לדעתי טניס הנשים גם מת וכרגע גם קבור. אין רמה, אין שחקניות יציבות ויותר מדי נשים חושבות יותר על ההופעה שלהם (וכל השטויות מסביב למשחק) מאשר המשחק עצמו. אני ראיתי את רב המערכה השנייה של סרינה וויליאמס מול ברטולי. בחיי, אני נפלתי מהרצפה בגלל הצחוק. לדעתי סובלת הבחורה הזאת מהיפר אקטיביות או פשוט מבעיה של תשומת לב. אני הבן האדם האחרון שיורד על מישהי שיש לה היפראקטיביות, אבל לדעתי קורה פה משהו אחר. בין נקודה לנקודה היא פשוט לא מפסיקה לנוע, אבל ברגע שרואים שהתנועות כל פעם חוזרות אני נוטה לחשוב שהבחורה פשוט רוצה לקבל תשומת לב. כמה אדרנלין היא מאבדת!?! כל פעם הקפיצות המיותרות, אני כבר עייף רק מלראות את זה. גם המבטים בין הנקודות לאבא מחזקים אצלי את ההרגשה שהבחורה הזאת זקוקה לעזרה. האם היא לא מסוגלת לשחק לבד? האם היא עד כדי כך לא בטוחה בעצמה שהיא חייבת להסתכל עליו? ידוע שאבא ברטולי, כמו של האחיות וויליאמס, לא בדיוק ג'נטלמן ואיש נורמלי. אני הייתי אומר שמריון אולי מפחתדת מאביה... למשחק עצמו. כמו שכבר אמרתי, ועדי בהחלט צודק, טניס הנשים מת. איך שחקנית שמשחקת למעשה פעם ראשונה אחרי שנה מגיעה כל כך רחוק בטורניר גראנד סלאם? סרינה כבר בת 30, היא לדעתי כבר שנים לא בכושר, אבל היריבות שלה פשוט נחנקות פעם אחרי פעם. ללא ספק שהאחיות וויליאמס נהנות ממנטליות אדירה, אבל לא יכול להיות שהאחיות עדיין יכולות להגיע כל כך רחוק בטורניר ווימבלדון. במצב של היום סיבוב רביעי זה מוגזם לשתי האחיות! (גם ונוס הפסידה) לדעתי מאז שהנין פרשה (בפעם הראשונה) אין יותר לטניס הנשים שום שחקנית שבאמת יציבה. ווזניאקי כנראה גם נמצאת ברשימה עם כל ה'דוגמניות'. כמו הסרביות איבאנוביץ' ויאנקוביץ'. הן אולי עוד משתתפות בסבב, אבל הן כנראה עסוקות יותר מדי בדברים אחרים. אם יש כבר שחקנית 'מכוערת' אז היא אסון מבחינה מנטלית (סאפינה). טניס הנשים זקוק ל2-3 שחקניות שבאות קודם כל לשחק לפני כל הסלבריטי מסביב. ברגע שווזיניאקי תפסיק לשים לב לבגדים שלה (מה שהיא לבשה בווימבלדון השנה גם לא יפה) ואולי גם תתעסק פחות בלהיות יפה, היא תוכל באמת להתייצב ולהופיע גם לטורנירי גראנד סלאם. בקיצור ליידיז, בבקשה הרבה פחות glamour וגניחות, הרבה יותר טניס ורצינות!
ההזדמנות של הקריירה של מארדי פיש, האמריקאי מספר 1! choke נוראי של קובוט נגד לופז http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx
אמנם לא ראיתי את המשחקים של הנשים, אבל אני בהחלט מופתע לראות שגם ווזניאקי וגם האחיות הודחו היום. לצערי נשארנו עם הפייבורטית שחשבתי עליה מההתחלה ואני לא רוצה שתזכה, שראפובה. כרגיל אני לא מסכים עם הדיעות של רב הכותבים כאן על טניס הנשים, אבל כבר התאיישתי מלהתווכח. אני אישית אוהב את העובדה שיש תמיד הפתעות בטניס הנשים, ולא כמעט תמיד 4 שחקנים קבועים מגיעים לחצאי הגמר. טניס הנשים חי וימשיך לחיות !
