קאקה וסזאר לא ימשיכו בהרטה ברלין ויעברו לקבוצות אחרות. קאקה כנראה למינכן 1860. אתמול פרסם ה"סאן" הבריטי שאנדריי וורונין במו"מ עם הרטה. כשמדובר ב"סאן" סביר להניח שזה היה קשקוש, ואכן זה היה קשקוש. חדשה מעניינת וייתכן שאמיתית - ארמניה בילפלד רוצה אליה את ארתור וישניארק, ששיחק אצלה בעונה שעברה. אני אומר - בבקשה, עוד לפני סיום הפגרה, אפילו לספסל של הרטה אפשר למצוא מישהו טוב יותר.
איזו פתיחה! איזה כיף היה לראות היום את הרטה. הם היו הרבה יותר טובים מהאנובר, הם הבקיעו שלושה שערים והחמיצו פנדל, וגקאס הבקיע את השער השלישי. לפחות לפי המשחק מול האנובר הרטה חזרה בכושר טוב יותר זה של הסיבוב הראשון. עכשיו שני משחקי בית מול בוכום וגלאדבך. אני הולך על עוד שני נצחונות. זה מרגיש טוב, האופטימיות הזו...
אני עדיין חושב שהרטה יותר ניצלה את החולשה של הנובר מאשר באמת היתה טובה. ועדיין ניצחון חוץ בשלוש שערים זה אוויר לנשימה. קוביישווילי היה מעולה היום, לא ברור לי איך שאלקה וויתרו עליו. בכל אופן סוף סוף יש להרטה סיבה להיות אופטימית.
אין לי בעיה אם כל מה שהרטה עשתה היום זה לנצל את החולשה של האנובר. בסיבוב הראשון כל הליגה חגגה על החולשה של הרטה, אז כנראה שככה זה בדרך כלל עובד. הרטה חזרה בגדול והאופטימיות חוגגת.
המשחק הבא של הרטה מול גלאדבך ידע אם לנווט באמת לאופטימיות וסיכוי להמשכיות או שהניצחון המשכנע של הרטה במחזור הקודם היה רק בגלל שהאנובר מתפרקים (אולי גם שניהם). וכמובן, יש גם חדשות לגבי חיזוקים נוספים, קישור.
גלדבך היא קבוצה מאד צפוייה, ועדיין די ברור שהיא קליבר אחר וגדול יותר מאשר הנובר המתפרקת. היתרון שלה שהמשחק הוא באולימפיה שטדיון ושכל החלק ההתקפי של גלדבך פרט לבובדילה, שלא ממש הראה משהו מיוחד, חסר. למרות שהילדים של גלדבך ברשות בקר (שם מחייב מענף אחר) יכולים גם להפתיע. ממשחק למשחק אגב אני מתרשם מהילד ראמוס, הפעם רק עם בישול, אבל כמעט כל התקפה מסוכנת חתומה על שמו, אם זה בתנועה המבלבלת שלו או עם זה בבישול, בהתחלת המהלך או הסיום שלו. רק שימשיך ככה, עכשיו עם גקאס יהיה לו הרבה יותר קל מאשר עם הפלופ הפולני. אחת הבעיות של הרטה העונה זה הירידה החדה בפורמה של גקאר ורפאל, הרטה חייבת את שניהם בשיא הכושר בשביל לחלום על הישרדות.
יש לי השגות לגבי רפאל. הבעיה של הרטה העונה היתה חוסר חיבור משווע ומשחק אנמי וצפוי כל כך. בנסיבות האלה רפאל היה היחיד שעשה משהו, שרץ והריץ את השחקנים האחרים. הוא גם ניסה להציל לבד את המולדת אבל יש לו את היכולת לעשות את זה. אולי זה לא נראה בטבלה, אבל מאז שראמוס תפס מקום קבוע בהרכב הוא ורפאל משחקים יופי ביחד. אני אישית מאוהב בראמוס. מי שצפה במשחק של הרטה מול ספורטינג ליסבון בליגה האירופית יודע על מה אני מדבר. ראמוס עשה שם הכל, עלה להתקפה, בישל מצבים, תיקל באמצע המגרש ובהגנה, יש לו דריבל מעולה והוא מהיר וגבוה. במשחק ההוא הוא לא בישל ולא הבקיע אבל לפעמים נדמה היה שיש חמישה ראמוסים במגרש. כל מה שהוא היה צריך זה את גקאס לידו ואת רפאל בכושר ובאמת שאין מי שיוכל לעצור את הרטה מהישארות בליגה. יש לי סימפטיה לגלאדבך. המשחק הטוב ביותר באולימיפיה שטדיון בעונה שעברה היה נגד גלאדבך, ובסוף הרטה ניצחה...
