הפלייאוף העליון יוצא לדרך: ב"ש שוב מועדת, מכבי שוב מנצלת, הפער נקודה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏11/3/16.

1. amn Member

עזוב, הרבה אנשים פה קוראים רק מה שנוח להם, ומתייחסים רק לאירועים שנוחים לסדר היום שלהם.

את נוסא שלחו פה לגרדום כמעט, על אוגו מעלימים עין (כשנאמר פה שנוסא ניסה ככל יכולתו להתחמק ממגע עם קלטינס, ברגע שקלט אותו, אנשים פה ביטלו את האפשרות הזו, ואמרו שאוהדי מכבי שאמרו את זה מציירים לעצמם מציאות).

ונכתב פה בדיון הזה כבר כמות בלתי מבוטלת של פעמים, שרק מעטים שאינם אוהדי מכבי הכירו בכך, שהעבירה של אורלנדו סה נשרקה, ועברה ללא כרטיס. עובדה.

המקרה של גאדיר, מבחינת העובדות היבשות - הוא זהה לזה של טל בן חיים, שהוא לוחם היאבקות מטונף ולא כדורגלן.

לא צריך לקשור בין אירוע שהשופט בוודאות נתן את הדין לגביו (אורלנדו סה) לגבי אירוע שיכול להיות שהשופט ראה ובחר שלא להגיב או לא התייחס.
    אלה כללי המשחק שנקבעו העונה. מי שלא נזעק כשזה קרה לבן חיים, לא יכול להזדעק עכשיו פתאום. גם אם זה לא מסתדר עם האג'נדה שכולם מחפשים לקדם את מכבי ולדפוק את באר-שבע.

orimor2212 אוהב/ת את זה.
  2. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

היא לא אומרת כלום, תחום אפור.
    אגב, אפשר לפרש את זה גם כהפעלת לחץ על השוער לשחרר את הכדור. בעולם בו שוערים כן יקבלו את הצהוב השני על בזבוזי זמן מופגנים (אגב, זה דווקא לא תחום אפור בחוקה) זה חכם ולגיטימי.

3. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אי אפשר לומר שאורלנדו סה העיר לשופט, הוא אפילו לא פנה לכיוונו. הוא סימן עם האצבעות לשוער כדי להפעיל עליו לחץ. חלוצים רבים בעולם עושים את זה (גם פריצה, למשל), זה אקט די שכיח ומקובל.
    אם היה מסמן לשופט להוציא צהוב או מראה לו שהשוער מבזבז זמן עוד יכל היה להיות איזשהו קייס כי זו מן נורמה שהתיישרה עם סעיף ה"התנגדות" שמחייב צהוב.

אני בכלל לא בטוח אם ראית את העבירה של סה. יכול לקבל צהוב, זה הולם, אבל אדום על זה זו הגזמה פרועה.

קנדיל קיבל את הצהוב בצדק, לא מבין מה יש להתלונן על כך בכלל. היה צריך גם לקבל עוד 575 צהובים על בזבוז זמן, זה החוק והוא מאוד ברור.

וכבר הסבירו כאן - החוק לא מאפשר להעמיד את אורלנדו סה לדין, את גאדיר כן.

4. HapoelRG Member

לא מבין את מכבי ת"א שהם רוצים שגאדיר יורחק, לפי איך שהוא נראה עדיף להם שישחק כמה שיותר.

סמואל אטו ו-alexshw אוהבים את זה.
  5. Civil Anti Madridista

אני לא בטוח שזה חוק ראסמי, אבל בגדול כששחקן דורש\מסמן לשופט להוציא כרטיס לשחקן יריב הוא בעצמו יקבל כרטיס. אבל גם אם לדבריך זה תחום אפור - אז הצהוב של סה הוא לגיטימי בהחלט (וזה לא מצחיק, מגוחך או מתקזז עם הפגיעה ללא כדור) כמו שנטען כאן בנחרצות שוב ושוב כי ההפך הוא נכון, סה ניצל אתמול מהרחקה הודות לפנקסנות של ליאני.
    אתה אומר את הדברים האלה רק כי הוא שחקן מכבי ת"א, תפסיק להקטין ראש וצא מכובע האוהד.