ונוס הייתה פשוט הצל של עצמה היום, יותר מדי טעויות מאוד לא אופייניות לשחקנית טניס מקצועית ובטח שלא לונוס שלקחה 5 תארי ווימבלדון בסך הכל. הייתי אומר שפירונקובה לא ניצחה עצם העובדה שהיא הייתה ממש טובה, אלא בגלל שונוס הייתה נורא חלשה.. והיא לא יכולה להעניש אף אחד חוץ מעצמה, זה לא הגיוני שהיא תגיע לטורניר גדול שכזה לאחר שני טורנירים בסך הכל בשנת 2011! זה לא שהיא ילדה שיכולה להיכנס לכושר צ'יק צ'אק, היא כבר בת 31. בכל אופן, אחרי המשחק של ונוס, הגיע המשחק שאני כל כך חיכיתי לו היום.. דלפו שהוא השחקן שלי אפשר לומר כבר כמה שנים טובות (מאז שפרץ לפני כמה שנים עם ארבע זכיות רצופות בטורנירים) מול נדאל. אחרי המשחק טניס נשים המאוד פושר הגיע הפיצוי בדמות המשחק הזה! משחק ענק של שני השחקנים.. מה שהפריע לי אצל דלפו שהוא תמיד ניסה ללכת לבאקהנד של נדאל. בכל מחיר אפשר לומר. זה ידוע שהפורהנד של נדאל אחת הטובות בסבב.. אבל ראבק למה כל פעם לבאקהנד? נדאל ידע שזה מה שהוא יעשה והשאיר לו שטח די מצומצם ודלפו החטיא סתם כדורים. בכל אופן משחק ממש משובח, הסרבים של דלפו חבל על הזמן.. מאז ומתמיד היו טובים אבל היום נראה שזה השיא! יש כאלה שיסכימו יש כאלה שלא אבל לפי דעתי הוא הולך להיות השחקן הכי טוב בעולם, יותר ביטחון והוא על הדרך הבטוחה לשם.
http://www.andy-murray.com/wp-content/uploads/2009/06/wimbledon_logo-140x140.Xxx פאר ובלאק העפילו לשמינית גמר הזוגות נשים ! פאר/ארליך ו-רם/שונסי העפילו לשמינית גמר המעורבים ! יום מושלם לישראלים בטורנירי הזוגות והזוגות מעורבים. * שחר פאר ו-קארה בלאק (זימבבואה) העפילו לשמינית גמר הזוגות נשים אחרי שניצחו בקלות 2:6, 3:6 את ראקל קופס-ג'ונס ואביגיל ספירס (ארה"ב). פאר ובלאק (14 בטורניר) יפגשו בשמינית הגמר את קבטה פשקה (צ'כיה) ו-קטרינה סרבוטניק (סלובניה) - 2 בטורניר. * מאוחר יותר, שחר פאר ו-יוני ארליך העפילו לשמינית הגמר בזוגות מעורבים, אחרי שניצחו בקלות מפתיעה 3:6, 1:6 את קבטה פצ'קה (צ'כיה) ו-עיסאם אל-האק קורשי (פקיסטן) - 5 בטורניר. כעת, פאר וארליך מחכים בשמינית הגמר למנצחים במשחק בין קולין פלמינג וג'וסלין ראי (בריטניה) לבין דיק נורמן (בלגיה) ו-ליסה ריימונד (ארה"ב) - 10 בטורניר. * גם אנדי רם ו-מגאן שונסי (ארה"ב) העפילו לשמינית הגמר בזוגות מעורבים, אחרי שגברו 4:6, 4:6 על קנת' סקופסקי ואלנה בלאטצ'ה (בריטניה). כעת רם ושונסי (15 בטורניר) מחכים למנצחים במשחק בין פול הנלי (אוסטרליה) ו-סו-ווי