התוצאות הסופיות - כצפוי הליכוד מביסים, מרצ מובסים

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Don p1, ‏29/1/03.

1. לירן-ביתר Member

שכחת עוד מטרה של שינוי שהיא מדינה בלי יהודים ממוצא מזרחי.
    אם חרידים לא מתגייסים לצבא הם צריכים לקבל עונש כמו כל עריק. הדבר היחיד שאני לא מסכים איתו זה נישואים אזרחיים.

2. RVN Member

וידוקה אתה טועה בזה שלא צריך לבטל את חוק משפחות ברוכות ילדים!
    הילדים האלה יגדלו וימשיכו מה שהמשפחות שלהם עשו, כלום, ללכת לבתי כנסת ולהתפלל על חשבון הציבור. זה שלא צריך רוב ערבי במדינה זה נכון וצריל לתת להם מדינה משל עצמם אבל זה לא אומר שזה נותן לגיטימציה לחרדים להשריץ ילדים!

3. ג'רי בית הלוי Member

2. וידוקה, שיולידו כמה ילדים שבא להם. באמת, בכיף. מצידי שיהיה להם 100 ילדים. רק למה אנחנו צריכים לסבול מזה? למה בנוסף לתמריץ התורה הם מקבלים גם תמריץ של כסף כדי להוליד ילדים?
    דרך אגב, אתה שמעת על כך שעל כל שקל שילד חילוני מקבל, ילד חרדי מקבל 1.4 שקלים?
    3. אסור לתת לחינוך הזה אפילו שקל אחד. פשוט כך. אני אפילו הכנתי שאלה מאוד יפה בנושא הזה לרונית תירוש, ובואו אני אביא לכם אותה:
    זאת הנקודה שלי. חבל רק שאסור היה לשלוח לה שאלות בעלות גוון פוליטי ונאלצתי לשאול אותה שאלה מפגרת(למה החופשות מסודרות בסדר הנוכחי).
    5. שלא יתגייסו לצבא, לא צריך. אבל שזה לא יעשה עפ"י חוק, ושיקבלו את הדין שמקבל כל סרבן שירות אחר(מסיבה זו או אחרת).
    7. אפשר גם אפשר. אם אני אפגוש בחורה נפלאה, אהבת חיי, והיא לא תהיה יהודיה, אז מה, אני אצטרך לוותר עליה? No. אני מכבד את זה שהם רוצים לשמור על הדת, זה בסדר גמור מבחינתי, אבל שלא יגידו לי במי להתאהב.
    8. למה לא? אותו טיעון מ-7.
    9. אני אישית הייתי רוצה שתהיה לי הלוויה מסורתית, אבל למה אנשים שרוצים להיקבר לא אצל המונופול המושחט חברא קדישה, צריכים לעשות את זה?
    למה אנשים צריכים לחכות יממות שלמות בשביל החברה הזאת?
    למה מי מת?( :? )

4. לירן-ביתר Member

בקשר לתחבורה ציבורית בשבת, אני מסכים שזה צריך להיות אבל לא לייד איזורים שיש רוב לחרידים. אסור ליסוע באיזורים של חרידים גם עם רכב פרטי, גם עם זה אני מסכים אפילו שזה לא הכי הוגן.

5. ג'רי בית הלוי Member

נכון, זה באמת לא.
    אין טעם לעשות להם דווקא, וכמו שאנחנו לא רוצים שהם יתערבו לנו במה אנחנו עושים בשבתות, אין שום סיבה שניסע במאה שערים. זה טיפשי ולא נחוץ.

6. לירן-ביתר Member

למה טיפשי ולא נחוץ? אולי לך זה לא נחוץ. אבל אני גר 2 מטר מכביש גהה וכשאנחנו רוצים
    לצאת לכביש הזה ביום שבת, אבא שלי צריך לעשות הקפה של 10+ דקות מסביב לכל ר"ג במקום
    לצאת לכביש ב-2 דקות דרך בני-ברק. הבעיה שאין כאן פשרות, עכשיו מרשים לחרידים לחסום
    את הכבישים בבני-ברק וזה לא הוגן כלפינו ואם לא ירשו להם לחסום את הכבישים זה לא יהיה הוגן
    כלפיהם, ככה שאני די מסכים לזה אפילו שזה מעצבן. אבל הבעייה היא שהם לא פותחים את
    השערים במוצ"ש אלא יותר משעה אח"כ. ופעם הם גם היו זורקים אבנים על כל מי שנסע לייד
    הגשר בין בני-ברק לגבעת שמואל מהצד של גבעת שמואל, שזה קרוב לבני-ברק אבל זה לא בעיר
    שלהם וזה שכונה של חילונים!

