הפלייאוף העליון יוצא לדרך: ב"ש שוב מועדת, מכבי שוב מנצלת, הפער נקודה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏11/3/16.

1. EO11 בפה אליל היכל התהילה

לדעתי בגלל שלוי לא קפץ כמו בהמה סטייל איייגיבור או אוגו זה פחות אדום.

אבל אחריי צפייה בלא מעט הילוכים חוזרים אני מתחיל להבין את אלה שמצדיקים את חכמון. במבט ראשון זה נראה מאוד מסוכן.

2. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אני לא חושב שהם קפצו כמו בהמות. הם עלו לכדור גובה, עשו מה שצריך לעשות, אבל בצורה מסוכנת שמחייבת צהוב, ועם זאת גם לא ממש יכלו להימנע מהפגיעה. לביא לטעמי יכל להימנע מזה, הוא היה על הקרקע ובחר באופציה די מוזרה להשתלט על כדור.

אבל שוב, אני עדיין חושב שזה צהוב.

3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אגוד השופטים כבר הודו שמכבי חיפה קופחה. בזה לדעתי נסגר העניין. נטע לוי עשה פעולה לא מובנת, לא חכמה, אבל הוא ילמד מזה. הוא נראה לי כבחור רציני. האדום הזה יצטרף לרשימה ארוכה של מורחקים תמוהים ששופטי ליגת העל שלפו לעבר שחקני מכבי חיפה. קונספירציה או לא, הדבר מגוחך ומסריח מכל הכיוונים. אולי ההתאחדות רוצה להחזיר לנו על זה שבעבר הם לא נתנו לנו בקושי רדיוסים. מבחינתי אם בצורה הזאת רוצים לפגוע בניהול של שחר אז תפדאל. רק שכן צריך להיות כנים ולהגיד שמשהו פה מסריח.

4. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

@EO11
    נטע לוי עשה פעולה לא מובנת, אבל פריירה היה זה שיצר בסופו של דבר את המגע. לוי גם לא פגע בקשר בית"ר בצורה קשה מדי. אם לביא היה יוצר את המגע יכול היה להיות שפריירה היה שובר צלע...מקסימום צהוב ללביא.

5. amn Member

לפי ה-Laws of The Game לעונת 2015/16 (ניתן להוריד כאן)

ישנן 3 הגדרות:

ובנוסף, ההגדרה הנוספת הבאה:

אישית, אני חושב שכל העבירות המוזכרות (נוסא, אוגו ולביא) עונות להגדרה של reckless, ולא excessive force. ולכן זה אמור היה להיות צהוב.
    מה שכן, כל פעם שאני קורא חלקים מחוקת המשחק, רק מתבהר לי עד כמה בלתי אפשרי לשפוט את המשחק הזה.

לירן אוהב/ת את זה.
  6. EO11 בפה אליל היכל התהילה

בגלל זה אני טוען שלדעתי זה צהוב, אבל לביא הגזים. זה היה מסוכן מאוד.

7. Butragueño מנהלים

למה כולכם הפכתם אותו ל-לוי ? זה לביא.

עידן444 ו-amn אוהבים את זה.
  8. Drama2 הסמל מעל הכל

פקקים לגוף של השחקן זה אדום.
    למרות שלביא לא 'התכוון לזה'.

9. Butragueño מנהלים

וגוף של שחקן אל הפקקים?

10. Drama2 הסמל מעל הכל

אם כף הרגל שלו הייתה מקבילה לרצפה, זה צהוב.
    אם כף הרגל שלו מאונכת לרצפה, זה אדום.

אם פריירה היה רץ במהירות יותר גדולה, לך תדע מה היה קורה.

11. Love Is Red Member

לדעתי הגיע לו אדום כי הוא הריח את הרגל כמו בריקוד בלט אשכרה, אפילו אוגו שהוא פוגע בשחקנים בגלל הגודל שלו לא מגיע למצב שהרגל שלו כל כך גבוהה כאילו הוא רוקד בלט או משהו.
    אדום והרמת רגל הכי בוטה שאפשר.
    ואני התווכחתי עם אחותי על זה ד"א, היא טענה שלא הגיע אדום ואני טענתי שכן ובכלל הייתי בעד חיפה במשחק הזה.

