יום רביעי הבא יתקיים הדיון בבית המשפט העליון בהורדת הנקודות של הפועל פ"ת בקבוצה מאוד אופטימיים, ורק תדמיינו מה קורה בטבלה במקרה שהנקודות יוחזרו הפועל פ"ת חוזרת למאבק והתחתית הרותחת הופכת לרותחת הרבה יותר
גם אם יוחזרו נקודות, אני לא מאמין שכל התשע יוחזרו. אם כבר, נקודה או שניים. אני לא רוצה להיות זה שמבאס אבל לפי דעתי לא תוחזר אף נקודה. אפילו השחקנים של הפועל פתח תקווה כבר השלימו עם הירידה.
על סמך איזו טענה הולכים להחזיר את הנקודות? עונש על פירוק זה העונש הכי צודק בעולם ואוהדי הפועל פתח תקווה גם די משלימים עם המציאות הזו (ואפילו אומרים תודה שזו המציאות ולא הורדת ליגות...)
אין פה קטע של השלמה, אני לא מחכה לנקודות ואני גם לא חושב שזה הוגן להחזיר אותם בשלב כזה של העונה. אבל המפרקים באים בטענה שהיו כבר מקרים בעבר שקבוצות קיבלו עונשים גדולים שקוזזו בחצי ( הפועל רמת גן למשל מ8 ל4 ) ושהקבוצה היא לא זאת שצריכה להיפגע מההרס שהשאירו פה מנהלי העבר כי הם השתמשו בקבוצה כדי להשיג מטרות אישיות שעוד נחקרות בבית משפט והקבוצה והאוהדים הם אלה שנפגעו בזמן שכבר עברה שנה ואותם אנשים חיים את החיים היפים בלי שום אחריות למה שהם עוללו פה. לפי מה שאני מבין מהמפרקים הדיון הוא מאוד פשוט, הכל או כלום. הם בטוחים שזה או כל ה9 נקודות או כלום אם תשאלו אותי, כלום. אבל הם אופטימיים והם מדברים על הרבה תקדימים שהיו בעבר גם בחו"ל אז נחכה ונראה מה יקרה. ועונש של -9 הוא הורדת ליגה כמעט ודאית לרוב הקבוצות בארץ כולל בית"ר קח את בית"ר היום תוסיף לה את 2 הנקודות שהורידו לכם על גזענות ומזה תוריד 9 אתם עם רגל וחצי בלאומית ( ואם אתה מוריד גם את ה2 אז בכלל )
קח את סכנין, תחזיר לה את שתי הנקודות שהורידו לו ותוריד לה תשע נקודות והיא רחוקה מלהיות עם רגל וחצי בלאומית (ואם אתה מוריד את השתיים היא עדיין תהיה במקום האחד עשר). כנראה שיותר מאשר נקודות - זה תלוי בחומר השחקנים.
השוותי את זה לבית"ר כי בית"ר והפועל פ"ת הן הקבוצות היחידות בליגה שהיו בבעיית כספים בקיץ ולא עשו את ההכנה הטובה לעונה לסכנין יש את הכסף ( כל קיץ בוכים שאין מינימום אבל בסוף מעמידים תקציב גבוה מהמינימום ) ויש את השחקנים היא לא צריכה להתבסס על מחלקת נוער וחיזוקים שהם יותר החלשה מחיזוק. ההשוואה לבית"ר הייתה גם מבחינה שבית"ר ככל הנראה תלך לפירוק בקיץ אם לא יבוא המושיע.
משהו הזוי התרחש היום בבית המשפט העליון בירושלים מפרקי הפועל פ"ת באמצע הדיון פשוט החליטו למשוך את העתירה ולוותר על הנקודות למרות שעוד היה סיכוי ולא נשמעו כל הטיעונים. נציג ההתאחדות לכדורגל שהגיע לדיון לא הספיק אפילו למסור את הצד של ההתאחדות בסיפור. יש דיבורים על כך שההתאחדות הזהירה את הפועל פ"ת היום בבוקר שלא כדאי לה לגשת לבית המשפט כי פיפא לא אוהבת התערבות של בתי משפט אזרחיים בכדורגל מקצועני וגם אם בית המשפט יחזיר את הנקודות העונש מפיפא יכול להיות חמור הרבה יותר ויכול לכלול הורדת ליגות והגבלות חמורות. בכל מקרה, לא מגיע לנו לקבל את הנקודות בחזזרה ירדנו על המגרש כמו גברים ואנחנו לא זקוקים לחסדי בית המשפט הקבוצה שילמה מחיר כבד על נזקים שאנשים פרטיים עשו ואני עדין חושב שזה לא מצב הוגן ושאותם אנשים הם אלה שצריכים לשלם את המחיר על חובות של קבוצה. יש 2 פתרונות : 1. שקיפות ניהולית מצד בעלי קבוצות שספרי הקבוצה יהיו פתוחים לכל דורש וכל אחד יידע כמה יצא וכמה נכנס לקופת הקבוצה 2. שאותם בעלים שלא מוכנים לשקיפות במידה והקבוצות מגיעות להליך פירוק יחוייבו בדין להחזיר את הכספים לקבוצה ולא לצאת לידי חובה ולהעניש את הקבוצה וציבור אוהדיה על נזקים שגורם אחר שכבר אינו שייך לקבוצה ברגע שהיא בפירוק גרם.
לא נראה לי יש דוגמא מקבילה לזה שמועדונים בישראל מקבלים כספי ציבור ובתמורה לא נדרשים אפילו לשקיפות מינימלית.
לא נראה לי שהיו לפני זה למכבי פתח תקווה עונשים, וזה די פעם ראשונה שלהם- כך שהגיוני במצב הרגיש עכשיו בתחתית.
רדיוס אחד עם קהל היה משקף הרבה יותר טוב(ת'אכלס אין עונש שבאמת משפיע על הקבוצה המיותרת הזאת, קהל הרי אין).
אם רוצים באמת להעניש אותם לא נותנים להם עונש בכלל או נותנים על תנאי אם היו רוצים לעזור להם הם היו מקבלים רדיוסים עד סוף העונה ( לא צריך בלי קהל, גם ככה אין )
אפי צפריר עבריין שהיה צריך ללכת ביחד עם תומר סיני ודני לוי בתחילת העונה. אמרתי פה בתחילת העונה שהצדק ייצא לאט לאט לאור והכוונה הייתה בעיקר לפרשה הזו אני לא מאמין שהוא ייכנס למאסר, זה בטח ייגמר בעבודות שירות ארוכות ומאסר על תנאי אבל טחנות הצדק עובדות ובעונה הבאה מאוד מקווה שכבר לא נראה את הפרצוף שלו. ד"א גם דני לוי קשור בפרשה הזו והדיון שלו נדחה לעוד חודשיים כשיש סיכוי ממשי שדני לוי ייכנס למאסר כי יש לו עבירות קודמות.