ווימבלדון 2009 - פדרר האלוף

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י shlomydavid, ‏22/6/09.

1. LIVERPOOL87 Member

וואו איזה משחק מדהים
    רודיק צריך להתגאות, הוא היה שותף למשחק הכי גדול בהיסטוריה מול הטניסאי הגדול בהיסטוריה.
    העניין עם שנה שעברה שזה היה נדאל והתקשורת חגגה על המשחק שזה היה מדורג 1 מול 2 ועניין החלפת המשמרת על הטופ העולמי.
    אם מארי היה שם במקום רודיק המשחק היה מקבל חשיפה גדולה יותר.
    רודיק טניסאי גדול שלא זוכה להרבה הערכה.

2. Selby Member

אני מוזר כמו השחקן שאני אוהד.

אני לא יכול באמת לכעוס על שחקן שנתן את כל הנשמה שלו על המגרש ולא השאיר כלום, אין טעם.
    ושאני רואה אותו עצוב ככה גם אני כמעט בוכה.

3. Mr.Eko Member

וואו! איזה משחק http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx

משחק פשוט אדיר של רודיק,הייתי איתו לאורך כל הדרך וכל כך הגיע לו לנצח,כל כך הגיע לו לקחת את המשחק. מה שניצח לפדרר את המשחק זה היכולת המנטלית להשאר יציב גם בשלבים שהגוף כבר לא עובד והשכל תופס מקום ולהראות שהכל בשליטה,קור הרוח של השחקן הזה זה פשוט דבר מדהים. וזה בניגוד לרודיק שפשוט נשבר בסופו של דבר.

הלב היה עם רודיק לכל אורך הטורניר וכמה חבל אבל הוא צריך להתגאות במשחק שהוא הציג,מה לעשות שמולו עמד פדרר....

4. RubberSoul Member

שנה הבאה סמפראס חוזר לשחק ולוקח גראנד סלאם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

5. SkiMan Member

התאהבתי. לא, לא באישתו של רודיק (טוב, לא רק). התאהבתי, וזה לא בהוא ששבר את שיאו של פיסטול פיט. בסיום המשחק, כשההיגיון אומר להתמקד בהיסטוריה שמתרחשת לי מול העיניים, כשהקהל במגרש המרכזי מריע קודם כל לפדרר, לא יכולתי אלא להרגיש אך ורק כאב לב עבור A-ROD, שנתן אולי את תצוגת הטניס הכי הירואית שראיתי (כן, יותר מזו של נדאל שנה שעברה, כי אין מה להשוות בין רמת הטניס של השניים). לבוא עם המאזן העלוב מול פדרר, עם היסטוריה של היחנקויות ברגעי האמת, עם היסטוריה של שתי תבוסות לפדרר בווימבלדון ועם נחיתות ברורה ולתת כזה משחק - באמת שזה הותיר אותי חסר מילים. לשמוע את רודיק בסיום אומר בקול חנוק שהוא עוד מקווה ששמו יופיע על לוח המנצחים ולומר בקול עוד יותר חנוק, כזה שכבר אפשר לומר כבר איבד קצת את האמונה "i'll be back" היה עבורי מרגש פי כמה מלראות את פדרר מניף עוד תואר.

משחק גמר ענק. עדיין לדעתי לא ברמה של הגמר משנה שעברה אבל אין מה לצפות לדבר כזה כל פעם. רודיק עבד היום בצורה מושלמת לפי תוכנית משחק מושלמת. תצוגת שיא מבחינת משחקוני הגשה (באמת שלא זכור לי דבר כזה), התעלות גם עם הבק-האנד החלש יחסית שלו, לא מעט מכות שהכניס בהן הרבה ספין, וגם עם שתי השבירות החשובות. נותר רק לחשוב מה היה קורא אילולא היה נחנק באותו שובר שוויון במערכה השנייה. פאקינג 4 נק' מערכה ואז להפסיד שש נקודות רצופות... לא להאמין. הוא יריץ את אותן שלוש דקות כל החיים שלו ולא יבין איך זה קרה. פדרר עם רמת משחק בינונית, כמו כל הטורניר הזה לדעתי. כמובן שזה רק מדגיש את הגדולה שלו ואת ההבדל העצום בינו לבין שאר הסבב. אבל עדיין, אי אפשר להתעלם שהזכיות האחרונות שלו בגראנד סלאמים פחות מרשימות. מסכים עם אריאל, אם יש מגיע בטניס, האמריקאי היה צריך להניף לדעתי את הגביע היום, אבל מה שהכריע בסוף היתה אך ורק העייפות.

