הפיגוע בירושלים

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Reyes, ‏20/8/03.

1. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתם לא מבינים...אתם באמת חושבים שאכפת לערפאת אבו מאזן משלום..
    ממש לו..הם מקבלים פול כסף מזה ומתעשרים..וכל עוד זה קורה אין להם סיבה להפסיק הכל..
    הם שמים זין גדול לא רק עלינו אלא גם על העם שלהם..
    תאמינו לי שהם מקבלים מספיק כסף מארה"ב מאיתנו ומעוד מדינות[שלא נדבר על המדינות הערביות שעוזרות להם ולא רק בשביל הטרור..]

העם עצמו הוא סתם בובות..משלהבים אותם ומביאים לכולם להתאחד נגד כביכול האויב הציוני
    והם אוכלים את זה...צריך להשקיע בשיכנוע העולם להשמיד את כל ה"מנהיגים" הפלשתינאים ולהתחיל להסביר לעם מה קורה באמת..

וכמובן שצריך להפסיק להבליג כבר...כי זה לא ייגמר

2. ליהי Member

פולדש, אני כל כך ההודעה שלך שזה משהו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

תראה בנצור,כתבת משהו על לרצוח כל ערבי זכר...מה הקשר? עכשיו, זה נכו ןשיש שני צדדים למטבע, שיכולים להיות ימנים או שמאלנים ולכל אחד יש דרך משלו, אבל את דרך השמאל ניסינו שנים על גבי שנים, בקדנציית רבין ז"ל, בקדנצייה הקצרה של שמעון פרס, של אהוד ברק, ובתכלס מתי ניסינו להיות ימנים, ולהיכנס בהם בכל הכוח כל פעם שהם עשו פיגועים עד הסוף? - בקדנציית ביבי נתניהו ותו לא. לפחות אם מדברים על פרק החיים בו רובנו חיים. הסטטיסטיקה אומרת שבקדנציית ביבי היו הכי פחות פיגועים, והוא היה זה שנכנס בהם עד הסוף, מרטיט את כל הישבנים של הפאגס השמאלנים יפי הנפש המרכז תל אביביים ומוציא משווי משקל את יוסי שריד, אבל זה לא משנה את העובדה שבתקופה שלו זכינו להכי הרבה שקט מבחינת טרור.

3. Dyer משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני אתייחס למשהו אחר שנזכרתי בו עכשיו... אני פשוט לא יכול לסבול תגובות של אנשים בסגנון: "תירגעו תירגעו הכל יהיה בסדר לא צריך לעשות כלום מה הלחץ מה הפחד וכו'" - באות בדרך כלל מתושבי גוש דן, בעיקר ת"א.

משהו שאבא שלי אמר לי לפני כמה שבועות, לא שאני מייחל לזה אבל זה ממש ממש נכון. עד שלא תיפול פצצה בלב ת"א תושבי ת"א לא יבינו שהם במזרח התיכון. אשכרא הקטע של המדינה הנפרדת שהם יצרו לעצמם כל כך נכון... פיגועים יש בירושלים, בעפולה, בישובי קו התפר, לא בתחומי המדינה שלהם. עד שהם יראו בעיניים שלהם אנשים גוססים מחוץ לאוטובוס וידיים עפות באוויר הם לא יעכלו את זה. אתם בתוך ישראל אנשים! פיגוע זה לא איזה משהו של שגרה, פיגוע זה טבח באנשים חפים מפשע, שלא עשו כלום לאף אחד וסך הכל עסקו בעניינים שלהם.

4. Fernando Cavenaghi Member

צודקת ביבי היה ראש ממשלה נפלא שבכלל לא הרס את כל המצב שהתחיל להיות פה בארץ.
    אני בעד להחזיר אותו לשלטון, הוא בטח ימצא איזנה רעיון נפלא כמו לזרוק את כל המובטלים והחלשים על העברים ואת כולם להטביע לאורך חופי עזה.

