השוק רותח: דרנטה וסניידר עוזבים, סוארז באייאקס

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י הרצליה עד המוות, ‏16/8/06.

1. David De Gea Rade Prica היכל התהילה

אתם יודעים את מה אייאקס של היום מזכירה לי? את החושך של העונה שעברה. כאילו לא החלפנו מאמן, כאילו הנטלאר וסתאם לא הגיעו ופשוט חזרנו להיות אותה קבוצה מעצבנת ונאיבית שלא מצליחה להבקיע שער אחד מסכן לרשת של הקבוצה היריבה וסופגת בדרך שערים מטופשים שרק אנחנו מסוגלים לספוג.

שיילך לעזאזל גביע אופ"א.

2. F-Sider Member

אני לא מאמין, איזה משחק חלש.
    במקום לנסות לנצח את המשחק (למרות שהתוצאה היתה טובה) ההגנה היתה עסוקה בבזבוז זמן שטותי בחצי שלנו, ואז המהלך המזעזע הזה של חוסר נסיון, בוב מארלי נלחם בחוטבים הדניים, והתקפה מתרפצת לקופנהאגן עם מסירה שטוחה וורמאלן עם הגליצ'ים הנועזים שלו מכניע את סטקלנבורח, איאקס קבוצה כל כך חלשה, גם מבחינה פיזית וגם מנטלית, חשבתי שהמשחק הזה יהיה כמו נגד ברונדבי וסניידר יושיע אותנו, או אולי הנטלאר אבל כנראה שילד הפלא לא יכול לעשות כלום שלוחצים אותו שני חוטבים דנים ולעזאזל עם גברי, טן קטה כל כך מתעקש לשים את הקטלוני הכושל בקישור כי לא יכלנו להביא מחליף נורמלי לגלשק ופינאר.
    קרוב לדקה ה80 ראיתי את סניידר מגיח לכדור וכבר תיארתי לעצמי שהוא עומד לשחרר איזה פצצה, אחרי כמה שניות ראיתי את הנטלאר מגביה מעל השוער וכבר התכוננתי לחגוג ומתברר שאחרי שהוא הבקיע כל כך הרבה שערים, הוא לא יכול לנגוח כדור פשוט מול שער כמעט ריק, הדקות האלה הזכירו לי בצורה מחרידה את השנתיים האחרונות שעד שהנטלאר הגיע לא היינו מצליחים להכניס כדור מסכן לרשת.
    לאיאקס היתה כתובת אחת, הנטלאר שהמשיך לקבל כדורים למרות שלא הפסיקו לשמור עליו חזק וכשהבינו את זה אז סניידר ניסה את מה שעשה פעמיים שנה שעברה נגד דנים אחרים פספוס אדיר והפסד תדמיתי וכלכלי.
    עכשיו הלחץ על טן קטה יהיה ענק ומקום כלשהו שהוא לא מקום ראשון יחשב כשלון (בכל מקרה הציפיות היו מראש אליפות) ואם טן קאטה ימשיך שלוש שנים של בצורת ללא אליפות הולנד הוא יכול לחזור לקטלוניה יחד עם גברי ולקחת איתו לספרד גם את רוג'ר.

עם כל הפסימיות, נקודות האור היחידות מבחינתי היו באבל ורוזאלס שמשתפרים משבוע לשבוע, וסתאם נתן הופעה סולידית למדי.

נערך לאחרונה ב: ‏23/8/06
  3. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

עוד עונה מסיימת לה היום באחת מההשפלות הכי גדולות בהיסטוריה (וואנס אגן...)
    חמש שש שנים עברו מאז ההשפלה מול הדנים וסגרנו את המעגל בצורה מושלמת. מה, מה היה פה בחמש השנים שעברו? הגעה מקרית לרבע גמר ליגת האלופות עם כדורגל מזוויע?. שתיים שלוש אליפויות מקומיות?. אין פה כלום, אייאקס עדיין כנראה מאשימה את חוק הבוסמן מ96 וכנראה שנמשיך לבכות על נבכי העבר. עוד עונה מתה, אייאקס לא חוזרת ולא תחזור גם לבמה המרכזית. כבר נאמר שאחרי האובדן הכספי האדיר יאלצו למכור שחקנים בכיריים כדי לכסות את ההפסדים. שימכרו את כולם, באמת, אין לי בעיה, סניידר שכבר 3 עונות אנחנו סובלים מהקריזות שלו ולא מצליח לפרוץ, מאדורו ואימנואלסון שהיו על תקן אחראים בלעדיים להפסיד היום עם טעויות אדירות.

לפני חמש שנים אמרנו שזה הרגע השחור ביותר בהיסטוריה של אייאקס ועכשיו שוב אנחנו ניציבים בנקודה כזאת, עם כל הציפיות והציידים והסתאמים. אייאקס היא כלום ושום דבר בכדורגל העולמי של היום, אנחנו יכולים להמשיך לעבוד על עצמנו כמו שאנחנו רוצים, "הגעה למשהו באופ"א" כאילו מישהו בכלל עוד מחזיק מהמפעל הזה מפעל שני בחשיבתו? אנחנו כבר לא ב92, קבוצות עולות שם למשחקים בהרכבים משניים ואפילו קבוצת תחתית באנגליה מגיעה לגמר.... המפעל הזה הפך בדיחה.

