הפיגוע בירושלים

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Reyes, ‏20/8/03.

1. ג'רי בית הלוי Member

אבל עופר, היהודים לא מחליטים שקשה להם אז הם באים ומתפוצצים במוקטעה. לצה"ל יש, במידה זו או אחרת, הומניות, ולמעט כמה טעויות פטאליות, צה"ל לא פגע באזרחים חפים מפשע יותר מאשר כל צבא אחר שפועל בשטח אויב.
    והלינק הזה זה ממש מגוחך, זה כמו הסרט של מוחמד בכרי, אנשים שם מעוותים את המציאות בצורה נוראית, הם ממציאים דברים שלא נבראו, וגם אם התיאורים שלהם נכונים בחלקם-ואני בספק אם הם נכונים, זה טוב ויפה להציג רק את התיאורים של הצד הפלשתיני, אבל מה עם התיאורים של המשפחות הישראליות שנהרסו ברגע? על חיים של ילד שעוד לא היה לו יומולדת שנה?
    ולפי ההיגיון שהם כ"כ סובלים, למה ויקי כנפו לא מתפוצצת בעזריאלי?

2. ofer16 Member

ניצן, הפגיעה באזרחים פלסטינים שונה מהפגיעה באזרחים יהודים. הראשונה מתבצעת במסגרת של צבא מאורגן, והשנייה מתבצעת במסגרת של מעין מלחמת גרילה. כמובן שצה"ל הרבה יותר הומני מהרוצחים הפלסטינים, מכיוון שלאחרונים אין טיפת הומניות.

תשמע, בקשר ללינק, אתה תמיד יכול להגיד "הם משקרים", ולצאת מזה נקי. זאת לא החוכמה. מבין עשרות הסיפורים שיש שם, לפחות חלקם אמיתיים, וגם סיפור אחד נכון זה יותר מדיי. יש שם מקרים של התעללות קשה ואף רצח ללא סיבה.

תשמע, ניצן, המניעים של המחבלים המתאבדים רבים, מסובכים, ולעתים הם גם לא עושים זאת מרצונם. הם לא הולכים ומתפוצצים רק כי "רע להם". דרוש הרבה יותר לעשות מעשה שכזה.
    המצב של ויקי כנפו לא מספיק רע בשביל שהיא תפוצץ את עצמה. אגב, הרבה אנשים ש"רע להם", כן מתאבדים, אך לא עושים זאת בצורה שתפגע פיזית בעוד אנשים, כיוון שהם לא מאמינים שלאנשים האלה מגיע למות.

3. Julian Joachim Member

סליחה. איך בכלל חשבתי על רעיון כזה?

וזה שמאות יהודים חפים מפשע נהרגים זה לא מגוחך? במיוחד כשיש לנו דרך למנוע את זה...

עופר, אתה כנראה בא מנקודת מבט שונה ממני. אני חי את הזוועות האלה יותר ממך. לא מדובר על אם אני מכיר אנשים שנפצעו/נהרגו בפיגועים, מדובר על איך שהעיר שלי נראית אחרי 3 שנים של סבל מתמיד. תאמין לי שאתה לא מרגיש חצי ממה שאנחנו מרגישים פה. אתה כנראה חושב שעוד יש סיכוי כי לא ראית מה עובר עלינו פה. זה לא ייאמן. אנשים מדברים פה על הטרנספר כרעיון מגוחך וחושבים שאשכרה יהיה שלום?

זה בערך כמו שאני אצטרך לכתוב לך מכתב ולהודיע לך שאני יורק עלייך כי אתה לא מרגיש את זה למרות שזה פוגע לך בצוואר, בגב, בפנים ובכל הגוף.

תפתח את העיניים ותראה את המצב. שלום לא יהיה פה, טרנספר - כן.

4. ofer16 Member

אתה באמת ובתמים חושב שטרנספר ימנע פיגועים? הוא רק יגביר את השנאה לישראל ויחדיר מוטיבציה לפיגועים בקרב הערבים שירצו להחזיר את אדמותיהם שנלקחו מהם. כך גם ערבים ישראלים שכרגע לא עויינים לישראל ילחמו בנו כדי להחזיר את אדמותיהם.
    מלבד זאת, אפשר להיכנס לארץ ולהתאבד גם ממדינות אחרות. זה קרה מאות פעמים בשלוש השנים האחרונות, ואפילו אזרחים בריטיים (!) בצליחו להיכנס ולבצע פיגוע.

טרנספר לא יפתור כלום - רוב הטרור מגיע מהשטחים עצמם, ולא משטח ישראל.

