הפועל ת"א 2015/16:: ורואה עתיד וחושב תמיד - שהכוונה נותנת אמונה.

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Raulito, Jul 18, 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

מוזר, לא שמעתי על אף הרוג בשם הקדוש ברוך הוא בורא פרי העמלות אבי נמני.

2. EO11 בפה אליל היכל התהילה

ג׳וניור, אתה מוריד פה את הרמה של הדיון עם התגובות המגוחכות שלך. אני משתדל לא לרדת לרמות כאלה, אבל באמת שזה כואב בעיניים. אל תסיט אש, התחלת דיון ונתנו לך קונטרה? תענה לעניין. ידוע שבכל קהל גדול יש את החוליגנים שלו, זה לא אומר שאולטראס הפועל ויורי טאליבן יותר טובים מהלה פמיליה, כי הם לא. זה נבלה וזה טרפה.

3. Fabio Junior Member

סלח לי אבל זה מה שאני מרגיש לגבי תגובות של משתמשים אחרים כאן, תגובות שמרגישות לי משוחדות.
    מה שטענתי שלכל קהל גדול יש את החוליגנים שלו ולפי דעתי אין הבדל מהותי במספרם, מלבד הלה פמילייה שניצב בגאון מעל כולם עם מספר גדול פי כמה של תקריות.
    זה לא אומר שהגנתי על יורי או חוליגן אחר

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk

Last edited: Oct 8, 2015
  4. EO11 בפה אליל היכל התהילה

תקריות? אני למנות לך מספר דומה של תקריות שנמנו כאן בעמודים הקודמים שקשורות לאולטראס הפועל.

5. Raulito Madridista

כנס משותף של הנהלת הפועל ת"א יחד עם עמותת האדומים יצא הבוקר לדרך במכללה למנהל בראשל"צ. במסגרתו הוצג תקציב הקבוצה לעונת 2015/16 וכן המצב הפיננסי של המועדון ובנוסף דיברו על הליך בחירת המאמן.
    בכנס נכחו הבעלים אמיר כבירי, היו"ר בארי בן זאב, המנכ"ל ניר ענבר, סמנכ"ל הכספים, תומר נשר, יו"ר העמותה אסף וולף ומנכ"ל מחלקת הנוער, שרון זהביאן. בתום הסקירה הכלכלית בנושא תקציב המועדון כיום והתחזית הכלכלית לעתיד, שהוצגו על ידי תומר נשר, הציג ניר ענבר את התוכניות הניהוליות והמקצועיות ארוכות הטווח של הפועל ת"א. כמו כן הוא פירט אודות התהליכים שמתקיימים במועדון בכל נושא המעטפת המקצועית. שרון זהביאן הציג את תוכניות מחלקת הנוער.

http://www.htafc.co.il/wp-content/uploads/2015/10/IMG-20151009-WA0002.Xxx

"המאמן הרציני היחידי שישבתי איתו היה מאריו ביין, אבל כשהגענו לפגישה הרגשתי שהוא לא היה מוכן לתפקיד", חשף כבירי בכנס. "אני לא רוצה לעשות עוד פעם את הטעות עם מנדיונדו. לכן אנחנו נחכה בסבלנות עד שנמצא מאמן שיהיה מתאים".
    חברי העמותה גילו עוד כי שכר השחקנים בקבוצה עומד על 20 מיליון ש"ח ושכר המנהלה על 2 מיליון. הפועל ת"א, כך מסתבר, הכניסה 15 מיליון ש"ח ממכירת מנויים וכרטיסים ו-309 אלף ש"ח שהיא מקבלת ממפעלות חינוך, בעבור השימוש במשרדים בוולפסון. כבירי הציג מסמכים בנקאיים מפורטים מהם עולה כי הזרים לקופת הפועל ת"א 10 מיליון שקלים מכיסו, כאשר מחצית מהם יועדו לכיסוי חובות ומחצית לרכישת שחקנים. עוד הסתבר כי עם כניסתו למועדון היקף החובות של הקבוצה עמד על 21 מיליו ש"ח. הגירעון הצפוי בסיום העונה: 10 מיליון.

