הפיגוע בירושלים

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Reyes, ‏20/8/03.

1. Dyer משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני הפרדתי את המדינה?
    open your eyes
    תקרא את כל הדיונים השונים על המפגשים, ותבין שהמדינה מחולקת הרבה זמן, לא מהיום... יש להם את הבועה שלהם שהם לא יוצאים ממנה.
    אותה כמות פיגועים כמו בירושלים?? רק בפיגוע אתמול נהרגו פי כמה וכמה אנשים ממה שנהרגו בת"א מתחילת האינטיפדה!
    וגם עופר, אתה בכלל לא יודע על מה אתה מדבר... אתה בעצמך הרי רק מפחד להתקרב להרים שנמצאות ליד ירושלים! תגיד לי מה אתה חושב על להסתובב במרכז ירושלים... זה נראה לך ריאלי בכלל? והרי לא הייתה לך שום בעיה לבוא לדיזינגוף, מרכז ת"א, בשביל פגישה ספונטנית איתנו. אתם בכלל לא יודעים מה זה טרור, וכמו שאמרתי, עד היום בו תיפות פצצה בלב תל אביב לצערי אתם לא תבינו את זה. אנחנו חיים באותה מדינה, אבל כנראה שמי שחושב שהוא יכול להסתובב בחופשיות במרכז תל-אביב, אבל לא במרכז ירושלים, הפריד את המדינה ל2.

ואני בחיים שלי לא אשלים עם מצב שבו כן יהיו פיגועים, מדיי פעם, לא בקביעות. ככה פעם בשבועיים איזה 2-3 הרוגים. לא לא לא בא בחשבון. זה אבסורד, מצב שאסור להשלים איתו בשום תנאי. אבל כמו שכבר אמרתי, אתם במדינה שלכם מוגנים, אז אין לכם בעיה שיהיה מצב כזה. שוב, עד שלא תיפול פצצה בלב תל אביב לא תבינו שאתם גרים במזרח התיכון.

אני באמת מצטער, אבל זו המציאות.

2. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

רסמי אני לא ממש מבין את ה-5 שורות הראשונות שלך ומה הקשר שלהן למה שאמרתי..

דבר שני...צריך לגרום להם לפחד לעשות פיגוע..
    שמעתי שאם שמים על הגופה שלהם [של המחבלים] חזיר אז הם מאמינים שהגופה כאילו מושחטת ואז הנשמה לא עולה לגן עדן ולא מקבלת את הבתולות..שווה לנסות..זה בטח לא יזיק.
    אומרים שפעם זה הצליח..

..נכון שיש כאלה שאומרים להם לא לפגוע במי שמעביד אותם..אבל לא חסר גם כאלה שכבר פגעו במעבידים שלהם[מקרה רג'ואן למי שלא זוכר ויש עוד הרבה..]

3. ofer16 Member

דייר, דבר עם אמא שלי, היא זאת שלא מרשה לי לנסוע לירושלים. לי אין בעיות (חוץ מזה שזה רחוק ועולה כסף...).
    תזכיר לי, אלה לא היו האמהות שלכם בכלל שלא הרשו לכם לנסוע בכביש מספר 1 (הכביש שמוביל לת"א)? אם הירושלמים פוחדים לנסוע בסביבת ירושלים, אז התל-אביבים לא יפחדו?

אף אחד לא ישלים עם זה, אבל כולם יצטרכו להתמודד עם זה. תסכים איתי ש2 הרוגים בחודש עדיפים על 20 בחודש, לא?
    תשמע, כמובן שהמצב האידיאלי הוא שלא יהיו הרוגים, תהיה כלכלה טובה, חיים טובים והכל יפה, אבל זה בלתי אפשרי. לפחות לא עד שכל הפנאטיים ישנו את דעותיהם. וכן, פנאטיים יש גם בצד שלנו.

ריינמן, לך תמצא גופה של מחבל. אם בקושי מוצאים שרידים של אנשים שעמדו עשר מטר מהפצצה, איך תמצא גוף שהיה צמוד לפצצה?
    אבל אם אפשר - שווה לנסות, אולי זה יחסוף לנו כמה פיגועים (בטח שלא ימנע את כולם).

4. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני באמת לא יודע על מה אתה מדבר...אישית אין לי בעיה להסתובב בירושלים וכבר הייתי כמה פעמים בירושלים..אבל זה לא הרעיון...בירושלים באמת יש יותר ערבים מאשר תל אביב ומה לעשות כרגע יותר מסוכן..אתה לא יכול להתווכח עם זה...אבל גם פה וגם שם אנשים מפחדים לצאת לרחוב וגם פה וגם שם יש פיגועים והמון ועם הרבה הרוגים..אתה טועה..בתל אביב נהרגו המון אנשים..

