נראה לי שכן. המשבר התחיל בקיץ, כאשר אלבס נידנד שישחררו אותו, קנוטה בדק הצעות, חואנדה ראמוס ניסה להתעלם מהצעות וכו'.
בואו נעשה קצת סדר בדברים, יש כמה סיבות לפתיחת העונה המאכזבת של סביליה: קודם כל המוות של פוארטה. אין ספק שמותו הטרגי של אנטוניו פוארטה השפיע על הקבוצה לרעה, אומנם רובם חשבו שסביליה רק תקבל כוחות מחוזקים מהמוות הזה, אבל אין ספק שזה השפיע, ראינו את זה בהפסד בסופר-קאפ למילאן, ואנחנו רואים את זה במשחקים האחרונים, פוארטה לא היה סתם עוד שחקן, הוא היה שחקן בית תוצרת מחלקת הנוער הנפלאה של סביליה, הוא היה שחקן נשמה שמקריב הכל למען הקבוצה עם אופי מיוחד, בגיל 21 עם עתיד מבטיח לפניו(ריאל מדריד וכמה קבוצות פרמרלייג שמו עליו עיין) הוא נפטר מה שגרם לשחקנים של סביליה תראומה לא קטנה שכרגע משפיע עלייה, אני מאמין שבסוף סביליה תיצא מיזה ותבין שהחיים ממשיכים גם בלי אנטוניו. הרכש הלקוי של סביליה העונה, סביליה חשבו שהסגל של השנתיים האחרונות בהם סביליה זכתה פעמיים בגביע אופ''א, יספיק לליגת האלופות. את האמת, גם אני חשבתי ככה, לסביליה יש קדר שחקנים נפלא, בכל עמדה יש להם שחקנים מצויניים ומחליפים ברמה גבוהה, כנראה שטעיתי, וסביליה הית צריכה לחזק את הקבוצה יותר, דה-מול, קייטה, ארונה קונה, ברולארוז עם שחקנים טובים אבל לא מספיקים לרמות הגבוהות, סביליה חייבת בדחיפות מגן שמאלי במקום דרגו הכסחן, ועוד שחקן אחד ברמה גבוהה. ועם כל הבעיות האלה, אני מאמין שסביליה תיצא מהמשבר שלה בסוף, היא אומנם לא תזכה באליפות בגלל הלחץ מליגת האלופות, שגם שם היא יכולה להגיע רחוק, את שלב הבתים היא תעבור כנראה בצוותא עם ארסנל, ובנוק-אווט זה 2 מפגשים, והכל יכולה לקראות. הבאתי גרף מעניין שמראה את התקציב של סביליה ב-5 השנים האחרונות, ואיך משנה לשנה הוא רק צומח וגודל, העונה התקציב שלה הגיע ל80:000 מיליון יורו, זה עדין לא בסדר גודל של ברצלונה שהתקציבים שלהם מגיעים ל150-200 מיליון יורו, אבל זה בהחלט מראה על ההתקדמות של סביליה ב-5 שנים האחרונות, העונה עם הכסף מליגת האלופות והגדלת הרמון סאנצ'ס פיחואן ל60 אלף מקומות, התקציב רק יגדל, דל-נידו מנסה לבנות אימפריה עם ניהול למופת, כרגע סביליה עדין לא כזאת, אבל היא יכולה להגיע תוך כמה שנים, זה בהחלט לא ריאל סוסיאדד או סלטה שהיו רק משו זמני. [img=http://img80.imageshack.us/img80/7483/graficowebab9.Xxx]
האמת היא שהתקציב של סביליה הוא 92 מיליון יורו, של ברצלונה 786 מיליון ושל ריאל 901 מיליון. אם דראגונטינוביץ' לא טוב מספיק, למה שהינקל לא ישחק?