"אני ער לקונספירציות לפיהן יש אנשים מאחוריי, אבל לצערי אין דבר כזה. עד כמה מעורב מני וייצמן? הלוואי שיהיו עוד הרבה כמוהו. אין לנו קרנות פיקטיביות. תקיפת האוהד? אפגש עם גורמים מהממשלה ואראה איך מטפלים בלה פמיליה. לכנס הזה ישנה בעיני חשיבות עליונה בכל הנוגע לשיתוף ויידוע האוהדים והעמותה בתהליכים המתקיימים ומצב המועדון. חשוב לנו לשמוע וגם להשמיע באופן פתוח את דעתם של האוהדים שהם השותפים הכי גדולים בבעלות על המועדון. זה כנס ייחודי מאוד בנוף הכדורגל המקומי ואנחנו נערוך מפגשים כאלה באופן קבוע. בהזדמנות זו נאחל לכולם סופ"ש נעים ורגוע ונשלח איחולי החלמה מהירה לאוהד שלנו, שניצל מנסיון הרצח בשבת ומתאושש מהפציעה האנושה בבית החולים".
    יו"ר עמותת "האדומים", אסף וולף, אמר במהלך הכנס: "קשה לדבר בימים אלו על כדורגל ועניינים פיננסים, במיוחד שהלב והראש של כולנו נמצאים באיכילוב ביחד עם האוהד שהותקף. לאורך השנים האחרונות ראינו כולנו שהעמותה היא הגוף היחיד שבאמת יכול לייצג אותנו האוהדים ולדאוג שהנכס שלנו - המועדון שכולנו אוהבים - יהיה מקום בריא ומצליח. עלינו האוהדים לדאוג שהעמותה תמשיך להיות חזקה. היא נמצאת בקשר רצוף עם אמיר כבירי וההנהלה. אנחנו עומדים מאחוריהם ומאמינים בדרך שבה צועד המועדון".

- אחד האוהדים מפורום שדים כתב:
    " זה פשוט טוב מידי בכדי להיות אמיתי.
    הייתה אסיפה מעניינת, הרבה דברים ששמענו בתקשורת הובהרו, ובאופן כללי הכל היה על השולחן, מטפסי ההעברה שכל אוהד יכל לעיין בהם ועד הסיפורים המצחיקים שמאחורי הקלעים. כשיושבים מולך בעלים ויו“ר ואומרים לך בגילוי לב שהם טעו טעות חמורה עם מנדיונדו זה משדר שלא מורחים אותך. תשמעו נכוונו בעבר ולכן קשה לי כאוהד להגיד שעלינו על הדרך הנכונה אבל נחייה ונראה. גם להם ברור שהכל יבחן בטווח הרחוק, הצלחות נקודתיות היו לנו".

- התייחסות נוספת:
    "הדבר הכי מרשים באסיפה היה השינוי שחל במחלקת הנוער והמקצועיות שמביא איתו שרון זהביאן. נראה מאוד מבטיח.
    דווקא המצגת הזו קצת יותר מסווגת לדעתי משום שהוא טרח לוודא בסוף האירוע שאיש המולטימדיה מחק אותה מהמחשב של האולם".

6. EO11 בפה אליל היכל התהילה

חברי העמותה גילו עוד כי שכר השחקנים בקבוצה עומד על 20 מיליון ש"ח ושכר המנהלה על 2 מיליון. הפועל ת"א, כך מסתבר, הכניסה 15 מיליון ש"ח ממכירת מנויים וכרטיסים ו-309 אלף ש"ח שהיא מקבלת ממפעלות חינוך, בעבור השימוש במשרדים בוולפסון. כבירי הציג מסמכים בנקאיים מפורטים מהם עולה כי הזרים לקופת הפועל ת"א 10 מיליון שקלים מכיסו, כאשר מחצית מהם יועדו לכיסוי חובות ומחצית לרכישת שחקנים. עוד הסתבר כי עם כניסתו למועדון היקף החובות של הקבוצה עמד על 21 מיליו ש"ח. הגירעון הצפוי בסיום העונה: 10 מיליון.

שני דברים על הפסקה הנ"ל:
    - לא אמרו ששכר השחקנים בהפועל יעמוד על 13 מיליון שקל? איך פתאום ישנה חריגה כל כך גדולה בתקציב (או שהפועל פשוט הדליפו מידע מוטעה)?
    - הגירעון הצפוי הינו 10 מיליון שקל, אבל זה כנראה בהנחה שהפועל תסיים בחלק העליון. כבירי לוקח בחשבון שהקבוצה שלו עלולה להיגרר לתחתית ולסיים את העונה בגירעון עצום שרק יחריף את המצב הכלכלי?

7. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אתם היחידים נראה לי שמרוצים מהכישלון של הנבחרת.
    גוטמן חוזר...

DRORIKO likes this.
  8. alexshw Member

פייר אני לא בטוח שזה בשורה עבורם. מריח לי שעבר זמנו מה גם שהוא מאמן שנשען על לא מעט מזל בקריירה שלו.
    אם הם לא מצליחים להביא זר, אם זה מנג'ר או מאמן, עדיף להמשיך עם באדיר כרגע.

