הפועל ת"א 2015/16:: ורואה עתיד וחושב תמיד - שהכוונה נותנת אמונה.

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏18/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Raulito Madridista

מאור הראל מהאולטראס שמוכר בעיקר גם כמייסד קבוצת הכדורסל, איך הוא אמר לאחד החברים - "בוכים בבלומפילד(ב-18:00) ואז בוכים בכיכר(20:00), והמבין יבין.

לגבי וינטרה(ומרציאנו) - קראתי את זה בישראל היום. כאחד שמכיר אותו גם מספרד, ומן הסתם הרמה שם היא ליגה אחרת לגמריי, תרתי משמע - תיארתי לעצמי שהפועל תקבל בלם איכותי כשהחיסרון הבולט שלו הוא המהירות. במשחק נגד בית"ר התרשמתי מהקלאסה והשקט שלו, קריאת המשחק ויכולת המנהיגות, לא היה דבר כזה מאז טופוזאקוב. ואז במשחק נגד ק"ש הוא טעה המון. וינטרה שומר על חוסר יציבות. שחקן ברמה הזו צריך לתת ערך מוסף ולא להיגרר לחולשה הכללית של הקבוצה שעל הנייר ההגנה שלה סבירה להוציא נק' תורפה אדירה בין הקורות שזה גם משפיע. אני באמת חושב שגוטליב ואבו-אביד יכולים להתפתח לצמד בלמים נפלאים.

http://images1.ynet.co.il/PicServer4/2015/10/30/6604180/660417901000100490703no.Xxx

טירוף של שחקן שמדבר כמו אוהד - מודה שזה חביב בעיניי. אבל תדברו על המגרש לשם שינוי.

2. alexshw Member

גם משחק העונה כמו אוהד

3. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

לפי דעתי, יש כמה סיבות לכך שבן רייכרט לא מצליח להרים את היכולת שלו בהפועל ת"א:

א. הוא רק בן 21 וחצי - ולפני שאתם קוראים כל אחד מהסעיפים הבאים, תעשו לכם תזכורת לחזור לסעיף הזה.

ב. המחיר שהפועל ת"א שילמה עליו הוא מפלצתי בקנה-מידה ישראלי וזה קשה לתפקד כשהקבוצה לא טובה וכל הזמן נשמעים רחשים ותהיות על מה אפשר היה לעשות עם הכסף שהושקע בכדי להביא אותו. מה גם שבן רייכרט עוד לא עשה משהו משמעותי בקריירה שלו שיצדיק סכום שכזה, גם אם אני יוצא מנקודת הנחה שזה מקובל להוציא סכום שכזה על שחקן ישראלי, שזה דיון שלם בפני עצמו.

ג. סביב בן רייכרט הייתה חגיגה שאני לא זוכר כמותה, גם לא כשאבי נימני עזב את מכבי ת"א או שמעון גרשון עשה את מהעבר מהפועל ת"א לביתר ירושלים. בשני המקרים האחרונים שציינתי, זה היה "זבנג וגמרנו". לתקשורת ולרחוב הספורטיבי זה אמנם היה הלם וסיפור גדול להתעסק בו, אבל הפעולה עצמה נעשתה יחסית מהר. במקרה של בן רייכרט אלה היו שבועות שלמים שאף אחד מהצדדים לא ידע איך ההסיפור יסתיים עד שהוא הסתיים - וגם כשהוא הסתיים, אף אחד לא היה בתדהמה מאיך שהוא הסתיים, אלא מעצם העובדה שסוף כל סוף הוא הסתיים.

ד. בן רייכרט היה שחקן שולי בסגל של מכבי ת"א, כזה שלצהובים לא הייתה בעיה 'להקריב' לחצי עונה כדי להביא את גילי ורמוט - ופתאום בהפועל ת"א הוא צריך להיות המנהיג שיוביל את הקבוצה.

