השחקן הכי טוב בספרד לדעתכם

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Omerr, ‏16/7/04.

1. cavenaghi Member

דבר ראשון, למה תמיד צריך לקבוע מיהי הליגה הטובה בעולם?
    אין לזה תשובה.

בקשר לדיון, לפי דעתי עם כל הכבוד אין שחקן אחד בספרד שמעפיל על רונאלדיניו.
    רונאלדו רק עומד ברחבה ובועט לשער, ראול עדיין מחלים מניתוח התוספתן שהוא עבר לפני שנה, וזידאן כבר זקן מדי.
    איימר היה יכול להיות מועמד מעניין אבל לאור האי יכולת שלו בשנה האחרונה, הוא לא מתאים.

סמואל אטו עוד לא הוכיח שהוא בנוי לקבוצה גדולה. בסדר, במיורקה הוא כובש בצרורות אבל להישגים תכלס הוא לא הוביל אותם.

2. אלי מתחן Member

בניגוד לדעת רוב הכותבים פה לדעתי שחקן ההגנה הכי טוב בספרד הוא רוברטו קרלוס, טוב יותר מפויול.
    לרוברטו קרלוס בניגוד לפויול יש הרבה מעלות התקפיות בנוסף לאלה ההגנתיות שלו, כל קשר ימני ששיחק מול ריאל בשנים האחרונות (לא כולל השנה האחרונה) לא תיפקד באותו משחק בזכות הסגירה של רוברטו קרלוס.

3. El Conejito Member

את הדברים שאני הולך להגיד לך אל תתפלא כי זאת האמת:
    פויול אף על הכל כשחקן הוא גם נשמה הוא סמל הוא מנהיג.
    רוברטו קרלוס לא שחקן נשמה לא סמל ולא מנהיג.
    פויול לא יתן שיפרפרו אותו ולא יתן שיעשו ממנו צחוק כי הוא שחקן ההגנה הטוב בעולם.
    ואני יזכיר לך ב5-1 של מיורקה לפני שנתיים באשמת מי היה ההפסד? באשמת רוברטו קרלוס שער עצמי, וסמואל אטו פשוט עשה ממנו צחוק ופירפר אותו בין הרגליים.

אבל אל תבין אותי לא נכון , רוברטו קרלוס שחקן מצויין , אבל אם כל הכבוד לו אין לו גם גובה והוא לא יכול להיות בלם אבל פויול כן יכול להיות בלם.

4. beks23 Member

תאמת רוברטו קרלוס שם את פויול בכיס הקטן גם מבחינת הגנה וגם מבחינת התקפה...

5. ראול Member

ללא ספק רונלדיניו... השחקן הכי אטרקטיבי בעולם כיום. ברצלונה ביצעו את אחת הרכישות הטובות שלהם בהיסטוריה.

ארתור, צהוב.

6. El Conejito Member

האמתי שאתם לא מפסיקים להצחיק אותי...... חחחח
    פויול יודע מה זה מלחמה קרלוס לא!

7. Barcik Member

נונסנס. לפויול אין יכולות התקפיות? רק העונה הוא ביצע כמה דריבלים בהם הוא עבר שלושה שחקנים. בחלק ההגנתי בכלל אין מה להשוות ביניהם. רוברטו קרלוס קיצוני פנומנלי, אך מגן בינוני פלוס בלבד. פויול הוא ברמה הכי גבוהה שיש.

השחקן הכי טוב בפרימרה לדעתי הוא זינאדין זידאן. עם כל הכבוד והאהבה שאני רוחש לתרגילים של רונלדיניו, אין עדיין על הקלאסה של הצרפתי. גאון כדורגל, שיזכר בין חמשת השחקנים הטובים בכל הזמנים.

8. אלי מתחן Member

אז בוא תסביר את העובדה ששום קיצוני ימני לא מסוגל לתפקד במשחקים מול רוברטו קרלוס? בקהאם כבר סבל מזה בכל ההתמודדויות מול ברזיל וריאל.
    תסכים איתי שמבחינת תרומה התקפית אין שום מגן שתורם יותר מרוברטו קרלוס.

9. Barcik Member

מסכים.

האם ערכו של מגן נמדד לפי תפוקה התקפית?

