דיי כבר כדורגל זה מקצוע מקצועני ומי שרוצה להיות דתי ולשחק כדורגל צריך להתגמש או לרדת לליגות נמוכות. אחרת אם שחקן יגיע לאירופה איך הוא בדיוק מצפה להמנע ממשחק ביום שבת?
הבנתי. אבל הציניות באה להביע משהו שאין לנו בכל מקרה שליטה עליו כמה שנרצה להתחשב בציבור הדתי. במקרה הזה כמו במשחקים בגביעי אירופה אין לנו שליטה. ובליגה שלנו עם קצת גמישות זה יכול להתאים לכולם. לפחות במשחקי הבוגרים.
ישראל היא מדינה יהודית עם אוכלוסיות נוספות. אם באמת רוצים להתחשב באנשים מאמינים, צריך להתחשב בכל האזרחים כאן. הרי בנוסף לעצם היותנו מדינה יהודית אנחנו גם מדינה דמוקרטית, הצהרתית ומהותית. המשמעות במקרה הזה היא שבחגים ובשבתות הציבור היהודי-דתי לא ירצה לשחק, בחגים נוצריים ומוסלמים ערבים לא ירצו לשחק ובעצם כל תהליך הרכבת לוח המשחקים לא רק מסתבך, אלא הופך לבלתי אפשרי. אפשר ואולי כדאי לנסות להתחשב בכולם, אבל צריך להיות ריאליים ולהבין שהתחשבות כזאת (לדברי רגב: ״מי שרוצה ישחק, ומי שלא רוצה לא ישחק״) היא, ככל הנראה, בלתי אפשרית.
ראית פעם התנגדות של מוסלמים לשחק בשישי או נוצרים לשחק בראשון? לא. גם לא תראה. כי אין להם איסור כזה. גם הנוצרים ההדוקים ביותר שמצטלבים אחרי כל גול משחקים בימי ראשון. והמוסלמים בארץ עובדים ביום שישי ומעולם לא ביקשו שזה יהיה יום שבתון. וגם ברמדאן הם עובדים. אז מספיק עם הקשקושים...
נכון, ועדיין, מדינה יהודית. לכן יום שבת הוא יום המנוחה כאן ולא יום ראשון ולכן חגים יהודיים הם ימי מנוחה ורמדאן/כריסמס לא. אני לא מבין למה אנשים ממשיכים להתחפר בזה ולהמציא טיעונים למה כן ולמה לא. שורה תחתונה מי שמתנגד הוא חילוני ומי שבעד הוא דתי וכל אחד דואג לתחת של עצמו. מספיק להתחבא מאחורי מסכות מצטדקות.
לא מתנגד לזה בכלל ואני גם לא מרגיש צורך להצדיק את עצמי. אני חושב שזה מתכון לאסון מבחינת הבלגאן שזה ייצור, זה הכל.
מה הבלאגן הגדול. חוץ מהבעיה עם הליגות לנוער וילדים- איפה הבעיה הגדולה והאסון הגדול מבחינת ההתחשבות בצופה אם ישחקו את ה-2-4 משחקנים במחזור ב 18:30 או 19:00 במקום 18:00? פשוט סערה בכוס מים!
איזה חגים? על מה אתה מדבר? המוסלמים ביום שבתון ביום האדמה(אם זה חג בכלל) או חג הקורבן או אנא עארף איזה עוד חגים יש להם? אולי בשביל לארגן איזו הפגנה... באי הבריטי יש רוב נוצרי. חלקן אפילו קתולי. ראית שיש למישהו בעיה שדווקא בחג יש אפילו יותר משחקים? אם כבר רק בגלל הרצון לחופש בגלל מה שקורה בשאר אירופה.
אוהדי מכבי שנסעו למשחק אתמול הגיעו חזרה הביתה לאיזור השרון בשתיים בלילה. אוהד באר שבע שיעשה את זה בכלל צריך לקחת יום חופש. די עם השעות ההזויות האלה.
אוהדי ב"ש בכו כאן אתמול(בצדק) שהקבוצה שלהם לא בשידור. השידור הוא זה שגרם למשחק של מכבי ת"א להיות מאוחר. באמת שאני לא מבין מה אתה רוצה.