ואלדז תורם לולנסיה שער נצחון, הפער מתקזז

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י rivaldo, ‏10/2/06.

1. Barcik Member

"אין למי לבשל" זה חלק מהבעיות הנפוצות בקבוצות דרג ב'. חואקין כבר מאחר עם המעבר באיזה שנה או שתיים, הגיע הזמן לעשות את הצעד קדימה.

2. EL Capitan Member

בוריס, אתה לא מחדש כלום. אני בעונה שעברה, כנראה כמו חואקין (עובדה- חתם בקיץ האחרון על חוזה חדש בבטיס), סברתי, שבטיס בדרך הנכונה להפוך להיות קבוצת צמרת קבועה בליגה הספרדית, ולכן אולי לא יקרה שום דבר רע אם חואקין ישאר בבטיס, אבל בטיס עם העונה המאכזבת הזאת הלכה כמה צעדים אחורה וחבל. אבל כמו שאמרתי מזמן, וגם עמי יכול להעיד על כך, הייתה לי תחושה שאחרי המונדיאל הוא יעבור סוף סוף לקבוצה גדולה.

3. Robin Member

ולנסיה כן היו שווים ניצחון לפי הלך המשחק. לפי דעתי גם אם ואלדז לא היה עושה את הטעות ההיא הם היו ממשיכים להיות הקבוצה היותר דומיננטית גם במחצית השנייה של המשחק. אני לא מבין איך אתה אומר שאם ולנסיה תיקח אליפות זה לא יהיה תלוי ביכולת שלה. ברור שמכיוון שלבארסה יש את הפער היא תלויה במעידות של בארסה אבל היא צריכה להציג יכולת טובה (או לפחות לנצח) אם היא רוצה לקחת אליפות - זה תלוי בשני הגורמים. אתה ממש לא אובייקטיבי בקטע של ולנסיה, בארסה ובכלל כל האליפות, גם כשאמרת שאם בארסה ינצחו במסטאייה אז יוכלו להגיד שהם מוכנים לצ'לסי ואז אני הגבתי ואמרתי שזה לא יקרה מחקת את ההודעה על-אף שלא הייתה סיבה חוץ מחוסר האובייקטיביות שלך. המשולש איימאר-וייה-ויסנטה יכול להיות קטלני כמעט כמו מסי-אטו-רונאלדיניו ובעוד שמרכז השדה של בארסה יותר חזק, ההגנה של ולנסיה הרבה יותר חזקה. אין כל כך הרבה בין שתי הקבוצות כפי שנראה, על-אף הטריו הכי קטלני באירופה של ברצלונה. ולנסיה כבר בלתי מנוצחת 12 משחקים שמתוכם היא ניצחה 9. המשחק נגד סראגוסה לפי דעתי הראה שלולנסיה יש רוח קבוצתית טובה ושהם יכולים ללכת כל הדרך העונה כשהם חזרו מ-2-0 ל-2-2 בעשר הדקות האחרונות של המשחק. לפי דעתי בארסה צריכה לפחד מולנסיה הרבה יותר מאשר ריאל גם בגלל כל מה שאמרתי, וגם בגלל שאין לולנסיה את גביע אופ"א, ליגת האלופות או הגביע ככה שהיא יכולה להתרכז רק בליגה.

4. EL Capitan Member

רובין, אתה צריך להבין, אין זילזול בכלל בולנסיה, כולנו מודעים לחוזק של הקבוצה הזאת, אבל סביר להניח, שבארסה תחזור לעצמה מתישהו, וכשזה יקרה, לא ולנסיה וגם לא ריאל תוכל לקחת ממנה את האליפות. זה יילך קשה, אפילו קשה מאד (וכמובן שקיים הסיכוי שבארסה לא תשמור על תארה), אבל כנראה שלאור השאננות שקיבלה בארסה בתקופה האחרונה, בגלל שהיא חשבה שהיא יכולה לקחת את האליפות בהליכה, ככה עדיף שזה יילך.