5. Julian Joachim Member

עופר - אני כן חושב שטרנספר ימנע פיגועים, מהסיבה הפשוטה של-א יהיו כאן ערבים, ולא יוכלו להיכנס לכאן ערבים. נחוקק חוק נגד כניסת ערבים לארץ. אולי נהיה גזענים, אבל לפחות נהיה בחיים... :)

ברגע שנעיף את כל הערבים הפלשתינאים והערבים הישראלים לירדן...

א. רמת החיים שלהם תעלה.
    ב. רמת החיים שלנו תעלה.
    ג. לא יהיו פיגועים (לפחות לא בכמות של היום...).
    ד. הזהות היהודית של המדינה תישמר. בכל זאת, תכבד בקצת את כל חללי מערכות ישראל שנהרגו בשביל המטרה הזאת.

שמע, לשנינו יש פתרונות שהם לא ריאליים. אם הייתי יכול הייתי מטיס את כל הערבים לאוסטרליה ומשאיר אותם שם ומונע כניסה שלהם לישראל. אם אתה היית יכול היית עושה איתם שלום וחי בדו-קיום. הפיתרון הריאלי היחידי הוא טרנספר. תגיד מה שתגיד, זה כבר ישפר את המצב.

6. ofer16 Member

לא יוכלו להיכנס לכאן ערבים? שטות. אתה יודע איך מכניסים את הטעמים לנרגילה שמגיעים ממצריים, לשטחים, ומשם לישראל? מנהרות תת-קרקעיות... וגם בלי זה - לא חסרות שיטות להיכנס לארץ.
    נמנע מערבים להיכנס לארץ? עוד יותר שטות. מה עם הירדנים והמצרים? יש לנו שלום איתם, זוכר? בלתי אפשרי למנוע מעבר של ערבים לארץ, במיוחד כשאתה לא יודע מי ידיד ומי אוייב.

רמת החיים של הפלסטינים לא תעלה, ואני בכלל לא בטוח שהירדנים יסכימו לקבל אותם. לירדנים יש מספיק צרות משלהם, וגם הם נאלצים להתמודד עם הבעיה הפלסטינאית. בירדן יש כמה מיליונים של פלסטינאים, שעושים להם המון בעיות.

להעיף את הערבים הישראלים מהארץ?!?!?!?! חלקם הגדול לא עשה כלום מלבד העובדה שהוא נולד ערבי. הצעד קצר מזה לרצח של אדם בגלל הלאום שלו.

לא הבנתי את הקטע של "הזהות היהודית תישמר".

7. Dyer משתמשים של כבוד היכל התהילה

קודם כל אני לא נכנסתי ללינק, אני לא מוכן להיכנס לשום אתר או כל דבר אחר שקשור לארגון השקרי שנקרא בצלם. פשוט לא.

עופר אני לא יודע אם לצחוק או לבכות... אתה באמת ובתמים משווה את ההרוגים הפלשתיניים להרוגים הישראלים?? אתה משווה רצח מתועב וטבח שפל לפעולה שבה נהרג מחבל שמחר היה אמור לרצוח עוד 20 חפים מפשע, ולהרוס לעוד 100 משפחות את החיים?? אם אתה לא מבין את זה באמת שזה חסר טעם. הטרור היהודי זה ה15 אנשים האלה שמוחזקים בכלא הישראלי ויישארו שמה הרבה זמן, ולא פעולות שמטרתן היא אחת ויחידה: ביטחון מדינת ישראל.

הפאנטיים הימנים - הם לא רוצחים (מלבד 15 אבל אותם אנחנו שמים בצד). הם מחבלים בנסיונות הממשלה, הם עושים דברים לא חוקיים, הם הרבה דברים, הם לא בסדר. ברור. אבל הם לא רוצחים.

ואני שוב מעלה את הטענה העצובה שלי, שאתם פשוט לא מבינים מה הולך כאן. אני חייב לציין שבמקרה של עופר זה פחות קשה, אבל לרוב כמעט מוחלט של תושבי דן בכלל לא אכפת!! הם חיים במדינה שלהם, מרחמים כל החיים שלהם על פלשתינים מסכנים, ואפילו לא מעלים גבה כשיהודים נטבחים.

תגידו אתם יודעים בכלל מה זה פיגוע? חוץ מזה שמקריאים כמה שמות בטלויזיה ורואים כמה אנשים בוכים בבתי חולים? אתם יודעים מה זה? לא, אתם לא יודעים. עופר אתה אומר שאין לך לבוא לירושלים, אבל להיות במרכז העיר לזה התנגדת. אתה זוכר למה? אני אזכיר לך, כי מסוכן שמה. ואמרתי זה לא רק אתה, כל הגוש דנים למיניהם מעלים אסוציאציה ראשונה מירושלים - בירת הפיגועים. לא ללכת לשמה, זה בכלל במדינה אחרת.