12. EO11 בפה אליל היכל התהילה

רק עכשיו אני רואה את ההודעה הזו.

איגוד השופטים יצא נגד חכמון רק כדי להוריד את מכבי חיפה מהגב שלו. אני חושב שמדובר פה בשני מקרים מאוד גבוליים, וכשאני צופה יותר ויותר במקרה של לביא אני מבין שיש לחכמון קייס רציני, הזווית של הרגל היא מסוכנת מאוד ולמרות שקלאודמיר קפץ לו לרגליים, עדיין זה יכל להיגמר בצורה מאוד רעה עם הברזילאי בבית חולים. זה משחק אגרסיבי מאוד, וראיתי אדומים על פחות מזה.

ועכשיו שאני מול מחשב ולא מול אייפון, אני יכול להתייחס מבחינה מקצועית לכמה דברים:
    - רוני לוי אתמול הוכיח סופית את הטענות של אוהדי מכבי חיפה נגדו, וזה הובהר לי בשלושה מהלכים. הראשון, וזה בלט לאורך כל המשחק, הוא שמכבי חיפה לא שיחקה כמעט על האגף של טאווטחה התקפית, וזאת למרות שמולו עמד שחקן שבפעם הראשונה שיחק כמגן ימני ויותר מכך, שיחק בפעם הראשונה מזה כמה חודשים. יש לך שחקנים טובים כמו עטר ובניון, למה שלא תשחק על האגף הזה? חששתי מאוד מההצבה הזו, ואבישי גם הוכיח כמה פעמים שהוא לא בנוי אליה ושצריך לשחק איתו יותר קדימה עם מיקום לא נכון שנבע מחוסר ניסיון בעמדה הזו, אבל משום מה לוי לא ניצל זאת.
    המהלך השני היה הוצאתו של אלירן עטר והכנסתו של קריאף, שזה נראה חילוף פזיז של אוהד מהיציע ולא של מאמן שחושב על כל התרחישים. ברור שאחריי שלביא הורחק היה צריך להחזיר כוח שאבד לקישור, אבל למה להוציא את האיום ההתקפי הכי גדול שלך ביחד עם בניון ובכך לאפשר לבית"ר לצאת קדימה בלי הרבה חששות? ויותר מכך, למה להכניס שחקן שמבחינת מספרים לא נתן שום דבר ושמבחינה שכלית הוא רחוק מלהיות שחקן אינטליגנט? גם בדיעבד, החילוף הזה רק הזיק לחיפה. הנעת הכדור שלה נפגעה מאוד, בית"ר הרגישה מאוד בנוח לצאת קדימה והמהירות בהתקפה של חיפה ירדה.
    המהלך השלישי היה הכנסתו של פירס... באמת שלא היה לי מושג למה במצב של פיגור שער ופיגור שחקן, רוני לוי מכניס גרזן שלא יודע להחזיק כדור ומשאיר את אוברניאק, שעם כמה שהוא חלש העונה הסיכוי שהוא יועיל הרבה יותר גבוה מהסיכוי שפירס יועיל, על הספסל? מוזר לי מאוד.
    בשורה התחתונה, הכנה מאוד גרועה של חיפה למשחק וניהול משחק עוד יותר גרוע.

- ניקיטה פאקינג רוקאביצה. אין לי מילים כדי לתאר עד כמה השחקן הזה ענק על הליגה מכל הבחינות, וזה רק מי שנמצא במשחקים ועוקב אחריו מבין. מעבר לשערים, ובמיוחד השער הנפלא שהוא כבש אתמול, הוא שחקן שיודע להתמקם במקומות שיכולים תוך שניות להשאיר אותו במצב ודאי לגול, ובזה אתמול בא לידי ביטוי החיסרון של אצילי. במחצית השנייה טאווטחה בכלל לא השגיח עליו והוא כל הזמן היה באגף לבד, אבל לצערי לא איינבינדר ולא קלאודמיר ראו אותו ובגלל זה, למעט הגול, הוא לא הכי הורגש אבל הוא שחקן נהדר והלוואי שישאר.