האמתי שהייתי לפני חצי שנה בברלין וראיתי את הרטה. מאד מצא חן בעיני סגנון המשחק ועוד יותר אהבתי שאפשר היה לראות שזאת קבוצה של מאמן. חבל שהמאמן הצרפתי עזב. גם שלא הלך היו צריכים לעשות מאמצים להשאיר אותו. ד"א יש שמועות שגוייקאר לא מרוצה ורוצה לעזוב, זה יכול להיות אבידה גדולה לקבוצה.
לוסיאן פאברה הוא לא צרפתי אלא שוויצרי. השמועות על קצ'אר קיימות כבר כמה חודשים, לפני כמה שבועות זה הפך לקונקרטי יותר, אבל קצ'אר נשאר עד סוף העונה.
הרטה סיימה בתיקו אפס מול גלאדבך. שמחתי לראות את קולאוטי פותח, לא שמחתי כשהוא הביא לפנדל של גלאדבך במחצית הראשונה. טוב שיש דרובני. הרטה היתה טובה יותר לאורך רוב המחצית השניה והגיעה למצבים מסוכנים. ארבע נקודות משני משחקים זה הרבה יותר ממה שהיה בעונה שעברה בשלב הזה. גקאס עושה את ההבדל בהתקפה, הוא חזק מאוד ויודע להחזיק בכדור. וקוביאשווילי הוא בדיוק מה שהרטה היתה חסרה. נקודה אחת היום, עוד עשרים ושלוש להישארות. המשחק בשבוע הבא מול בוכום יהיה חשוב מאוד, גם אם לא קריטי. הפסד לא בא בחשבון.
אולי כדאי שגם אני אבקר יותר בפורום הזה...אחרי הכל יש לנו שלושה נציגים בליגה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx ערן, לא חושב שהכרנו, שמי עידן וכמו שאתה רואה את הלוגו שלי, אני אוהד מושבע של אתלטיקו נאסיונל ונבחרת קולומביה. במדינת הקפה עוקבים באדיקות אחרי אדריאן ומחזיקים לו אצבעות שיצליח ואנחנו שמחים לראות שגם אתם התאהבתם בילד. נבחר לשחקן השנה בקולומביה ב-2008 אחרי שהוביל את אמריקה קאלי כמעט לבדו לזכיה באליפות. רשמתי זאת גם בדיון הקולומביאני, שבנבחרת ובאמריקה הוא היה משחק לרוב כקשר תקוף באגב שמאל, מה שגרם לו לבשל לא מעט שערים ומעבר לאלו שהבקיע. אני מבין שבהרטה הוא משחק יותר כחלוץ או חלוץ שני מאחורי גקאס. בכל מקרה קח בחשבון שבקולומביה התחילו להחזיק אצבעות להרטה לא מעט אנשים, למרות שהשאיפה כמובן שאדריאן יצליח עם הרטה ויתקדם למועדון גדול יותר.
אהלן עידן, אפשר להבין אותך, אדריאן ראמוס הוא באופן אישי השחקן האהוב עליי בשנים האחרונות. אני זוכה לראות אותו בלייב והוא מספק חוויה. עכשיו הוא משחק מאחורי גקאס אבל בעצם נמצא לרוחב התפר בין גקאס לקישור. במשחק מול ספורטינג ליסבון הוא היה חלוץ ראשון, שני, קשר ומגן, הוא פשוט עשה הכל. מאז שגקאס וקוביאשווילי הגיעו ירד ממנו הלחץ, אבל אין ספק שיש על מי לסמוך. כולי תקווה שראמוס יבין שהוא עדיין צעיר, ושאם הרטה ברלין תינצל מירידה העונה הבאה כבר לא תיראה כמו הנוכחית ואז הוא יוכל לשפר את היכולת שלו (שכבר עכשיו היא לטעמי פנומנלית). תבוא לבקר, מעניין בברלין.
1. תיאופניס גקאס החלים מהפציעה שלו בשבת מול גלאדבך. גם פלוריאן קרינגה חוזר לשחק. שניהם בסגל לקראת בוכום. 2. עד כה נמכרו כבר 34000 כרטיסים למשחק בשבת מול בוכום. למרות העונה הגרועה של הרטה, למרות המקום האחרון, למרות הפער הגדול מהקו האדום - האוהדים ממשיכים להגיע. מול גלאדבך היו 47000 צופים, מול בוכום יגיעו יותר.
למרות שחייבים להגיד שגלדבך מביאה איתה הרבה אוהדים גם למשחקי חוץ. קהל נפלא יש להם. מול בוכום אני חושב שזה אחד המשחקים המכריעים של הרטה, כל דבר פרט לניצחון הוא בגדר טאבו.