ואיזה מדינה משלכם???[עופר..אתה יכול לרשום לו....] מה לא היו פיגועים בתל אביב???מה זה מדינה שלכם..אתה כמעט נשמע רוצה שתיפול פצצה פה...מה זה השטויות האלה????מדינה משלנו..
    וגם נניח שאין פיגועים בתל אביב[שזאת שטות תנסה להוכיח שאין ותראה שאתה טועה!]

אני אפילו לא מצליח לחשוב איך להסביר לך כמה אתה טועה...תנסה לפתוח את הראש כי מה לעשות אתה אטום בקטע הזה...מדינה שלנו...נו באמת!!!!

5. Dyer משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא הסכמתי לסוע דרך כביש מספר 1????? תגיד לי אתה עושה ממני צחוק, אתה יודע כמה פעמים בחודשים האחרונים נסעתי בו? הייתי אומר שבממוצע 2-3 פעמים בשבוע, ואני לא מגזים.
    מה שאמרתי זה שהכביש הישיר למודיעין, כביש 443, עובר בשטחים ואם ניחשת נכון לא חסרו בו פיגועי ירי. למרות שעכשיו אין להורים שלי שום בעיה לסוע בו, בטח שלי אין.
    ועופר עם כל הכבוד לאמא שלך, אני יודע טוב מאוד מה הדיעה שלך לגבי להסתובב במרכז ירושלים. שלך, ושל כל הגוש דנים למיניהם שגרים פה (כן כשדיברנו על מפגש של האתר בני אמר משהו כמו שהוא לא ירצה לעלות על אוטובוס אם זה יהיה פה, עוד מישהו אמר משהו כמו שכל מה שיש לו לחשוב על ירושלים זה :(סמיילי של פיצוץ), וכו' וכו').
    ברור ש2 הרוגים עדיפים על 2, אבל עדיין אני לא מסכים למצב כמו שהיה פה בהודנה, שאין פיגועים כמו שראינו אתמול אלא מדיי פעם יש פיגועים "קטנים", של 2-3 הרוגים. למצב כזה אני לא מסכים. ובחייך הפנאטים בצד שלנו כולם מכירים אותם בעל פה... סך הכל לא יותר מ15 מטומטמים, אין בכלל בכלל שום מקום להשוואה בין הטרור היהודי לטרור הפלשתיני, פשוט אין. להגיד שיש טרור ישראלי זה דבר מגוחך. מה גם שאם מתגלה דבר כזה ישראל נוהגת ביד קשה מאוד איתו, מה שהרשות הפלשתינית לא עושה.

ולגבי מקרה גרג'ואן: בטח שאני זוכר, אני הכרתי אותו באופן אישי. הוא היה חבר (לא כל כך טוב אמנם, אבל עדיין חבר) של ההורים שלי והוא גם היה בבר-מצווה שלי.

6. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

קראתי את חלק מההודעות שהיו פה..תראו אין מה לעשות נקודה..המעגל הזה אף פעם לא יסתיים הם רוצים אותנו חזרה בפולניה ורוסיה (יבין מי שראה את הכתבה על הקייטנה האנטי ישראלית בגליל).
    ולכמה רעיונות:
    1. מסכים עם מי שאמר פה שלפוליטיקאים הערביים לא איכפת ובאמת שזה ככה הרי סתכלו על ערפאת ..תראו את כל ההון שלו הוא שולח לבת שלו בפריס ולהשקעות בחשבון הבנק שלו באירופה.
    2. פשוט נמאס לי לראות את הקטע הזה שאומרים שהם מסכנים כי לא כולם רוצים את המלחמה הזאת....שיילכו להזדיין כ-ו-ל-ם למה? כי הם יכולים להזיז את התחת שלהם ולעשות משהו בעניין ..להילחם במה שהם מאמינים להכריח את החמאס, גיאהד וכל שאר הזונות בני זונות . כל עוד הם לא עושים כלום לא איכפת לי בגרוש מהם...
    3. אני מסכים עם עופר עם מה שהוא אמר על התנאים ..תראו איך הם חיים..זה רק תורם לשנאה שלהם כלפינו.
    4. ואולי הפתרון לבעלי הדרכונים שביננו ..האם הפתרון הוא חזרה לאירופה/אמריקה וכל השאר?

