התדרדרותה של אימפריה (?)

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י rivaldo, ‏10/10/07.

1. Dimitar Berbatov Member

דה לה פנייה כשרון אדיר, לדעתי יותר ממסי ומאינייסטה.
    לא יאמן איך ברצלונה ויתרה עליו וגרמה לכדורגל לאבד את אחד הכשרונות הגדולים.

בקשר לעניין, אני בטוח שסביליה היא איפיזודה חולפת. היא לא תרד ליגה כמו סלטה ויגו או ריאל סוסיאדד, אבל היא תהיה קבוצה של מקומות 4-6. שנה שעברה היתה עונה יוצאת דופן של סביליה. הכל דפק, קאנוטה שנכשל באנגליה בטוטנהאם ווסטהאם נתן עונה פנטסטית, אלבס פרח וההגנה עבדה מצוין בראשות פאלופ. אבל זאת היתה שנה חד פעמית. דני אלבס השנה משחק בלי חשק (המגן הכי טוב בעולם? ליצנים...) ולא מזכיר במהומה את היכולת הנהדרת אשתקד, קאנוטה אולי ישאר בסביליה אבל עם קישור של פצועים כרונים (חסוס נאבס ואדריאנו) ועם מראסקה שכבר שנתיים לא מספק את הסחורה ובלי אלבס שהיה הספק כדורים העיקרי שלו קאנוטה לא יחזיק לבד את סביליה.
    ואת כל מה שאני אומר כאן, אפשר לראות על הדשא בסאנצ'ז פיחואן.

2. riquelme1 Member

אדריאנו ב4 שנים שבסביליה נפצע רק פציעה אחת רצינית, חסוס נאבס לא הפסיד יותר מ-2 משחקים בסביליה, איזה פצועים כרונים ואיזה בטיח, אתה מקשקש ופולט שטויות בלי טעם ובלי ריח. מרסקה? מרסקה שחקן ספסל בסביליה, מי שחמזיק את האמצע הם רנאטו ופאולסן, וגם הרכש הנלא סיידו קייטה

הכשלון של סביליה העונה הוא ברכש.

3. uri מנהלים

אני לא אתחיל לצוטט פה את כולם, אז שכל אחד ימצא את התשובה לטענותיו בדברי בעצמו. פרט ל-riquelme1 כי אין טעם לשפוך תוכן על אזניים ערלות.

לא קיים כזה דבר דעה אובייקטיבית, כולנו רואים את העולם דרך משקפיים שהעדשות שלהן כוללות את נסיון העבר שלנו, היכולת השכלית שלנו, החינוך שלנו, ודעות קדומות. ולכן כאשר אני שופט את אלבס זה השיפוט דרך המשקפיים שלי, ודרכם אני רואה מגן בהחלט טוב, שהתרומה ההתקפית שלו בהחלט ראויה לדברי הלל, אולם אני רואה גם מגן שהיכולת החיונית ביותר לתפקיד זה, משחק ההגנה שלו - לוקה בחסר. אני גם יכול למנות מספר מגנים ימנים טובים ממנו וכדי שלא תגידו איטלקים, אז אני אדלג על זמברוטה ואודו ואציין את מאייקון, שגם מועדף על פניו בנבחרת, את סרחיו ראמוס , לאם או אפילו מיקה ריצ'ארדס למשל. זו לא עובדה, בדיוק כפי שהדעה שלכם פה שהוא כן הטוב בעולם אינה עובדה. זו סה"כ הדעה הסובייקטיבית של כל אחד מאיתנו. ואם זה לא המקום לחלוק אותה, אז היכן כן...

באשר לסביליה, לטעמי שנה שעברה הקבוצה הזו הגיעה לשיאה . לדעתי בשנה שעברה המאמן הוציא את המקסימום מכל אחד משחקניו. דמינו לכם לרגע פיסגת הר, הרי שכל תנועה ימינה ושאמלה, קדימה ואחורה ממנה תהיה ירידה, וכך אני, שוב בדעה הסובייקטיבית שלי רואה את סביליה. וכן ציפיתי שיותר אנשים, בעיקר אלה שמבינים עניין, יראו את מצבה כך. ולכן גם הרמתי גבה ששמעתי את אנשי ערוץ הספורט כבר מכתירים אותה לקבוצה הטובה בעולם. אם צדקתי או באם טעיתי נוכל לדעת רק בסיום העונה.

בינתיים, כפי שכבר כתבתי, יש לי את הזכות המלאה להתרחץ בעדנים.

