנטה באגף השמאלי
לא היתי בונה על ויסנטה, בטח ובטח שהוא נפצע כל שני וחמישי וכבר 5 שנים לא מסיים עונה בלי פציעות. ולנסיה הולכת לשנות את פנייה בעונה הבאה, בינתיים המצב גרוע מאוד, אחרי מכירת וייה וזיגיץ', ולנסיה נשארת רק עם סולאדאדו, עכשיו יש גם חור באגף שמאל. סילבה גם בדרך לעזוב.
עכשיו זה רישמי: דוויד סילבה עוזב את ולנסיה לטובת מנצ'סטר סיטי בסכום שנע בין 30-35 מיליון יורו, הקשר יצטרף לסיטי רישמית לאחר שיסתיים המונדיאל. אז ולנסיה ממשיכה בפירוק שלה, אחרי שמכרה את וייה וזיגיץ', גם סילבה נמכר, החובות של הקבוצה כנראה היו גדולים מדי והם לא יכלו לסרב להצעות הגבוהות, ולנסיה הרוויחה מהעזיבות האלה קרוב ל100 מיליון יורו שכנראה יושקעו על האיצטדיון וסגירת החובות. דווקא בעונה שולנסיה חוזרת לליגת האלופות, אנחנו נירא כנראה בעונה הבאה ולנסיה חלשה בהרבה ובלי שתיים מאבני היסוד שלה בשנים האחרונות, וייה וסילבה, וכנראה מאטה שעתידו מעורפל מאוד. מישהו רוצה לדמיין איך הליגה הספרדית תירא בעונה הבאה? שלא נדבר על זה שהחלוץ היחיד בסגל הוא סולדאדו...ולנסיה מכוונת למטה.
שחקן מוכשר, עם טכניקה לא רעה, מסירות טובות, לא סקורר גדול(עונה השיא שלו 7 שערים בלבד), בולנסיה העונה הוא שיחק מתחת לדוויד וייה ולדעתי היה לו עונה די בינונית ולא מרשימה במיוחד, לצד משחקים טובים יש לו יותר מדי משחקים אנמיים וחלשים. עם הוא שווה את הסכום? לדעתי לא, הוא פרווה מידי, ולדעתי מוערך הרבה יותר מימה שהוא, אבל אי אפשר לדעת עם הוא יצליח באנגליה.
עכשיו אפשר לומר חד-משמעית שוולנסיה מתפרקת ואני אתפלא אם בשנה הבאה היא תיאבק על מקום בליגת האלופות. הצרות הכלכליות הכריעו את הקבוצה וחבל העשור נפתח עבור וולנסיה בצורה נפלאה אפשר לומר, ולקראת העשור הבא הקבוצה נכנסת לתקופה לא טובה ככל-הנראה ומעניין מתי היא תחזור לאיים על האליפיות. דוד סילבה היה שחקן שגדל במועדון ותמיד היה מאוד מוערך, מספר 2 אחרי ויאה. לטעמי מדובר בשחקן לא רע בכלל שחייב לשחק מתחת לחלוץ. אני בספק עד כמה הוא מתאים לפריימרליג בגלל הפיזיות למשל, אבל אני לא רוצה לפסול אותו על הסף. סילבה שחקן שיש לו תזמון מצויין במסירה, הוא מאוד טכני. סילבה שחקן ליגה טוב שמוסיף הרבה צבע ואני מקווה שגל היציאה מהליגה הספרדית ייפסק.
מנצ'סטר סיטי עושה טעות גדולה עם דוד סילבה. דוד סילבה, שחקן מוכשר, מסירות מדהימות, טכניקה מעולה, הכדורגל שלו פשוט כיף לעין, יש לו משחקים שאף קבוצה בעולם לא יכולה לעצור אותו עם המסירות שלו אבל יש לו לא מעט משחקים חלשים. הטעות של מנצ'סטר סיטי היא שהיא לוקחת שחקו שנפצע המון ובמיוחד עם הפרמייר ליג הוא יהיה חלש מאוד. ---------- מישהו יודע אם רוקה סנטה קרוז מגיע לולנסיה ? אני זוכר לפני שלוש עונות ולנסיה כמעט וירדה ליגה, מעניין לאן תגיע הקבוצה השנה ?
ולנסיה היא היחידה שהחזיקה את הליגה בעונה שעברה מהעליונות של ריאל ובארסה, בסוף היא גם נפלה והפער שנפתח היה עצום, אבל העונה היא מתחלשת וגם השחקים שמדברים עליהם(אדריאן קולנגה!!?1!?), מראים שהמצב קשה וולנסיה תיהיה חלשה בהרבה. ויאריאל כבר איבדה את פירס ועזבו אותה כמה שחקנים, פביאנו בדרך החוצה מסביליה וגם חסוס נאבאס עוד לא ידוע מה יהיה איתו, אצל אתלטיקו לא ידוע עם אגוארו ישאר או יעזוב. וריאל מדריד התחזקה במורניו וכנראה מאייקון ודה-מריה, ובארסה בוייה. לא טוב.
הקבוצות שאינם ריאל וברצלונה לא איימו בשביתה אם לא ישנו את חלוקת הכספים בין ברצלונה וריאל לשאר הליגה? אם זה ימשיך ככה הסיכוי שתהיה אלופה שהיא לא ברצלונה או ריאל בשנים הקרובות קטן מאוד.