אז'אלה בשיאו הוא אחד הבלמים הגדולים שהיו, אבל כמו שירדן אמר מדובר בלוזר לא קטן, ואחד שנוטה לעשות שטויות ברגעיים מכריעים(נגד אינטר ברבע גמר ליגת ההאלופות, בגמר הקופה נגד ברזיל וכו')- תמיד נזכור אותו כאחד הגדולים, ובארגנטינה עדיין מחפשים לו יורש. ולנסיה הודיעה היום שהיא הגיעה עם אנשי הבנייה של המסטאייה החדש לסיכום של כל החובות, והבנייה תמשך אחרי הפסקה של יותר מחצי שנה, כבר בשבוע הבא. האיצטדיון היה צריך להיות מוכן כבר בסוף 2010, בגלל ההקפאה זה ידחה ל1011.
אני מה זה לא רוצה שישנו את האיצטדיון הזה. פשוט לא. ולנסיה בשבילי מייצגת את הקבוצה הטובה ביותר שראיתי, הקבוצה הנוסטלגית שלי. לא הייתי רוצה שישנו הכל ולא ישאר זכר לאותה קבוצה, לא מספיק מגיעים מאמנים שמקבלים את הגב מההנהלה המפגרת וזורקים שחקנים שעשו המון בשביל ולנסיה, כמו מיסטה ואנגולו ואלבלדה וקניזארס, ופשוט זורקים אותם. גם המסטאייה עבורי נשאר אותו מגרש מדהים ולא הייתי רוצה שהוא יעלם ויהפך למגרש אחר. האיצטדיון שלה תמיד היה נחשב אחד המפחידים. פעם אמרו עליו שהוא האיצטדיון הכי מפחיד בגלל צורת הבנייה שלו, שכאילו האיצטדיון מקיף אותך ואין לך לאן לברוח, שזאת ההרגשה שהוא נותן לאורחים. הקבוצה הזאת חייבת לחזור לשורשים, שיביאו את קופר שוב...
ירדן, חדל נוסטלגיה, אנחנו ב2010 צריך להתקדם. המסטאייה הוא בהחלט איצטדיון אגדי, בוקסה אמתנית ביותר ואחד האיצטידונים הביתיים באירופה ללא ספק, אבל הוא איצטדיון מיושן ולא מודרני. ''המסטאייה החדש'', יהיה האיצטדיון היפה והמודרני ביותר באירופה שיכניס 72:000 איש, הוא יהיה דומה מאוד לאליינז ארנה של באיירן. אני כבר משותקק.
אתה משתוקק כי לא אכפת לך באמת. אתה רוצה תמיד את החדש יותר, היפה היותר. את החיצוניות אתה תמיד מחפש, את השם, לא באמת מה שיפה. לא משנה כמה ישפצו אותו-הוא יהיה מכוער. הוא צריך להישאר בידיוק כמו שהוא, הוא מושלם. למה להרוס ולשפץ משהו שכבר עכשיו טוב?
מבחינת כלכלית, הכנסות שיביא לקבוצה, האיצטדיון החדש ימשוך הרבה יותר צומת לב, תיריים, ספרד מדינת מתקדמת שרוצה לארח מונדיאל או אולמפיידה בשנים הבאות, חייבת את המתקנים הטובים ביותר שיש. אבל תתחיל להתרגל, בעוד 4-5 שנים לחצי מהקבוצות באירופה יהיה איצטדיון חדש, וזה כולל את ליברפול עם אנפילד, וטוטנאהם ועוד איצטידונים אגדיים שילכו לעולמם.
http://estaticos04.marca.com/imagenes/2010/01/01/futbol/equipos/sevilla/1262368763_extras_portada_0.Xxx סרחיו סאנצ'ז צריך לקחת הפסקה זמנית מהכדורגל בשל בעיות בלב. על-פי האתר הרישמי של סביליה, השחקן בן ה-23 סובל מבעייה בלב שדורשת להפסיק כרגע את הפעילות הגופנית. השחקן יעבור בדיקות רפואיות נוספות בבית חולים מרכזי בברצלונה, ולאחר התייעצות עם מומחים רבים, יבחנו במועדון את הצעד הבא. סביליה הוציאה הודעה רישמית דרך האתר הרישמי שלה כדקלמן: "מועדון הכדורגל סביליה הודיע כי לאחר בחינת תוצאות הבדיקות הרפואיות שנערכו באחרונה לכדורגלן הקבוצה הבוגרת של סביליה, סרחיו סאנצ'ז, התברר כי השחקן סובל ממחלת לב וקיבל ייעוץ להפסקת הפעילות הגופנית עבור כל רגע. השחקן נמצא בברצלונה בימים אלה כדי להיות עם משפחתו בזמן שהוא עובר את הבדיקות הרפואיות המסייעות לאשר את האבחנה הראשונית".
עכשיו הם נזכרו? שילמו עליו 6 מיליון יורו בקיץ בשביל מה? גירסא משופרת של חאבי נאברו, וגירסא קצת פחות משופרת של סרחיו ראמוס.