הסיה (טיוואן) לבין מקס מירני (בלארוס) ו-יארוסלבה שבדובה (קזחסטאן) - 2 בטורניר. גברים - נאדאל, פדרר, ג'וקוביץ' ומארי העפילו לרבע הגמר ! אמש הושלמה תמונת רבעי הגמר אצל הגברים בווימבלדון 2011. ברנרד טומיץ' (אוסטרליה, 158) היה הראשון שהעפיל לרבע הגמר, אחרי שגבר 1:6, 5:7, 4:6 על חאבייר מאליס (בלגיה, 42). טומיץ' בן ה-18 וחצי שהעפיל מהמוקדמות, יפגוש את נובאק ג'וקוביץ' (סרביה, 2) שטייל עם 3:6, 3:6, 3:6 על מיכאל לודרה (צרפת). אלוף 2010, רפאל נאדאל (ספרד, 1) התגבר על פציעה ברגלו במהלך המערכה הראשונה, ויצא מהפסד המערכה השנייה, לניצחון גדול על חואן מרטין דל פוטרו (ארגנטינה) - 6:7(6), 6:3, 6:7(4), 4:6 בדרך לרבע הגמר. נאדאל יפגוש ברבע הגמר את מארדי פיש (ארה"ב, 9) שגבר 6:7(5), 4:6, 4:6 על תומאס ברדיך (צ'כיה, 7). רוג'ר פדרר (שוויץ, 3) יצא מפיגור מערכה, וגבר 7:6(5), 3:6, 3:6, 3:6 על מיכאל יוז'ני (רוסיה) בדרך לרבע הגמר. פדרר יפגוש ברבע הגמר את ג'ו-ווילפרד צונגה (צרפת, 19) שגבר 3:6, 4:6, 6:7(1) על דויד פרר (ספרד, 6). לעיני הנסיך וויליאם ואישתו קייט מידלטון, אנדי מארי (בריטניה, 4) העפיל לרבע הגמר עם 6:7(3), 3:6, 2:6 על רישאר גאסקה (צרפת). מארי יפגוש ברבע הגמר את פליסיאנו לופז (ספרד, 44) שחזר מפיגור 2 מערכות והכניע את לוקאש קובוט (פולין) אחרי מרתון של 4 שעות ו-18 דק' - 6:3, 7:6(5), 6:7(7), 5:7, 5:7. * משחקי רבע הגמר יתקיימו ביום רביעי. נשים - ווזניאקי, סרינה ו-ונוס וויליאמס הודחו בשמינית הגמר ! אזרנקה ושראפובה העפילו לרבע הגמר! יום של הפתעות גדולות אצל הנשים במשחקי שמינית הגמר. הראשונה שהודחה הייתה אלופת 2010, סרינה וויליאמס (ארה"ב, 25), שנכנעה 6:3, 7:6(6) למריון ברטולי (צרפת, 9). ברטולי תפגוש ברבע הגמר את סאבין ליזיקי (גרמניה, 62) שגברה 6:7(3), 1:6 על פטרה צ'טקובסקה (צ'כיה). מאוחר יותר, גם אחותה הגדולה של סרינה, ונוס (30), הודחה אחרי שנכנעה 6:2, 6:3 לצבטנה פירונקובה (בולגריה, 33). פירונקובה תפגוש ברבע הגמר את פטרה קוויטובה (צ'כיה, 8) שטיילה עם 0:6, 2:6 על ינינה ויקמאייר (בלגיה). יש לציין שפירונקובה הדיחה את ונוס גם בווימבלדון אשתקד ואפילו באותה התוצאה. בנוסף יש לציין שזו הפעם השנייה בלבד במילניום הנוכחי שלא תהיה למשפחת וויליאמס נציגה בגמר ווימבלדון, ופעם שלישית בלבד מאז 2000 שהזוכה לא תהיה ונוס או סרינה. גם קרוליין ווזניאקי (דנמרק, 1) הודחה כבר בשמינית הגמר, אחרי שנכנעה 1:6, 7:6(5), 7:5 