4. Raulito Madridista

רייכרט פתח את העונה באיחור גדול, לא ערך מחנה אימונים כמו שצריך(אם כי כל מה שהיה עם מנדיונדו זו בדיחה בעצם), ושחקן בעמדה שלו חייב לרוץ הרבה. הכושר הגופני שלו רע מאוד בינתיים. מעבר לכך לעתים הוא משחק בענף או מתחת לחלוץ והוא לא בדיוק גילי ורמוט. כמובן שהסיטואציה הנוכחית וכל מה שמסביב משפיע עליו. הפועל הייתה צריכה לשלב אותו לאט-לאט, לא לזרוק אותו למים העמוקים למרות הלחץ של התקשורת. מאוד הופתעתי כשפתח בהרכב בטדי. את מיליון היורו ששילמו עליו הוא כנראה לא יצדיק, אבל לא הייתי ממהר להמר נגדו, הוא עוד יתרום להפועל ת"א. אני כן רואה בו ניצני מנהיגות ויש לו הרבה תכונות טובות. יש שחקנים שאיכזבו הרבה יותר ממנו עד עכשיו. כמו דודו ביטון למשל - למה לא פרש מהמקצוע?; לוקאס וינטרה שלא תורם ערך מוסף; שמואל שיימן שהוא חור הגנתית ומאופק מידי התקפית;

5. alexshw Member

ומי אשם בכך שפתח את העונה באיחור גדול? רק רייכרט עצמו

Hapoel_Tel_Aviv אוהב/ת את זה.
  6. Raulito Madridista

זה נכון מה שאתה אומר אבל אין ספק שבכל מועדון 'מתוקן', קבוצה שם הדברים מתנהלים כמו שצריך(כרגע כבירי בחור מקסים עם כוונות טובות ששפך הרבה כסף אבל מנהל את הפועל רע מאוד) - רייכרט היה מקבל יותר כלים להצליח. הוא לא היה משחק בכלל במשחקים הראשונים של העונה מפאת כושר גופני לקוי, היה משתלב בהרכב בהדרגה וגם משחק בעמדה הטבעית שלו שם הוא יכול להפיק את המיטב מעצמו - קשר אחורי שלעתים יוצא ללחוץ קדימה ומצטרף להתקפה. אין לו יכולת הובלת כדור כמו של ורמוט והוא בטח לא מתאים לכנף. אני גם לא ראיתי כלום מפיינטילי אגב, גם לא מחויבות.

7. Raulito Madridista

אלי גוטמן לא יגיע להפועל, קשטן יסגור את תנאיו כנראה תוך 48 שעות.

טוב מאוד שהאשלייה התנפצה בהקדם האפשרי. אני לא חושב שגוטמן קוסם, ולחשוב שיהיה כמו ב-2008 - תוך שנתיים ניקח דאבל - זה רומנטיקני מידי ומנותק מהמציאות. מצד שני, העדפתי אותו על קשטן. גוטמן כמאמן או מנג'ר היה נראה לי מהלך עם חשיבת ארוכת טווח(הכל יחסי בכדורגל שלנו כשחוזים שווים לתחת). קשטן, מעבר לגיל - אולי איבד את זה, השנים האחרונות בבני-יהודה היו מיותרות. מצד שני, גם חצי כוח של קשטן זה משהו והמצב היום הכי גרוע שיכול להיות. וכמובן כשבזמן שקשטן על הקווים אי-אפשר להתעלם מהזכרונות - הדאבל, רבע גמר גביע אופ"א, הפיניש הטוב עם הגביע ב-2006 לפני שהלך לאבד את עצמו בנבחרת ועוד.

אמשיך ואומר שהסגל של הפועל כיום לא רע למרות שחסר חלוץ ואני די מופתע מכל מה שקורה, אין שום תירוצים. אני מקווה שהרוש יחזור לקו הבריאות או שיגיע שוער נורמלי. גם אם חתוכה ושטראוס יעמדו יחד בין הקורות זה לא מספיק. אין לנו את הלוקסוס הזה.

מבין הפמילייה הרומנית - פיינטילי אפילו ניצוצות לא הראה וגם לא לחימה. בומבה שחקן צעיר שלא דורש מספיק את הכדור ואנטל לא מביא את הערך מוסף, הוא אולי השחקן היחיד שיש לי ציפיות ממנו.

