ואן בומל שחקן ברצלונה , ג'רארד מבוקש במונאקו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Barcik, ‏24/5/04.

1. John Frusciante Member

חהההה
    אין ספק שוואלטר סמואל הוא אחד הבלמים הטובים בעולם!!
    הוא קיר.פשוטו כמשמעו!
    בקשר לדמילסון.הוא בלם מעולה! אין ספק בזה,ברצלונה קנו בלם מצויין,אבל זה ההבדל הקטן הין ריאל לבארסה.ריאל רכשו את וואלטר סמואל ובארסה את אדמילסון,אדמילסון בלם מעולה,סמואל לא רואה אותו ממטר!

2. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

לטעמי סמואל הוא הבלם הטוב בעולם. ריאל שילמו עליו לא מעט, אבל לדעתי הוא שווה הרבה יותר, בטח יותר מריו פרדיננד שעלה 30 מיליון פאונד. לסמואל פשוט יש הכל - מנהיגות, שקט, מהיר, חזק. בלם מושלם שייתן להגנה המנדרילית הרבה שקט.
    את אדמילסון ראיתי רק במונדיאל, והוא בלם סביר בהחלט. לטעמי היה עדיף לבארסה להביא את מיליטו, שחקן טוב בהרבה.

נערך לאחרונה ב: ‏4/8/04
  3. marvid Member

זה רק בגלל שכל דבר שקשור לריאל,הופך לגדול.
    האס סתם הפליץ ידיעה על כך שפויול אולי יעבור,ועכשיו הוא סתם מושך אותה עוד קצת.
    האס הוא צהובון לכל דבר,ואני מבטיח לך שאין שום אמת בידיעות על פויול.

רוצה הוכחה?:
    http://www.sport.es/default.asp?idpublicac...eccio_PK=614&h=

4. John Frusciante Member

חשבת פעם שאולי ל"אס" יש אינטרס מסויים לפרסם ידיעה שקרית שכזאת-שפויול יעבור לריאל...
    אז רק לידע כללי...
    אם לא ידעת,ה"אס" הוא עיתון שמזוהה עם ריאל מדריד,והרבה מהכותרות והבלופים שהוא כותב מיועדים במטרה לרצות את ריאל מדריד!
    ראה מקרה פויול...

