בוא נניח שאתה צודק, בין כפר סבא לחיפה היה אצטדיון מלא, איפה היו נכנסים עוד אוהדים? ולא בטוח שאוהדים מסוימים היו מגיעים. ואני שונא את העניין הזה של "בחייאת, 3 משחקים בשבת, מה הבעיה להזיז בשעתיים-שלוש שעות" מה הבעיה? אנשים במקום לסיים בשעה 21:00 משחק ולחזור לבית בשעות נורמליות יחזרו ב10-11, זה בסדר מבחינתך? 4 משחקים היו בשעות נוחות לדתיים וזה לא מספיק לכם? מה השלב הבא תרצו שנשים יגיעו עם כיסוי ראש ולבוש צנוע ושתהיה הפרדה? מה זאת עזות המצח הזאת. המצב הנוכחי הוא הכי טוב כי יש משחקים בשבת, יש במוצ"ש ויש בראשון-שני, הכי הוגן כלפיי כולם. אבל העיקר להתלונן ולהתלונן...
לדעתי אין כל שחר בפרסומים הללו, נראה לך הגיוני ש24 מסכנין לא התנגדו להזזת המשחקים? שאיתמר ניצן יכתוב שרוב הסגל שלהם מתנגד להזזת המשחקים בזמן שארגון השחקנים כותב ש19 שחקנים דווקא הסכימו עם ההזזה למרות שעונה שעברה רוב הסגל שלהם נשאר? נראה לך הגיוני ששני שחקנים שלא חתמו על שום דבר (האחים סרדל) יפרסמו עליהם שהם חתמו? לדעתי זה פשוט הזוי כל הסיפור הזה, שקרנות סוחפת של ארגון השחקנים!
לשמחתי אין כניעה לאנשים שרק רוצים להרוס את הסטטוס קוו. אני רק חושש שבתוך זמן קצר שוב נדבר על השטויות האלו. מבחינתי מי שלא רוצה לשחק בשבת לא ישחק, אבל שלא יכריח אנשים אחרים כן לשחק או לבוא למשחקים. בכלל, אני הייתי שואל את אותם אנשים אם מחר קבוצה ערבית תבוא ותדרוש לא לשחק ביום שישי האם הם יסכימו לזה? אני מעריך שלא. בכל מקרה אני בהחלט חושב שצריך למצוא פתרון, אבל לא בצורה הזאת. גם ככה לשחק כדורגל בחודשים החמים זה לא טוב. אני מעריך שבסופו של דבר אפשר להגיע לפתרון, אבל אני תמיד אומר שלהיות דתי זו בחירה. להאמין זה משהו אחר, אבל לא נראה לי שהשחקנים שומרים שבת או הם באים לאיצטדיון ברגל...?
זה מגוחך שתחום הבידור המרכזי במדינה תלוי בגחמה של איזו שופטת חסרת כל הבנה וקשר לתחום ואז צריך להתחנן לאיזה פקיד של המדינה.
יש כאלה שכן. שיר צדק, למשל, חיפש (ומצא לפי מיטב ידיעתי) דירה קרובה מאוד לטרנר. זאת כדי למנוע כמה שיותר את חילול השבת, כי השבת חשובה לו. הגדולה היא שצדק לא יורק לבאר ממנה הוא שותה והוא לא מנסה לכפות על אחרים את דעותיו. הוא עושה בביתו את מה שהוא מאמין בו ומה שהוא רואה לנכון, ונותן לכל השאר להתנהל כפי שהיה עד כה וכפי שהם רוצים.