9. קשר שמאלי Member

להפועל יש לא מעט שחקנים צעירים מוכשרים, גם בקבוצה הבוגרת וגם בנוער
    הם צריכים מאמן שיאמין בהם
    גוטמן לא מאמין בשחקנים צעירים.

Last edited: Oct 11, 2015
  10. סמואל אטו Member

בונדר, דה סילבה, ידין, נאתכו, ורמוט, זהבי, יבואה ושכטר לא היו שחקנים צעירים?

11. קשר שמאלי Member

לא. צעירים זה 17,18.

12. Raulito Madridista

אני מודה שעושה לי את זה המחשבה שאלי גוטמן יחזור(הבכי אחרי הדאבל בטדי, ליגת האלופות, הכדורגל המסחרר, הזכרונות צפים מרגע לרגע), כבר ראינו מספיק מאמנים גדולים נכשלים בנבחרת. לאמן קבוצה ולהיות שם 24/7 - זה שונה מאשר לאמן נבחרת. פאביו קאפלו נכשל בגדול באנגליה ובזמן האחרון ברוסיה. לא צריך למחוק אותו. מצד שני, אני חושב שבלתי-אפשרי מצד גוטמן לשחזר אפילו חלק מההצלחה שלו בעבר ואולי עדיף שיישאר קונצנזוס בהפועל כמו עכשיו. הציפיות יהיו בשמיים והכתבים יחכו בפינה כדי להתחיל עם הביקורת. אין לנו חלוץ נורמלי וזו קבוצה חדשה ויהיה קשה להגיע להישגים העונה. מעבר לכך, גוטמן לדעתי ירצה להתנתק והוא יילך לאמן בחו"ל, אבל לא במקומות להם ציפה. אני חושב גם שמבחינה כלכלית אפילו מוטב לו לחכות למכבי חיפה למרות שהמועדון לא בשיאו.

13. סמואל אטו Member

מי 17-18 ומשחק בהפועל ת״א? סליחה, בליגת העל?

14. Hapoel_Tel_Aviv Member

@EO11
    לא הייתי באספה לצערי ככה שאני לא יודע את הפירוט של כל ההכנסות שנאמרו מעבר למה שהוצג בתקשורת:

- תקציב שחקנים: בתחילת העונה כיוונו לפחות ובגלל זה הביאו למשל גם בלם כמו דוד קלמן ששוחרר. כנראה שכבירי החליט להשקיע יותר.
    -גרעון: ירד מ21 ל16 אחרי שכבירי כיסה 5. התכנון הוא שיכוסו עוד 6 מיליון כדי להגיע ל10 שיפרסו על חמש שנים. אני לא יודע לפי מה כיוונו את יעד הגרעון, אני גם לא בטוח שיש הבדל משמעותי בהכנסות בין לסיים 10 או 6, המשחקים הגדולים בפליאוף גם ככה לוקחים המון הוצאות ולא יודע עד כמה הם רווחיים. לא יודע עד כמה המענקי מיקום משמעותיים בין 10-6, אולי רק לגבי זכויות שידור.

אני לא חושב שגוטמן מאמן גדול אבל אני כן חושב שהוא מאמן כדורגל שיש לו הרבה תכונות רעות אבל כמה תכונות טובות כמו עין על שחקנים מסוימים, הנחלת טקטיקה לקבוצה,קידום שחקנים (גם צעירים) וגיבוש.

מנגד יש לו הרבה תכונות רעות שבאות לביטוי במיוחד שמדובר על נבחרות ששם אתה מתכנס אחת לכמה חודשים לאיזה שבוע ושם התכונות האלה חשובות, הוא מוטיבטור גרוע, יחסי אנוש גרועים, מעורבב בתקשורת, לחוץ, לא מגיב טקטית כמו שצריך ברגע שתכנית המשחק שלו נכשלת.
    כמאמן נבחרות הוא אולי הבחירה הכי גרועה ביחד עם רב"ש (עוד מעט נשמע עליו), בניגוד למאמנים מהסוג של לוזון או סוזה נגיד.

בנבחרת הוא קודם כל מגיע לשלב הזימון, יש יותר מידי שחקנים בינוניים שנהנים מיח"צ ולובי של סוכנים ואוהדים וכבר בשלב הזה, כל אחד מגיע לנבחרת עם טייטל של כוכב ובשילוב עם היכולות של גוטמן בנושא האנושי זה יוצר לחץ ובלאגן, אחכ שלב ההרכב, למה ורמוט ולא בוזגלו, למה זהבי ולא מליקסון, מי יהיה בחוד.