לדומיניקה סיבולקובה (סלובקיה, 24). סיבולקובה תפגוש ברבע הגמר את מריה שראפובה (רוסיה, 6) שגברה 4:6, 2:6 על שוואי פנג (סין). ברבע גמר נוסף שנקבע יפגשו ויקטוריה אזרנקה (בלארוס, 5) ו-תמירה פאצ'ק (אוסטריה, 80). אזרנקה טיילה לשם עם 2:6, 2:6 על נדיה פטרובה (רוסיה). לעומתה, פאצ'ק נאלצה לעבוד קשה כדי להכניע 2:6, 6:2, 3:6 את קסניה פרבאק (רוסיה) המפתיעה. * יש לציין שמבין כל השחקניות שהגיעו לרבע הגמר, רק מריה שראפובה זכתה בווימבלדון (2004). ברטולי הגיעה לגמר ב-2007 ונכנעה שם לונוס וויליאמס. הישראלים/ות ביום השמיני: * שחר פאר ו-קארה בלאק (זימבבואה) יפגשו בשמינית גמר הזוגות נשים את קבטה פשקה (צ'כיה) ו-קטרינה סרבוטניק (סלובניה) - 2 בטורניר. מגרש 12 שעת המשחק: 14:00. * שידור ישיר בספורט 5. נשים - משחקי רבע הגמר (בסוגרים הדירוג בטורניר); מגרש: 15:00: סאבין ליזיקי (גרמניה) - מריון ברטולי (צרפת, 9); מגרש מרכזי 15:00: פטרה קוויטובה (צ'כיה, 8) - צבטנה פירונקובה (בולגריה, 32); מגרש 1 17:00 (משוערת): דומיניקה סיבולקובה (סלובקיה, 24) - מריה שראפובה (רוסיה, 5); מגרש מרכזי 17:00 (משוערת): תמירה פאצ'ק (אוסטריה) - ויקטוריה אזרנקה (בלארוס, 4); מגרש 1 להלן לוח המשחקים המלא ליום ה-8 (יש להוסיף שעתיים לכל שעה רשומה) * ערוצים 5+ ו-5+LIVE יעבירו כל יום שידורים ישירים של הטורניר, גברים ונשים, החל מ-14:00. כל התוצאות בלייב נתונים באתר הרשמי של הטורניר ** שידורים לחלק מהמשחקים אפשר למצוא באתרים הזה או הזה.
מישהו ראה את המשחק בין צונגה לבולגרי דווידוב? קודם כל המשחק הכי טוב שראיתי עד עכשיו, והבולגרי הזה הוא פשוט פנומן, הוא רק בן 20 וצריך להשתפר מנטלית ועוד כמה אספקטים, אבל מדובר בפוטנציאל עצום לדעתי.
מבחינת רמה לאורך המפגש לא היו הבדלים גדולים בין דלפו לנדאל, אבל בנקודות החשובות נדאל התעלה ודלפו לא וזה הכריע את המשחק. אתה צריך להתעלות בנקודות האלו ולהיות הרבה יותר מרוכז בשביל לנצח את נדאל. אהבתי לראות את דלפו מתאקלם יפה לדשא עם הרבה יותר נקודות ברשת מאשר נדאל ממה שראיתי, אם מישהו יודע מספרים מדויקים הוא מוזמן לתקן או לחזק את דברי. Valencianista, היו לדלפו כבר משחקי הגשה הרבה יותר טובים, אבל זה אחד מהיותר טובים מאז חזר מהפציעה. לא הבנתי איך פתאום במשחק מול מדורג שני בעולם ובמעמד של מגרש מרכזי בווימבלדון, דלפו מחליט להפוך את אחד מנערי הכדורים לביץ' שלו...מקווה שהילד לקח את זה בהומור כמו הקהל, אחרת זה בכלל לא נעים.