5. Max Member

מרביד, אתה מעצבן אותי עם הציניות והשחצנות שלך, כל דבר שלא לדעתך אתה מקבל בבוז ומלגלג, בלי להביא שום טיעון נורמאלי.
    לגבי אטו וויירה, אני לא רואה שום קשר, את ה 10-11 מיליון האלה אני מאמין שפרז יוכל להשיג, גם כפי שאתם בטח יודעים, עיסקאות כדוגמת ויירה מתחלקות למספר תשלומים ואינם משולמים באופן מיידי, וגם אם לא, פרז סחט מבארסה עוד 7 מיליון דולר, זה גם לא רע.
    לגבי זה שויירה לא ישתלב, ויירה הוא שחקן פחות או יותר בסגנון של מקאללה מבחינה הגנתית רק שיש לו קצת יותר איכויות התקפיות, אני לא רואה שום סיבה שהוא לא ישתלב בריאל, מבחינה חברתית יש לו את זידאן.
    לגבי סמואל ואדמילסון, נו באמת, סמואל אחרי נסטה הוא אולי הבלם הטוב בעולם, אדמילסון הוא סתם עוד בלם ברזילאי שאם איני טועה אפילו לא נמצא בסגל נבחרת ברזיל כרגע, בלם שהיתה לו תקופה טובה במונדיאל אבל בשנתיים האחרונות הוא די נחלש.
    לגבי ההשוואה בין בארסה לריאל, להבדיל מריאל שלמדה את הטעויות, פיטרה את המאמן, הביאה שחקנים נכונים והביאה מאמן טוב, בארסה השאירה את המאמן שלא ממש יוצלח שלה, למרות שבזה קשה להאשים אותה, לא מפטרים מאמן שמביא את המקום הכי גבוה ב 4 שנים האחרונות, אבל ת'אמת זה לא היה בזכותו אלא בזכות דווידס, בארסה לא התחזקה באמת בעמדות שהיא צריכה, הביאו בלם אבל אדמילסון לא בהרבה טוב יותר ממארקז, הביאו את סילביניו שהוא מגן שמאלי לא רע, אבל לא טוב יותר מואן ברוחקרוסט, הביאו את דקו שאני עד עכשיו לא קולט איך הוא הולך לשחק, הביאו את ג'יולי המצויין על חשבון קווארסמה, קניה טובה לטווח הקצר, כמו גם החתמתו של לארסון, אבל ליותר משנה שנתיים זה לא יעזור לבארסה, לעומת ויירה וסמואל שיש להם 4-5 שנים לתרום לריאל.
    בארסה גם הביאו את באלטי שת'אמת אני לא ממש מכיר אותו אז אני לא יכול לאמוד את איכותו, אבל בוא נשפוט לפי המחיר שבארסה שילמה עליו שהוא מגן ימני נחמד, יותר טוב מרייזיחר.
    אטו אמור להגיע, אז כנראה סביולה יעזוב, כי בארסה לא תשחק עם 2 חלוצים ועם לארסון, סביולה ואטו מישהו יצטרך למצוא את עצמו בחוץ, ובגלל שאטו ולארסון הם שחקני רכש ניתן להסיק מכך שסביולה ימצא את דרכו החוצה או שיתייבש על הספסל (בערך כמו הסיפור עם מוריינטס, רק שריאל משחקת עם 3 חלוצים, כאשר לכל אחד יש איכויות משלו), לדעתי זה יהיה טמטום, סביולה הוא כישרון ענק והוא הוכיח את עצמו בקופה, בארסה שילמה עליו הרבה ותקבל הרבה פחות.
    לגבי התגובה שכל אוהדי ריאל אמרו שנה שעברה שעם בקאהם ריאל הולכת לדרוס את כולם, אם מקאללה לא היה עוזב והיו מביאים בלם נוסף אז אולי אכן היינו דורסים את כל הליגה, אבל אחרי שמקאללה עזב נחלשנו יותר מאשר התחזקנו, ועדיין, עד לחודשיים לפני סוף העונה ריאל הייתה במקום הראשון בליגה, בהפרש של 8 נקודות, בגמר גביע ספרד וברבע גמר ליגת האלופות, לעומת זאת, אוהדי בארסה כאשר הביאו את ריקלמה כולם צעקו שעם ריקלמה וסביולה בארסה הולכת לקרוע את אירופה, אני לא צריך להזכיר לך מה קרה, אח"כ הביאו את רונאלדיניו, כולם צעקו שעם סביולה ורואנלדיניו בארסה הולכת לדרוס את הליגה, עד אמצע העונה הייתם במקום ה 9 (או שמא זה היה המקום ה13?) ורק דווידס הרים אותכם בדרך נס למקום השני בסוף העונה (וגם זה רק בזכות סיום עונה קטסטרופלי של ריאל ובגלל שדפו התרכזה בליגת האלופות).
    אז בואו לא נדבר על מי צועק ומי שותק, לדעתי צריך לראות איך הסגל יהיה בסוף אוגוסט, לראות איך כולם יתחברו ואיך הם ישחקו ורק אח"כ להצהיר כוונות, אבל על הנייר כרגע ריאל נראית הקבוצה הטובה בעולם, אני לא חושב שמישהו יערער על זה, עם הרכב ראשון שמורכב משחקני רכש מהחמש שנים האחרונות ששווים ביחד בערך 270 מיליון (בהנחה שויירה יגיע) ועם שחקנים כמו ראול ששווה לפחות 50 מיליון כרגע, למרות העונה הגרועה שלו, עם רוברטו קרלוס ששווה בסביבות ה 20, סלגאדו ששווה 10-15, מוריינטס ששווה 20 מיליון, הלגרה שלדעתי שווה 15-20 מיליון וקסיאס ששווה לפחות 25 מיליון (אם בופון נמכר ב 50...), הכל ביחד יוצא שההרכב הראשון שווה בסביבות ה 400 אלף יורו, אני לא רואה שום הרכב שמשתווה לזה.