כמובן שברכות לפדרר, באמת ספורטאי גדול מהחיים. ועכשיו, כשניתנה החותמת הרישמית כי הוא באמת הגדול ביותר, באמת הגיע הזמן למנצחים אחרים בגראנד סלאמים. מעכשיו מבחינתי שלא יזכה באף תואר גראנד סלאם, חייבים יותר גיוון כבר.

אגב, פיט סמפראס ממש אכל שם את הלב ביציע. לראות את השיא שלך מתמסמס מול העיניים שלך בלי יכולת לעשות משהו זה לא קל בכלל. נראה לי שהוא חוזר לשחק טניס http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx .

6. JR-Riquelme Member

לבי עם רודיק. ולאלה שאומרים שהוא לוזר - הוא הוכיח שהוא ממש לא. לוזר לא מתעלה על עצמו בגמר. הפער בין רודיק לפדרר הוא בערך 2 רמות, רודיק פשוט התעלה על עצמו והגיע לרמה הנדרשת כדי להוות לפדרר תחרות.

אבל מבחינתי הגמר הזה לא השתווה לגמר של שנה שעברה. לא מבחינת איכות וגם לא מבחינת מתח, כי באיזשהו שלב זה כבר התחיל להיות על גבול המעייף. מה גם שאין ביניהם את היריבות שיש בין פדרר לנדאל.

והעיקר שרודיק הוא לא טופ 300 בלי הגשות, מר צורף.

7. Selby Member

אם המשחק היום לימד אותי משהו זה שיש הבדל עצום בין לאהוד קבוצה ללאהוד אישיות.
    ברגעים השמחים אין מה להשוות לפחות מבחינתי, הטניס זה סתם תחביב למתי שאין כדורגל וגם אם רודיק היה זוכה היום זה לא היה משתווה להחלקה של "ביגמן" טרי במוסקבה ולמה שקרה אחריה.
    אבל ברגעים העצובים, לראות בן אדם נאלץ להתמודד עם כל הסבל הזה לבד כשהוא עוד צריך להתראיין ולשמור שהדמעות לא יזלגו, נקרע הלב.

8. ori76 Member

ראו על רודיק, הוא לא יכול היה לחייך.. עצוב. הוא נראה בנאדם טוב, וגם איך שהוא תמך בשחר שלא נתנו לה להיכנס לדובאי, ופרש גם בגלל זה (לא רק, אבל גם בטח), ואם לא פדרר, הייתי שמח לראות אותו זוכה. אבל- פדרר הוא הגדול בהיסטוריה, וגם ביום לא הכי טוב שלו, הוא מנצח.. וזה מראה עד כמה הוא טוב באמת.

9. אבו Member

לגבי המשחק: בינוני למדי(ואולי בכלל- בהתחשב בהסתמכות המוגזמת של שני השחקנים על הסרבים. יותר מדי נקודות גדולות, לא היו) מצידו של רוג'ר, הסרב החזיק אותו במשחק ברוב הזמן. כולל אולי ברגע המכריע של המשחק, המשחקון ה-11 במערכה ה-5, 40-15 לחובתו על הסרב שלו- משם כבר הוא לא היה חוזר. מה שאיכזב אותי במיוחד, זה ההחזרות(על אף שרודיק הגיש נפלא) שלו והטופספין הלא מרשים היום. ולמרות הכל, הוא זה שבסוף לקח את המרתון הזה. למרות שהתחזה לדוקטור איבו במשחק הזה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