וזה מעצבן.

8. ofer16 Member

דייר, הגזמת...
    בתל אביב אין פיגועים? אתה בעצמך אמרת שאתה מפחד להגיע למרכז ("כי דקרו מישהו בטיילת" מוכר לך? אולי זה היה בצחוק, אבל בכל צחוק יש קצת אמת). אני חוזר - אני לא מתנגד לבוא לירושלים, אפילו לא לבית של פולדש (הבנתי שהוא במרכז). ואתה יודע, לא חייבים להיות קרובים פיזית כדי לחלוק כאב. אולי אתה לא בוכה על הרוגים מתל אביב, אבל לי זה כן עצוב שהרוגים. מירושלים, תל אביב, חדרה, גואדלחארה ובייג'ינג. ולא רק על ישראלים.

נעזוב את העניין של הפגיעות בחפים מפשע תוך כדי פעולות (אתה לא תאמין למה שאני אגיד, אתה לא תאמין למה שעשרות אירגוני זכויות אדם אומרים. ערוץ 2 צודק, השאר טועים). השליטה של מדינת ישראל בשטחים הרסה להם ולנו את החיים. אתה לא יכול לצאת מהבית למועדון, אני לא יכול לצאת מהבית למועדון, הם לא יכולים לצאת מהבית למכולת. וגם אם הם כן יוכלו - אין להם מה לעשות שם, אין להם כסף. אלה שיש להם כסף, יכולים להיקלע לקרב יריות שמתנהל בין מחבל לבין כוחות צה"ל, או פשוט לאיזה כוונת של מג"בניק מטורף שעדיין עצבני כי הוא הפסיד בשש-בש.
    חקלאות מהווה כ45% מהתעסוקה בשטחים, ורובה מתבססת על מסיק זיתים. תנחש מה? גם את זה מנעו מהם.

יופי.

9. Dyer משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה הקשר? אני אמרתי שלא מסוכן בתל אביב? זה אתם חילקתם את המדינה לתל אביב הלא מסוכנת ולירושלים הכן מסוכנת. ושוב, עד שלא ייפול עזריאלי אתם לא תפנימו את זה שזו מדינה אחת. ואתה חושב שאני לא עצוב שנהרגים בפיגועים אחרים? אבל תיכנס לוואינט ותראה בין ה200 או כמה תגובות שיש שמה בידיעה על הפיגוע אנשים שאומרים משהו כמו: "יופי מתו דוסים, כמה מהם פחות". הם לא מפנימים.

לפי ההודעה שלך אני מבין שאתה פשוט טוען שאם נצא מהערים אז הם יחיו בשקט ואנחנו נחייה בשלווה. - טעות! WRONG ANSWER! זה כבר הוכח שברגע שצה"ל יוצא מערים אז ישר פעילויות הטרור בערים הללו מתחדשות, ונגד זה אין מה לעשות. ויודע מה? אני מעדיף שמליון אנשים שהם לא חלק מהעם שלי ייתקשו ללכת מהבית למכולת, מאשר שהמליון האלה יוכלו, אבל 20 מהם שלי ילכו לקבר.

10. AFC Member

טרנספר! רעיון גאוני, איך לא חשבנו על זה?! פשוט לוקחים שלושה מליון איש, חלקם טרוריסטים חמושים ומטורפים, אף אחד מהם לא רוצה לעזוב, מעמיסים אותם על משאיות ומעבירים אותם למדינה שבכלל לא רוצה אותם. פולדש, זה לא נראה לך אפילו טיפה מגוחך? ירדן בכלל תסכים לקבל אוכלוסיה שלא רוצה לגור אצלה, אוכלוסיה שרובם המוחלט חסרי השכלה בסיסית, אוכלוסיה שעלולה להורר מהומות ולהקים בירדן תשתית טרור? שלא לדבר על בכלל כל היחס של העולם למהלך הזה, מה שעלול לגרום להחרמות בינלאומיות על ישראל.

עם כל הכבוד, המצב טיפה יותר מסובך מזה.

11. ofer16 Member

לא אמרתי את זה, ולא הבנת נכון. היציאה מהערים בשלב הזה לא תשנה כמעט לטובה (ייתכן שאף תחמיר) את מצב הפיגועים. כדי לחיות בשלום ובשלווה (זה אף פעם לא יקרה פה. תמיד יהיו פנאטיים. אני מדבר על "שלווה" כאל מספר מועט מאוד של פיגועים) דרושים תהליכים הרבה יותר ארוכים, מסובכים, הכוללים פעילות דיפלומטית לצד "תגמולים" בתקופות ללא פיגועים, וסנקציות בתקופות של פיגועים רבים. אני לא בטוח שהסנקציות יעזרו (ייתכן שאף יחמירו את המצב), אבל לפחות את ישביעו את רצונם של רבים ל"נקמה".