הבקשה שלי בטווח הקצר - להילחם, להילחם, לתת את כל מה שבכם ולשחק עם הנשמה - יאללה הפועל מלחמה. ובפן המקצועי, היות ושיימן בקושי זז - אבו-אביד צריך להמשיך להקריב את עצמו ולשחק בצד שמאל כשלפחות יהיה שקט הגנתי ונמרצות התקפית(גם אם זה לא מספיק). שגיב צריך לשחק בחוד, יש לו לא רק רצון אלא גם טכניקה וערמומיות, גם ככה העונה הזו לא משהו וצריך לשפשף אותו כדי שנרוויח לעתיד. מעבר לכך, אולי סיראז' נאסר שמחפש יותר את השער - צריך לפתוח בהרכב.

8. Hapoel_Tel_Aviv Member

על 2012 יש ויכוח האם קשטן התאים או לא, הייתה קבוצה מוכשרת אך מעצבנת מאוד שאנשים מתווכחים האם הפסד האליפות לק"ש היה כשלון מוחלט למרות שהיינו לא רחוקים מק"ש באותה עונה ולמרות כדורגל לא גדול.
    מרגע שקשטן עזב ועם כל הכבוד לניצן שעבד בתנאים בלי אפשריים הקבוצה הפסיקה לשחק כדורגל.

אם ב2011 עוד המינוי של קשטן נראה הגיוני היום זה נראה מנותק מהמציאות, מקווה שהוחתם רק לחצי עונה ולא ליותר כדי שזה לא יהיה מעמסה לפטר אותו.

קשטן מקבל את ההזדמנות האחרונה בחיים שלו, מפתיע אותי שבכלל יש לו כוח, חשבתי שיש לו מספיק כסף.
    זה נראה לי הולך להגמר בירידת ליגה כי לא יהיה כסף לפטר את קשטן ולמנות מאמן חדש.
    אוי כבירי..

9. Bon Argumentum Ad Hóminem

קשטן מאמן טוב, אבל הבחירות של כבירי כ"כ חסרות השראה ומעוף. הוא בכוח מנסה לשחזר הצלחות עבר נוסטלגיות, ללכת על בטוח. במקום להמר על מאמן שטרם אימן במועדון בהצלחה. מצד שני, השוק לא רבוי אופציות והעונה הזו מיועדת בעיקר להרצת סגל חסר ניסיון.

10. alexshw Member

קשטן נו ברצינות. מגוחך. האיש צריך לשחק עם הנכדים. עבר זמנו לפני 10 שנים כבר.

נערך לאחרונה ב: ‏2/11/15
    קשר שמאלי אוהב/ת את זה.
  11. סמואל אטו Member

מי כבר יש?
    קשטן זה לא המאמן הכי מתקדם בעולם, אבל הוא פיגורה שהשחקנים יפחדו ממנה ויקשיבו למה שיש לו להגיד. בן-אדם עם ניסיון שלקח אליפויות כשרובם עוד היו בשא״ש.
    זה מספיק טוב עד סוף העונה, וזה מצויין כשמסתכלים על המסחרה שכבירי והחברים שלו הביאו להפועל.

12. קשר שמאלי Member

נערך לאחרונה ב: ‏2/11/15
  13. South Boy Member

ראובן עטר? גיא לוי? לעזאזל, אני לא מאמין שאני אומר את זה אפילו אלישע.
    את מי קשטן יביא להפועל? פליקס חלפון או יגאל אנטבי? אני לא אתפלא אם האיש שכח כבר מה זה כדורגל, הוא לא רלוונטי כבר שנים על גבי שנים ואם בבני יהודה כבר הרגיש שעבר זמנו אז הקאמבק שלו יראה כמו החזרה של אמציה לבאר שבע אחרי 40 שנה.
    כבירי צריך לשחרר מהעבר, מה שעבד לפני 15 שנה לא יעבוד היום.

14. alexshw Member

אם הפועל רוצה לרדת אז באמת שתמנה את עטר

סמואל אטו אוהב/ת את זה.
  15. EO11 בפה אליל היכל התהילה

גיא לוי הכי מתאים להפועל במצבה הנוכחי.

אבל אם לא הוא, אז איווניר. אני די אהבתי את הגישה שלו במכבי ואני חושב שיש לו ביצים גדולות וזה לחיוב.

מצב נושא:
הנושא נעול.