6. marvid Member

קודם כל,אדמילסון,פותח בהרכב של נבחרת ברזיל,כנראה שפשוט לא ראית אותו בקופה כי כמו כולם,הוא לא שיחק.
    ואני לא מבין,מה אתה כועס עליי?
    אתה באמת מאמין לשמועות על פויול?
    מי ששחצן פה זה לא אני,אלא אוהד ריאל הזה שאומר שריאל הכי טובה בעולם,אין מי שיעצור אותה וכ' וכו',לפי דעתי בארסה תהווה איום גדול מאוד על ריאל,ואני לא אתפלא אם בארסה תקח העונה אליפות/ליגת האלופות.
    ואתה לא יכול להגיד דברים רעים על ההנהלה,שכנתה בינתיים ב-30 מיליון יורו,שחקנים כמו דקו,ג'יולי,לארסון,אדמילסון,בלטי,שלפחות השתיים הראשונים ברמה עולמית.
    ריאל קנו את סמואל,כנראה ווירה ב-60 מיליון יורו.
    דקו שחקן ששווה הרבה יותר,ואני בטוח שאם ריאל הייתה קונה אותו,פרז לא היה עושה מו"מ כמו בארסה והיה קונה אותו ב-25 מיליון יורו.
    ובקשר למחירים שכתבת:
    מה זה משנה כמה כל שחקן שווה?
    מה שמשנה זה היכולת שלו.
    אני גם יכול לאמר לך,שרונאלדיניו,הוא השחקן שכיום שווה הכי הרבה,לא סתם רומן אברמוביץ' הציע עליו בתחילת הקיץ 100 מיליון יורו.
    דקו הוא אחד הפליימייקרים הטובים כיום,והוא שווה 25 מיליון יורו,ג'יולי אחד הקיצוניים הטובים,והוא שווה 15 מיליון יורו.
    את כמה שפויול שווה,לדעתי אי אפשר להביע בכסף.
    אטו אם יגיע,שווה 30 מיליון,סביולה,שאולי יעבור שווה 20 מיליון יורו.
    אבל זה לא משנה,מבחינת שמות גם השנה ריאל הייתה הרבה יותר גדולה מבארסה,ובארסה עברה אותה,לא?

7. נדב Member

בנתיים שאתם נמאים בתוך ויכוח מטומטם, ריאל וארסנל מסכימות על סכום העברה של ויירה למדריד והוא יהיה 23.1 מיליון ליש"ט (35 מיליון יורו). ויירה יחתום בריאל ל4 או 5 שנים.

ודרך אגב, עם הבנתי נכון, לאפורטה (ראש ברסה) אמר שאין סיכוי שריאל תחתים את קרלס פויול (מהלך חכם?...)