רודיק, היה פשוט מעולה. הופעת חייו, המשחק הכי טוב שראיתי אותו אי פעם, בהתייחס למעמד. אין לי מושג איך סטפנקי הפך אותו פתאום בגיל מתקדם כזה לשחקן הרבה יותר טוב ממה שהוא היה בשנה וחצי-שנתיים האחרונות, מכל הבחינות. מרשים. את הצו'קינג ב6-2 בטיי ברייק, הוא כנראה לא יישכח לעולם. ההפסדים בגמרים הקודמים בW הם אפס לעומת הגמר הזה.
    הרבה מעריצים הוא צבר לעצמו היום, אנדי רודיק. זה מגיע לו, אחד הספורטאים היציבים בענף, WELL DONE ANDY. וכמובן העצב בסוף, קורע לב למרות שאני הייתי בצד השמח...

http://images.shareapic.net/images6/018061389.Xxx
    מבחינתי כבר ממזמן הגדול מכולם. היום זה קיבל חותמת רשמית. ברכות על ה-15, רוג'ר. דה בסט.

כמה הספורט הזה יכול להתהפך...היו אומרים שזה מה שהולך לקרות לפני חודשיים וחצי ככה, שרוג'ר הולך לקטוף גם את הרולאן וגם את ווימבי, בנוסף לחזור למקום ה-1 בעולם- ואוו,פשוט וואו..

10. אבו Member

אגב, המשחק היום מבחינת הקהל הזכיר לי איזה משחק מהסטייפלס סנטר או משהו כזה...כמה סלבס היו שם? בחיים לא ראיתי משחק טניס עם כ"כ הרבה סלבס.

11. George Best Member

אני חושב שעם תום הטורניר הגיע הזמן לחלק מחמאות לשלומי וסלבי (חייב להחמיא עוד יותר כי נראה שהוא מעט התבגר והתחיל לכתוב יותר לעניין.לכתוב תמיד ידעת, אבל לא פעם ולא פעמיים הצלחת לעצבן עם תגובות באמת ילדותיות סטייל כל הקטע עם פדרר) על עבודת קודש, וסליחה אם שכחתי מישהו, פשוט הצמד הזה התבלט יותר מכולם.
    כמו כל יתר הדיונים בפורום הספורט הכללי - תענוג של ממש, אין מילה אחרת.
    לצערי הרב לא כתבתי כאן כמעט כי בזמן האחרון אין לי יותר מדי זמן פנוי ולכן אני גם כותב פחות בפורום בכלל, אבל לא צריך להיות גאון כדי להבין זאת.
    http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏6/7/09
  12. King Kenny Member

אחד המשחקים המייאשים, זה היה נראה כאילו אף אחד לא הולך לשבור במערכה החמישית, כאילו הם עושים דווקא (בעיקר פדרר). משחק רע של פדרר, המון טעויות לא מחויבות שאתה לא מבין איך שחקן ברמתו שראית אותו לוקח נקודות הרבה יותר קשות מפספס נקודות כל כך קלות. אבל עדיין הוא ניצח והראה יכולת גופנית ומנטלית מרשימה (מנטלית בעיקר בשובר שוויון במערכה השנייה, גופנית שכשרודיק גמור הוא עוד יכל להמשיך לשחק הרבה משחקונים כאלו), והכי חשוב שהוא שבר את השיא של סמפראס והפך רשמית לגדול בכל זמנים.
    באמת חבל על רודיק, נתן את המשחק הכי טוב בקריירה שלו, הביא חבטות שנראה לי שאפילו הוא היה מופתע מהן, שיחק בצורה מושלמת,זה היה נראה כאילו המשחק בכיס שלו (גם במערכה החמישית) והדבר היחידי שהפריד בינו לבין התואר הנכסף היה ההיחנקות בשובר שוויון ההוא. היה עצוב לראות אותו בוכה בטקס.

13. shlomydavid מנהלים

תודה בסט, באמת שריגשת ! לצערי לא אוציא סיכום לגמר..אני מניח שכולם כבר יודעים הכל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
    היה כאן דיון נחמד ביותר, תודה לכולם !

14. Selby Member

תודה בסט וכל הכבוד לשלומי על העבודה הנהדרת שלו כמו תמיד.

15. פול סקולס Member

אני לא זוכר מה הצבעתי בניסים כהן,
    אבל כל פעם שיש עניין מסביב לטניס (משמע, בעיקר כשמשוחקים הגראנד סלאמים), הדיון הזה הוא מספר 1 בפורום, בעיקר בזכות בסיס קטן ויציב של משתמשים ובראשם שלומי, סלבי ואבו. יישר כוח.