סליחה שאני קוטע את רצף ההודעות האחרונות שיש כאן, אבל המצב של רונאלדיניו הוא לא כזה חמור, לפחות לא כפי שאתם מציירים את זה כאן. העונה של ברצלונה התחילה לפני חודשיים, אולי אפילו קצת פחות ולא בכל החודשיים האלה הוא היה רע. בסופר קאפ, לדוגמא, הוא היה טוב, בדיוק כמו שאר הקבוצה. זה אומר שהוא מציג יכולת חלשה אפילו פחות מחודשיים וזה זמן לגיטימי לגמרי למשבר של שחקן, אפילו שהוא הטוב בעולם, ככה שאין הרבה ממה להילחץ ולהיכנס לפאניקה. אני חושב שאחרי שהוא יצא מהמשבר שהוא נמצא בו, הוא יהיה שחקן הרבה יותר טוב ממה שהוא היה בתקופה שעשתה אותו לשחקן הטוב בעולם. וכן, זה אפשרי ויש דבר כזה.
הבעיה שרונאלדיניו נלחם בעצמו ככה , הוא רואה שלא הולך והוא ממשיך לנסות את הדריבלים היפים שלא צולחים לו ,את הניסיון לעבור שחקנים , אפילו עקבים פשוטים לא הולכים לו . רונאלדיניו צריך להבין שזה לא זה והוא צריך לשתף את יתר הקבוצה וככה גם הוא יביא תועלת לעצמו.
אני חושב שהוא עושה את זה בעיקר כי אין ברירה. בדרך כלל ששחקן נמצא בתקופה רעה, אז השחקנים שלידו מחפשים אותו במסירות פשוטות כדי להכניס אותו חזרה לעניינים. בברצלונה כרגע זה לא קורה, כיוון שגם דקו וגם אנדרס אינייסטה נמצאים בתקופה פחות טובה, שלא להזכיר את סמואל אטו שבכלל לא נמצא. ברצלונה כולה נמצאת במגמת ירידה, לא רק רונאלדיניו. אני בטוח שכאשר הבטחון יחזור, כל אחד יחזור בתורו לכושר מבעונה שעברה. למזלה של ברצלונה, חוץ מבמשחק מול ורדר ברמן בליגת האלופות, אין לה עוד משחקים שאפשר להגדיר אותם כקשים מאוד וחשובים, ככה שיהיה לשחקנים זמן קצת להתרענן ולחזור טובים יותר למשחקים נגד הגדולות בליגה ולשלבים המכריעים של ליגת האלופות.
אותו מצב כמו שהוא היה בפריס סן ז'רמן שההצלחה עלתה לו לראש .. עכשיו אתם מבינים למה פרננדז יכל להשיב שחקן כזה על הספספל.
אני חושב שיש הבדל בין המקרים. אז הוא היה מוכר רק בכדורגל הצרפתי בעיקר, היום כל העולם מכיר אותו והוא יודע שהוא מחויב להמון צופים, הרבה לפני שהוא מחויב לעצמו.
אל אותו פרנציפ בחור בא מברזיל לצרפת.. ומגלה את הכסף הגדול את התהילה כל לילה חגיגות וחוסר מקצוענות... והופ לספסל הצרפתי מעביר לו סדרת חינוך. 6 שנים אחרי אותו גברת בשינוי אדרת התהילה היא שונה כמתחילים לדבר עליך בתור אחד מהגדולים ביותר אי פעם .. הכסף הרבה יותר גדול וגם כן רמת הציפייה .. שוב ההצלחה עולה לראש טיפה וכל מה שצריך זה ניעור קטן וקצרצר.