ככה מדיניות ההפרטה שלו תצליח וגם לא יהיו לנו בעיות עם הערבים. הוא קיבל את הקול שלי.

אתם לא ממש מבינים שכל פעליל שתרמחו כל הבנים שלו והאחיין שלו והבן דוד שלו, כולם ישנאו אותנו ואז עוד עשר שנים יהיו לנו עשרה פעילים על כל אחד שחוסל?
    אני מאמין שאם בחור בן 18 היה הופך את אבא שלי לנכה או יורה בבן דוד שלי כי הוא הסתובב אחרי העוצר הייתי יוצא למלחמה נגד מי ששלח את הבחור הזה.

נכון שכל השטחים הם לנו וארץ ישראל השלמה היא דבר נלא, נכון שהערבים הרסו לעצמם ב48, נכון שאנחנו לא חייבים להם כלום, אפשר להיות צודקים ככה, אבל לי נמאס לראות כל שבוע ילדים מתים.
    אפשר גם להיות חכמים, לתת להם מדינה, לא יהרוג אותנו, גם לא לתת להם דחיפה קטנה בהתחלה, שאנחנו בכל מקרה עושים, הם לא מייצרים את החשמל שלהם לבד בבית. הם לא שותים את המים מהים בעזה, והם גם לא מתדלקים על שתן שלהם, את הכל הם מקבלים מאיתנו.
    ותהיה להם מדינה, אולי אמוד נכשלת אבל תהיה ויהיה לנו טיפה שקט, ואם הם ירצו עוד אז בעיה שלהם.

באמת טרנספר אבל לא כזה שלוקחים בכח אלא כזה שנותנים להם מדינה ונותנים למדינה שלהם פוש ויחסים כלכלים עם המדינה שלנו זה רעיון לא רע.

הייתה לי הודעה ממש ארוכה שהפורום היציב מאוד הזה מחק לי. אני מקווה שכתבתי את הכל שהיה שם.

5. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא מבין אבל מה הקטע הזה של להם מותר ולנו לא?
    למה אנחנו צריכים לחושב על לא לרצוח אותם כדי שהםא לא ישנאו אותנו והם לא חושבים על זה?
    אתה לא חושב שעל כל בן אדם שמתפוצץ בפיגוע יש משפחה שלמה שמתחילה לשנוא ערבים???
    אתה חושב שזה מקרי שהשמאל מתפרק וכמעט אף אחד כבר לא חושב כמוך?
    שלום צריך לבוא משני הצדדים..כרגע הוא בא רק מצד אחד..
    הודנא בתחת שלי אולי יש פחות..אבל עדיין יש פיגועים ואנחנו מקיימים את ההסכמים..
    צריך לחסל את ערפאת ועוד כל מיני בכירים
    למה לארה"ב מותר לרצוח כמה שהם רוצים ואנחנו צריכים לשבת בשקט?

6. Fernando Cavenaghi Member

תהיה צודק, אם אתה מווכן לחיות עוד כמה עשרות שנים לפחות עם פיגועים ואלימות, אני רוצה להיות חכם ולסיים את זה.

זה יוצא לך שווה. שקט באיזור יתרום לכלכלה הרבה יותר מאשר המעט שנעזור להם.
    אתה יודע כמה עולה כל חיסול כזה? אתה יודע כמה עולה להיות בערים שלהם כל הזמן?
    ועוד לא הכנסתי את זה שכל שבוע תקבור ילדים וחפים מפשע.