7. ג'רי בית הלוי Member

לירן אהת קראת טוב את מה שאני אמרתי..
    אני אמרתי שלא צריך לסוע במקומות כמו מאה שערים..
    בשכונות החילוניות של בני ברק אין שום בעיה, אבל בריכוזי חרדים גבוהיים, כמו השכונות החרדיות של בני ברק, או מאה שערים, אני חושב שאין שום סיבה לסוע בשבת.

8. לירן-ביתר Member

הבנתי מה שכתבת, ויש מקומות של חרידים שיש סיבה לעבור בהם בשבת. למשל בשביל לצאת לכביש גהה צריך לעבור דרך שכונה של חרידים בבני-ברק. ביום שבת צריך לעשות סיבוב ארוך ומעצבן.

9. AFC Member

אישית, אני לא מסוגל לחשוב על יהודי שמתחתן עם נוצריה או מוסלמית. אם בן הזוג יתגייר אז בסדר, אבל להתחתן עם גוי? אין לכם בכלל ערכים קצת יהודיים?
    תבינו, לפי חוק מיוחד במדינה הזאת (שרשום במגילת העצמאות, כך שגם אם שינוי יקבלו מאה מנדטים הם לא יכולים לעשות כלום לגביו), כל יהודי שעולה לארץ יכול לקבל אזרחות. כל מוסלמי שרוצה לעלות לירושלים או לפלשתין או סתם לעשות פיגוע טרור יכול פשוט לשחד ישראליה, להתחתן איתה, והופה - יש לו אזרחות. אשכרה חוק השיבה.

בקשר לילדים, אני לא חושב שלאף אדם יש את החוצפה לבוא לזוג ולהגיד לו כמה ילדים להוליד. אין מה לעשות, אם בני הזוג אוהבים ילדים או סתם חרמנים במיוחד אז מגיעה להם איזו קצבאה! המדינה תפקיר אותם?

דין של סרבן שירות? אויש באמת, יכריחו בן אדם להתגייס בכוח למרות שזה נגד האמונה שלו? זאת דמוקרטיה! ד-מ-ו-ק-ר-ט-י-ה! אם האדם מאמין שלא צריך צבא, שלא ילך! אבל אם בא סתם איזה כלומניק שלא בא לו לעשות שירות אז צריך מצידי לתת לו להירקב איזה שלוש שנים עם האנסים בכלא הצבאי.

ואם אתה לא רוצה הלוויה יהודית, אז לך תיקבר בחו"ל. מה ההבדל בין היקברות בארץ או חו"ל אם אתה לא יהודי?

10. RVN Member

מה הבאיה להתחתן עם משהי לא יהודיה, מה לא בסדר? עם אני אוהב אותה אז מה הבעיה, זה שהיא לא מאמינה ב"אלוהים" שגם אני לא מאמין בו?,

אנחנו מדינה קטנה ואין לנו הרבה מקום, וזה לא רק שהם מולידים ילדים אלה הם לא הולכים לעבוד וגם הילדים לא הולכים לעבוד ועוד דור שלם יגדל על ערכים של "למה לעבוד עם אפשר לקחת כסף מהחילונים?"
    חוץ מזה בסין יש חוק שאומר שהילד הראשון מקבל חינוך חינם ואת כל השירותים של המדינה חינם אבל מהילד השני כבר צריך לשלם, ואפשר לישם את החוק פה במתקונות קצת אחרת.

קוד:
    דין של סרבן שירות? אויש באמת, יכריחו בן אדם להתגייס בכוח למרות שזה נגד האמונה שלו? זאת דמוקרטיה! ד-מ-ו-ק-ר-ט-י-ה! אם האדם מאמין שלא צריך צבא, שלא ילך! אבל אם בא סתם איזה כלומניק שלא בא לו לעשות שירות אז צריך מצידי לתת לו להירקב איזה שלוש שנים עם האנסים בכלא הצבאי. 
    אני אישית מעריך משהו שלא מוכן לשרת בשטחים יותר מאשר משהו שלא משרת כי אלוהים אמר לו, עם זה לא מסתדר עם זה שהוא צריך להתפלל אז שיעשה שירות לאומי. למה נער חילוני צריך לבזבז 3 שנים מהחיים שלו לפני שהוא הולך לאוניברסיטה או לכל מקום והם ישר מתחילים את החיים.

אני לא מאמין באלוהים ולא חשוב לי שרבי ינהל את ההלוויה שלי ואני רוצה להיקבר בארץ כי אני חיי פה, הילדים של יחיו פה וגם הנינים שלהם יחיו פה!