8. RMCF Member

אז זהו, שבארסה קונה אמנם בפחות כסף ויותר שחקנים, אבל זה הימורים טיפה מסוכנים. למשל דקו, ראית אותו פעם? אני ראיתי אותו מככב בפורטו רק העונה וג'ולי, גם רק העונה ולסיום אתם קונים עוד כמה שחקנים לא משהו כמו בלאטי וסילביניו. אז לבארסה מספיקה עונה כדי להשתכנע ולקנות (וזאת טעות) וריאל לעומת זאת, קונה שחקנים שידוע שהם יתרמו לקבוצה ושהם סופרסטארים. אז עם רונאלדיניו, פגעתם בול וגם דוידס הראה חצי עונה מאד מפתיעה, אבל בעיקרון בארסה לא יודעת לעשות קניות כמו למשל בעיית השוערים הרצופה שהייתה לבארסה (שיכול להיות נגמרה השנה עם ואלדז) וכמובן חלוצים! סביולה מאד מאכזב, קלייברט למזלכם כבר עזב, אבל מה, הבאתם את לארסון עכשיו. לא רק שהוא לא ישחק יותר משנתיים, הוא גם לא יתרום לכם כלום! שחקן שכל חייו משחק בליגה הסקוטית, לא יידע לשחק טוב בספרד. יכול להיות שעם אטו, הבעיה תיפתר (לא לגמרי). ואנחנו? מה חסר לנו? יש לנו שלושה חלוצים ברמה עולמית, שוער ענק, בקישור יש לנו את הגדולים ביותר (במיוחד עכשיו עם ויירה, שכמו שמקס אמר, הוא כמו מקאללה, רק שעוד יש לו יכולות התקפיות גבוהות) ועכשיו שגם שיפרנו את ההגנה, אנחנו נהיה קבוצה מדהימה. חבל רק שאין מספיק זמן כדי לחבר את כל ההרכב הנוכחי, וצריך להסתמך על זה שהם יתגבשו כולם ביחיד מהר מאד.

9. RMCF Member

באמת? אתה יודע שכולם יודעים על זה מהבוקר?! :aaarofl: או שרק עכשיו שמעת על זה?? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx

10. John Frusciante Member

מקס,אני מסכים איתך בכול מילה חוץ מעניין אדמילסון,רק לידע אותך...
    אדמילסון הוא הבלם הפותח של הנבחרת הטובה בעולם!,הוא שחקן הרכב 1 של נבחרת ברזיל,זה כבר אומר הכל...
    הוא שחקן מעולה, הוא גם יכול לשחק כקשר אחורי.
    בכלל,בארסה,לשם שינוי,עשו רכש מצויין עם אדמילסון.שחקן נפלא!!
    למרות שכמובן ,ברמה של סמואל הוא לא!
    ונ.ב
    רק לידע אותכם ,קשה מאוד להצביע על הבלם הטוב בעולם...,אבל,רבים,ולא רק אני,טוענים שרוברטו אז'לה מולנסיה,הוא הבלם הטוב בעולם!!
    למרות שברמות הללו,אז'לה,נסטה,סמואל,קמבל...
    זה ממש לא משנה.
    :aaa031:

11. marvid Member

אני לא יודע אם אתה יודע,אבל בינתיים לארסון ממש מרשים,והוא מסוג החלוצים שכשהוא יעלה מהספסל הוא יכבוש,בשביל זה הבאנו אותו.
    סביולה לא מאכזב,אבל כנראה שאטו יחליף אותו.
    דקו,ראיתי אותו כבר 3 עונות משחק,וגם ביורו,והוא בהחלט הולך להיות הפליימייקר הכי טוב בעולם עוד כמה שנים,לאחר שהוא הגיע למועדון גדול.
    ג'יולי,זה באמת קצת סיכון,אבל גם אתה לא ראית אותו,אולי הוא טוב הרבה זמן?
    לפחות העונה הוא הוכיח את עצמו.

12. RMCF Member

בקיצור, נחיה ונראה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx

13. marvid Member

ב-ד-י-ו-ק.
    נקווה שגם נראה כדורגל טוב.

14. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://www.marca.com/ficheros/marca/fotos04/Villarreal/romagnoli_sanlorenzo040804.Xxx

ויאריאל מפנטזת על לאונארדו רומאניולי,בן 23, קשרה של סאן לורנצו,וזה שזכה יחד עם סאביולה וקולוצ'יני באליפות העולם עד גיל 19 ב99.

