אילו סביליה הייתה מנצחת אתמול, הרי שהיה שוויון נקודות משולש בכניסה למזחור האחרון. במצב הזה, ריאל מדריד במקום הראשון. אבל, בשוויון נקודות בין סביליה לריאל מדריד בלבד, האנדלוסים יקחו את התואר. בתסריט כזה, כאשר 3 הראשונות מובילות במחזור האחרון, אין דבר בעולם שהייתי רוצה יותר מאשר שער עצמי מכוון לחלוטין של אולגר. ניתן לייחס זאת לכך שאני מניאק לא מוסרי, דבר שהוא אמיתי לחלוטין. ועדיין, לדפוק את ריאל מדריד - עבור כל שחקן ברצלונה - חייב להיות ערך גבוה הרבה יותר מספורטיביות. המורבו גדול יותר מהמוסר, מהספורטיביות, גם מהמלכה שלכם. מנקודת מבטכם זוהי רמאות, ואין ספק כי אתם צודקים. מנקודת מבטי? אחת הדרכים המענגות ביותר לקחת אליפות. כמה חבל שזה חזר אלינו כמו בומרנג.
פתחו, להסתער ! סתם...אל תפגעו ואל תעלבו. יש כדורגל נהדר בספרד. אפילו הייתי פעם במיורקה והיה ממש נחמד. האוכל לא רע והנשים נחמדות ומברכים אותך ב "אולה" וכאלה... אפילו הם מוכרים שם חולצות של אנגליה ויש רושם שהספרדים שהיו העם החלש במערב אירופה מתחיל להתקדם ! אתם מתרגשים איתי ביחד ?
אני אתן את דעתי על המקרה שהיה אתמול. אם השער הזה היה מכריע משהו בגורל האליפות, היה מקום לטענות מכפירות וגדולות מצד אחד. מצד שני, גם רוד ואן ניסטלרוי, בישל שער עם היד שזה דיי דומה. בשני המקרים השופטים טעו ובמקרה של מסי שהוא נמוך, זה היה עוד יותר ברור לפי דעתי, זה שוב הראה כמה השיפוט בליגה הספרדית גרוע. טעויות השיפוט מתאזנות לפי דעתי. במשחק נגד סלטה ויגו לדוגמא ריאל קיבלה פנדל שלא היה אחרי התחזות של רוד, נגד סנטאנדר השוםט סיפק לקבוצה הביתית פנדל אחד לפחות שלא היה. נגד לה קורוניה אושר שער לא חוקי שלנו ונגד סראגוסה ככל הנראה, השער השני היה מנבדל. אם רוד ואן ניסטלרוי לא נענש וזה עוד התחיל כאשר אגווארו מאתלטיקו לא הוענש, זו בעייה וחייבים לטפל במקרים הללו, אבל שוב, אם רוד לא נענש אין מה להעניש את מסי. מצד אחד, כן, המעשה של מסי מבחינתי הראה שהוא גם רמאי ולא מלאך. רוד היה שחקן צוללן עוד מימי מנצ'סטר יונייטד. הוא שחקן מעולה: סקורר, התמצאות ברחבה, משחק ראש נהדר, ניצול מצבים והעונה הוא נתן כבר 33 גולים. הוא חלוץ גדול, אבל אין מה לעשות, הוא לא השחקן הכי נקי שיש. אני חושב שאסור לפסול את הגול גם אם הוא היה מביא אליפות, זה לא קרה בדקה האחרונה, אחרת היה לזה עוד משקל לדעתי. מניין לנו לדעת שברצלונה לא הייתה מבקיעה שער גם בלי היד הזו? ההתאחדות צריכה להסיק את המסקנות ולהעמיד שופטים רציניים יותר.
בוא נשווה רגע: 1. השער ביד של מראדונה היה קריטי להעפלתה של ארנטינה. השער של מסי בסופו של דבר לא עזר לברצלונה. 2. הסללום הגדול של מראדונה היה שער ניצחון מול אנגליה. הסללום של מסי היה בגביע מול חטאפה, וברצלונה עפה בסופו של דבר. מראדונה? אולי מראדונה לייט, במקרה הטוב. אני לא חושב שמסי צריך סמים, הוא גם ככה סובל מהזיות שהוא מראדונה... אגב, ארתור - http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx
מה שאולי יותר מכעיס ומעצבן בכל הסיפור הזה, שמסי לא מבקש סליחה, לא מצטער ולא טוען שהכל נעשה בכוונה [לא משנה אם בכוונה תחילה או לא]. הוא טוען שהוא לא הרגיש שזה נגע לו ביד, הוא חשב שהוא נגח את הכדור לשער. יש למישהו ניאורולוג טוב להמליץ לסניור מסי ?
ובעולם שמחוץ לאנגליה (כלומר, איפה שלא ממציאים שקר מוחלט ומוכרים אותו בתור ציטוט), מסי אמר: "חגגתי כי זה בא לי בטבעיות, השוותי את המשחק" ושאר קלישאות. אמנם אין פה בקשה למחילה, אבל ודאי שהוא לא מכחיש את ההאשמות.
הוא לא כבר עכשיו מראדונה, אמרתי שהוא מזכיר אותו. הוא כל כך עובר שחקנים בחדות ולא משאיר להם בכלל מקום לחשוב על אופציית חטיפה, הוא מהיר מאוד והוא רק בן 19. כמובן שהשערים האלה לא היו להשוואה כי שער עם היד גם יניב עזרן יכול לכבוש אבל מסי הוא היורש ובינתיים מכל מיליון השחקנים שמראדונה הכתיר אותם היורשים, מסי היחיד שנשאר בתחרות
חבל שאתם ממציאים שטויות בלי לאמת דברים . מסי אמר: "אתה יכול לדבר כמה שבא לך וכמה שאתה רוצה, אבל דברים כאלה קורים בכדורגל" והוסיף "זה היה בשביל להביא את הנקודות " .
מראדונה לא הכתיר מעולם שום יורש מלבד ליונל מסי. עד היום, כל שחקן טוב אחר, הוכתר על ידי התקשורת. ליונל מסי היה אשכרה הראשון (וכנראה האחרון) שמראדונה יצא אל התקשורת, הצביע עליו והצהיר שזהו היורש שלו.
מוזר, כי אני דווקא שמעתי בטלוויזיה, נדמה לי זה היה בחדשות הספורט, שהוא די הכחיש את ההאשמות או לפחות לא הביע חרטה מסויימת. עריכה: נזכרתי. שמעתי את זה בהפסקה במשחק של סן לורנסו מול ארסנל, כאשר הראו את הגול אז אחד הפרשנים [לא זוכר כרגע מי] אמר את זה.
אין מקום להעניש את מסי רטרואקטיבית, בוודאי אם קודמים לו עשו מעשה דומה ולא נענשו. ושוב אני אדגיש כאן את חשיבות השימוש במצלמות טלויזיה כאמצעי עזר חוקי לשיפוט-אם השופט היה יכול להיעזר במצלמה, השער היה נפסל, והמשחק היה ממשיך כרגיל...