וואו. כמה גזענות. מעניין אם היית אומר אותו דבר אם היינו מדברים על האמריקאים.

12. Julian Joachim Member

עופר אם האמריקאים היו עושים לנו מה שהערבים עושים לנו הייתי אומר את אותו דבר.

ובני אני אפילו לא אטרח להגיב לך ברצינות. מסובך אולי, מגוחך אולי, אבל עדיף על המצב הקיים. וירדן לא רוצים לקבל אותם? :cry: :cry: ואנחנו רוצים??

למזלנו אנחנו עדיין הרוב פה ואפשר להיות קצת לא-הומניים ולהעיף אותם מפה בשביל שלנו יהיה יותר טוב.

אני אגיד משהו שנשמע לך אולי מגוחך, אבל לערבים יש 18 מדינות או משהו, לנו רק אחת. תן לנו מדינה אחת לחיות בה כמו שצריך.

13. Don p1 Member

פולדאש, אני לא משלים עם הגישה הזאת..
    תאמינו לי שאני מבין את הכעס והזעם, חוויתי טרור על בשרי והשנאה רבה.
    אבל צריך להפעיל קצת היגיון, וגירוש הערבים מעולם לא היה משהו ריאלי ולא יהיה משהו שיפתור את הסכסוך הזה.
    לאן תגרש אותם לים? בפעם האחרונה שבדקתי היטלר ירה בעצמו בבונקר שלו.
    אתה חושב שלשלוח אותם לירדן ולבנון זה פתרון? ונגיד שהם יקבלו אותם, את חושב שתסיסה לא תבוא משם לתוך המדינה?

אני לא חושב שיש להשלים עם המצב הקיים, אלא להשלים עם כך שבמחלוקת הזאת אין צד צודק, לפי טענת שני העמים יש להם זכות קיום על האדמה הזאת.
    אני חושב ש-600 ההרוגים לא שווים שום התנחלות עליה יש מחלקות, ואם כל הכבוד לקודש האדמה יש להשלים עם המצב.

המצב במדינה הזאת מתדרדר מיום ליום, מפחידה אותי המחשבה מה יהיה פה בעוד עשר שנים אם לא ימצא פתרון.

רוצים למצוא פתרון? טוב אני לא חושב שזה יכול להיעשה דרך הודעה בפורום.
    לפי דעתי, הדבר צריך להתחיל קודם כל משיתוף פעולה של ארה"ב במיגור הטרור, הרי היא המדימה היחידה בעולם שיכולה בזה. לא שיש לי זלזול בצה"ל חס וחלילה, אבל ישראל נרתעת לביקורות החריפות והלא מוצדקות שמקבלת ממדינות אירופה. על ארה"ב אי אפשר להעביר ביקורת כזאת. אחרי מיגור הטרור אני בהחלט חושב שהמפה תיהיה סלולה להיוועדות בין שני העמים. עד לזה?...נמשיך להרוג אחד את השני ולסבול.

14. ofer16 Member

פולדש, אתה באמת נשמע די מגוכח.
    18 מדינות? צריך להבהיר שכל אחת שונה מהשנייה בלאום? המשותף הוא השפה והדת. את אותו הדבר אתה יכול להגיד על האמריקאים והאנגלים.
    כבר אמרתי פה ואני אגיד שוב - הפלסיטנים הרבה יותר קשורים לאדמה מאיתנו. ראיתי כתבה בערוץ 2 על המתנחלים, ואחד מהם אמר שהשאיפה שלו היא שיהיה לו קשר לאדמה כמו שלפלסטינים יש. הם עובדים עבודת אדמה, גרים באותו כפר מזה כמה דורות, ויש לאדמה משמעות מאוד חזקה באיסלאם.

פולדש, אין לאן להעיף אותם. אף מדינה לא מוכנה לקבל אותם! כולל 18 המדינות שלהם. הם נטל.

ידעתי שמישהו יגיד את זה. אתה מדבר על העברת כמות ענקית של ערבים שלא עשו כלום! חפים מפשע! למה? כי הם נולדו למוחמד ופטימה במקום לשלמה ומרים.

פיימן - מסכים איתך.

15. AFC Member

אפשר להעיף אותם - אבל יש לנו רק ארבע אופציות - מצרים, לבנון, סוריה וירדן. אף אחת מהן לא תסכים לקבל אותם. אז אתה רוצה שישראל תתקוף את ירדן ותכריח אותה לקבל את הפלשתינים? או שפשוט תזרוק אותם לים התיכון?

תגיד את זה להם, לא לי. זה הרבה יותר מסתם חתיכת אדמה בשבילם, זה נושא דתי.