הרבה מחמאות קיבל היום ניקולה זיגיץ' על הגול המכריע שלו אתמול נגד אספניול, כבר הרבה זמן שזיגיץ' מחכה להזדמנות הזאת, אתמול הוא קיבל אותה מאמארי והביא לולנסיה את ה-3 נקודות, כבר 6 נקודות הוא הביא לולנסיה העונה גם בניצחון על ראסינג, אני תמיד טעניתי שלוייה לא הולך(כמו אתמול), אפשר להכניס את זיגיץ' לידו, הוא תמיד במקום הנכון וסקורר ברמות הכי גבוהות. יש לו נתונים בגובה, ומשחק ראש מהמשובחים שראיתי, בטח בהגנות דלילות ונמוכות כמו בספרד, חלוץ מסוגו שווה את ה20 שערים בעונה. אמארי החמיא לזיגיץ', ואמר שהוא בן אדם נפלא וגם שהוא בספסל הוא אף פעם לא מתונן, שחקני ולנסיה רצו אחרי המשחק וחיבקו אותו אחד אחד, במיוחד דוויד וייה. עכשיו הבעיה של זיגיץ', שבמחזור הבא יחזור דוויד סילבה כנראה, וצ'ורי דומינגז כבר יכול לשחק, יש סגל עמוק מאוד בולנסיה העונה וקשה לי לראות איפה אאמרי מכניס את הסרבי, אבל הלוואי שזה יקרה. דוימינז הוא לא חלוץ קלאס כמו זיגיץ', הוא מתחת כמו סילבה או מאטה, ככה שרכישה שלו לא אמורה להשפיע(אני מקווה). ג'ורדי אלבה אתמול פתח בהרכב, ושוב לא ראיתי מהשחקן הזה כלום, חוץ מהחמצה מזעזעת במחצית הראשונה, וזה לא הפעם הראשונה, הסיומת שלו חלשה מאוד והתרומה שלו היא אפסית, יש ניצוצות של כשרון, אבל לא יותר מיזה, ולא יתכן ששחקן כזה יפתח בהרכב.
לאוטרו אקוסטה החלוץ\קשר של סביליה אמור לחזור למגרשים בעוד שבוע, אחרי פציעה ארוכה מאד, אקוסטה עוד לא שיחק העונה, הוא הגיע בעונה שעברה כהבטחה גדולה מלאנוס, אבל מאז בקושי שיחק ונפצע. אליאס, האם באמת מדובר בכשרון כזה גדול? רק שלאביו לא יהיה כזה. 7 מיליון יורו שילמה סביליה על השחקן, בינתיים כלום.
ירדן, נראה לי שהוא התכוון לסלאביו. אני אגב לא ראיתי כל כך את סלאביו משחק, אבל אני זוכר שהיה באזז מאוד חיובי סביבו בארגנטינה (משהו כמו זה שהיה בזמנו סביב היגואין).
סאלביו (Salvio)... לדעתי אין מה להשוות בין השניים עמי, סאלביו הראה יותר איכות מאקוסטה. לאוצ'ה היה מצויין באליפות של לאנוס וגם בטורניר לפני כן, והוא בהחלט שחקן מוכשר עם הרבה פונטציאל, אבל עדיין לא מדובר על אותו קנה מידה. לשם השוואה אפשר לקחת את הנבחרות הצעירות, שם לאוצ'ה תמיד היה נוכח אבל כשחקן שולי (למרות שגול שלו בדקה האחרונה העלה את ארגנטינה לאולימפיאדה על חשבון אורוגוואי המסכנה), בעוד טוטו סאלביו היה הכוכב של המחזור שלו, שאמנם כשל באליפות דרא"מ ולא העפיל למונדיאליטו, אבל לא בשל יכולת רעה שלו לדעתי. גם בלאנוס אני חושב שלאקוסטה תמיד התייחסו ככישרון בעוד שלסאלביו התייחסו כשחקן מוביל, אבל בתוצאות בשטח שנייהם היו טובים ודווקא הראשון זכה באליפות ההיסטורית (מונדיאליטו ואולימפיאדה). אקוסטה, פרוטי וגם פיאטי (שאני אישית הכי אוהב וחושב שהוא מתפספס) הם שחקנים מאוד מוכשרים וסגנון דומה, אבל לדעתי ההבדל הוא שלסאלביו, שבניגוד להם משחק גם חלוץ ויודע לכבוש, יש את המשהו הזה שיכול להפוך שחקן מוכשר לשחקן מצויין, שחקן יותר שלם אולי. אבל הכל דיבורים ובסופו של דבר רק מבחן התוצאה יקבע, אקוסטה עוד לא זכה להרבה הזדמנויות, לא יודע אם רק בגלל הפציעה, ואני מאמין שאם פרוטי מצליח שם אז ללאוצ'ה בטוח יש מקום.
ולנסיה כבר השיגו את המסמכים לדומינגז? הוא יוכל לשחק בראשון נגד חרז? ורנאן שולנסיה השאילה לחרז, יש סעיף שהוא לא יכול לשחק נגד ולנסיה? כמו שעשו לזיגיץ' שהושאל לסנטנדר?
אני חושב שהוא יוכל לשחק מחר. הרכש הבא שלכם: ריקרדו קוסטה הבלם הפורטגלי של וולסבורג ופורטו לשעבר, דחה את ההצעה לשחק בטורקיהשגלא' התענינה בו מאוד, ואמר שעם נשיא ולנסיה יקרה לו הוא יהיה כבר על המטוס. http://goal.com/en/news/12/spain/2010/01/0...s-valencia-deal בלם מצויין, שיחזק את ההגנה הבעיתית של ולנסיה.
יקרא* כן שמעתי שהוא על הכוונת של ולנסיה ושל סרגוסה. ולמי התכוונת שהוא יוכל לשחק מחר? לרנאן או לדומינגז?