תראה לי איפה טענתי שזה בסדר. פעם שלישית, אין שום(!!!!!!!!!!!!) סיבה שמשחק יתחיל ב8 אם אין חופש למחרת.
באמת? תן לי להבין... אז לשיטתך, כל תחרויות הספורט אמורות להתרכז בשבת בין 16:00-18:00... (מזל שבחגים יש יותר אופציות) תחזור על זה גם 20 פעם זו עדיין תהיה אמירה.... אני מנסה להיות עדין ולא מוצא מילה...
למה עדינה? שפוך. אם אתה חושב שאני אהבל פשוט תגיד. בוא תסביר לי למה במדינות אחרות משחקים בשישי, שבת 12:30 עד 19:00. עוד משחק בראשון ב19:00.
כשיש 2 ימי שבתון במדינות עם אקלים שמאפשר לשחק ב 15:00 בצהריים יש יותר אופציות. וגם במדינות האלה משחקים לא מעט משחקים בשעות הערב. בארץ המשחקים חייבים להיות משוחקים בשעות הערב. בימי חול זה לא יכול להיות לפני 20:00 כי כמות האנשים שעובדים וצריכים לעשות שמיניות כדי להגיע למשחק ב 19:00 בערב הרבה יותר קריטית מילד בן 12 שילך לישון קצת יותר מאוחד. ולא אהבל אבל בדרך כלל אמירות גורפות כאלה הן לא ממש חכמות...
בכוונה לא הכנסתי את אופא. התחרויות של אופא לא בשליטתנו. המשחקים שם הם אחת לשבועיים במקרה הטוב. האקלים בארץ, בשעון חורף, יותר ממאפשר משחקים בשעות הצהריים.
בשנות ה 90 בחלק גדול מהמגרשים בארץ לא היתה תאורה. היום מגרש ללא תאורה לא מאושר לליגת העל. זה נועד לאפשר לשחק כדורגל בשעות נוחות יותר כי אנחנו מדינה חמה- גם בחורף לא נעים לשחק ב 15:00 בצהריים. השעה האידיאלית לדעתי היא שבת ב 18:00-19:00 בערב. אם 18:00 נופל בתוך השבת ו 19:00 נופל מחוץ לשבת איפה האסון הגדול? שילד ילך לישון קצת מאוחר מהרגיל(אם בכלל... תאמין לי שאת האח הגדול ו x פקטור הם רואים עד הסוף...). לגבי ימי חול- ברור שהכדורגל חייב להיות משוחק גם בימי חול- לא חסרות סיבות לכך והן בכלל לא מטופשות. לדעתי משחק ביום חול ב 18:00-19:00 בערב מקשה על חלק גדול מהאוכלוסיה. תעשה משחק של מכבי חיפה בסמי עופר ביום חול ב 18:00-19:00 בערב ולדעתי כמות הקהל תרד דרמטית לעומת 20:00 ומעלה. שלא נדבר על הרייטינג...
היה ברור שיהיה מחזור..במדינת הקומבינות תמיד מוצאים פתרון יצירתי..הפעם זה ויינשטיין עם טיעון משפטי שקר כל שהוא כל שהוא. בסוף השחקנים יתכופפו כי הם כבר עכשיו מבינים שהם טיפסו על עץ גבוה מידי,ויש דברים שהם קו אדום מבחינת הציבור הישראלי. חייב לציין שפעם ראשנה אהבתי לשמוע את יואב כץ,הזוי הזוי אבל צודק לגמרי כשאמר כשאם יגיד לשחקנים שלו שהם נאלצים לקצץ בחצי את השכר בגלל שבאים פחות קהל, פתאום כולם חותמים שהם מאושרים לשחק בשבת. מה שנקרא קצת קשה אז דתיים...
"פרשתי בגיל 27(!!!)- בדרך כלל בגיל 27 יש לך לתת עוד 6-7 שנים של כדורגל. למה אני במדינת ישראל לא יכול כיהודי מאמין להתעסק בדבר שאני כל כך אוהב? סטטוס קוו? גם היה סטטוס קוו לאורך שנים על זה שלא מוכרים בארץ חזיר והיום כן. אנחנו צריכים להיות מאוחדים. למצוא את הפתרונות. אפשר! אם אני נתפס כסמל בנושא הזה של הכדורגל והשבת- כבוד הוא לי. (פלטקביץ' מזכיר לו את אותו 0-5 מפורסם נגד מכבי חיפה בו כבש צמד ויצא רבע שעה לסוף באחד המשחקים הגדולים שנראו ורץ לבית הכנסת)- "אתה יודע שמכבי נתניה בעונה הזו ששיחקנו בימי שישי הגדילה את ההכנסות שלה ב 50%? היה תענוג! לכולם!" שאלו אותו האם עוקב אחרי מכבי נתניה. האמת שהוא הפתיע אותי כשאמר: "כשהמשחקים לא בשבת אני הראשון בשער. אני נהנה לראות אותם. אני פשוט אוהב אותם. ניסיתי להתנתק ועם הזמן הבנתי שמהחיידק הזה שקוראים לו מכבי נתניה אי אפשר להרפא." ראיון עם אחד מגיבורי ילדותי יגאל מנחם. אני לא זוכר אי פעם ששמעתי את הבחור מתראיין. כדורגלן עבר, בחור ברמה האינטלקטואלית הגבוהה ביותר. רהוט. נעים. היה תענוג גדול לשמוע אותו אחרי הרבה שנים ולגלות שמכבי נתניה עדיין זורמת לו בעורקים. הדעה הרווחת היתה שהוא התנתק לגמרי מהכדורגל ונמצא במקום אחר לגמרי בחייו...
יגאל מנחם לא יכול במדינת ישראל כיהודי מאמין לעסוק בכדורגל שהוא כל כך אוהב כי הוא בחר לעסוק במשהו אחר שהוא אוהב על חשבון דבר אחר שכנראה הוא אוהב פחות. הוא לא הראשון שנדרש לעשות ויתורים על מנת לקיים את אורח חייו והוא גם לא האחרון, אני מזכיר לך שמהצד השני גם הרבה חילונים מוותרים על נסיעה ואכילה בציבור ביום כיפור (אין חוק נגד זה), אכילת חמץ בפרהסיה בפסח (גם נגד זה אין חוק), דת לא אמורה לבוא על חשבון חירויות האדם וחופש מדת שהיא חירות בסיסית לא אמורה להפגע בגלל אמונה של ציבור אחר, הגיע הזמן שאנשים יקבלו את זה כעובדה ולא ינסו להפוך את מדינת היהודים למדינה יהודית על חשבון הערכים הדמוקרטיים שלה, יש הבדל גדול ואנשים פשוט לא מצליחים להבין אותו. רוב הציבור במדינת ישראל הוא חילוני, רוב הציבור במדינת ישראל רוצה כדורגל בשבת, כדורגל הוא לא עבודה אלא פנאי וניתנה למי שעוסק בו הזכות להתפרנס מדבר כזה, ומי שלא מקובל עליו רשאי לפרוש. די כבר לכפות על אנשים את הדת!