10. Max Member

ההשוואה בין פויול לרוברטו קרלוס היא מיותרת כמו שההשוואה בין מלדיני לרוברטו קרלוס היא מיותרת, שחקנים שונים לגמרי, פויול יודע לעלות להתקפה, אבל לא בהרבה יותר טוב ואולי פחות טוב מסלגאדו, פויול יותר נשאר מאחור ועושה עבודה הגנתית, רוברטו קרלוס תוקף הרבה יותר, בעיקר בגלל סגנון המשחק השונה של בארסה וריאל, בארסה משחקת על האגפים שלה, ריאל משחקת עם המגנים כקיצוניים כאשר זידאן ופיגו נכנסים הרבה לאמצע.
    רוברטו קרלוס לדעתי המגן השמאלי הטוב ביותר בכל הזמנים, חבל שכולם מפספסים את היכולות ההגנתיות שלו, כאשר הוא לא מנסה לתקוף אלא רק לבלום התקפות מעט מאוד שחקנים עוברים אותו (לא שקווארסמה הוא קלאסה, אבל מישהו זוכר איך רוברטו קרלוס פשוט תיסכל אותו במשחק בקאמפ נואו עד שקווארסמה החליט שהוא פורסט גאמפ ורץ עם הכדור כמעט עד שלטי הפרסומת?), הבעיה היא שכאשר מגן שמאלי עולה עד לרחבת ה 16 בהתקפות מתפרצות הרבה פעמים יש חורים, כשהיירו היה בכושר ועדיין שיחק בריאל, ועם מקאללה והלגרה בקישור האחורי החורים האלה נחסמו די מהר לרוב, עם ראול בראבו ובקהאם הם לא נחסמים ואז אנחנו רואים הרבה שערים מהאגף שלו.
    לגבי הטיעון שפויול יכול לשחק בלם וקרלוס לא, מה הקשר לעזעזל? זה עושה את פויול מגן ימני טוב יותר?
    לפויול 5, אני מציע לך לראות כמה משחקים של ריאל, לא מהעונה הזו (למרות שגם העונה יש הרבה כאלה) ולבדוק את דבריך האם לרוברטו קרלוס נשמה או לא, הבן אדם נלחם על כל כדור, לא מוותר, מציל כדורים מהקו וכו', לא שלפויול חסר נשמה, ולא שיש לנו כלי מסויים למדידת כמות הנשמה אצל שחקנים, אבל הדבר האחרון שאתה יכול להגיד על רוברטו קרלוס זה זה שהוא לא משקיע את כולו במשחק ושהוא שחקן אדיש\לא משקיע כדוגמאת רונאלדו.
    וד"א מנהיג וסמל רוברטו קרלוס כן, בתור השחקן הזר ששיחק את משחק המשחקים הרבים ביותר בריאל מדריד בכל הזמנים, בתור הקפטן השלישי אחרי ראול וגוטי אני יכול להגיד בפה מלא שהוא סמל ומנהיג, לא ברמתו של פויול כי פויול הוא שחקן בית וקרלוס הוא שחקן רכש.
    "פויול לא יתן שיפרפרו אותו ולא יתן שיעשו ממנו צחוק כי הוא שחקן ההגנה הטוב בעולם." - דמגוגיה לשמה, אם פויול הוא שחקן ההגנה הטוב בעולם אז על מה אנחנו מתווכחים כאן בכלל?
    ואני אזכיר לך שב 5-1 רוברטו קרלוס עשה טעויות, אבל לא זה מה שהפסיד לריאל את המשחק אלא ההתפרקות הטוטאלית בכל המגרש.

11. cavenaghi Member

אם היו נותנים לי לבחור בין רוברטו קרלוס לפויול הייתי בוחר בפויול.

פויול עדיף על רוברטו קרלוס בכמה רמות בהגנה. היכולות ההגנתיות של פויול עולות בהרבה על אלה של קרלוס.
    בהתקפה יש אומנם יתרון קטן לקרלוס, אבל גם פויול יודע להתקיף טוב ואני זוכר לא רק גול אחד שהוא עשה במהלך העונה האחרונה.

עוד נתון הוא גם שפויול הרבה יותר צעיר מקרלוס שמתחיל להיות גרוע וגרוע עם השנים.

בקיצור, פויול.

12. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

אני זוכר איך פטיח' עשה ל- RC בית ספר. זה שחקן עם מנוע טורבו. חבל שהניסיון הספרדי שלו הסתכם בחצי שנה במיורקה.

13. John Frusciante Member

אני יבחר שני שחקנים מרוב קבוצות הפריימירה.
    ריאל מדריד-ראול,רוברטו קרלוס.
    ברצלונה-פויול,רונלדיניו.
    דפורטיבו-ולרון,לוקה.
    ולנסיה-ויסנטה,בארחה.
    אתלטיק בילבאו-אצ'בריה,ייסטה.
    אתלטיקו מדריד-טורס,איבגזה.
    סביליה-בפיסטה,ד"ר פבלו אלפרו http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/laugh.Xxx .
    בטיס-חואקין,אסונסאו
    מיורקה-אטו,קוריאה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/ph34r.Xxx .
    סוסיאדד-ניהט,צ'אבי אלונסו.
    סנטנדר-חאבי גררו,רגירו.
    אספניול-טאמודו,דלא פנייה.
    מלאגה-סלבה(אולי לשעבר),מיגל אנחל.
    סרגוסה-דויד וייה,מיליטו.
    וייריאל-קו'לציני,ריקלמה.

14. RMCF Member

לדעתי.... זידאן!! אמנם הוא כבר די מבוגר, אבל עדיין הכדורגל שלו עולה על כולם. רונאלדיניו מקום שני.

15. קטאלוני בלב ובדם Member

ללא ספק השחקן הכי טוב בליגה ובעולם הוא רונאלדיניו.
    פיגו וזידאן הם כבר דינוזאורים, רונאלדו וראול מתגמדים במשחקים הגדולים.
    לדפורטיבו ולה קורוניה אין כוכבים ברמה עולמית, כך שאין לרונאלדיניו מתחרים.
    פשוט תותח!