- איתי שכטר של בית"ר זה שחקן שונה לגמרי מאיתי שכטר שליגת העל ראתה עד כה. ראינו גם בהפועל של הדאבל שהוא שחקן עם יכולות נהדרות, אבל משהו באינטליגנציה השתנה. לא עוד מהלכים פזיזים, לא עוד נפילות מטומטמות, לא עוד ראש בקיר. שחקן שבא לבקש כדור, עושה בדיוק את מה שצריך ומוסר בדיוק מתי שצריך. זו הסיבה שהוא עם 7 בישולים, זו הסיבה שהראש יחסית שקט שאצילי בחוץ. הוא הפך מחלוץ לפליימייקר לכל דבר, והוא עושה זאת בצורה נפלאה עד כה. בלי יותר מדי תחכום, עם פשטות קלאסית שהמון שחקנים צריכים לשאוף שתהיה להם. לא סתם הקהל של בית"ר מאוהב בו.

נטע לביא - האמת שאין לי משהו מיוחד לכתוב עליו, חוץ מזה שאני ממש אוהב את הבחור. רואים את התשוקה שיש לו, והוא משחק טוב מאוד ושונה בנוף מהסגל הכל כך טיפש שיש לחיפה. זה הבסיס שחיפה צריכה לבנות סביבו את הסגל העתידי שלה.

קלאודמיר, איינבינדר וקלטינס - למרות משחק פחות טוב מהקודמים, אני מאוהב בהם. דוד מלך ישראל.

13. Drama2 הסמל מעל הכל

גם אבישי כהן עשה עבודה לא רעה

14. oranfu Member

אבישי כהן מוכשר אבל אתמול לא אינדיקציה לכלום. הוא לא מגן ומולו לא עמדה קבוצה.

15. Butragueño מנהלים

זה נורא סקסי לדבר על היכולת של איתי שכטר מול מכבי חיפה. אבל כל ההצהרות האלה שאיתי שכטר של בית"ר זה לא שכטר של מכבי חיפה. הוא עושה בבית"ר בדיוק אותן פעולות, ואני אסביר.
    במכבי חיפה שכטר שיחק לרוב על הצד ונכנס פנימה לרחבה. כאשר היה עושה את התנועה מהאגף לאמצע, היה מגלה שאין הצטרפות והיה פשוט לבד מה שהביא להרבה מאוד איבודי כדור ולגרום למאמן הגאון שלו להסיק שזה שכטר שלא מספק את הסחורה. במכבי חיפה היו לשכטר הרבה מאוד בילבולי רגליים עם הכדור ולא היה מצליח להשתלט על הכדור ברחבה, וגם בבית"ר זה קורה, רק ששוב, בבית"ר יש הצטרפות מצויינת של רוקאביצה-קלאודימיר-אייבינדר שנותנים לו את הגב ומשיגים מחדש את הכדור. שכטר נותן משחקים טובים בבית"ר, אבל אם היה מגיע שנה שעברה לבית"ר וממשיך ביכולת הזאת העונה, לא היו מדברים עליו בכלל. אני מאוד אוהב אותו כשחקן וחבל ל שנפל על מאמן אנמי כמו רוני לוי.

דבר אחר, לאור המקרה של נטע לביא, קופצות כל מיני כתבות על מאנה מסאות'אמפטון שקיבל אדום ישיר במהלך המשחק, ולאחר עירעור הוא זוכה והאדום בוטל. אם איגוד השופטים הודה היום שלא הגיע לנטע לביא אדום, האם במקרה וחיפה תערער - נטע לביא יזוכה?

yakov_y אוהב/ת את זה.