הפלייאוף העליון יוצא לדרך: ב"ש שוב מועדת, מכבי שוב מנצלת, הפער נקודה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏11/3/16.

1. Love Is Red Member

ברור כל אוהדי מכבי הם חכמים וכל אוהדי באר שבע רפה שכל...

2. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

אל תכניס לי מילים לפה.

3. EO11 בפה אליל היכל התהילה

אני מאוד אופתע אם בשנים הקרובות לא נעבור לשחק בימי שלישי, כי בימי שני קנו את הזכויות לכדורעף נשים מחוז שפלה בהנחיית רז זהבי.

4. amn Member

בפעם המי יודע כמה - ההחלטה של הועדה שדנה בנושא הייתה שניתן לזמן שחקן רק במקרה שהשופט לא התייחס.
    לכן, מקרה אורלנדו סה לא רלוונטי (ואמרתי כבר ביותר ממקרה אחד שהפנקסנות של ליאני הייתה שגוייה, גם אם לדעתי (ובכל זאת מותר לי להחזיק דעה) לא היה צריך להוציא את הצהוב שהוא כן קיבל.
    מקרה גאדיר לא זכה לתגובה (כפי שהוגדר ע"י ההתאחדות), ולכן אפשר וצריך לזמן אותו, על סמך תקדים טל בן חיים.

לגבי זה שאני אוהד מכבי - לא הסתרתי את זה באף שלב. גם אמרתי ביותר מהזדמנות אחת שיש לי מנוי לקבוצה. ההתנסחות במילים "אוהדי מכבי" לא נועדה להסתתר מפני העובדה הזו, כי אני לא חושב שלא העברתי ביקורת פה על מכבי בפורום (אני די בטוח שעשיתי את זה יותר ממרבית אוהדי קבוצות אחרות).
    ההתנסחות הזו נועדה לדגיש נקודה - שמה שמותר לאוהדי מכבי (לא להסכים עם טענות שמופנות כאן, או לראות דברים בצורה אחרת), לא מותר לאוהדים של קבוצות אחרות.

5. Raulito Madridista

אני אשים בצד את כל ההתעסקות בגאדיר וסה וגם בכך שטב"ח הבלם כן הורחק לפי צילומי הטלוויזיה עוד בסיבוב הראשון, נדבר כדורגל:

- חייב לומר שעוד לא השלמנו מחזור אחד של פלייאוף ואני מאוד מרוצה, לדעתי יהיה מאוד מותח. חששתי שרעננה תהיה בשר תותחים, היו לה כמה משחקים מאוד רעים לאחרונה כמו נגדינו בבלומפילד וגם נגד בני-יהודה היא הפסידה בקלות מידי, חגגו שם את הפלייאוף העליון - אבל אתמול ראינו את רעננה במיטבה. גם סכנין יכולה לעשות דברים מעניינים בדוחא, מקווה שגם מכבי חיפה. לגבי בית"ר - זה מובן מאליו. ברור לכולם שמכבי ובאר-שבע עוד יאבדו נקודות ולא רק במפגשים ביניהן. כל קבוצה בפלייאוף העליון ראויה להיות שם.

לגבי מחר, לידור כהן במקום אצילי. יש לו צ'אנס בלתי-חוזר להוכיח את עצמו כי בין כל מהפכת הצעירים בבית"ר והעונה היפה שלה - הוא די הלך לאיבוד ולא עשה את הפריצה שחשבתי שתגיע כבר בעונה שעברה. בטח נראה את שכטר עולה בטירוף נגד מכבי חיפה. בצד של הירוקים, חובת ההוכחה עליהם, מכבי חיפה ממש הייתה שטיח במשחק האחרון נגד בית"ר. מותר להפסיד, אבל לא ככה. אם מכבי חיפה תשחק רק עם שני קשרים אחוריים היא עלולה לקבל בראש. הדיווחים האחרונים אמרו שעטר יירד לספסל כשההתקפה תורכב מורמוט, בניון ופלט. חסרה לי מהירות.

6. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

שים לב ללינק שהבאתי כאן, לפי הלינק התקנון שונה כדי שרק השופט יוכל להרחיק שחקן בלי קשר האם ראה את המקרה והחליט על צהוב/לא לשלוף בכלל או לא ראה את המקרה, כלומר לא ניתן להשתמש בצילומי הטלויזיה בשום מקרה.
    לאור זאת, אין הבדל בין המקרה של גדיר למקרה של סה שכן שניהם לא הורחקו ובמקרה של שניהם לא ניתן להעמידם לדין לאור העובדה שהשופט לא הרחיק אותם.
    ולכן בהחלט ניתן לערוך השוואה בין המקרים ולהגיד שבשני המשחקים היו טעויות לטובת המועמדות לתואר, לדעתי לאור הדקה והעובדה שיתכן שאת המקרה של גדיר השופט כלל לא ראה הטעות במשחק של מכבי גדולה יותר.

אגב, הגיוני שהתקנון שונה כי אני זוכר שחלוץ קריית שמונה הורחק אחרי שבעט בשוער שחבט בו. השופט ראה רק את התגובה של שחקן קריית שמונה ולכן רק הוא הורחק. לא זכור לי שהשוער עמד לדין למרות החבטה המוקדמת ככה שהגיוני שהתקנון שונה מאז...

7. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

@Sir Alex Ferguson,

חבל שאתה לא טורח לקרוא את הכתבות אליהן אתה מפנה אותנו: "הנהלת ההתאחדות לכדורגל הסמיכה היום (שלישי) את ועדת התקנון לשנות את התקנון, ולפי התיקון שיהיה, בית הדין העליון לא יוכל להרחיק שחקן אם שופט של המשחק החליט לא להרחיק אותו לפי שיקול דעתו המקצועית. למרות זאת, בין הדין כן יוכל להתרעב אם השופט לא ראה וטעה בהחלטתו."

orimor2212 ו-amn אוהבים את זה.
  8. Love Is Red Member

איך שופט יכול לא לראות וגם לטעות בהחלטתו?
    זה נשמע לי קצת הזוי.
    אם מישהו לא רואה הוא לא טועה.
    ושוב אני אחזור על הטענה, מאיפה לך שהשופט לא ראה את המהלך?
    מאיפה הנחרצות הזאת?
    בשביל להגן על המועדון שלכם אתם מוכנים ללכת עד כדיי רמה הכי הזוי שיש.
    קביעה נחרצת...

9. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

בשביל להגן על המועדון שלכם אתם מוכנים ללכת עד הרמה הכי הזויה שיש.

10. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

כניראה פספסתי את זה, אם ככה, אז טעות שלי ואכן יש פתח משפטי להעמיד לדין את גדיר (מוזר למה השוער באותו אירוע מדובר לא הועמד לדין).
    בכל זאת, אני עדין חושב שמבחינת המהות, שני המקרים זהים, בשניהם המועמדת לאליפות נהנתה מטעות שיפוט.

amn אוהב/ת את זה.
  11. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה מפספס את המהות. יכול להיות שהשורה התחתונה זהה (גם סה וגם גדיר ישחקו בשבוע הבא למרות שהם ראויים להשעיה) אבל בעוד במקרה אחד מדובר בטעות שיפוט סטנדרטית שנעשתה בתום לב, במקרה השני מדובר באיפה ואיפה והתעלמות מהתקנון. אין שום סיבה לא להעמיד את גאדיר לדין ברביעי. כל דבר אחר יהיה חרפה.

12. Love Is Red Member

אני לא הגנתי על המועדון שלי, טענתי שלגאדיר מגיע אדום אבל גם לסה וההתבכיינות היא של המועדון שלכם לא של המועדון שאני אוהד.

13. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מצטער, אין לי תוכן נוסף להגיב לך. אני מציע לך לקרוא את הדיון שוב, אולי תבין את טענותיי.

14. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

נקדם קצת את הדיון עם עדכונים - מחר שופט המשחק ייתן לתובע ההתאחדות דין וחשבון על האירוע שהתרחש. בנתיים פורסם שגרינפלד (הוא היה השופט) אמר בסיום המשחק שהוא ראה את האירוע אך לא פירש זאת כאירוע אלים מצד גאדיר. אם אמר זאת לאחר המשחק, אין סיבה שיגיד אחרת מחר לתובע ההתאחדות ולכן גאדיר לא יועמד לדין.

Love Is Red אוהב/ת את זה.
  15. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין בזה שום היגיון. גדיר שלח את האגרוף לאחר שגלזר קלט את הכדור. להן החבטה (שלאחריה, שומו שמיים, שחקני רעננה דווקא כן רצו אל השופט בדרישה שירחיק את גדיר):

נערך לאחרונה ב: ‏13/3/16