התוצאות הסופיות - כצפוי הליכוד מביסים, מרצ מובסים

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Don p1, ‏29/1/03.

1. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אני גם מקווה שהוא יבחר את שינוי, אבל זה לא סוד ששרון מעדיף את תמיכת הקהל בדתי בארץ על פני שינוי.

2. Don p1 Member

יהיה קשה מאוד לשרון להרכיב ממשלה בלי שינוי והעבודה, זה יוצר אפוזיצה חזקה מאוד נגדו ובמצבה של מדינת ישראל זה לא דבר טוב.

כמובן שזה לא יקרה, משום מה יש לי תחושה ששרון די בטוח מסיבות מסוימות שהוא יצליח להכניס את העובדה ושינוי ביחד לממשלה. קשה לראות את זה קורה כרגע.

3. לירן-ביתר Member

זה דפוק שהוא מנסה בכלל לצרף אליו את העבודה. העם בחר בימין אז למה שהעבודה תהיה בקואליציה? רק שמצנע לא התחרט.

4. ג'רי בית הלוי Member

עידכון בתוצאות:

הליכוד עלה ל-38 מנדטים(מ-37) והמפד"ל עלו ל-6 מנדטים(מ-5), על חשבון חד"ש ועם אחד שירדו שתיהן מארבעה מנדטים לשלושה.

5. lirancool Member

לפיד אמר שכנראה שהוא יכנס לקואליציה גם בלי העבודה, אפילו שמצנע קרא ללפיד לא להכנס(לקוח מידיעות אחרונות, העיתון של היום)

6. לירן-ביתר Member

עד עכשיו הייתי בטוח שלפיד נגד החרדים, אבל כנראה שאין לא בעיה איתם אם הם אשכנזים.
    אתם רואים מה זה שינוי? אם הוא מוכן להיות בקואליציה עם אגודה כנראה שהוא רק נגד הספרדים.

7. AFC Member

ציטוט מעניין של תומכי הליכוד : "לא רוצים את העבודה! רוצים מלחמה!".

זה מראה על האופי האמיתי של הליכוד, ושל בוחריו.

8. Ilan Member

רואים שאין לך שמץ של מושג בפוליטיקה, זה לא קשור למוצא שלהם, זה קשור לזה שהאנשים של המפד"ל משלמים הרבה מיסים, מתגייסים לצבא, והם המאמינים בתורה ולא בכסף כמו בש"ס, זה ההבדל .

9. לירן-ביתר Member

אתה זה שאין לך שמץ של מושג בפוליטיקה. אגודה זה יהדות התורה ולא המפד"ל יא שכל קטן.

10. AFC Member

לירן, אולי חשבת ש...ש"ס היא זאת שמבצעת את הכפייה הדתית ולא יהדות התורה? המאבק של לפיד הוא נגד הכפייה הדתית, לא נגד החרדים.

11. ג'רי בית הלוי Member

אם כבר מדברים על גזענות, מה תגדיו על הציטוט של בניזרי?
    "אם אני אהיה שר, אמנה במשרדי רק מזרחים".
    אה, זה לא גזענות?

ושינוי לא מסכימה לשבת עם ש"ס, כי יש לה עקרונות. הם לא ישבו במפלגה שסוחטת, ומבזבזת כסף, ולא תורמת למדינה במאומה.
    המפד"ל הם מפלגה מאוד נחמדה, של יהודים דתיים-ציונים, שחיים כמו כל אזרח נורמלי במדינה, רק שומרים שבת. הם עושים צבא, יוצאים לעבוד, תורמים למדינה, לא כופים עלינו כלום- אז מה הבעיה?
    אני כמובן לא אצביע להם כי אני לא מזדהה עם המצע שלהם, אבל אני במקום טומי לפיד לא הייתי מתנגד יותר מדי לשבת איתם בממשלה.
    כמובן שהם לא היו מסכימים לשבת בממשלת אחדות חילונית, אבל בסיטואציה זו או אחרת אני חושב שהם ישבו בממשלה עם שינוי.

12. Kalashnikov Member

ניצחון גדול לשינוי ולעם עכשיו רק שהם לא ישכחו כמה בחרו בהם ולמה

מצנע מפריע להרכיב קואליציה חילונית אם ההזדמנות ההסטורית תפוספס הוא ישלם על כך כל חייו אבל שינוי לא תהיה בן ערובה של מצנע-שיצטרפו גם לממשלת ימין מתונה