אז כן, אולי זה כבר לא רלוונטי, אבל זה שמור לי במחשב, ככה שאני לא יוותר על התגובה הזאת. נתחיל עם זה, שאני בטוח (אני מניח, שגם בוריס דיבר על זה) שעם אטו- בארסה לא היתה מפסידה את המשחק הזה. גודי החמיץ שתי מצבים של שער בטוח, שתי מצבים שאטו היה כובש (וכמובן שאטו היה מגיע ליותר מצבים מגודי). בכל מקרה, אני לא בא להביא תירוצים והכל, בעיקר בגלל שבמשחק הזה הגעתי סוף סוף למסקנה, שאני לא ממש אוהד בארסה. למה? ממש לא היתי עצוב מהמשחק, שגרם לאנשים להבין שהאליפות העונה היא לא בטוחה של בארסה, דבר שצפיתי ואמרתי כבר מתחילת העונה. ולמשחק עצמו, ה"מניפולציות" והמלחמה הפסיכולוגית של התקשורת המדרידאית, שניסתה להציג את ריאל בעמדה טובה יותר מזאת של בארסה לקראת המשחק (וזאת למרות ששבוע לפני זה במדריד חששו רק מהלגיד את המילה קלאסיקו), ככל הנראה השפיעו, וגרמו לבארסה להראות כבויה ועצבנית משהו. אבל יותר מזה, זה היה השפן, ששלף קאפלו מהכובע, כשהחליט להשתמש בדאבל פיבוט האימתני שלו בצורה הבאה: אמסון ודיארה דחפו קדימה כל הזמן, כשרוביניו וראול מוסיפים להקשות על בארסה (לכן ראול, כביכול, תופקד בצד ימין, אבל זה היה רק בגלל ההיבט ההגנתי). ולמי שלא שם לב לזה, אתם מוזמנים לראות שוב את המשחק ולהווכח בעצמכם: אמרסון ודיארה נראו לא מעט פעמים ממש באותו קו עם גוטי (שדרכו התקשורת המדרידאית הצליחה לגרום לכולם להאמין, שהוא יכול להוציא את ריאל מהבוץ, מה שגרם לשיפור המצב רוח והאווירה בריאל) ואפילו לפניו. וגוטי, אגב, היה זה המעין רונאלדיניו של ריאל במשחק, כשעם כמה הברקות (מסירות) קטנות הוא סידר לריאל את הניצחון. אני, כמובן, מדבר על המסירה במהלך של השער הראשון. אמנם זה היה לפני הטאץ' האחרון, אבל המסירה הגאונית שלו שיחררה את הלחץ של בארסה, שניסתה להשיב לעצמה את הכדור, והוציאה את ריאל למתפרצת. בלעדיה, או לחלופין אם שחקן אחר היה מקבל את הכדור במקום גוטי באותו רגע, ריאל לא היתה מגיעה למצב הזה בכלל, ואז אף אחד לא היה יודע איך פני הדברים היו נראים עכשיו. נחזור למהלך הגאוני של קאפלו, שבזכותו המשחק הרגיל של בארסה פשוט נוטרל (צריך גם להוריד את הכובע בפני ריאל, שדיברו על אגרסיביות לפני המשחק, רעיון שהם קיבלו בזכות הניצחון של צ'לסי על בארסה, והם ביצעו זאת פשוט מצוין, בעיקר במחצית הראשונה). אבל כמובן שלא רק אני שמתי לב לקלף הטקטי של קאפלו, ורייקארד זיהה את זה, והגיב מצוין בסביבות הדקה ה30. למי שתהה למה החל מהשלב הזה גם רונאלדיניו וגם מסי היו באמצע במקום באגפים, עכשיו יבין למה. נדב חשב, שזה פועל לחובת בארסה (הוא דיבר על כך, שהמשחק של בארסה לא מרווח, והכל עובר דרך האמצע), וכך זה באמת היה נראה לכאורה, אבל לרייקארד לא היתה ברירה: כדי לבטל את הקלף של קאפל, רייקארד החליט להעביר את מסי ורוני לאמצע כדי ליצור יתרון מספרי באמצע, שאילץ את אמרסון ודיארה פשוט לסגת אחורה, ובלית ברירה גם להפסיק עם ה"קלף המנצח" של קאפלו (גם מהרגע הזה, גם גוטי וגם רוביניו פשוט לא קיבלו כדורים, וכך למעשה כל תכנית המשחק של ריאל התבטלה). רייקארד החליט על ההסטה הזאת בהנחה, שלמרות הצפיפות שנוצרה בעקבות ההסטה של RM לאמצע, בסופו של דבר בארסה תצליח למצוא את השער, סטייל מה שקרה כבר בעבר במשחקים של בארסה מול צ'לסי ומילאן בקאמפ נאו לפני שנתיים וחצי. אך, לא כך היה. השער השני של ריאל, עם פתיחת המחצית השניה, שינה את כל התמונה, וגרם לבארסה להיות בעמדה נחותה מבחינה מנטאלית. מאותו רגע, ריאל וקאפלו עשו טעות, שהורידו הילוך החל מהשער השני, ונתנו לבארסה ליזום ולשלוט במשחק, דבר שיכל לעלות להם ביוקר ולאבד משחק שכבר היה להם ביד. אבל ריאל הצליחה לשמור על התוצאה כמו שהיא, ויצאה עם הניצחון. וכן, הלך לי הלוח אם במחשב בדיוק ערב לפני הקלאסיקו. נאחס אני, פשוט נאחס.