קראתי, השקעתי- הנה התגובות: השער של מסי: כמובן שלא צריך להפסל. אני נגד פסילת שערים רטרו-אקטיבית (התוצאה יכולה להיות עלובה כמעט כמו שתי האליפויות האחרונות שהוענקו לאינטר, נכון מיכאל?). פעם הבאה אני אהיה זהיר יותר כשאני גורם פרובוקציות http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx השעיה: אם לא בזמן המשחק- אז אחרי. מה ההבדל בין שחקן שהרביץ לשחקן אחר מבלי שהשופט ראה אך אחר כך הושעה בידי ההתאחדות שתפסה את המקרה בעזרת מצלמות הטלוויזיה לבין שחקן שהתחזה ברחבה או נגע ביד במתכוון? בכל המקרים מדובר בעבירה ועל עבירה, כך סבורני, צריך להענש! כן לעונש, אבל חלאס עם ההגזמות- שלושה עד חמישה משחקים זה באמת די והותר. שון גוטר: ריל-סטרטפורד. Goater זה כמו Goat, Goat זה עז, אבל בגלל שזה גוטר, אז זה בעצם אומר עוזי, נכון? וכשמקלידים בגוגל "עוזי" ו"כדורגל" מגיעים לעוזי חיטמן. האם זה הוא שם הקוד עליו דיברת? פיצחתי! http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_dance.Xxx ..אה, ההוא ממנצ'סטר...אההה...אז למה לא אמרת (ואם להיות רציני לרגע, אתה יודע שאתה מעריץ חלוץ שבכלל התחיל בצד האדום של העיר שלך, נכון?! פדיחה... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue3.Xxx ) טכנולוגיה: כמו שאמר כאן גס12 ביתר צדקה (אחלה הודעה אגב!), הטכנולוגיה היום מאפשרת מתן תגובה מהירה ביותר. זו קנטרנות לטעון אחרת. שופט נוסף היושב מול מסך יפטור כמה מהתסכולים הגדולים ביותר שעוד צפויים לנו. Deuce: "אני לא חושב שמסי צריך סמים, הוא גם ככה סובל מהזיות שהוא מראדונה..." :aaa021: :aaarofl: בופון(הכותב): כמו מראדונה, גם ללאו יקח זמן, אבל בסוף הוא יודה. סביר להניח שלאור מה שהולך סביבו, כל עת שהוא יודע מה טוב בשבילו הוא ישתוק. להודות הוא יוכל אחרי שתגמר הליגה. לכותב שכתב שמראדונה הוא אגדת הכדורגל הגדולה ביותר: תחזור לסעיף של שון גוטר ועוזי חיטמן בבקשה. שוויון נקודות: לדעתי, הכי הוגן יהיה אם ילכו לפי הפ' שערים מהסיבה הפשוטה שהליגה בנויה על יכולת לאורך זמן (צבירת הנקודות) ולכן אם כמות הנק' שווה, הכי הגיוני ללכת שוב לפי עקרון היכולת-לאורך-זמן ולקבוע לפי כמות השערים. אבל על זה אני עוד אפתח דיון בעולמי מאוד בקרוב.
Ampelmann!! אתה קרוב מאד לחילול השם ונטצרך לשלוח מחתרת חשע"ק לביתך. גוטר, האיש והאגדה אומנם התחיל במיקוד המנקוניאני הלא נכונה (MI6) אבל לא שיחק אפילו משחק אחד, זה כמו להגיד שאני שגדלתי באותו מיקוד גם שיחקתי אצלם! ולמרות ההתחלה הלא מזהירה הזאת האיש,נגד כל הסיכוים, הפך לאל. תעזוב אותי ממסי הרמאי, מראדונה המסומם,, זידן, פלטיני, אפילו פלה. - מי שלא ראה את גוטר מכניס שער עם הברך מחצי מטר ביום חורף מושלג ביורק סיטי בליגה השלשית לא באמת מבין למה קוראים לכדורגל The Beautiful Game כמו שסיטי פקששו את גיגס, שהתחיל בבית הספר לכדורגל שלנו, אז הכלבים פקששו את האיש שעל ידו ויין רוני באמת נראה כמו עוזי חיטמן, כמה שאני מתגעגע!!! Feed The Goat And He Will Score!! כולי תקווה שלפחות ההודעה הזאת שלי לא יימחק??!!??!! :aaa7:
יודע או לא יודע זה לא העניין. אני לא חושב שיש מישהו שחושב שהוא לא נגע ביד. העניין הוא שבדבר כ"כ ברור ונראה לעין, שאין מצב ש'לא ראינו טוב', הוא לא בא ומתנצל אלא ככה אומר דברים 'בין הכיסאות' מה שנקרא.
