התדרדרותה של אימפריה (?)

Discussion in 'פורום כדורגל ספרדי' started by rivaldo, Oct 10, 2007.

1. Bensh Member

אינייסטה
    הוא סמל בהתהוות

2. xavi6 Member

במה ריאל נופלת בברסה? בחלק ההתקפי יש להם שחקנים מעולים, כל מחליף נראה יותר טוב מזה שבהרכב זה שבהרכב מפציץ, ובחלק ההגנתי מצלדר, ראמוס וקסיאס עם ימים בינוניים+ של קנבארו\היינצה\טורס\פפה יכולים להיראות ממש טוב בהגנה. גם בקישור סניידר גוטי דיארה לא נופלים מהשלישיה שלנו בהרבה.

Last edited: Oct 11, 2007
  3. EladLR Member

ברצלונה מעל כולם? נסחפתם.
    ברצלונה נראיית מצויין כרגע, וצריך שזה יימשך.
    ריאל היום משחקת לא משהו ומנצחת.. ויש שם קבוצה מצויינת עם סגל עמוק מאוד. ואם ריאל וסביליה יתאחדו ברסה תהיה רחוק מאחור. ברסה התחילה לא טוב וממשיכה מצויין.
    נכון שהיום ברסה נראיית כבלתי מנוצחת אבל זה לא אומר שזה באמת ככה. ריאל, קבוצה מצויינת שאם תתחבר, יכולה להראות טוב בדיוק כמו ברצלונה..

אנחנו רק אחרי מחזור 7... בואו לא נמהר...

ולנושא של הדיון, סביליה לדעתי מתקשה אחרי מות פוארטה. בהתחלה הם שיחקו בשבילו והצליחו לא רע וזה נראה מצויין. היום אחרי כמה מחזורים ומשחקים לא טובים, הם נראיים רע. אנחנו בהתחלה ולדעתי סביליה וולנסיה יחזרו לעצמן, לדעתי אחרי שיודחו מאירופה. אירופה מקשה ומעיקה עליהם. קשה מאוד להיות קבוצה שמצליחה גם באירופה וגם בליגה ובשביל זה צריך סגל עמוק שיש למעט מאוד קבוצות.

4. tiktin Member

ולנסיה לא הולכת לעוף כל כך מהר. לניצחון על שאלקה בחוץ הייתי קורא הצהרת כוונות+רמז לזהות העולה השניה בנוסף לצ'לסי. הבעיה היחידה של ולנסיה היא שוייה פצוע. יש לה מזל שהמשחק הקרוב שלה באלופות לא קשה במיוחד, רוזנבורג בחוץ. לא הייתי מזלזל אבל גם בלי דוד וייה ולנסיה אמורה לנצח. גם על ניצחון מינימאלי ומשחק חלש אני אהיה מרוצה. אחרי הכל, כל מה שולנסיה צריכה מהמשחק הזה זה 3 נקודות. את ההצגות נקבל אחרי זה, כשהמשבר יהיה מאוחר.

בקשר לבארסה, בארסה של עכשיו היא הקבוצה הטובה בעולם בלי ספק בכלל. 3 מתוך ה4 השחקנים הטובים בעולם נמצאים אצלה (רונלדיניו מסי והנרי), 2 מגנים מהטופ 5 העולמי, 2 בלמים גם מהטופ ובקיצור, כל שחקני ההרכב הקבוע מלבד ואלדס אולי הם בין ה100 הטובים בעולם. לזה אני מוסיף את זה שרוב השחקנים לא משחקים שנה ראשונה (וגם לא שניה) ביחד והינה לנו הקבוצה הטובה בעולם. אימפריה עם סגל כזה עמוק לא יכולה ליפול ככה שאין טעם לדבר עליה בטופיק הזה.

5. Sergio Ramos Member

לעומת סוסיאדד וסלטה ויגו, כאן אצל סביליה הדברים הם שונים לגמרי. מה שבטוח, סביליה היא לא עוד איזו קבוצה נודדת מהקבוצות שנתנו 2-3 עונות בטופ ונפלו.
    לה קורוניה היא דבר שונה לגתעי, היא לא נכללת ברשימה של סלטה וסוסיאדד, היא קבוצה שבשנים האחרונות עשתה לעצמה שם גדול ומיקמה עצמה מ4 הגדולות בספרד. מה שקורה לה כיום זה סיפור אחר, היא התדרדרה בצורה לא אופיינית. מה שקרה לסלטה לדוגמא זה לא דבר שהוא פלא.

