הרשות השופטת קורסת

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Barcik, ‏15/4/04.

1. ראול Member

השופטים גרועים, זאת עובדה.
    השופטים מושחטים, זה לא משנה.

השאלה שבאמת צריכה להישאל זה מה אפשר לעשות בנידון?
    האם לייבא שופטים זה בפתרון, כי מצד אחד זה יכול לעזור לליגה אך מצד שני לפגוע במוניטין של ספרד בתור ליגה טובה ולהוריד לה מהאגו?
    האם לקבוע עונשים לשופטים אשר הוכח לאחר המשחק שביצעו טעויות, כמו שעשו באחת מהעונות הקודמות בליגה הרוסית?
    או בכלל לעשות תקדים עולמי ולעבור לשיפוט טלויזיוני\שני שופטים או כל דבר בסגנון שישנה את פני הכדורגל מאותו רגע?

מה דעתי? קטונתי, בזה אני לא מבין. מה אתם חושבים?

ארתור.

2. Cesar Member

בראש ובראשונה: להשתמש בטלויזיה. אני לא מדבר על עבירות ונבדלים, אלא במקרים חריגים.
    הרי שהכדור עובר את קו השער ב-90% מהמקרים המשחק ממשיך בכל זאת- לא יהורג אף אחד אם יבדקו אם הוא באמת עבר את הקו.
    גם בכל מיני פרובוקציות צריך להיעזר בטלויזיה, אחרת טיאגו מוטה ימשיך להתעופף ולנסות לסחוט אדומים (זה התפקיד שלו בבארסה ?).
    לגבי נבדלים ופנדלים- לא נראה לי. צריך לסמוך על השופטים, למרות ההחלטות השערותיות (הפנדל של סוסיאדד במאסטייה למשל).

העונה מרגישים הרבה יותר את השופטים בספרד ולא מהסיבות הנכונות. התחושה שלי היא שהם מושפעים מהתגובות של הקהל אבל בכיוון ההפוך. אם הקהל ינסה להפעיל לחץ על השופט פעם או פעמיים (בד''כ על דברים שלא היו)- השופט ינסה להוכיח שהוא לא מושפע מהם וישרוק דווקא לזכות האורחת.
    דוגמא: אחרי הפנדל השערורייתי לזכות ריאל מול ולנסיה הקהל במאסטייה בא באטרף למשחק מול בארסה וניסה להשפיע על השופט ולהפעיל עליו לחץ. זה עזר כמובן. לבארסה.

בקיצור- חבל שאין בספרד את השיפוט שיש העונה באנגליה ובאיטליה.