11. RVN Member

מה הבאיה להתחתן עם משהי לא יהודיה, מה לא בסדר? עם אני אוהב אותה אז מה הבעיה, זה שהיא לא מאמינה ב"אלוהים" שגם אני לא מאמין בו?,

אנחנו מדינה קטנה ואין לנו הרבה מקום, וזה לא רק שהם מולידים ילדים אלה הם לא הולכים לעבוד וגם הילדים לא הולכים לעבוד ועוד דור שלם יגדל על ערכים של "למה לעבוד עם אפשר לקחת כסף מהחילונים?"
    חוץ מזה בסין יש חוק שאומר שהילד הראשון מקבל חינוך חינם ואת כל השירותים של המדינה חינם אבל מהילד השני כבר צריך לשלם, ואפשר לישם את החוק פה במתקונות קצת אחרת.

אני אישית מעריך משהו שלא מוכן לשרת בשטחים יותר מאשר משהו שלא משרת כי אלוהים אמר לו, עם זה לא מסתדר עם זה שהוא צריך להתפלל אז שיעשה שירות לאומי. למה נער חילוני צריך לבזבז 3 שנים מהחיים שלו לפני שהוא הולך לאוניברסיטה או לכל מקום והם ישר מתחילים את החיים.

אני לא מאמין באלוהים ולא חשוב לי שרבי ינהל את ההלוויה שלי ואני רוצה להיקבר בארץ כי אני חיי פה, הילדים של יחיו פה וגם הנינים שלהם יחיו פה![/quote]

12. ofer16 Member

אני אגיב בנקודות:
    * אדם שאוהב אדם, לא משנה מאיזה גזע, דת או מין האדם השני, ראוי להינשא לו בדרך שהוא בחר. כאשר המדינה מכירה רק בנישואים אורתודוכסיים יהודיים, זוהי אפליה.
    אם אני לא טועה, ארבעים אחוז מהאנשים שהתחתנו בשנה שעברה, התחתנו בנישואים אזרחיים בחו"ל. לא מגיעה לאחוז כזה גבוה האפשרות להתחתן בארץ?
    אגב, את השיטה עם הערבי אפשר ליישם כבר כרגע. להתחתן עם יהודייה בחו"ל, לבוא לארץ ולקבל אזרחות.

* שכל אחד יעשה כמה ילדים שהוא רוצה. אני לא בא להגביל אף אחד. רק שלא יקבלו על זה כסף! שאף ילד לא יבוא לעולם רק כמקור פרנסה להוריו. אולי להעניק קצבאות רק על שניים-שלושה ילדים. אפילו במדינות פונדמנטליסטיות כמו איראן הבינו שתכנון משפחה חשוב מאוד. ממוצע הילדים לאישה בישראל גבוה יותר מבכווית!

* אם בחרתי להיקבר בישראל, מותר לי, לא?
    ואם גם לפי אמונתי הילול שמו של ה' בהלוויה שלי הוא חטא?
    כששינוי יעבירו חוקים של קבורה חילונית, אני הראשון שאקנה חלקת קבורה...

13. לירן-ביתר Member

רוצים להתחתן עם גויים? לכו לחו"ל. אף אחד לא מכריח אותכם להישאר כאן. במדינה הזאת יש
    כמה כללים דתיים בסיסיים שמייחדים את ישראל ועושים אותה מדינה יהודית. לא דתית אבל
    יהודית. ואת המצוות האלה, חוץ מהדתיים, גם הרבה חילונים מכבדים. עם אנשים כמוכם תהיה
    פה התערבבות של עמים ולא ישאר כלום מהיהדות. לא מוצא חן בעיניכם? רדו מהארץ, אף אחד
    לא מחזיק אותכם בכח.

14. ofer16 Member

תיקון. זאת מדינת היהודים, לא מדינה יהודית. טוב, לפחות זה ככה באידיאל...

אני לא יודע עם מי אני אתחתן עדיין... אבל אני בטוח שאף אחד לא ימנע ממני להתחתן עם מישהי שהיא לא יהודיה.
    לירן, אתה יכול למצוא הרבה מקרים של אנשים שרוצים להתחתן באופן שונה מהנוסח האורתודוכסי היהודי. למשל, חתונה אזרחית. להרבה אנשים הרעיון של "קניית" האישה בנוסח היהודי-אורתודוכסי לא קוסם במיוחד. יש גם אפשרויות אחרות, כמו חתונה רפורמית או קונסרבטיבית. גם חתונה בנוכחות עו"ד, ע"י חתימה על חוזה היא אפשרות שרבים מעדיפים. למה למנוע מהם?
    כבר כרגע הרבה זוגות נישאים בחו"ל באופן אזרחי וחוזרים לארץ כזוגות נשואים. אני לא רואה שזה בדיוק מפריע ליהודים להיות רוב מכריע פה. אם יעבור חוק של נישואים אזרחיים זה רק יחסוך כסף לזוגות שתיכננו להינשא בחו"ל, ויוסיף עוד זוגות שרצו להתחתן, אבל לא יכלו קודם.