יהדות התורה היא מפלגה קטנה אין להם את הכח של שס והם לא חמומי מח כמוהם
    הם לא גזענים כמו השסניקים ולא רוצים לעשות פה הפיכה נוסח איראן והם גם לא סוגדים לפונדמנטליסט חולה נפש והם גם לא משחדים בוחרים
    המטרות שצריכות לעמוד מול עינהם של אנשי שינוי:
    1)תחבורה ציבורית בשבתות וחגים חוץ מהאזורים בהם לחרדים יש רב ברור
    2)ביטול חוק משפחות ברוכות ילדים-שיחשבו פעמיים לפני שמשריצים 10 ילדים
    3)ייבוש מעיין החינוך התורני
    4)הפסקת הזרמת מיליונים לחרדים-כשיראו שאין מה לאכול הם ישר ירוצו לעבוד
    5)גיוס חרדים לצבא אפילו בכח
    6)חקיקת חוקה
    7)מיסוד נישואים אזרחיים
    8)לאפשר מכירת אוכל לא כשר
    9)הפסקת המונופול של חברה קדישא/הקצבת 20 אחוז לפחות מכל בית קברות ממשלתי לקבורה חילונית
    10)הכרה גם בזרמים אחרים-רפורמים,קונסרבטיבים ודומיהם-לא רק אורתודוקסים.

13. לירן-ביתר Member

טומי לפיד הוא נגד ספרדים, זה כזה ברור, אפילו בחתימה שלך שמת ציטוט שלו על השיר 'רק את' של עמיר בניון. אם הוא נגד חרידים אז למה הוא מוכן להיות בקואליציה אם אגודה? למה הם כן עושים צבא? הם גם מביאים 10 ילדים ומרוויחים מהחוק של משפחות ברוכות ילדים, הם גם מרוויחים כסף מההכשרת מזון וגם נגד תחבורה ציבורית בשבת.

14. AFC Member

1. בזה אתה צודק. לחילונים מגיעה תחבורה ציבורית בשבת, אבל להרחיק אותה מהחרדים שרוצים שקט בשבת.
    2. אויש באמת, זאת זכותם המלאה להוליד כמה ילדים שהם רוצים, ומה לעשות - צריך לקבל קצבאות! אי אפשר לפרנס 10 ילדים בקלות. אתה לא יכול להכריח אותם להוליד פחות ילדים, מה עוד שזה שומר על הרוב היהודי בארץ הזאת מול הפלשתינים.
    3. צריך להוריד חלק מהתקציבים המוגזמים לחינוך התורני, אבל לא לייבש אותו, כי בכל זאת גם להם מגיע חינוך כמו שלנו.
    4. לא יעזור - שמעת על דמי אבטלה?
    5. בכח? לא הגזמת. שמע, זה עלול לעשות נזק לצבא אם אין להם חשק. זה נגד האמונה שלהם. מה עוד שהצבא צריך לדאוג לכל הצרכים שלהם, לתת להם זמן להתפלל שלוש פעמים ביום, ללמוד תורה וכו'.
    6. ?? אתה מוכן לפרט?
    7. לזה אני מתנגד, בכל זאת אי אפשר סתם להתחתן עם מי שבא לך, כי זאת בכל זאת מדינה יהודית וזה יכול ליצור המון בעיות עם האזרחות וכו'.
    8. מה פתאום! אתה אוכל חזיר? אסור למכור את זה! אסור! זהדבר הכי שערורייתי שיש.
    9. אתה כבר מתחיל לדבר שטויות. מה הבעיה שלך להלוויה מסורתית? המת היה מעדיף שלא יתפללו למענו?
    10. כאן אין לי ממש דיעה, אבל כנראה שאתה צודק.

15. ofer16 Member

וידוקה, אני חולק עליך בכמה נקודות.

2. אני לא בטוח שעדיף שיהיה רוב חרדי בארץ מאשר רוב ערבי. הנזקים שהם יכולים לגרום בשלטון הם עצומים. ביום שמפלגות החרדיות יקבלו מעל 25 מנדטים, זה יהיה סופה של המדינה כפי שאנו מכירים אותה. להתראות ישראל, שלום איראן.
    3. לקצץ משמעותית בתקציבים השערורייתים שהחינוך התורני מקבל. ישנו גם מימון כפול מכמה משרדי ממשלה (דבר האסור לפי החוק), אשר ידוע לאנשי הממשלה, אבל אף אחד לא עושה דבר בנידון.
    7. אין שום בעיה עם נישואים אזרחיים. זוגות הומואים ולסבויות ראויים להתחתן, וגם מוסלמים, נוצרים וחילוניים ראויים לחתונה כראות עינם, לאו דווקא לפי הנוסח היהודי-אורתודוכסי.
    8. שטויות גמורות מה שאמרת. הבעיה היחידה עם חזיר היא בגלל ההלכה היהודית, והמוסלמית. מה עם אנשים שלא חיים ע"פ ההלכה? לא מגיע להם לאכול מה שהם רוצים? אם אתה לא רוצה לאכול חזיר - אל תקנה!
    9. תתפלא! חלק מהאנשים מעדיפים שלא יגידו קדיש ויהללו את ה' בהלוויה שלהם. יש גם כאלה (כמוני למשל).