היו לא 37 מתוך 51 נקודות ברשת, בעוד לנדאל היו 31 מתוך 35 - נתון זה בעצם מספר שני דברים עיקריים. האחד, נדאל מעולה ברשת ויודע בדיוק מתי לעלות, והתזמון המושלם שלו בא לידי ביטוי ברוב משחקיו. הדבר השני, דל פוטרו יודע שקשה מאוד מול נדאל בבייסליין, והחליט שעל מנת לנצח הוא יצטרך לעלות לרשת. היו לו כמה נקודות רשת מעולות, אבל מנגד גם כמה שטותיות. אני מאמין שאילו היה משפר מעט את משחק הרשת שלו, הוא בהחלט היה יכול להוציא יותר מהמשחק הזה. אבל הוא הראה נחישות ואפילו טניס מגוון, מה שלא ראינו ממנו יותר מדי בעבר. עם זאת, משחקו של דל פוטרו מאוד מתאים לדשא. למה? כיוון שהרבה ממכות הפורהנד שלו הם 'פלאט', משמע הכדור נשאר למטה וקשה מאוד להגיע אליו, שלא נדבר על לענות. צריך לזכור שדל פוטרו חזר מפציעה רצינית, ואין ספק שאתמול הוא הוכיח כי הוא יכול להתברג לטופ של הטניס העולמי. נדאל.. אני לא חושב שיש צורך לדבר על התופעה הזאת. פשוט מדהים.
הריצה המדהימה של טסונגה השנה על הדשא פשוט מדהימה אותי כל פעם מחדש.לא הרבה יודעים אבל הוא נפרד באפריל האחרון מהמאמן שלו בשנים אחרונות אריק וינוגרדי. בינתיים אף אחד לא מאמן אותו והוא לא מחפש לטענתו כי הוא רוצה להנות מהטניס.כמו שכולם יודעים לטסונגה יש הרבה בעיות אבל דווקא כאן בווימבלדון הוא מצליח להחביא אותם בצורה נהדרת. חוץ מהמשחק שלו מול דמיטרוב שהיו עם הרבה עליות וירידות במהלך המשחק,מול גונזלאס ופרר הוא נתן ללא ספק שני משחקים מושלמים מבחינו השנה. השליטה שלו בסרב שהוא ניכנס באחזוים גבוהים והמשחק מהקוו האחורי עם העוצמות שלו פשוט מפחידה.לצערי הוא יפגוש את פדרר ברבע הגמר וכאן הכל מנטלי. פעם אחרונה שג'ו ניצח את פדרר היה בסינסנטי (אם אני לא טועה) אחרי שפדרר הוביל עליו 5-1 בסט השלילי ולמרות זאת הפסיד בש''ש,ג'ו אז שיחק את הטניס הכי אגריסיבי שראיתי ממנו בחיים. דלפו נתת משחק יוצא מן הכלל מול נדאל ותמיד כיף לראות את שינהם משחקים אחד נגד השני.נדאל נתת כמה מהלכים מהסרטים שהראו למה הוא מקום ראשון בעולם.אני מקווה שהפציעה שלו לא רצינית ונראה אותו מול מארי בחצי הגמר.
פציעה? אתם באמת קונים את זה... גם אם לא מדובר בטריק סטייל נולה או גונזו, בהחלט לא מדובר בשום דבר משמעותי. תודה על המספרים גולדינג, לא הייתי רחוק בתחושה שלי. דלפו בהחלט יכול להתברג מחדש בטופ, הוא גם לא ממש צריך להוכיח את זה כי הוא כבר היה שם. לגבי ההתאמה של משחקו של דלפו לדשא, בווימבלדון זה אכן נראה טוב, גם בגלל מה שכתבת וגם בגלל הסרב שלו, אבל לעומת זאת בטורניר האחרון ששיחק על דשא (קווינס?) כמו גם לפני שנתיים, הוא די סבל מהמשטח הלא מוכר מבחינתו. גם קשה לו לייצר את הפורהנד הקטלני שלו כשהכדור לא קופץ.