עוד עונה הלכה, ואי אפשר להגיד שצריך "זעזועים" כי מה כבר לא עשו. שימשיכו לבנות קבוצות "כישרוניות", אנחנו תמיד נהיה "מוכשרים". אייאקס המוכשרת, והנה הכישרון ה"גדול" הזה מחזיר אותנו לשנים האפלות. חשבנו שנצא לדרך חדשה אבל עם ההדחה תבוא גם המכירות המוצדקות. אין לי ספק ששניידר הוא הראשון שצריך למצוא את הדלת החוצה. עם כל החיבה וההערצה הבן אדם 4 שנים לא פורץ כמו שציפו ממנו ושמגיעים לדקות הקריטיות כמו שרוני אמר הוא מעדיף את הבעיטה במקום את מסירת ההמשך החכמה( מצב אדיר שיכל לסדר לצייד בדקה ה80 ובמקום זה ירה טיל לביצים של איזה דני..) אייאקס מתה היום בהרבה מובנים, צריך כל כך הרבה זמן לבנות הכל אבל כדי להרוס דרושה שנייה אחת בלבד. נמשיך להתסכל לצד הקטלוני האמיתי מעבר לים ולראות כיצד קבוצה שמחקה את אייאקס בכמעט כל המובנים הופכת להיות אחת מהגדולות בהיסטוריה ואנחנו עוד מסתעסקים עם קופנהאגן. עברו שש שנים מההדחה המפורסמת, ולא קרה פה כלום. שום דבר לא יחפר על הבושה הגדולה שהייתה פה, גם לא הגעה לחצי-גמר או גמר גביע אופ"א שירד מנכסיו. אז הנה אוייר עזב ואולי ניקח גם אליפות מבלי שתהיה לנו בכלל אתגר אמיתי( כאילו שאלקמאר לא תיפול ככל שהעונה תתתקדם כמו תמיד...) זה לא יתן כלום. אין פה כלום ושום דבר, למכור, ויפה שעה אחת קודם.

נערך לאחרונה ב: ‏24/8/06
  4. George Best Member

איזה באסה, ממש רציתי שתעלו, אני מאוד מאמין באייאקס השנה, לטעמי האליפות די סגורה בהולנד וממש קיוויתי לראות את ביצועיו של הצייד בצ'מפיונס, חבל.

5. F-Sider Member

אתה מדבר כאילו זה אחרית הימים, הבעיה היחידה זה שאיאקס לא מצליחים להסתגל לכדורגל המודרני, די כבר לבכות על חוק הבוסמן, ההנהלה של פיינורד הצליחו לחלוב על קויט כל כך הרבה כסף וPSV על רודי, ואנחנו מוכרים את ואן דר וארט ב5 מיליון אחרי עונה איומה, שישר אחרי זה הוא מצליח בצורה ענקית בהמבורג (אבל ממשיך להפצע), אנחנו ממשיכים להביא מאמנים שהיו שחקני עבר כמו וואטרס, קומאן ובלינד, וטן קטה לא הרשים אותי מהרגע הראשון, בזמן שבPSV החתימו את חוס הידינק אחד המאמנים החזקים באירופה שמסוגל לקחת קבוצת אנדרדוג ולעשות ממנה שם דבר בכדורגל העולמי, בגלל זה צריך להביא מאמן מנוסה עם כל הכבוד למסורת, להביא גם שחקנים בגילאי 27-30 ולא להתבכיין על הצעירים שעזבו, אני יודע שזה מפחיד ככה להרפות קצת מהמסורת אבל עם כל הכבוד אנחנו לא יכולים לחיות בבועה ולבכות במשך כמעט 10 שנה על חוק הבוסמן.

קיצר אפשר לשנות, אבל צריך הנהלה קצת יותר קשוחה ועסקית.
    כל כך התלהבתי מהנטלאר, סתאם ופרז אבל כנראה שכמו שאתה אומר שמחנו מהר מדי, והפסד במוקדמות זה בושה, פשוט פדיחה ונזק עתידי ברמה גבוהה.

6. נדב מיכאלי Member

נדהמתי לקרוא שאייאקס לא בשלב הבתים של ליגת האלופות.
    בהחלט הפתעה לא נעימה במיוחד ,חבל שאייאקס לא מצליחים לשחזר את ימי הזוהר שלהם.

7. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

אי אפשר לשחזר ימי זוהר, לכן הם נקראים ימי זוהר. הגעתי הבייתה בערך ב 3 בבוקר וקיבלתי את הידיעה שאייאקס הודחו בהלם. דווקא אני לא מאלו שחשבו שסתאם והאנטלר זה מה שיחזיק את אייאקס עונה שלמה על יציבות, וגם לא כל הזמן לצפות שסניידר יעשה גדולות. האנטלר עוד יראה ימים יפים עם אייאקס, ואת זה אני מוכן להתחייב כאן ועכשיו, אבל סתאם איבד את תאבון הכדורגל שלו, וגם את יכולותו הפיזית. לשחקנים בגודל של סתאם קשה מאוד לשמור על כושר סביר, זריזות ואטרקטיביות כמו שיכולים לעשות שחקנים קטנים יותר במידותיהם. אולי בכל זאת לא היה נכון להביא את סתאם אחרי עונה בנונית מינוס במילאן, וכן להאמין דווקא בשלד הצעיר שיש לאייאקס בהגנה כרגע.
    הבוקר גם ראיתי את התקציר של השערים, ושאננות זו לא המילה להגדיר את המשחק של אייאקס אתמול, ודווקא יותר חוסר במשמעת טקטית. ההכנה לא הייתה טובה והבילבול בהגנת אייאקס היה נראה כאילו לא ראו קלטת של קופנהאגן מעולם...

8. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

מתי אייאקס פגשו את קופנהאגן לפני המפגש הזה?וכמה נגמר?

9. David De Gea Rade Prica היכל התהילה

ארז, רק תיקון קטן. אייאקס הודחה לפני 5 שנים (עונת 2001/2002) ע"י סלטיק, ולא ע"י שום קבוצה שהייתה אלופת דנמרק באותה תקופה, כך שההשפלה פחותה בהרבה (תסכימו איתי שאם כבר להיות מודחים אז ע"י אלופת סקוטלנד ולא ע"י אלופת דנמרק).

לא פגשנו אף קבוצה דנית עד לעונה שעברה שעלינו על חשבון ברונדבי (יש לי נתונים מעונת 1999/2000 עד ימינו אנו).

10. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

לא לא לא.

עונת 2000/2001 אייאקס מודחת על ידי קופנהאגן אחרי הפסד ביתי בארינה מגביע אופ"א(לאחר 0-0 בדנמרק). זה נחשב למשבר הגדול ביותר אולי בתולדות אייאקס.

11. David De Gea Rade Prica היכל התהילה

אז תגיד גביע אופ"א.. חשבתי ליגת האלופות.

12. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

תנחומיי, פינוקי.

צ'לסי הפסידה לסט. גאלן, הפועל ת"א ו-וויקינג סטאבנגר שנה אחרי שנה. הפסדתם, מפסידים, תפסידו. קורה וממשיכים הלאה. תרים את הראש ותפסיק לבכות על המשבר הגדול בתולדות המועדון, כי אייאקס כבר שנים לא שייכת לאליטה האירופית. מקסימום בשנה הבאה תתייחסו למוקדמות יותר ברצינות.

13. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

ממש לא טרחת לקרוא את ההודעה הקודמת שלי אה?.

וכן, וואו, נורא מעניין אותי שצ'לסי עפו לנמושות הכדורגל. ממש קשור ומעניין.

14. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

קראתי את ההודעה הקודמת שלך. ממש מגניב שהנהלת אייאקס לא יודעת איך להתמודד עם חוק בוסמן. כל קיץ שחקנים עוברים בין מועדונים בסכומים של עשרות מיליוני דולרים, אם ליון יכולה לגזור קופונים על סך 40 ו-30 מיליון שנה אחר שנה גם אייאקס, מתוקף היותה 'יצרנית כשרונות' (לטעמי בעיני המועדון בלבד) יכולה ללמוד מאולס ולהרוויח בגדול על כל שחקן שהיא מייצרת.

הפסד אחד, או שנה אחת מחוץ לליגת האלופות לא מסמלת את סופו של המועדון. אייאקס תמשיך להיות אחת מהקבוצות המובילות בהולנד ותמשיך להגיע גם בשנים הבאות לתחרות הקבוצות החשובה ביותר בעולם. ההפסד הזה בסה"כ עוזר לכם להתפכח מהאשלייה שהבאת עוזר מאמן ושחקן ספסל מברצלונה הופכת אתכם לקבוצה הטובה בהולנד ללא עוררין ולמועמדת וודאית להצלחה אירופית.

נערך לאחרונה ב: ‏24/8/06
  15. David De Gea Rade Prica היכל התהילה

אף אחד לא ציפה לרגע שגאברי יביא את השינוי המיוחל, אני עד עכשיו לא מבין למה לעזאזל הביאו אותו (שחקן ספסל או לא, בינתיים הוא רואה יותר מידי הרכב).

דרך אגב, גאברי הוא אחד השחקנים הבודדים שבאמת אין לי טענות אליו בקשר למשחק המבייש אתמול. הטענות הן דווקא לשחקני הבית (מאדורו, אורבי ואם אתם רוצים אז גם סניידר) שהחריבו את המשחק עם טעויות טיפשיות.