4. xavi6 Member

אם אתה כבר משווה, אז אמרתי שהוא עשה דברים שהם עדיין לא ידעו אותם, לא ידעו שהם קיימים בכלל.

זה אומר שדפקו לו את הקריירה ואת הביטחון מהיסוד, ועובדה שכשהוא היה בברסה הוא התאים מאוד לרמות הגבוהות, ואפילו היתעלה. הוא היה כישרון ענק, נבחרת לשחקן הצעיר הטוב ביותר בספרד, ההישגים שהוא קטף בצעירותו הם הישגים מדהימים.

ואן חאל שיחק בשיטה שבה התפקיד של דלה פנייה מבוטל ולא נחוץ, והוא הכניס את קוקו שהיה שחקן אפור אמיתי בימקומו. לכן הוא דפק לו את הקריירה, הוא לא הציל אותנו משחקן אפור, אלא הכניס בימקומו שחקן אפור! אתה יודע בכלל מה הסיפור עם דלה פנייה?
    הוא התחיל כמו כולם, הרשים, הפציץ, הראה סימני גאונות, עלה לבוגרים ושם הרשים אף יותר, היה ענק בהתחלה, ואן חאל הגיע-הביא איתו על קוקו שיעיף את דלה פנייה לאלף עזאזל ופשוט שיחק בשיטה שונה שבה דלה פנייה לא היה נחוץ. ואן חאל מכר אותו ללאציו, גם שם הוא לא הצליח, חזר לברסה אבל עם ביטחון בתחתונים ומפה לשם עבר במארסי לפני או אחרי שהגיע לברסה ובסוף כמו היום משחק באספניול.

אני רומנטיקן, אבל לא כדי כך. שתראה את הבנאדם משחק-תדבר.

לגבי אלבס-תעקבו אחריו פעם אחת בהגנה, אין לי כוח ליטחון מים, הבחור אשכרה גורם לאוליגר ליהראות נורמלי בצד ההגנתי, הוא קטסטרופה, החורים שהוא עושה הם כמו החורים שיש במוח של לושמבורגו.

אני מת על פירלו וצ'אבי, אבל הוא פשוט עולה עליהם בתחום המסירה, לא יעזור. הראיית משחק שלו מדהימה, משהו שאי אפשר להבין.

נערך לאחרונה ב: ‏15/10/07
  5. Dimitar Berbatov Member

כן אדוני, אני פולט שטויות בלי תקנה (לארטטה אין מקום בנבחרת ספרד פחח...).
    אדריאנו היה פצוע שנה שעברה יותר מחצי עונה, אני לא בקיע יותר מידי בכדורגל הספרדי אבל גם חסוס נאבס היה פצוע לא מעט שנה שעברה ומארסקה להזכירך היה שחקן חשוב מאוד בסביליה לפני שנתיים והוא חסר מאוד לסביליה.
    הכשלון של סביליה הוא בכך שהיא לא קבוצה שתאבק על אליפות לאורך זמן, היא קבוצה שהתלאה על עצמה אשתקד והשנה היא תחזור לעצמה. ואולי גם קצת דני אלבס...

6. Sergio Ramos Member

בזה יש משהו.
    מה שבטוח סוסיאדד היא לא תהיה. סלטה, לא יודע כי סלטה ויגו הייתה יכול להיות מוצלחת כמו סביליה פחות או יותר. יש סיכוים רבים שנראה את סביליה אפילו גומרת באמצע הטבלה, אז מה, זו לא בושה, אבל מה שאני כן בטוח שהיא סיפור סלטה ויגו למשל לא יחזור. יכול להיות שסביליה תתן את העונה החלשה שלה, כן, זו אפשרות. אבל מה שבטח היא לא תשקע, היא לא תהיה כמו סלטה לדוגמא שתראו היכן היא נמתא היום.
    יש לה ממצאים ופרמטרים שלאחרות לא היו.
    לכל הקבוצות ה"חולפות"לא היה את הקהל של סביליה, לא היו לה את ההכנסות שלה, את האופי, את הינהול המצוין ואת שאר הדברים. אצל סביליה המודל הוא אחר, ואני מאמין שהיא תמשיך בשנים הקרובות להיות מ4-5 הגדולות בספרד ותמשיך לבסס מעמדה.

7. xavi6 Member

אותו דבר אמרו על לה קורוניה, על לידס, ושתיהן היום רחוקים מהצמרת, אחת מהן עם קהל פי 6 יותר טוב משל סיביליה בליגה שלישית באנגליה.