טור של עודד שלו מישראל היום - מציג זווית נוספת וגם מתמצת: ערעור של ענף שלם יום שבתון אחד. זה מה שיש לנו במדינת ישראל, עד אשר יוחלט אחרת בשנת 2115. יום אחד שבו משחקים כדורגל עוד לפני שבן־גוריון הכריז על הקמת המדינה. הבעיה העיקרית והקשה יותר נוגעת לליגות הנמוכות ובליגות הילדים והנוער. ליגת העל, למעט משחק או שניים במהלך שעון הקיץ, משוחקת כמעט כולה אחרי צאת השבת, ובימי ראשון ושני - אז יוצא לדרך המשחק המרכזי, לא פחות. הליגה הלאומית משוחקת בימים שישי או שני, ורק בגלל רצון להוסיף משחק אחד בשבת כדי לאפשר לערוץ הספורט לשדר משהו התעוררה המהומה הפופוליסטית הזו. למישהו מאלה שדוחפים את הכדורגל לימי חול יש פתרון לליגות הילדים והנוער? לרוב המועדונים אין מגרשים עם תאורה שיאפשרו, בעיקר בשעון החורף, קיום משחקים בשעות אחר הצהריים. אז מה נעשה? נבטל את הלימודים? נסגור את החוגים? נגיד להורים להפסיד שעות עבודה? איזה פתרון יש לנו לליגות האלה, שמחזיקות אלפי ילדים מכל רחבי הארץ במסגרת ספורטיבית חינוכית וחשובה? אף אחד, בצדק, לא יחליט להקצות עכשיו עשרות מיליוני שקלים להתקנת תאורה במגרשים הללו. נחזור לליגות הבכירות. לדעתי, יש כל כך הרבה צביעות במהלך מצד מרבית השחקנים שחתמו או הצהירו בעל פה שהם בעד הפסקת המשחקים בשבת. הרי אם בעלי הקבוצות היו מודיעים שיחתימו אותם על חוזים נמוכים באופן משמעותי לעומת הקולגות שמוכנים לשחק בשבת, ספק רב אם הם היו מגלגלים את היוזמה לפתחו של בית הדין לעבודה. תנסו אותם. ולא, אי אפשר להשוות שחקן כדורגל למי שעובד במשרה מלאה במשך כל השבוע ומכריחים אותו לעבוד בשבת. כל מי שנכנס לעסק הנקרא כדורגל, יודע כבר עשרות שנים שלפעמים הדבר כרוך בחילול השבת. בדיוק כמו שחילונים לא יכולים לטוס בשבתות בחברת אל על, כי זו הנורמה שהושרשה, כך גם הכדורגל, ברובו, כרוך בחילול שבת ועלול להיות בעיה למי שאמונתו מדריכה אותו אחרת. אפשר למצוא פתרונות נקודתיים לקבוצות בגילים הצעירים מהמגזר הדתי, כפי שקורה כבר היום בהצלחה לא קטנה. כל דבר אחר הוא ערעור של ענף שלם, שיכול להביא גם לחיסולו.
גבר ... שתה מים , תרגע , ותחזור לקרוא את ההודעה . מה הקשר לכיסוי ראש ולבוש צנוע ? אני חילוני , נוסע בשבת , נוסע למשחקי חוץ של נתניה גם ב3 בצהריים בשיא החום של אוגוסט (וזה קרה כבר יותר מפעם אחת) . המהומה פה היא על כלום . לא יקרה כלום אם המשחקים יתחילו ב8 boo fucking hoo . ככה אתה סוגר את העניין של החוק שהם לא מוכנים לעבור עליו וגם יש פשרה יחסית עם הדתיים - לא תרחיק ציבור שלם מהמגרשים . כרגע הכדורגל בשבת והנה עדיין דפקו לקבוצה ***שלך*** משחק בקריית שמונה בשעה 8 ביום ראשון . נו באמת ..