חוץ מזה...למישהו פה יש אזרחות כפולה ואם כן אז של?...

7. ofer16 Member

דייר, אתה לא זוכר שכשקבענו את המפגש אצלי היו המון בעיות בגלל שלא הרשו לכם לנסוע באוטובוס לתל-אביב? על זה אני מדבר. לי אין שום בעיה לבוא לירושלים, וכהוכחה - ניסיתי לשכנע את אמא שלי, ואפילו התחלנו לריב בגלל העניין הזה. אני ניסיתי, ואני עדיין מנסה להגיע אליכם.

אתה מכיר את כל ה"רוצחים" הישראלים בע"פ? מעל 2000 פלסטינאים נהרגו משנת 2000 באינתיפאדה. 15 איש עשו את זה? וואו, חתיכת יחידת עלית... :?
    נחזור למצב של 2 פיגועים "קטנים" - אנחנו רחוקים מזה שנות אור... אין מה לדבר על זה בכלל, כי זה יקרה רק אחרי הרבה תהליכי שלום ארוכים.
    יניב, אתה מדבר בתור פעיל שלום מנוסה? או כאחד שיצא להפגנות כנגד האינתיפאדה?
    מה אתה עשית כדי למנוע את המלחמה הזאת? כל הדיבורים על להרוג ערבים, טרנספר ושאר אמצעים לא אנושיים לא בדיוק עוזרים לנו כרגע...

ולא, אין לי אזרחות אירופית, אבל אני יכול להשיג (יש לי אופציה לבערך 7 מדינות שונות בעולם). בינתיים אני לא עושה את זה, כי לעבור לחו"ל זה לא הפתרון.

8. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

אני לא אמרתי שיהרגו אותם..סך הכל אמרתי שיפסיקו לומר שהפלסטינים שוחרי השלום מסכנים כי הם לא...זאת הייתה הכוונה.

9. ofer16 Member

א. החלק באוכלוסיה הפלסטינית שכן שוחר שלום כן מסכן - כי הוא לא רוצה את המלחמה הזאת, ומשלם את המחיר עליה.
    ב. התייחסת לחלק קטן מאוד מההודעה שלי, מה עם החלק הזה:
    הרי רצית שהם יעשו משהו, לא? למה אתה לא עושה משהו?

10. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

א. שילחם בחמאס
    ב. מה אני צריך לעשות? אני זה שבא ומבצע פיגועים באזרחים פשוטים שלהם? העם שלי ..הממשלה שלי עושה את זה?...הסיטואציה כאן שונה.

11. ofer16 Member

אתה כן יכול לעשות משהו - להצביע למפלגות שמבטיחות שימנעו את המלחמה הזאת בדרכי שלום ויפסיקו את מעגל הדמים. אני לא רוצה לנקוב בשם של מפלגה מסויימת (אני גם לא חושב שיש אחת מספיק טובה כרגע), אבל אתם יודעים מה הכיוון.

בדיוק כמו שהם יכולים להילחם בחמאס אתה יכול להילחם בפנאטיים הימניים בארץ. באותה דרך. אולי אתה לא יכול להצביע כרגע, אבל אתה יכול להיות פעיל במפלגות, הפגנות, אירגוני שלום וכו'. אפילו לדבר בגנות האינתיפאדה זה משהו.

12. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

צודק דאייר. כל אלה שתכננו לבצע פיגוע בבי"ס ערבי בירושלים יושבים בכלא וכל הציבור הישראלי (סליחה לא כל, 99% מהם) מגנה אותם ונגעל מהרעיון של הריגת ילדים חפים מפשע. ברשות המצב לא ככה......

עופר אף פעם אבל אף פעם הצבא הישראלי לא פגע באנשים חפים מפשע במכוון. הפגיעה בהם התלוותה בד"כ לפגיעה במבוקשים, ואכן היו פישולים בעניין אבל הכוונות הן אף פעם לא זדוניות אלא פשוט למנוע פיגועים. יודעים מה, לא הייתי כל-כך זועם על הפלסטינאים אם הם היו נלחמים כמו גברים נגד הצבא שלנו, נגד חיילים מאומנים (ואל תגידו לי שהם חלשים והם לא יכולים כי הם גם פוגעים בצבא שלנו יפה מאוד) שתפקידם הוא להילחם והם מוצבים על "אדמותיהם", ולא נגד תינוקות שכל חטאיהם היו לנסוע באוטובוס או לשבת עם אמא שלהם בבית-קפה בקניון. ובכל מקום נורמלי בעולם כך אנשים שהיו שואפים להשיג עצמאות היו פועלים - נלחמים בממסד. אבל אצלנו לא, ובצ'צ'ניה גם לא תמיד, ולמה זה - כי הם מוסלמים!!! ואל תתחלו להתווכח איתי גם על זה......