מצד שני, כמה פעמים בהסטוריה של הכדורגל שחקן הבקיע שער מעמדת נבדל, שהיה ברור לו ולכל העולם, פרט לשופט, שהוא בעמדת נבדל? גם כאן השער לא כשר וגם כאן הכובש יודע את זה. ובכל זאת, התקשורת לא מתלהמת על כך כפי שהיא מתלהמת על שחקן שהבקיע שער עם היד. תחשבו על נקודת המבט של החלוץ, זה אותו דבר. אתה יודע שאתה עומד להבקיע שער שהוא לא כשר ובכל זאת מבקיע אותו. והרעיון הזה בא לי מטור שקראתי איפשהו, אני לא זוכר בדיוק מאיפה.
יש הבדל גדול בין עבירה על חוקי הכדורגל (כמו נגיעה ביד או התחזות ברחבה) לבין אלימות. אני חוזר ואומר שלדעתי לא מגיעה למסי השעייה. לעומת זאת, לשופטים בהחלט מגיעה השעייה ארוכה מאוד. לא יכול להיות שאחרון הצופים בקאמפ נואו ראה את היד המונפת והכל כך ברורה (ליאו, אם אתה כבר מחקה את מראדונה, תעשה את זה בשלמות. הרי כולנו יודעים שהתאמנת על זה...) של מסי ורק השופטים לא.
יצא לי לדבר על סוגיית המצלמות עם דני (Hristo) ביום ראשון הארור, ואני חושב שהיישום של זה מאוד, מאוד קשה. הבעייה היא שבמשחק כדורגל השופט מפעיל המון, המון שיקול דעת. אפילו על דברים שהוא רואה במפורש הוא מסוגל להגיב באופן שונה מפעם לפעם. למשל, אני בספק רב ששופט המשחק לא ראה את הפנדל של קאמני על אטו, אשר היה ברור הרבה יותר מהיד של מסי. במצב הנוכחי של המשחק, בידיעה שטעה עם השער הראשון, הוא החליט ביודעין לוותר. האם הוא יכול לעשות זאת כאשר צופה באירוע דרך מצלמה? אני מבין שבעקרון החלטות של התחשבנות ירדו משמעותית במידה ויכנסו מצלמות, אבל מה עם מקרי שיקול דעת אחרים? מה עם החלטות של ברורות גם דרך מצלמה? עד היום, אלפי ריפליים מאוחר יותר עדיין אנשים מתווכחים על האם היה נבדל בשער של אטו בגמר ליגת האלופות. מה עם תפיסות חולצה ברחבה? פתאום על כל דבר כזה שופט יצטרף לשרוק, משום שזה נתפס במפורש במצלמה? או דחיפות חצי-חוקיות? השער של מסי נמצא בקצה של הסקאלה הזו, שכן כאשר רואים את שידורו החוזר לא נותר ספק באשר להחלטה המתבקשת - שער פסול וצהוב לארגנטינאי. יש עוד הרבה מקרים ברורים לגמרי, אבל כל זמן שאי-אפשר למתוח את הגבול באופן חד-משמעי וברור לחלוטין - כזה שלא נתון למחלוקת - אי-אפשר לממש שימוש במצלמות טלויזיה עבור שיפוט.