7. ofer16 Member

אמממ... ליהי, דיברת על עוני? בואי נראה מה הסטטיסטיקה אומרת:
    א. שיעור האבטלה בשטחים עבר מזמן את ה50% מכוח העבודה, והוא רק במגמת עלייה. בישראל יש כחצי מיליון מובטלים - מספר גדול אך לא מתקרב לזה של הפלסטינים. שיעור העניים בשטחים (עניים לפי ההגדרה הבינלאומית - מרוויחים פחות מ2 דולר ליום לנפש!) נע בסביבות ה70%. בארץ השיעור עומד על 17%, וזה גם לפי המדד הישראלי (עניים לפי ההגדרה הישראלית - מרוויחים פחות מ12 דולר ליום!). ליהי, ב2 דולר שיש לילד פלסטיני ליום שלם את קונה לך איזה ארטיק, כי חם.
    ב.
    אני מצטער ריינמן, אני מאוד כועס - אתה אידיוט.
    מי אמר שלפלסטינים מותר?! מי שיגיד את זה לא ראוי להיקרא בן אדם. רצח של אדם, לא משנה אם הוא יהודי, ערבי, צ'צ'ני, רוסי, נואף, נכה וכיוצא בזה הוא מעשה לא הומני, לא אנושי ולא חוקי בשום מקום, ובשום תרבות מודרנית.

אני אחזור - רובם המכריע של הפלסטינים, ואני לא חושש לומר זאת - רוצה שלום ורוצה שיתוף עם הישראלים. במצב הקודם היה יותר נוח להם, וגם לנו. למה נוח לנו, אתם שואלים? כי כל פועל ערבי שהיה פה בארץ, הרוויח את המשכורת (העלובה) שלו והלך לקנות מוצרים ישראליים. הם עבדו בארץ, קנו בארץ, חיו בארץ. היום - הפועלים הזרים שולחים 80% מהמשכורת שלהם לחו"ל וככה כספים יוצאים מהארץ. כל תלמיד שיודע חומר בסיסי בכלכלה יגיד לך שהפועלים הערביים היטיבו לנו, בטח שיותר מהפועלים הזרים. עכשיו תגידו לי - הם באו על חשבון ישראלים. אבל זאת תהיה טעות! האבטלה לפני תחילת האינתיפאדה והמשבר הכלכלי בעולם הייתה הרבה יותר נמוכה, עם ערבים ובלעדיהם. שיעור האבטלה הגבוה בישראל נובע מהמצב הכלכלי הגרוע בעולם.

ג. דייר, אתה צודק. אף פעם לא היה פיגוע בתל אביב. הגושדנים חושבים שהם חיים באירופה.
    אני לא אגיד לך מה שאמרתי לריינמן כי כבר נרגעתי קצת, אבל אני חושב על מה שאמרת אותו דבר, והרבה יותר גרוע.

8. Fernando Cavenaghi Member

שקלתי אם להכניס את המילה הזאת להודעה שלי אבל החלטתי לא.

אבל אני תומך בעופר.

9. ofer16 Member

בנצור, יונייטד לא יוכל להגיב בימים הקרובים מכיוון שהוא.............. נחסם! http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/laugh.Xxx

ליהי, רציתי להוסיף עוד כמה דברים להודעה שלי, אבל שכחתי:
    א. ישראל כבר עכשיו מסבסדת חלק גדול מאוד מחייהם של הפלסטינים. המים שלהם מגיעים מישראל, התשתיות נבנות בכסף ישראלי ואמריקני (ומה שעצוב הוא - שאנחנו גם הורסים את התשתיות שאנחנו בנינו) והם בעצם תלויים בישראל. ישראל לא יכולה לנתק את זרם הכספים לשטחים, כי אז היא תסבול מלחץ בינלאומי רב ואולי אף מסנקציות חריפות. אם תגידו לי שלא אכפת לכם ממה יחשבו עלינו בעולם, אני אענה לכם שאתם לא בדיוק אלה שקובעים, ולאלה שקובעים כן אכפת.
    ב. הריגת מבוקשים רק מחמירה את המצב. שחרור מבוקשים מהכלא, לעומת זאת, משפר את התדמית של ישראל בעולם ויכול לתת לנו כמה דברים בתמורה.

10. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה זה משנה מי צודק או לא??אתה לא מבין שאתה מנסה לעשות שלום עם מנהיגים שלא רוצים שלום???מה אתה חושב שאני לא רוצה שלום
    טוב שאתה מנסה להסביר לי ששקט יגרום לכלכלה לפרוח..באמת לא ידעתי את זה..זה מפתיע.. :shock:
    אבל המנהיגים שלהם לא רוצים שלום..הם רוצים כסף..וככה הם מקבלים הרבה..לא מעניין אותם בכלל אם יהיה שלום או לא..אלה אנשים שחושבים רק על עצמם.