ונעבור לנושא אחר - אני כל-כך ההודעה של פולדש על זה שהטרנספר של ערבים ממדינת ישראל חיוני שזה משהו. אפילו הייתי תורם מכספי כדי לקנות ללידס יונייטד דגים חדשים בשבילו.... בכל אופן אתם תוהים למה הטרנספר חיוני? בואו ואני אספר לכם, או בעצם בואו ובנצור יספר לכם:
    למה הערבים שכניו של בנצור לא קמים והורגים אותו? לא כי זה לא הומני, לא כי רצח של חפים מפשע מנוגד לאמונותיהם, אלא כי העסקים יפגעו. עסקים זה הכל..... עזבו שמדובר בחיי-אדם.... וברגע שהערבים יהיו רוב במדינת ישראל (והם יהיו טראסט מי), הם לאט לאט כבר לא יצטרכו לדאוג לעסקים שיפגעו אם הם יקומו על היהודים, ונחשו מה - הם יעלו עלינו. אני אישית אברח מכזאת מדינה ברגע הראשון...... מצידי לעבור לארה"ב ולהקים מדינה יהודית חדשה במקום שבו שכנינו לא יהיו כל-כך נגועים בשנאה כלפי השונה מהם.
    הדרך היחידה לא להגיע למצב הזה היא טרנספר של ערביי ישראל (שבאמת לא עשו לי כלום אני מודה אין לי כל בעיה איתם בחיי היום-יום) למדינה הערבית החדשה שתקום בגבולות פלסטין...... (או בירדן אם נחליט ללכת עם ליברמן בשלב מסוים).

13. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

בעבר כן השתתפתי.

14. ofer16 Member

איתי, אני מזמין אותך ללינק הבא, המתאר רק חלק מהעדויות שהעידו פלסטינים שהיו קורבנות של צה"ל:
    http://www.btselem.org/Hebrew/Testimonies/index.asp
    תקרא, אני קראתי.

איתי, אני מצטער שאני זורק עיתונים, אבל קראתי המון כתבות על אירגוני טרור יהודיים והפעילויות הנוכחיות שלהם. יש אפילו ארגון טרור שהתנקש בכמה תינוקות פלסטיניים שבסיסו מוצב בשנקין בתל-אביב. פאשלות? 2000 איש זה פאשלות?! ואתה עוד אמרת:
    פחח.

להילחם כמו גברים?! אתה רוצה שאדם עם אבן או רובה ישן של צה"ל (וכן, יש המון כאלה בידיים עוינות.) יעמוד מול טנק?
    חוצמזה, אתה אומר שלא היית כועס אם היו נלחמים כמו גברים... למה בכלל להילחם?! מה שאמרת היא שטות שלא הייתי מצפה אליה ממך.

אני באמת לא אגיב על הקטע עם המוסלמים. פנאטיים דתיים שהורגים אנשים בשם הדת יש בכל מקום, ובכל דת, אך באיסלאם זה מוקצן. אין מה לעשות...

אני לא רוצה להתייחס לרעיון של טרנספר - הוא מגוכח. לנתק אדם אשר לא עשה כלום (וכן, 90% מהערבים שאמורים להיכלל בטרנספר באמת לא עשו כלום) מאדמתו ומולדתו היא לא דבר הומני או הגיוני. מלבד זאת, איך תבדיל בין ערבי עוין לערבי לא-עוין? יש לצה"ל גלאים מיוחדים? כי אם כן, למה הם הורגים כ"כ הרבה חפים מפשע?

15. Don p1 Member

"מציאת פתורנות במצב נתון של כעס אינו דבר נכון" אמר פעם מנחם בגין, ואין צודק ממנו
    אז באמת, אל תנסו למצוא פתרונות כי אצל כולנו הכעס בשמיים.

ימח שמם של כל הטרוריסטים, בושה לאנשות האנשים האלה, איך המחבל הזה יכל לשבת ליד אישה בהריון וכמה ילדים קטנים ולפוצץ את עצמו שם. טיפה של מצפון לא הייתה לו, כאשר ראה ילדים קטנים שסה"כ בעולם הזה כמה שנים ולא עשו שום דבר רע לאיש.
    כל פעם אותו סיפור, כל פעם אותם מראות מזעזעים ושואלים עד מתי?!

כואב, כואב עד שבא לבכות