15. Max Member

אז קודם כל ככה:
    עכשיו ראיתי שאדמילסון הוזמן לסגל נבחרת ברזיל למשחק הידידות נגד ההיטי, טוב, טעות שלי, למרות שזה עדיין לא אומר הרבה על איכותו, לדעתי לוסיו, לואיזאו ואלכס טובים ממנו.
    למרביד, אני לא מאמין לשמועות על פויול, זה לא ספציפי על זה, זה כמעט על כל דבר שקשור למאבק בין ריאל לבארסה אתה ישר מתחיל להביא תגובות תוקפניות מדי לטעמי.
    בארסה אכן מהווה איום גדול מאוד על ריאל, גם שנה שעברה (כשעוד לא הייתי בפורום הזה אלא רק הגבתי לילדים הקטנים בתגובות של ספורט 5) אמרתי שריאל עם בקהאם לא הולכת לקחת טריבל, הם עדיין בני אדם ויש להם ימים רעים, ריאל לא הולכת לסיים עונה בלי אף הפסד והיא לא הולכת לסיים את העונה עם טריבל, תן לי תואר אחד, כדורגל כמו בימים הטובים של ריאל ואני מרוצה עד השמים.
    בקשר לזה אם ריאל הייתה קונה את דקו, אני די נאלץ להסכים עם קמאצ'ו בעניין שהוא אמר לגבי קראבליו, כאשר קבוצה כמו ריאל רוצה שחקן מסויים המועדון שהשחקן נמצא בבעלותו מרגיש שהוא נחת על מכרה זהב, הוא יודע שאם ריאל רוצה משהו היא תעשה כל דבר כדי לקנות אותו ולכן הם דופקים מחירים בשמיים, לעומת זאת ברצלונה לא כזו, פרז לא יודע מה זה "לא", לאפורטה נאלץ לפעמים לקבל תשובות שליליות.
    בכל מקרה לדעתי רכישתו של דקו היא די מיותרת, הוא סתם יתקע ברגליים של רונאלדיניו.
    לגבי שווי השחקנים, דיברתי על איכותה של ריאל על הנייר, הכסף לרוב משקף, וד"א אברמוביץ' הציע בקיץ שעבר 107 מיליון יורו על ראול, יותר מאשר על רונאלדיניו.
    ברור שהשמות לא שווים הרבה, ראינו את זה בליגת האלופות, ביורו, בליגה ובגביע, לכן אמרתי שצריכים לחכות קצת, ל2-3 מחזורים הראשונים כדי לשפוט את טיב הקבוצות וכדי לכתוב תחזיות.
    לספרדי בנשמה, דקו הוא לא הימור, הוא מניה בטוחה כמו רונאלדיניו, השאלה היא האם בארסה באמת צריכים אותו, לדעתי לא.
    ג'יולי הציג כדורגל מצויין כבר הרבה זמן, פשוט רק השנה הוא הגיע למודעות אירופאית, השאלה היא לא האם הוא ישחזר את יכולתו אלא האם זה חכם להביא שחקן בן 21 ב 8 מיליון.
    לארסון אכן יתרום לבארסה כשחקן ספסל, הוא חיזוק לא רע בתהחשב בעובדה שהוא הגיע בחינם, אין לי מושג מה המשכורת שלו אבל הוא חלוץ לא פחות טוב מקלייברט ויכול להיות ג'וקר במשחקים מסויימים.
    להזכיר לך שגם לריאל הספיקה עונה אחת כדי להשתכנע להציע 25 מיליון יורו על קראבליו ו 15 מיליון יורו על אלונסו (במקרה של אלונסו זו עונה אחת לפני).
    לגבי מדיניות הרכש של ריאל, למזלנו (ואני אומר את זה בתור אוהד ריאל) לא לקחנו אף תואר השנה, אם היינו לוקחים אליפות היינו רואים שמות כמו הנרי וטוטי רצים בעיתונים ולא היינו רואים שום לקחים מופקים.