ועופר...קודם כל תירגע..
    דבר שני.לא הבנת אותי..אני מתכוון למה שאנחנו הורגים מבוקש שלהם שרצח וירצח עוד הרבה אנשים חפים מפשע [אם לא נפגע בו] אז כולם מבקרים אותנו[כולל כל מיני מתחכמים ישראלים]
    ולמה שיש זבל שמתפוצץ באוטובוס אז ישר באים אנשים ומאשימים אותנו על זה שאנחנו מחסלים רוצחים???ואומרים שבגלל זה זה קרה...הרי הפיגוע הזה לא קרה בגלל סיבה מסוימת..הפיגוע קרה בגלל שהם יכלו לעשות את הפיגוע..

למה אי אפשר להבין שהם יעשו את זה ולא משנה מה יקרה?
    אם לא נהרוג מבוקשים
    אז זה יהיה שנה לזה שהרגנו מבוקש
    ואם לא זה אז זה בגלל שלא שיחרננו אסירים
    ואם לא זה זה היה בגלל שהיום יום האדמה
    ואם לא זה אז בגלל תירוץ אחר...

זה לא עניין שאומרים מותר או אסור..זה עניין שיותר מדי אנשים מתייחסים ביחסית סלחנות..אומרים הם עניים והמצב קשה אז הם עושים את זה..
    בן אדם שפוי עם לב ושכל לא עושה דברים כאלה..גם אם הוא מיואש..

ויונתן..מה קרה לך?אין פיגועים בתל אביב????יש כמעט באותה הכמות כמו בירושלים..
    באמת לא ציפיתי מבן אדם שחי בישראל להגיד דברים כאלה...חבל שכרגע הפרדת את המדינה למדינת תל אביב ומדינת ירושלים..

11. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

הריגת מבוקשים רק מחמירה את המצב???אתה לא מבין???האנשים האלה-המבוקשים..לא רוצים שיהיה שלום..הם בכל מקרה יעשו פיגועים..חייבים להרוג אותם!
    אם לא..הם יהרגו אותנו..שלום או לא שלום!

12. Fernando Cavenaghi Member

ריינמן, את שוב משיך עם זה

גם לך במדינה יש מטורפים, גם הם עושים דברים נוראים (אונסים מתעללים ורוצחים) אז גם לך מותר כי הם עשו את זה? אתה נשמע כמו ילד קטן.

הקיצוניים תמיד ימצאו תירוץ, העבודה של הרוב היא לעצור אותם. כרגע זה נוח לרוב לא לעצוראותם.
    אם תהיה להם מדינה הם יעצרו אותם.

אני גר בין כמה כפרים ערביים ומאנשים מהאזור (ערבים) שמעתי שהאלה בכפרים הם מטורפים על כל הראש וכל אחד מתאבד בפוטנציאל. אבל בגלל שאנחנו עובדים עם הערבים והם בונים הרבה אצלנו ומתייחסים אליהם יפה המנהיגים של הכפר והאנשים עם הכסף הזהירו אותם שלא יעזו לעשות כלום כי הם יהרגו אותם אם העסקים יפגעו.

אבל לערבים בגדה לא משנה אם יהיה פיגוע או לא כי בכל מקרה הם בשפל המדרגה.