אני רק אעלה טענה או שניים ובזה אגמור את הסיפור. אותם אנשים ששירתו את המדינה ולפעמים הקריבו את החיים שלהם עבורה ראויים לצפות בכדורגל פחות מאלו שלא שומרים שבת? בניגוד לקולנוע ותיאטרון, כדורגל משוחק רק בזמן מסויים במהלך השבוע. המשפט "מי שבחר לשמור, זו בעיה שלו" הוא המשפט הכי נפוץ פה, וזה קצת מציק לי. אותם רופאים, סטודנטים, חיילים, וואטאבר, אותם אנשים שאתם יודעים להנות מהשירות שהם נותנים כשצריך. או אותם חברים שלכם. למה זה הופך אותם לחצופים כשהם מעוניינים לצפות במשהו שהם אוהבים? למה אתם כל הזמן דוחפים את החרדים לתמונה ומדברים איתי על כיסויי ראש? זה הרי ידוע שרוב ציבור שומרי השבת שצופים בכדורגל הם בכלל מסורתיים/דתיים לאומיים או אנשים מתחזקים. חרדים ברובם הגדול לא מתעניינים בכדורגל, סביר להניח. ולמה אתם כל הזמן מכניסים את המוסלמים והנוצרים לתמונה בטענה ש"מה יקרה אם הם יבקשו לא לשחק ביום איקס", האם בדתות האלה יש בכלל ציווי לשבות ממלאכה ביום הקדוש שלהן? (תשובה: אין!) ואל תביאו לי את הדוגמא של הראמדן כי אין קשר בין זה לבין השבתה ממלאכה. מה גם שלא מדובר ביום אחד אלא בחודש. נכון שהנושא הזה כרגע חסר משמעות כי הכדורגל ממשיך כרגיל אבל מעצבנת אותי האגואיסטיות, הזילזול והשנאה באופי הדיון שהתפתח כאן, כשחלקן סובבות סביב טענות שווא שקריות. אני שומר שבת, כן, ואני מעדיף שהסטטוס קוו ימשיך, למה? כי זה מה שטוב לרוב חובבי הכדורגל כאן. פשוט מאוד. אז את רוב המשחקים לא אראה כמו שזה כבר שנים, העיקר שהרוב יהיה מרוצה. אבל לא מגיע לצד השני, למאות אלפי אוהדים אוהבי כדורגל ושומרי שבת יחס כזה מכם כשאתם מדברים עליהם. הם אוהדים לא פחות מכם והם אוהבי ספורט לא פחות מכם. תכניסו את זה טוב טוב לראש.
למה אוהדי מכבי ת״א לא מחו אף פעם על זה שהקבוצה שלהם כמעט אף פעם לא משחקת ״בשעות הנוחות״? לפחות לא מחאה קולנית שבאה לשנות... כי כשהטלויזיה קובעת משהו זה ברזל ואין עוררין וכשזה עבור משהו שחשוב לחלק לא מבוטל האוכלוסיה זה לא חשוב? מיד הולכים לכיוונים של כפיה דתית? כיסוי ראש? הפרדה של גברים ונשים? הלו??? כפי שאופיר אמר- כבר היום הקבוצות עם הקהל הגדול כמעט לא משחקות בשבת בכלל! רוב המשחקים בשבת לא קשורים לטלוויזיה וגם הם בשעון חורף עם הזזה של חצי שעה יהיו מחוץ לשבת. אם אפשר להתחשב אז מה הבעיה? חצי מהמשחקים של מכבי חיפה שוחקו בעונה שעברה בימי חול. יש סיכוי שזה יקרה גם השנה. זה מנע ממישהו לקנות מנוי? אולי כן... אבל שורה תחתונה הכמות גדלה. זה לא מה שישאיר אנשים בבית. דרבי תל אביב יתמלא גם אם ישחקו ב 12 בלילה. עכו נגד רעננה גם באמצע השבת בחופש פסח(ואפילו מול הבית כנסת!) כנראה ישאר ריק. לדעתי הליגה בכלל צריכה להערך אחת לשלושה שבועות. למה להתחשב רק בג׳ובניקים שכל שבת בבית? ובתקופת בחינות סמסטר לצאת לפגרה כדי שהסטודנטים לא יפגעו.
איך מה שציטטת קשור למה שרשמת שם? אני אגיד שוב, אין שום סיבה שמשחק יתחיל ב8 אם אין חופש למחרת. זה מטופש! Sent from my iPhone using Tapatalk