8. Sergio Ramos Member

לא חושב שצריך להשוות בינהם.
    בסביליה הדברים אחרים, אז אתה יודע מה, בוא נעזוב את הקהל.
    ניהול של קבוצה כמו שלה, לא ראיתי הרבה זמן. ועזוב את המנהל השחצן והערמומי שלהם. קבוצה שהצליחה להגיע למה שהגיע בעזרת שחקנים לא מהטופ העולמי, זה דבר אדיר ובלתי צפוי. הכל בזכות אופי וניהול נכון, זה מה שגם הקנה לה במשך הזמן קהל עצום, והכנסותל רבות.

9. uri מנהלים

סביליה הרבה יותר עשירה.

10. Sergio Ramos Member

כרגע כן. עד לפני כמה שנים, היא הייתה נחשבת לענייה. אבל ככל שעבר הזמן, בעזרת הניהול הנכון, מפלס ההכנסות רק הולך וגדל וגם הקהל מתרחב.
    האמת שדל נידו אפשר לאמר- קמצן. אני לא ראיתי רכש מיוחד בסביליה השנה, ומזה אני מאוכזב. קייטה הגיע כחיזוק די טוב למרכז השדה, אבל חוץ מזה, בסביליה לא נחתו שחקנים מיוחדים השנה ומשמעותיים שישדרגו את הקבוצה בצורה ממשית. דל נידו ממשיך כנראה לבנות על האופי החזק של הקבוצה ועל חואנדה ראמוס שיעשה את העבודה.
    מה שגם, השנה זה משהו מיוחד, ליגת האלופות נכנסה לתמונה.
    זה יכול לפגוע בקבוצה, עקב זה שליגת האלופות נכנסה לתמונה והקבוצה לא השתדרגה משמעותית זה יכולה להקשות עליה. אבל אני עדיין בדאותה דעה, אני מאמין שהמשבר הזה, הוא מיני משבר שהיא תצא ממנו ותחזור למסלול הנכון.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏16/10/07
  11. uri מנהלים

לא הבנת אותי. הסיבה שלסביליה לא יקרה מה שקרה לסוסיאדד ולסלטה היא כי סביליה הרבה יותר עשירה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏16/10/07
  12. xavi6 Member

נכון, אתה צודק, לה קורניה ולידס היו יותר מוצלחות ממנה.

כל שחקן שהיה להם היה שחקן מעולה, אבל שחקן לא מוערך מספיק. הם לקחו שחקנים מברזיל ושחקנים שלא היו מוצלחים כ"כ בקבוצות גדולות והתאימו שיטה שכל שחקן יתן מעצמו את המיטב. סילבה היה חלוץ ענק, נבארו הבלם היה בלם מאוד טוב מאז ומתמיד, היה להם בסיס מאוד חזק שהיתחזק עם השנים ועם שחקנים יותר גדולים כמו ראמוס ובפטיסטה שצמחו, נאבאס כנ"ל וכמובן אחרים שפשוט באו ממקומות שאיכזבו כמו קאנוטה, פביאנו שנרכש מהר, סביולה ואחרים. היו להם שחקנים מעולים, להגיד שהשחקנים שלהם היו חלשים זה בדיחה.

13. Sergio Ramos Member

אמרתי שהיו להם שחקנים חלשים?
    אני לא אמרתי דבר כזה. יש להם שחקנים סבירים ומעלה. אבל תסכים איתי, שאת השדרוג שהיא עשתה, זה משהו מיוחד. בלי להוציא טונות של כספים ובלי כוכבי על מהטופ של הטופ העולמי, היא הצליחה בשקט בשקט עם מאמן חכם מאוד שהחדיר אופי בשחקנים, וניהול נכון, לקחת פעמיים רצופות את גביע אופ"א(שזה משהו נדיר)ולאט לאט גם לטפס בטבלה של הליגה הספרדית, ולבסס לעצמה מעמד של אחת מה-4הגדולת בספרד.

14. Ohad_Glr Member

אני היחיד שחושב שבלי המוות של פוארטה היינו עכשיו מדברים על זה שברסה וריאל צריכות להיזהר מסביליה כי היא מפגרת אחריהן רק בנקודה או שתיים?

15. הביתרי Member

... אבל כל השחקנים שבעבר חיו על עבודה קשה רואים היום שהם סטארים. דניאל אלבס, חיסוס נאבאס, אנזו מארסקה ואנדראס פאלופ- פעם הם היו שחקנים שעבדו 90 דקות על המגרש ובילו את הלילה במשחקים סוערים בפלייסטיישן. מישהו מהמר שכך גם היום?