כרגע מתוכננים רפאל' קצ'אר וראמוס להישאר, כאשר ייתכן שגם קוביאשוילי ימשיך בליגה השניה. הקבוצה למעשה החלה בהכנות כבר לפני כחודש, למרות שתיאורטית היה סיכוי להישאר. ומרקוס באבל יכול לעשות טוב לקבוצה, בטח טוב יותר מאשר פונקל. בינתיים שמח בהרטה. אחרי המשחק הטיח דרובני במיכאל פריץ האשמות וטען שהוא זה שאשם בירידה הכמעט ודאית של הרטה. דרובני צעק עליו בחדר ההלבשה ואמר לו שהחלוצים של הרטה לא איכותיים, כשעיקר הטענות שלו כלפי גקאס (ודרובני גם נקנס בחמשת אלפים יורו).
בשבת הרטה תנצח את לברקוזן, זו התחושה שלי. התחושה שלי אומרת שגם בוכום תפסיד לבאיירן, מה שכרגע נראה יותר ריאלי מהתחזית למעלה. אני גם רוצה להאמין שהמבורג, אחרי שעפו מחצי גמר האירופית, יגברו על נירנברג, וגם זה נראה לי ריאלי יותר מנצחון של הרטה. אבל..... אם הרטה מנצחת בשבת והאנובר, בוכום ונירנברג מפסידות יש סיכוי. מחזור 34 (בהנחה שהרטה מנצחת את באיירן): נירנברג מנצחת;תיקו בין בוכום להאנובר-הרטה במבחנים בזכות הפרש שערים. נירנברג מפסידה;בוכום מנצחת-הרטה נשארת. נירנברג מפסידה;האנובר מנצחת-הרטה נשארת. פרייבורג ובוכום מפסידות - הרטה נשארת. כל סיטואציה אחרת מורידה את הרטה לליגה השניה. זה נשמע קשה מדי אבל לא בלתי אפשרי. אז מה? אפשר לבקש נצחון בלברקוזן? בטבלת משחקי החוץ הרטה במקום ה-14, מעל האנובר ונירנברג...
טוב, "אבל בעיר הבירה" זו כותרת בומבסטית מדי. היה ברור שזה יהיה הסוף, הוא רק נדחה בכל פעם מחדש. שום אבל ושום נעליים, יש ליגה שנייה בעונה הבאה והתקווה היא שזו תהיה גם העונה היחידה בליגה השניה. זה לא הולך להיות קל: המשחקים המרכזיים בשעה 20:15 בימי שני, לא בדיוק השעה המתאימה למי שמגיע מחוץ לברלין, ויש די הרבה כאלה. בשבתות משחקים גם בשעה 13:00, ממש משחק בוקר, לכו תורידו בירה לסיסטם כבר בחצי היום. אבל...מחירי הנקניקיות יירדו, מחירי הכרטיסים יירדו, גם הרמה תרד, אבל אולי נראה מלחמה אמיתית ולא את חבורת רפי השרירים שאכלסו את הרטה העונה.
קודם כל שאתה קורא במדורי הספורט אתה אשכרה מקבל את הרושם שחצי ברלין בשוק מהירידה. דבר שני, דווקא בליגה השניה עם מאמן שמאמין בצעירים (כמו באבל) ועם מחלקת הנוער המאד מוכשרת של הרטה, אני חושב שהרטה תשתקם מוקדם מהצפוי. אני יחזיר אותך אחורה לקבוצה שלי, 2001 האורות עמדו להיכבות בשוואבן לנד, ואז הבינו שרק הצעירים יחזירו את הקבוצה לשנים היפות שלה. יונגה ווילדן זה הפיתרון היחידי שיש כרגע להרטה. שיהיה בהצלחה! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx
ערן לא נורא. אני מאמין שהרטה תחזור לליגה הראשונה ומהר, כי שם זהו מקומה. בקולומביה עדיין לא פורסם כלום לגבי עתידו של ראמוס, אבל אני מניח שאתה מעורה קצת יותר. לא חושב שזה יהיה כ"כ רע מצידו של ראמוס להשאר במקום בו הוא הצליח ואוהבים אותו למרות שזה בליגה השניה, אבל מצד שני אחר שאתמול נבחר מאמן חדש לנבחרת, יכול להיות שהוא יחפש אלטרנטיבות אחרות כדי להלקח בחשבון לסגל. בכל מקרה אני מצטרף לאיחולים של לירן ומחזיק אצבעות שהרטה תחזור לבונדסליגה הבכירה.