חוכמתה הגדולה של קבוצת כדורגל גדולה היא להוכיח את עצמה, בשתי מפעלים. כאן היום ועכשיו, סביליה נמצאת באותה סיטואציה. באמת יכולה להיות שזו הבעיה של סביליה.
    אבל לא תמיד זה תופס בכל המקרים. לא כל קבוצה גדולה מתליחה להצליח בשתי מפעלים. זה נדיר לראות קבוצה, שזוכה באליפות הליגה שלה ובצ'מפיונס ליג באותה עונה. בהרבה מקרים, קבוצה שלמשל זכתה בגביע האלופות, הייתה גרועה מאוד בליגה. ובהרבה מקרים קבוצה שזכתה באליפות הליגה שלה, הייתה איומה בצ'מפיונס.(ומדובר כאן בקבוצות מהטופ של הטופ של הכדורגל העולמי)

בעונה שעברה, לסביליה הייתה עונה חלומית, בא היא ביססה מעמדה בצורה הכי חזקה שאפשר. היא זכתה בפעם השניה ברציפות בגביע האופ"א, היו לה המון רגעים מדהימים וגם נלחמה עד השניה האחרונה על אליפות ספרד.

אישית , אני לא חושב בכלל שסביליה תהפוך לאיזה סלטה ויגו. סביליה היא מקרה שונה. האי נבתנת בצורה יוצאת דופן ושונה. בעונות האחרונות, בעזרת הנהלה מצוינת , מאמן מצוין שבעיקר החדיר אופי יוצא דופן לקבוצה הזאת, בעזרת כל אלה, סביליה בנתה לעצמה בסיס נכון להצלחה נכונה. שתי עונות היא בילתה בגביע האופ"א, זה עזר לה, ועזר לה מאוד ללבנות את הבסיס שלה בכדי להפוך לקבוצה מהטופ.
    לכן, אני לא חושב שסביליה האי עוד איזה קבוצה חולפת. יש לה ניהול נכון, היא קנתה לעצמה שם אדיר בשנתיים-שלוש האחרונות והיא עדיין בתהליכי בניה בדרך להיות קבוצה גדולה יותר.

6. Raulito Madridista

דור,

אף אחד לא 'בא בטענות' לסביליה על כך שברור שהיא לא תזכה בליגת האלופות ובאליפות ספרד(אני בספק אם היא תזכה או תיהיה קרובה לזכות בתואר אחד). הקבוצה האחרונה שזכתה באליפות המקומית וגם בליגת האלופות הייתה באיירן מינכן של 01\2000, גם זכתה בבונדסליגה בפער לא גדול משאלקה וגם הצליחה בליגת האלופות להתגבר על מוקשים כמו מנצ'סטר, ריאל מדריד ווולנסיה.
    מה שציפו מסביליה שליגת האלופות לא תפגום עד כדי כך במיקום שלה בליגה, שהוא כרגע נמוך מאוד עם ארבעה הפסדים, כולל שניים בבית לדפורטיבו ואספניול, קבוצות שאמורות לא לצאת עם כלום מהפיחואן ואשתקד המגרש הזה היה מבצר: ריאל, ברצלונה ווולנסיה הפסידו שם.
    הנקודה הנכונה היא שזו רק תחילת העונה ואם סביליה תסיים רביעית לדוגמא ותגיע לשמינית גמר ליגת האלופות זה לא כישלון גדול, זו דעתי.

נדב,

הנושא כאן הוא לא ברצלונה ממש לא. נכון, כרגע היא נראית מדהים וריאל מדריד לא, אבל לכל קבוצה יהיו פנצ'רים וגם שנה שעברה, עונה אחרי שברצלונה זכתה בליגת האלופות ובליגה הספרדית עם תצוגות גדולות ורכשה את זאמברוטה האדיר לחיזוק החלק האחורי, כולם אמרו שאין סיכוי לאף קבוצה אחרת וריאל מדריד עשתה את זה וזכתה באליפות ה-30 שלה. ברצלונה במשחקי החוץ זייפה בינתיים בשניים משלושה. הקאמפ-נואו מבצר גדול כבר שלוש שנים, אבל הנקודות המעטות בחוץ מנעו מברצלונה אשתקד לזכות באליפות. את לבאנטה אני בכלל לא מחשיב כיריב ונראה מה ייקרה לברצלונה נגד יריבות יותר רציניות בחוץ.