13. ליהי Member

אתם יודעים מה אני באמת שונאת? כשמכניסים לי מילים לפה, ומה לעשות? עופר עכשיו הכניס לי מילים לפה. אמרתי פעם שלא אכפת לי מה חושבים עלינו בחו"ל? מה אני, מפגרת לגמרי? (אל תענו) ,אני פשוט אומרת, ובצדק,שלא היינו צריכים מלכתחילה לסבסד להם דברים. במיוחד לא מים. אני לא מציעה עכשיו להפסיק,אני בכלל לא דיברתי על זה- ההצעה שלי היא ברגע שתהיה לפלשטינאים מדינה עצמאית, ענייה מכוערת ואפורה כמו ההתנהגות שלהם- שנפסיק אז לסבסד אותם. זאת ההצעה שלי. הא ועוד משהו- אתם יכולים להבין את זה איך שבא לכם- אבל לא ממש אכפת לי איך חיים ילדים ואנשים בשטחי פלשטין, כמו שאני בטוחה שהם לא דואגים לי לקורת גג בלילה (למרות שהם היו שמחים לפוצץ אותה).

14. ofer16 Member

כל אחד רוצה כסף... תסתכל גם על המנהיגים שלנו - כל יום פרשת שחיתות חדשה. והגדולה מכולן - אצל ראש הממשלה.
    אתה חושב שערפאת נהנה במצור במוקטעה? קראת על התנאים שהוא ועוד עשרות אנשים חיו בהם במשך כמה שבועות? אני קראתי, וזה לא היה כיף, תאמין לי. הם רוצים שלום, אך לא בכל מחיר, בדיוק כמונו. חלק מהמנהיגים רוצים יותר (ערפאת), וחלק רוצים פחות (אבו מאזן). אני חושב שכרגע שני הצדדים מסכימים על גבולות 67.

פיגועים יהיו תמיד, את זה אי אפשר להכחיש. גם אם תהיה מדינה פלסטינית המשתרעת על 90% משטח א"י כיום, עדיין יהיו פנאטיים קיצוניים שירצו את ה10% הנוספים. את זה אי אפשר למנוע. באותה מידה תמיד יהיו חוליות טרור יהודיות שיפגעו בערבים חפים מפשע, ואם לא זה אז אנשים שיקראו לעשות כך. גם את הטרור היהודי אי אפשר למנוע.
    כל הפתרונות באים להפחית את כמות הפנאטיים האלה. הוכח כבר מזמן שככל שרמת החיים גבוהה יותר יש פחות סיכוי שאדם ילבש חגורת נפץ ויילך להתאבד רק כדי להרוג אנשים חפים מפשע (כמובן שתמיד, כמו בכל דבר, יהיו יוצאי דופן - אנשים עם רמת חיים טובה שיתאבדו).

ריינמן, אתה טועה בקשר לזה שאין ביקורות אחרי פיגוע. יש - והמון. כמובן ששום גינוי וביקורת לא מספיקים ותמיד יש מקום לעוד.

אגב, אם מדברים על שטיפת המוח שהפלסטינאים מקבלים (שאגב, מאוד לא אנושית) - גם אנחנו עוברים שטיפת מוח יום-יום. אבל לך תסביר לעיוור מה זה צבעים.

15. ofer16 Member

ליהי, אני מגיב לך, אך לא רק לך. ואם תשימי לב טוב טוב, כתבתי אם תגידו לי, כדי למנוע מראש מצב שכזה. לא אמרתי שאמרת דבר כזה.

ליהי, ככה זה כששולטים על אוכלוסיה. היינו חייבים לדאוג להם לתנאי מחייה בסיסיים אחרי שכבשנו אותם במלחמת ששת הימים. אם לא היינו עושים זאת - היינו מקבלים ביקורות שליליות מהעולם. אמרת שאכפת לך ממה שחושבים עלינו בעולם, לא?

אחרי מלחמת ששת הימים, כשהיינו עם ידנו על העליונה, היינו צריכים להתחיל לנהל משא ומתן עם מצריים (שלום תמורת סיני), סוריה (שלום תמורת הגולן) ועם הירדנים (שלום תמורת שתקחו את הפלסטינאים מכאן). לא עשינו את זה - ובגלל זה נגררנו למלחמת יום כיפור (עם המון חללים לכל הצדדים), למלחמת לבנון (עוד יותר חללים) ולאינתיפאדה.
    אבל לא עשינו את זה, ועכשיו אנחנו משלמים. עד מתי?