6. אצטדיון למכבי Member

קוראים לזה צדק, או ליתר דיוק, חשיפת העיוות הקודם.
    הדג מסריח מהראש, ששרת הספורט תפרק כבר את הגוף הזה הנקרא התאחדות ותקים אותו מחדש.

7. עידן444 Member

מה זה עניינם בכלל?
    לא אמורים להתעסק בזה.

8. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

אני מניח שהוא היה ציני ובכל מקרה הרחקה של גאדיר תוביל לקיצור הסגל הגם-כך קצר שלנו.

ייתכן ו-וואקמה לא יהיה כשיר, בנוסף למליקסון שבוודאי לא יוכל לסחוב יותר מחצי שעה ואם גם גאדיר בחוץ זה ישאיר ספסל של דן ביטון ו-וובה בראון.

9. עידן444 Member

ברור שהוא היה ציני. זה לא שולל את התגובה שלי לגבי זה שזה לא עניינם.

10. HapoelRG Member

כמובן שאני ציני, ואני גם מסכים עם כל המגיבים מעליי.
    גאדיר באמת צריך להיות מורחק, וזה לא עניינה של מכבי וההתעסקות שלה בזה היא די מביכה.
    גם מכבי וגם ב"ש מתעסקות ביותר מדי שטויות לאחרונה וזה לא מתאים וגם מתחיל קצת לעצבן. (והיכולת של שתיהן בהתאם)

11. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

האמת שכאן ספציפית - ממש לא. הוא באמת לא פנה לשופט, לא העיף מבט לכיוונו, לא רמז דבר. נטו הלחצת השוער, קצת כמו טראש טוק, אפילו פחות בוטה.

12. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה האוהד הכי לא אוביקטיבי שאי פעם פגשתי. אתה מעוות את המציאות בצורה הכי קשה שיש. סה לא סימן לקנדיל אלא לשופט וזה לפי החוקה מחייב כרטיס צהוב בדיוק כמו העבירה השנייה שלו.
    לטעון שיש העדפה לבאר שבע אחרי שסה לא ראה את הצהוב השני אתמול וכשלא יודעים עדין אם גאדיר יעמוד לדין זה בכיינות לשמה.

oranfu אוהב/ת את זה.
  13. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אורלנדו סה סימן לקנדיל. הוא עמד מולו, מחוץ לרחבה, יותר מפעם אחת, הסתכל עליו, הרים את ידו וספר עם האצבעות את השניות.
    שום פנייה לשופט, אפילו לא סימון של "הנה, תראה".
    אפרופו עיוות של המציאות.

אני לא אובייקטיבי, גם אתה לא, כבר כתבתי לפני כמה הודעות - אף אחד כאן לא אובייקטיבי.

ותמצא איפה כתבתי שיש העדפה לבאר שבע, בהצלחה.

amn אוהב/ת את זה.
  14. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה בכלל לא משנה אם סה היה צריך לראות אדום או לא. כלום. נאדה. כי במקרה של סה מדובר - אולי - בטעות שיפוט. ראה, לא ראה, החליט משהו אחד, החליט משהו אחר. זה קורה מאות פעמים במשחק, אני לא מצפה ששופט ישרוק הכל נכון ואני לא מצפה שתתכנס ועדת צדק עליון שתבחן כל שריקה ששופט שורק לא נכון. מדובר בטעות. לפעמים זה נגדך, לפעמים בעדך. במקרה של גאדיר, לעומת זאת, לא מדובר בטעות שיפוט אלא במדיניות: או שמעמידים לדין על עבירות כאלה, או שלא. לא שמעתי על שחקן שהועמד לדין לאחר שלא נשלף לעברו צהוב שני; את טב''ח שלחו לבית הדין. למה שלא ישלחו גם את גאדיר?

נערך לאחרונה ב: ‏13/3/16
    Turgi אוהב/ת את זה.
  15. Love Is Red Member

מאיפה אתה יודע שהשופט לא ראה את זה?
    אולי הוא ראה ובחר להתעלם מזה?
    מה זה הבולשיט הזה לקבוע אם השופט ראה או שלא.
    לא ידעתי שאתם אוראל גרינפלד...