7. xavi6 Member

ברצלונה, ריאל, מנצ'סטר, יובה, מילאן, ליברפול ואחרות, הן אימפריות, אבל מי מבטיח לכם שאימפריות לא יכולות ליפול לכמה שנים? הרי זה ברור, אחרי ברצלונה ריאל תהיה אלופה ויגיעו השנים שלה, ואחרי השנים של ריאל יגיעו השנים של ברסה, זה גלגל שנמנשך מאז ומתמיד עם הפזקות ארוכות יותר וקצרות יותר אצל כל קבוצה, ולכן ברסה יכולה ליפול, אפילו יותר מסיביליה שעכשיו, אבל ההבדל בינה לבין סיביליה שהיא אימפריה במלוא מובן המילה והיא תחזור בוודאות, מה שאי אפשר להבטיח על קבוצות כמו סיביליה\סלטה ויגו\לה קורוניה.

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx
    עוד דבר שמאוד חשוב לשים לב עליו, הדבר שהכי אפיין את ברסה חוץ משנה שעברה זה הווינריות שלה והיכולת לחזור מפיגור של גול, ואפילו 2. בשנה האחרונה לא היה את זה, ולדעתי זאת אחת הסיבות לכישלון, החוסר אופי שהיה בקבוצה. אני מקוהו לראות משחק חוץ בסרגוסה לדוגמא שבו נקבל גול, ואז באמת נראה האם זאת אותה ברסה, אותה "דרים טים2" שיכולה לימחוק פיגור כאילו לא היה ולהיתעלות פעם אחר פעם. אחרי שדברים כאלה יקרו, אז אני יגיד "חברה, ברסה השנה הכי טובה באירופה וראמוס יכול להמשיך להבקיע מקרנות עד מחר, אנחנו ניקח את האליפות ויתפוצץ הסנטיאגו ברנבאו" אבל בישביל שזה יקרה, צריך לחכות לאתגר אמיתי. בינתיים היה לנו את שטוטגארט, אלופת גרמניה להזכירכם עם אחד הבלמים היותר טובים באירופה לדעתי שלא מוערך בכלל בכלל בכלל(מיירה) ובכלל גם בלי קשר למיירה יש להם סגל חזק ואוהדים שתומכים בלי הפסקה, ולמרות זאת ניצחנו בתצוגה לא מי יודע מה של רונלדיניו שחזר, וניצחנו הרבה ביזכות היעלות והמיתפרצות, אבל מצד שני ראינו הרבה אדישות וחורים בהגנה מצידו של אוליגר. למרות שהמשחק לא היתעלה לרמה גבוהה מצידינו, ידענו להוציא את הנקודות, וזה עוד מאפיין שהיה לברסה לפני שנתיים, ושלא היה לברסה שנה שעברה.

8. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

אם זה היה קל להסביר אני מאמין שכבר היו מצאים או מתקרבים לפחות פיתרון לבעייה.
    אם לנתח את הבעייה מקצועית, הבעייה של סביליה היא ללא ספק ההגנה החלשה והרעועה שלה, ועם הגנה כזאת אי אפשר להגיע רחוק, לא משנה עד כמה ההתקפה טובה ופוגעת.

9. nerya5890 Member

ברצלונה הייתה האחרונה לעשות זאת,ב-2006.

10. הביתרי Member

למען האמת, הבעיה של סביליה היא שהיא מהר מאוד הכניסה לעצמה מחשבה לא נכונה.

סביליה לא בליגה של בארסה, ריאל או אפילו ולנסיה. אין לה תקציב ענקי, השחקנים לא תמיד הם הכי טובים והכי חשוב: היא לא רגילה כל עונה להגיע לטופ. שני גביעי אופ"א ברציפות וכדורגל יפה זה משהו, אבל לא כמו אליפות אירופה או אליפות מקומית, או הבסה בדרך לתואר (כזכור, בשניים מהמפגשים האיכותיים שלה בגביע אופ"א אשתקד- אלקמאר וטוטנהאם, היא נכשלה בגדול).

ודני אלבס בכלל לא רוצה להיות שם, אז שישחררו אותו! הוא לא חפץ. ההפסד כולו שלו.

11. הגבר באדום Member

העונה, הייתי אומר, זו עונת הכיפור של סביליה. ייתכן, שפשוט לקבוצה אין מסורת, והאוויר מתחיל להיגמר.