    לגבי הרכש של ברצלונה, ת'אמת לאפורטה עושה רכש לא רע בכלל, להבדיל מגאספר שהחליף כל שנה חצי מהסגל לאפורטה מנסה לבנות משהו יציב, לבנות שלד, כמו שלריאל היה את השלד שזכה בליגת האלופות ב 2000 ופרז הוסיף כל שנה יהלום, עד שלא נשארו מקומות בחלק ההתקפי לחזק, אני חושב שבארסה גם הולכת על זה במימדים קצת יותר קטנים.
    לגבי ריאל ומה יש לה, לדעתי חסרים עדיין שחקני ספסל, צריכים להביא בלם ומגן ימני, אולי גם קשר אחורי נוסף, צ'אבי אלונסו ב 12 מיליון לדעתי תהיה מציאה ענקית, חבל שכולם מסונוורים מויירה שלמרות שהוא באמת הקשר האחורי הטוב בעולם כיום אלונסו לא רע, שווה שליש ממנו וגם צעיר ב 6 שנים.
    קמאצ'ו מתכנן על סגל של 2 שחקנים לכל עמדה, בינתיים אני לא רואה את זה, בינתיים אני לא רואה את זה, הוא יותר מסתמך על הגיוון הרב שיש בקבוצה עם שחקנים שיכולים לשחק בעמדות רבות כמו בקהאם, ראול בראבו, הלגרה, סולארי, גוטי ואפילו פיגו וזידאן.
    קשר ימני מחליף אני לא רואה בינתיים אבל סביר להניח שזה יהיה נונייז או חואנפראן, מגן ימני גם אין, דיברו על סיטארידיס אבל כבר הרבה זמן לא שמעתי עליו, לא על זה שהוא חתם בפורטו ולא על זה שהוא חתם בריאל. יש רק שלושה בלמים טבעיים או שלושה קשרים אחוריים "טבעיים" (עד כמה שאפשר לקרוא לגוטי ולבקהאם טבעיים, אבל אם ויירה ישחק אז כנראה הם ישחקו יותר התקפי כי ויירה הוא שחקן שיודע לסגור חורים לבד), תלוי איפה הלגרה ישחק, ויש רק 3 חלוצים, כנראה יעלו מישהו מהקנטרה או שישחקו עם גוטי בתור חלוץ, אבל שוב, אלה אילוצים שלא חייבים להגיע אליהם.
    לדעתי צריך להביא קשר אחורי נוסף, צעיר, לא כוכב, די זול שיהיה חיפוי למקרה הצורך, בורחה לא מספיק טוב וכמו כן הוא נפצע ויעבור ניתוח שבגללו הוא יעדר 3 חודשים, להביא בלם ועוד מגן ימני, זה יספיק, עם החלוצים נסתדר איכשהו.
    לג'ון, לגבי אדמילסון וברזיל, שמע, מה שעשית כאן נלמד בשיעור הראשון בדמגוגיה, זה שהוא הבלם בנבחרת הטובה בעולם לא אומר שהוא עצמו בלם מבין הטובים בעולם, ברזיל כמעט אף פעם לא התפרסמה בזכות בלמים טובים וכמו שאמרתי כבר למרביד, לדעתי לואיזאו, אלכס ולוסיו טובים ממנו.
    מה שכן, אני חייב לזכור לו את שער המספרת שלו במונדיאל, אבל לא לשם כך מביאים אותו לברצלונה.
    לגבי אז'אלה, בלם מצויין עם מנהיגות, שקט נפשי והרבה הרבה ניסיון, בהחלט אחד מהבלמים הטובים בעולם, אבל הגיל כבר עושה את שלו ולרוע מזלו לא נשאר לו יותר מדי שנים בצמרת.
    לדעתי בשנה האחרונה סמואל עקף אותו ביכולת.