אז מצד אחד זכיתי לראות את חגיגות האליפות של אחת מהקבוצות הגדולות באירופה, באיירן מינכן. מצד שני הרטה ירדה ליגה. היום לא היתה אווירת כדורגל, שתי הקבוצות לא התאמצו כל כך, אבל מה שהולך בקלות לבאיירן לא הולך להרטה. נצחון, הפסד, זה ממש לא שינה דבר, למרות שהפעם לפני המשחק היה ברור לי שבאיירן תנצח. והיא ניצחה וחגגה, וצבעי הכחול לבן אף פעם לא נראו כל כך עצובים...
מיכאל פריץ הודיע אתמול (לא שזה לא היה ברור למישהו) שפרידהלם פונקל יסיים את תפקידו עם תום חוזהו ב-21.5. המועמדים על הפרק לאימון הם מרקוס באבל, מרסל קולר ומיכאל אונינג. נשיא אגודת החברים של הרטה ימליץ בישיבה הקרובה ביום שלישי הקרוב על מינויו של לותר מתיאוס למנג'ר.
חבר'ה, תורידו את הכותרת של הנושא, אין ולא היה אבל בברלין. ומה זה "הרטה יורדת ליגה. שוב"? בפעם הקודמת שהרטה ירדה ליגה השנה היתה 1991, לפני עשרים שנה. יש מישהו שרואה כאן איזשהו טרנד? ולבאן קוביאשווילי חתם על חוזה חדש לשלוש שנים בהרטה וישחק בליגה השניה בעונה הבאה. טוב לדעת שלא מבזבזים זמן (וטוב שכן מבזבזים כסף...) ומחתימים שחקנים שיחזירו את הרטה לליגה הראשונה.
וכצפוי מרקוס באבל ממונה למאמן הרטה: http://www.herthabsc.de/index.php?id=413&t...Hash=f774537993 באבל חתם לחוזה לשנה אחת, בה ינסה להחזיר את הרטה חזרה לליגה הראשונה, אם יצליח חוזהו יוארך בשנה נוספת.
באבל בא, לוסטנברגר וקוביאשווילי נשארים, ועכשיו גם רומן הובניק - היום קיבל הובניק את השחרור מפ.ק מוסקבה וחתם על חוזה לארבע שנים בהרטה. הגנה כבר יש.
יש תקווה בברלין, מאוד אפשרי שהעונה בליגה השניה תהיה חד פעמית. רפאל חתם בהרטה עד 2014, אחיו רוני, המגן השמאלי של ספורטינג ליסבון, חתם גם כן בהרטה.
ועד המנהלים של הרטה אישר למיכאל פריץ להביא חלוץ לקבוצה בסכום של עד 4 מיליון יורו. המועמדים מטעם הרטה הם רוב פרינד (גלאדבך) ומרקוס רוזנברג (ברמן).
הרטה עד עכשיו עושה רושם מתחזקת כמו שצריך. אם ראמוס נשאר בתוספת של חלוץ כמו רוב פרינד הרטה תהיה לטעמי המועמדת הבכירה לעלות חזרה לליגה הבכירה. בכלל עם באבל הקבוצה מקבלת את כל הסיפטיה שלי. לצד 1860 וקוטבוס אני מקווה שהרטה תיתן עונה טובה. ד"א זה רק הצעה, אבל אלסון משטוטגארט יהיה חיזוק אדיר להרטה (במיוחד עכשיו שהנובר לא הגיעה להסכמה עם שטוטגארט לגביו).
בקישור יש את רפאל, פאל דרדאי ופביאן לוסטנברגר. גם ההגנה כבר סגורה לעונה הבאה. חשוב מאוד להביא חלוצים מוכשרים, כי כרגע יש רק את ראמוס בקאדר, וגם זה עדיין לא סגור, כך שכרגע רק ואלרי דומובצ'יסקי חתום. אכן הרטה עושה חיזוק כמו שצריך. את המסקנות מהקאדר עשה מיכאל פריץ עוד במהלך העונה. הוא היה ריאלי והבין שכמו שהרטה נראית אולי עדיף לה להתחיל לתכנן את העונה הבאה בליגה השניה. כך הוא הצליח להשאיר את רפאל, קוביאשוולי, הובניק, יאנקר ודומובצ'יסקי, בסיס טוב מאוד שבנוסף לרכש נותן יתרון גדול בליגה השניה.
אחרי שרוב פרינד חתם בהרטה מגיע עכשיו גם כריסטיאן לל מבאיירן וסוגר הגנה נהדרת לעונה הקרובה. עכשיו רק נשאר לסגור עם ראמוס, כי אם הוא נשאר זו הולכת להיות (לפחות על הנייר, שלא אתבדה ואחווה עונת "גלאקטיקוס") עונה נהדרת.