בהחלט מסכים איתך, הוא שיפר את המשחק דשא שלו - הכוונה שלי הייתה שיש לו את הכלים להיות שחקן דשא מעולה, וראינו איך זה בא לידי ביטוי מול נדאל. כמו כן התכוונתי שהוא הוכיח שהוא יכול להתברג מחדש כמובן, אני לא לוקח ממנו את מה שעשה בעבר. הייתה תקופה בה דל פוטרו זכה בגרנד סלאם (US?) והוא היה בלתי ניתן לעצירה עד שנפצע - רבים חשבו שהוא הולך לכבוש את טניס הגברים. לגבי הפציעה של נדאל, יש הטוענים שהוא עובר MRI היום וישנן שמועות על כך שאולי לא יהיה כשיר למשחק הבא. אני בספק שהוא לא יהיה כשיר, אבל אני כן חושב שקרה לו משהו. אני לא אוהב את הסטיגמה שמדביקים לנדאל בנוגע לפציעותיו, הרבה מאוד אנשים אומרים שאלו הן הצגות על מנת לשבש את תכנית היריבים שלו - נדאל הוכיח את עצמו כבן אדם ספורטיבי לחלוטין ואין לי שום ספק שהוא לא מביים שום דבר. הוא רץ ונע יותר מכל אחד אחר בטניס (על פי הסטטיסטיקות) של הגברים, ולכן החשיפה שלו לפציעות היא גדולה יותר. חוץ מפדרר, ראיתי כבר את כל שחקני הטניס לא פעם ולא פעמיים נפצעים ומבקשים טיפול באמצע משחק (ג'וקוביץ', דל פוטרו, מארי, רודיק) - זהו חלק ממשחק הטניס ומה לעשות שלא כולם פדרר, שכן משחקו של הוא הטבעי ביותר שהטניס, כנראה, אי פעם ראה ולכן אין הוא נפצע הרבה.
אני גם מעריך את נדאל בתור ספורטאי ולא התכוונתי לרמוז שהוא מתחזה שיטתי (גונזו כן, נולה בעבר כנראה), אבל שראיתי את הפציעה שלו בסיום המערכה הראשונה מההתחלה זה נראה בתור דבר קליל ועובדה שהוא גם שיחק כמעט ללא בעיות בהמשך. כמו שאמרתי, גם אם זה לא היה טריק (כנראה שלא), זה לא נראה חמור בין כה וכה לדעתי. לא רואה אותו יורד מהטורניר בגלל הפציעה (?) הזו. אם כבר התייחסות להתנהגות של ספורטאי, אחד השינויים אצל דלפו לפני הפריצה הגדולה זה באופי, בתחילת דרכו בסבב הוא לא הותיר רושם חיובי במיוחד מבחינת ההתנהגות שלו כולל אפילו פרישה אחת (לפחות) כשהוא כשיר לשחק בגלל שהיה כבר ברור שהוא הולך להפסיד (לא זוכר נגד מי).
אני זוכר את זה, לא הצלחתי למצוא מול מי זה היה, אבל הנה נתונים מעניינים על מספר פרישות במשחקי טניס לפי שחקנים. http://tt.tennis-warehouse.com/archive/ind...p/t-304282.html פדרר פשוט מדהים.
מעניין, למרות שאני גם מסכים עם המגיבים לגבי כל הדברים שלא מופיעים במספרים - אורך הקריירה השונה לדוג' ומצד שני העובדה שדלפו באמת נפצע הרבה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx