הקלאסיקו של ריאל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Barcik, ‏21/10/06.

1. Raulito Madridista

פרט לסופר קלאסיקו ישנם שני משחקים טובים מאוד במחזור הנוכחי. אני חושב שדפורטיבו לה קורוניה, למרות היותה קבוצה בינונית, יכולה לנצח כל קבוצה השנה בליגה הספרדית בריאזור, זה מגרש מאוד ביתי עם דחיפת אוהדים עצומה, נכון שבשנתיים האחרונות קבוצות קטנות מנצחות שם וזה לא אותו דבר, זו לא דפורטיבו המאיימת של ואלרון, מקאיי, לוקה, מאורו סילבה, פנדיאני ועוד, אבל, היא עדיין קבוצה מאוד ביתית, את הניצחון המסורתי על ריאל אני בטוח שהיא תשיג. מבחן קשה מאוד יש לאתלטיקו מדריד היום, אני לא רואה שנשארו לה קיצוניים שמספיקים לקבוצת צמרת בליגה הספרדית, אין לה עם מי לשחק באגפים אחרי הפציעות של מקסי רודריגז ומרטין פטרוב. אם אתלטיקו מנצחת שם זה יהיה מעולה, דחיפה מוראלית גבוהה לשחקנים.

מפגש מעניין היום צפוי בין סראגוסה הכשרונית לבטיס. סראגוסה גם קבוצה מאוד טובה בביתה, אך לא יציבה. יש לה מספיק שחקנים על מנת לנצח את בטיס בבית עם הקהל שלה, איימאר, דלסאנדרו, אברטון ומיליטו. אני חושב שסראגוסה תפעיל לחץ אדיר על בטיס, שרק במתפרצת עם אודונקור וסוביס תוכל לעשות משהו.

וולנסיה וסביליה מאחרות קבוצות לא קשות. אוססונה לא אותה קבוצה של העונה שעברה, נאסטיק של פורטיו בקו האדום. שתיהן יקוו לנצח ולאיבוד נקודות של ברצלונה בברנבאו.
    אם ריאל סוסיאדד מפסידה למאיורקה היא מתחילה לאבד את הליגה. גם לרדת ליגה יש דרך, סוסיאדד קבוצה חלשה מאוד השנה.

* ההצהרות של רוברטו קרלוס על ניצחון בקלאסיקו לגיטימית, 1-0 משער של רוביניו יותר הגיוני מאשר, התחזית של רונאלדו אשתקד:"ננצח 3-0 אני וראול נכבוש". אני לא חושב שנקבל בראש כמו לפני שלוש שנים, אבל הפסד לברצלונה, לא משנה איך, זה עצוב. אני מקווה שקאפלו יצליח לנצח טקטית את רייקארד, מה שעשה ללושמבורגו. קאפלו הרבה זמן לא ניצח בקרב טקטי, הוא הפסיד לאנצ'לוטי ומילאן שנה שעברה, ולוונגר באלופות. המטרה היא לשתק את השלישייה המרכזית של ברצלונה בקישור, כי אם דקו יהיה חלש או צ'אבי, רונאלדיניו יבוא לקבל את הכדור מהחצי ולא ייקבל אותו 20 מטר מהשער . מאמרסון אני לא מצפה, מדיארה כן.

2. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

סוף סוף מגיע הקלאסיקו, שני הסגלים של שתי הקבוצות כמעט שווים זה לזה ואפילו יש קצת עדיפות לריאל מבחינת הסגל, אבל בבארסה כל שחקן מבין אחד את השני כי אין הרבה שחקנים חדשים ובגלל זה הם משחקים מאורגן יותר, לעומת ריאל שיש בסגל שלה הרבה שחקנים חדשים ובעיקר בקישור שיש בו 3 שחקנים חדשים בהרכב הפותח, אבל עם מאמן כמו קאפלו אין דאגה הם ישתלבו מהר, ובעניין התוצאה לדעתי יש עדיפות לריאל ואני מהמר על 3-1 לריאל.

3. Quique_Flores Member

סראגוסה מובילה במחצית 2-0 על בטיס מצמד של דייגו מיליטו בדקות 13 ו-31, בעוד במחצית המשחק בין אתלטיקו מדריד ללה קורוניה בריאזור, התוצאה היא 0-0

בטיס בצרות...

4. kaplanov Member

המשחק בין אתלטי ללה קורוניה מתחיל רק ב-22:00

5. Engel Del Madrid Member

מיליטו חוזר?

6. Quique_Flores Member

כן טעות שלי, התבלבלתי עם ויאריאל ולבאנטה שאגב המשחק הזה הסתיים ב-1-1

7. Quique_Flores Member

5 דקות לסיום ודפור מובילה משער של אריזמנדי אקס אתלטיקו מהדקה ה-65

8. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

קצת סדר משלושת משחקי היום.

סארגוסה ממשיכה את התקופה הטובה שלה ומנצחת 2-1 את בטיס.
    הפיצ'יצ'י החדש של הליגה ,דייגו מיליטו כבש פעמים (12 ו 30) [ויש לו כבר חמישה שערים], איימר בישל אחד . רוברט(51) צימצם . אדו הורחק בדקה ה43.

ויאריאל ממשיכה לגמגמם , 1-1 ביתי עם לבאנטה החלשה.
    קאמאצ'ו העלה את לבאנטה ל1-0 בדקה ה48 ,מרקוס סנה סידר בישול לג'ונאתן בדקה ה65.

ובריאזור , אריזמנדי סידר נצחון לדפור על אתלטיקו משער בדקה ה65
    http://www.marca.com/fotos_primera/atletico/torres_lopo.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏22/10/06
  9. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

מדהים בוריס. יופי של עבודה.

גם השם (או במקרה שלנו, קרוייף) יודע שאין לי ממש תובנות או עניין גדול במשחקי הסופרקלאסיקו השונים. גם הוא יודע שמשחק בין AZ לפ.ס.וו יעניין אותי הרבה יותר (שלא לדבר על הקלאסיקה המקומית שלנו מחר..), אבל תמיד, בלא משנה באיזה נקודת זמן המשחק ימצא, גם אצלי, שסולד בדרך כלל מעניין גדול בכדורגל מחוץ לארצות השפלה, נמצא טוב טוב בראש שהמשחק הזה מתקיים ושצריכים לרואת אותו- על זה אני אף פעם לא יגיד על ליברפול-מנ יונייטד, מילאן- אינטר/יובה, וגם לא ורדר ברמן- באיירן או צ'לסי-ארסנל-יונייטד-ליברפול.
    יש משהו טהור במשחק הזה. מין שנאה טהורה שלא משנה כמה אתה יכול לשחק אותה "זה לא מעניין אותי" אתה תתעניין במשחק הזה ותתרגש ממנו, גם אם אין לך שום צד, גם אם מלבד ליגת האלופות לא ראית הרבה את הקבוצות השנה.

בעבר, במפגשי ראול ומוריינטס נגד ריבאלדו, ג'ובאני ואנריקה, הצד שלי היה ברור. הייתי עם הקטלונים. תמיד האהדה של האוהדים פה בארץ נראתה לי טהורה. באמת אהבה אמיתית ולא סתם כי רונאלדיניו פירפר כמה אנשים. ולמרות שלא יכולתי להגיד משהו על הצד השני, הוא תמיד נראה כמועדון השולט (דאז) והמאיים עם הכסף הגדול. גם כשהפסיד, תמיד בראש הייתי לי את הסטיגמה הזאת. (שאולי לא נכונה).

היום באחד משיטוטי בפורום אחר (שלא עוסק בכדורגל) הייתי שאלת פייס אוף בין בארסה או ריאל. בלי הסברים מנומקים, סתם פשוט מי אתה רוצה שינצח מחר. 95 אחוז מהאנשים (והכמות הייתה נכבדת) רשמה את המילה "בארסה" בגאווה גדולה, ועם אפשר להדגיש את זה בכמה סימני קריאה, למה לא. אז האם ללא רונאלדיניו, מסי, והבארסמניה התוצאות היו שונות? אני בטוח שכן. אבל כרגע זה המצב, בארסה נראית כדומננטית, בארסה היא האהודה, בארסה היא החזקה, בארסה היא המועדון השולט והמאיים. ולכן- אני הפעם עם ריאל, אף על פי שיבצר ממני לראות את הקלאסיקה הגדולה ואת החורים הרגילים של ג'יו.
    בתאבון.

אגב, קראתי היום גם לא מעט בתקשורת ההולנדית. אין ספק, גם שם יש התרגשות וסיקורים מאוד יפים למשחק הזה. הכותרת הראשית היא לסיקור העייניני מכולם הייתה "ריאל מפחדת ממסי". האמנם? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wink.Xxx .
    להת'.

10. לירן מנהל כללי מנהל כללי

הגיע הזמן לדבר קצת על המשחק הזה...

אז הנה זה הגיע... המשחק הגדול ביות מכולם בכל העולם.

המשחק בבירנביאו, ריאל עם 5 נקודות פחות. אם ריאל מפסידה גם העונה ובמיוחד בבית לברצלונה היא יכולה לסגור את הבאסטה כבר עכשיו, ברצלונה תברח המכה המוראלית תהיה קשה ועיניינים שם יתחילו לחרוק הרבה יותר.
    העונה היתרון של בארסה בקישור הוא פשוט יתרון ענק. אני לא מצליח למצוא בריאל שחקן יצירתי בקישור ברמה הגבוהה באמת, גוטי עם כל הכבוד זה לא זה והשחקן שאני הכי מצליח לחשוב עליו זה רייס. רייס צריך לפתוח כי הוא השחקן (יחד עם רוביניו כמובן) שיכול לתת הכי הרבה מימד של איכות ויצירתיות. ושוב, פרט לרייס ולרוביניו לא עולה לי לראש עוד אחד כזה בריאל. שזה משל עצמו מצב מאוד עגום. לעומת זאת בברצלונה שיש לך את רונאליניו ומסי... אתה לא יכול להגיד שום דבר על חיסרון איכות ויצירתיות... בריאל מדריד עדיין מתביישים מהתמונות מהעונה שעברה בבירנביאו, שרונאלדיניו פשוט מחק כל טיפת כבוד של ריאל מדריד. בריאל חיכו שנה שלמה והנה הגיע הצ'אנס לנקום. מבחינת ההתקפה עצמה, החוד, יש לריאל יתרון. אטו הוא חיסרון עצום עבור ברצלונה, גודיונסן שחקן טוב, אבל לא בתור שחקן מפתח. האיסלנדי צריך לעלות מהספסל ואז הוא יודע טוב מאוד לעזור ולהביא את השינוי, כך הוא היה בצ'לסי וכך גם העונה במשחק שהוא נכנס כמחליף הוא גם הביא את הניצחון. לכן סאביולה גם יכול לתתרום יותר וכמובן צריך לפתוח. ההגנה של ריאל לא טובה. פאביו קנבארו עד עכשיו בעונה פשוט איומה, אני לא זוכר מתי ראיתי את השחקן הזה יוצר כל כך הרבה חורים. העונה הזאת הוא עשה טעויות כבר יותר מכל הקריירה שלו כולה. הוא חייב להתאפס כי ההגנה של ריאל בנוייה עליו וזקוקה לו.
    ברצלונה מגיעה אחרי הפסד לצ'לסי, הראשון מאז הסופר קאפ לסביליה. אבל עזבו... ששחקני בארסה יעלו לדשא בסנטיאגו הכל יישכח ורק דבר אחד יהיה לנגד עיניהם.

אז יהיה מעניין, אני מאוד מקווה שנזכה לראות משחק בלתי נשכח.

11. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

נצחון חשוב מאוד לספורטיבו לה קורוניה על אתליטיקו מדריד, שהעונה נראית כמו קבוצת צמרת לגיטימית לכל דבר. אני שמח מאוד בשביל דודו אווט ומקווה בשבילו שהקבוצה הזאת תגיע כמה שיותר רחוק.

מחר הולך להתקיים ה-משחק. לדעתי הוא יותר יוקרתי מהמשחקים מול צ'לסי ונצחון של ברצלונה יתן לה דחיפה רצינית בליגה וגם בליגת האלופות. אם יהיה מזל לברצלונה, אוסאסונה תצליח לנצח את ולנסיה ואז הקטלונים יוכלו לפתוח פער קטן על הליגה.

12. Quique_Flores Member

תיקון: לדייגו מיליטו יש 6 שערים

13. Barcik Member

ראיתי את 20 הדקות האחרונות של המשחק. גול יפה של ג'ונאתן, אבל מעבר לכך לא הייתה דחיפה אמיתית קדימה של הצוללת. זה נראה כאילו הם השלימו עם התיקו מראש.

14. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

איצטדיון סנטיאגו בירנבאו צפוי להיות מלא (לפחות חצי ממנו) כבר בשעה 19:00 בערב כאשר יוצב מסך ענק על המגרש כדי לצפות במירוץ פורמולה 1 בברזיל כדי לראות את פרננדו אלונסו זוכה באליפות העולם לנהגים.

15. Raulito Madridista

ריאל מדריד - ברצלונה

ההרכבים:

ריאל מדריד:

http://www.marca.com/futbol/especialespartidos0607/realmadrid-barcelona/imgs/onceRma.Xxx

ברצלונה:

http://www.marca.com/futbol/especialespartidos0607/realmadrid-barcelona/imgs/onceBar.Xxx

אני דיי מאוכזב מהעובדה שגוטי תופס לדעתי את מקומו של רייס בהתקפה, תחושה שלי, הוא נותן משחק איום ונורא היום עם אפס מסירות עומק מעניינות, מאבד הרבה כדורים, ולא חוטף אפילו אחד. קאפלו רוצה להשתוות לברצלונה עם שלישייה במרכז, גוטי יעשה יותר הגנה מהתקפה. אני חושב שרייקארד עושה טעות אם אינייסטה הכשורני ייפתח על הספסל, גם ללא קשר אחורי שלא עושה הרבה התקפה, הוא יכול לנצח במרכז המגרש, ולא ייקרה כלום אם במרכז המגרש הוא יפסיד אבל בהתקפה הוא יהיה יותר החלטי. אני מקווה לראות את ראול יותר קרוב לשער מאשר במשחק נגד בוקרשט, גוטי, דיארה ואמרסון צריכים לספק כדורים קדימה , ראול לא צריך לבוא 50 מטר משער היריב ולהניע את הכדור. הזדמנות של רוביניו להוכיח לכל אלה, שחושבים שהוא עוד שחקן כשרוני, ושהוא לא משהו גדול. נגד קבוצות גדולות אשתקד עוד לא ראינו כל-כך חותם אישי ממנו(נגד ארסנל משחק אחד חלש כמו כל ריאל ומשחק שני ספסל, בקלאסיקו נגד ברצלונה בברנבאו הוא היה חלש כמו כל הקבוצה, ובקאמפ נואו בעקבות הכרטיס האדום הורחק אחרי חצי שעה).
    כל משחק ההתקפה שלנו תלוי על רוביניו. חשוב שרוד יעשה תנועה כמו רונאלדו בימים היפים ולא ייתקע סתם ברחבה, שייכנס לקבל כדורי עומק, למרות מה שאמרתי על גוטי, הוא יודע למסור, וצריך לקוות שייצא לו ולכל הקבוצה משחק טוב. אני רוצה אטרף ולחימה מהשחקנים, אם אנחנו מפסידים, אנחנו רחוק מאוד מהעיינים וזה לא לעניין. לא ניצחנו קבוצה גדולה כל שנה שעברה(ולנסיה, ליון, ארסנל, ברצלונה - כשלונות), והגיע הזמן.

מקווה שלא יהיה לי עצוב בקלאסיקו.

יש על הספסל כלים כמו בקהאם , רייס וקאסנו, שיכולים לעשות שינוי, מקווה שקאפלו לא יהסס להשתמש בהם. אני רואה מצב במידה וואן ניסטלרוי חלש, להעביר את ראול קדימה לעמדה שלו כחלוץ שפיץ, ולהוציא את ואן ניסטלרוי ובמקומו רייס\קאסנו לאגף.