12. tiktin Member

תסלח לי חביבי אבל קבוצה עם מחלקת נוער מהטובות בעולם+מספר שחקנים שכבר בגילם הצעיר נחשבים לכוכבים הבאים של הכדורגל העולמי, יכולה ליפול אבל זה קשה קשה קשה. הסגל של ברסה כל כך עמוק שאם תזרוק אבן אתה לא תשמע אותה פוגעת באדמה. שחקנים מהירים, חזקים ומעל הכל-כשרוניים ברמות בינלאומיות. עם מסי ואינייסטה ודוסנטוס ובוז'ן ועוד כמה שחקנים צעירים בקבוצות הנוער למיניהן שכבר העלו כותרות קשה מאוד ליפול. בעיקר עם יש לך מלא מלא כסף כמו שיש לבארסה ולטעמי, הכסף של ברסה הולך ונהיה גדול יותר. כשרונלדיניו ימכר ודקו חס וחלילה יעזוב הקופה של ברסה תעלה על גדותיהה. לאמפריה כזאת קשה מאוד לשים רגל. יש לה כל כך הרבה משאבים שזה פשוט בלתי נתפס לראות אותה נופלת. נכון שזה כדורגל והכל יכול להיות פה אבל הסיכויים לדבר הזה נמוכים יותר מרמת האייקיו הממוצעת של השחקנים בליגת העל.

13. Benda Member

בואו נסביר את הכל...
    סביליה בסה"כ תפסה עונה (וחצי?) והראת לנו באמת כדורגל התקפי פנטסטי למרותש אני לא מת על הקבוצה.
    יש להם שחקנים יצירתיים אבל מה לעשות, אם בשנה שעברה זה עבד, השנה כבר לא.
    זה לא שמשהו התקלקל, מכיוון שסביליה אף פעם לא הייתי קבוצת צמרת והיא גם לא תיהיה.
    בדיוק כמו שבאנגליה ווסטהאם בעונתה הראשונה בפריימר ליג סיימה בין המקומות הגבוהים בטבלה וענה לאחר מכן נאבקה על הירידה עד המחזור האחרון.
    קשה לראות את סביליה גם השנה מתברגת בין 3 הראשונות, לדעתי ויאריאל היא הקבוצה שתפתיעה השנה ותיקח את המקום ה 3-4.

סביליה נכון לכרגע לא עומדת בסטנדרטים של הלה-ליגה ואני לא רואה אותה יוצאת מה"משבר" הזה שהיא נכנסה אליו (לפי מה שאתם אומרים) בקרוב...

14. guyholl Member

הצפיות של סביליה היו להמשיך ולהיות בצמרת גם העונה ועם סגל כזה אין שום סיבה שהם לא יעשו זאת שוב.הבעיה לדעתי היא מנטלית וזה לא קשור למיקום של סביליה בטבלה כי מה שהיה כביכול לפני 5 שנים לא יהיה נכון בעוד שנתיים שלוש אצל סביליה כי מתחיל להבנות שם קבוצה עם תדמית חדשה לגמרי שמכוונת למעלה והציפיות שלה שונה לחלוטין מהציפיות של הקבוצה מלפני כמה עונות.
    אז מי כן עומדת ב"סטנדרטים"?לבאנטה,לה קורוניה,סרגוסה,חטאפה?

Last edited: Oct 12, 2007
  15. Sergio Ramos Member

תפסיק לבלבל את השכל בסדר? על סמך מה אתה אומר את זה?
    הרכש של סביליה לא היה נוצץ בכלל ולא ראינו שחקנים שישדרגו את הקבוצה בצורה ממשית. ובוא נוסיף שהשחקן הטוב ביותר שלה, אלבס, אולץ להישאר בקבוצה ועד עכשיו הדבר נראה כאילו פוגע בוא.
    סך הכל משבר קטן וכולכם ישר פותחים מבערים ומתחילים לזרוק דברים. היא במשבר נכון זה קורה. אין לה כלים של ריאל או בארסה. אבל היא לא עוד סוסיאדד, אל תחשוב ככה ושאף אחד לא יחשוב ככה. היא לא סלטה או סוסיאדד, שנפלו מהר. סביליה היא מודל אחר, היא סטייל אחר לגמרי.
    לסביליה יש טונות של אוהדים, היא בנתה לעצמה בסיס אדיר שזכתה באופ"א פעמיים רצופות. היא גם קנתה לעצמה שם גדול. בנוסף לכל אלה, זאת קבוצה בעלת אופי חזק, יש להם את הניהול מהטובים ביותר שנראו בכדורגל בשנים האחרונות וגם מחלקת נוער מהמשובחות. המות המצער של פוארטה ז"ל פגע במוראל של הקבוצה, אבל סביליה כמו סביליה היא קבוצה בעלת אופי גדול והיא תצא מזה.
    במהלך ה3 השנים האחרונות סביליה נבתנה בצורה הכי, אבל הכי טובה שאפשר להיות, אין סיבה שהיא לא תצא מהבוץ, כולנו מכירים אותה ואת האופי שלה.