אני לא חושב שיש פה התחשבנות כלשהי. במידה והשופט היה חושב שקמאני עשה על אטו פנדל, הוא היה שורק, ולא 'מוותר' במקרה של מסי. ההיגיון הפשוט אומר שהוא פשוט לא ראה את היד של מסי, מה שסביר להניח שזה אכן קרה, בייחוד עם רמת השיפוט הגרועה בליגה הספרדית.
yellow diamond איך את המעז בכלל להשוות נבדל לשער עם היד, ועוד להגיד מנקודת מבט של חלוץ. להיפך הוא הנכון. שער עם היד הוא אסור עפ"י חוק, הוא עבירה על חוק, ועל כן, תיענש בכרטיס צהוב ובפסילת השער. שער בנבדל נוצר כתוצאה ממצב דינמי מהיר שהשופט אינו שם לב, וגם החלוץ אינו מרגיש בכך יותר מדי. אבל כשעולים עם מחשבה נבזית כזו של מסי, להרוס את היופי של הכדורגל ולחלל אותו עם עבירה על החוק.(בוא ניהיה קיצוניים זה כמו רצח לא? זה עבירה על החוק) זה פשוט ביזיון מגעיל שאין לתאר אותו.
השער של מסי זה בושה וחרפה. אבל השיפוט בספרד זה שערוריה. איך יכול להיות מצב כזה. זה נגיעת יד ברורה והשופט מאשר את הגול? אני חושב שצריך להשעות את השופטים האומללים האלה ולשלוח אותם להשתלמות. וכל מי שמתלונן על נגיעת היד של ואן ניסטלרוי, ואן ניסטלרוי לא הכניס את הגול, המצב היה שונא לחלוטין. אפשר לבוא בטענות לשופטים, אבל היה קשה לראות את זה. חוץ מזה ריאל מדריד הבקיע עוד גולים במשחק וזה לא היה שער ניצחון או משהו כזה.
עוד פעם התלחתם עם השטות הזאת?אם השער לא היה נכבש היה יכול להיות מצב שריאל תפסיד 10-0 אז תפסיקו בקשה עם הודעות השטויות האלה.
לא צריך להיות קטנוני. הרעיון היה שההבדל בין נגיעת יד להתחזות ברחבה הוא שבשני המקרים אתה מבצע דבר שהוא לא הוגן, ובשני המקרים אתה אמור להענשבצורה דומה. בשני המקרים במידה והשופט לא רואה את ההצגה ומחליט בצורה שגויאה לא צריך לפסול את השער לאחר תום המשחק.
כבר היו מקרים שהחלוץ הבין בבירור שהוא בנבדל, אבל המשיך את המהלך והבקיע את השער. מה שאני מנסה להגיד, זה שאת לאונל מסי שוחטים מכיוון שהשער הזה הובקע עם היד וזה דבר נדיר. הרי לצלול ברחבה, לקבל פנדל ולעשות מזה שער, זה לא פחות חמור מלהבקיע שער עם היד, כיוון שגם כאן יש כוונה תחילה לרמות. אם היינו רואים עוד כמה שערים כאלה עם היד ואילו לא היו כלל צלילות ופתאום לאונל מסי היה צולל, התגובה הייתה קשה בדיוק כמו עכשיו, עם היד.
כאן אני חולק עליך. מבחינתי יש הבדל בין הבקעת שער עם היד לבין התחזות שמביאה פנדל. התחזות היא ניסיון לרמות את השופט, בעוד הבקעת שער ביד היא זריקה לעזאזל של העקרון הבסיסי של המשחק (כדורגל). זה לא שאני אוהב ששחקנים צוללים כמובן, אבל עדיין, יש הבדל מבחינתי בין צלילה ברחבה לבין הבקעת שער עם היד. לכל אלה שמגינים על היד של ואן ניסטלרוי - תפסיקו להביך את עצמיכם.