במקום להתעסק בכדורגל הוא מתעסק בדברים האלה בין אם זה באשמתו ובין אם לא.

בהפועל של הדאבל לא היו כאלה שחקנים למעט שי אבוטבול שהיה בקשר טוב עם יוסי אבוקסיס העוזר ולא עשה יותר מידי רעש.
    בהפועל של היום כולם שחקנים צעירים ורעבים, אף אחד לא תחת טייטל של כוכב או במעמד של לריב עם המאמן.
    יש לו שחקנים צעירים רעבים וגם אין לו יותר מידי התלבטויות מי יפתח, ישלו סגל יחסית קצר (גם בדאבל היה לו סגל קצר) ואולי בינואר יבוא איזה טוטו או חלוץ זר במקום לינגאנה וזהו בערך. זה מה שיש ומזה הוא צריך להוציא מה שהוא יכול.

אני חושב שהנבחרת הדגישה רק את כל הצדדים הרעים שבו, בקבוצה לדעתי הוא פחות יתבזה.

אבל - השאלה היא איך מגדירים את המטרות והצלחה בשבילו בהפועל. להפועל יש קבוצה חדשה לגמרי, אבל קבוצה לא כ"כ מאוזנת, ציפיה ראשונה שלי מגוטמן שיקח את הקבוצה הזאת ויראו כמו קבוצה מסודרת, אבל לקבוצה אין חלוץ, ויש לחץ שהולך וגובר מהתקשורת שתצפה ליותר מידי, יש אנשים שמפנטזים על אירופה, במצבי לחץ גוטמן קורס. שאף אחד לא יפנטז פה על מראות של 2010 כי זה לא יחזור.

זה פשוט עניין של שתי גישות,שדווקא נראה לי שכבירי רוצה את הגישה השנייה,
    גישה אחת של להשאר במקום ולחיות מהרגע לרגע - אז כן גוטמן מתאים כי אין מועמדים טובים ממנו. את עניין יחסי האנוש יהיה צריך לפתור עם דמות כמו באדיר שגוטמן אימן והוא דמות שהשחקנים מעריצים ומחובר אליהם ורואים את זה. בערך כמו אבוקסיס בקדנציה הקודמת.

גישה שנייה של לנסות להתקדם, להתנתק מהתקשורת, להכניס מקצוענות ומערכות ושמאמן יעבוד כל היום - בשביל זה צריך להמשיך לחפש מאמן זר רציני עד שימצאו.

אם כבירי מחליט ללכת על גוטמן הייתי הולך על זה שלבאדיר יהיה תפקיד דומיננטי בתור עוזר, ומחתים את גוטמן על "חוזה גמיש" אם זה אפשרי, אני לא יודע כמה כבירי מוכן להציע לגוטמן מבחינה כספית אבל זה פחות מעניין אותי כמו אורך החוזה, לדעתי גוטמן צריך לקבל חוזה עד סוף העונה בלבד עם אופציה לעונה נוספת ואז לעוד שתי עונות.
    אם הוא יכשל אבל לא בצורה קיצונית (סכנת ירידה) אז הוא רק עד סוף העונה ואין מה להפסיד וחבל על כל סאגת הפיטורים והפיצויים, יזיק לנו וגם לו אחרי התקופה היפה אצלנו.
    בנתיים שבאדיר ילמד ממנו ויעשה את הקורס פרו הדרוש.

15. Raulito Madridista

אני חושב שהחמרת מאוד עם גוטמן מכל הבחינות. לא כל מאמן ליגה טוב מצליח בנבחרת, זה קודם כל. הנבחרת היא תמיד נושא רחב לדיון וכולם פרשנים וכולם כותבים בלוגים, על קשטן לא עשו את זה? על גרנט? תמיד היו זימונים פחות אהודים. לאורך רוב הקמפיין ההרכבים של גוטמן היו בסדר. גוטמן הצליח בהרבה מקומות בקריירה - עונה בצמרת וגביע עם באר-שבע, אליפות היסטורית ופורצת דרך עם הפועל חיפה וכמובן הדאבל בהפועל. יחסי אנוש גרועים? למה, כי הוא ועטר לא משדרים על אותו גל? גם עטר בעייתי. מפתיע אותי שאתה מוריד מהחשיבות העצומה שלו לדאבל של הפועל למשל. הוא קידם כמעט את כל השחקנים ובנה קבוצה נהדרת, לאט-לאט, צעד אחר צעד. באדיר יוכל רק ליהנות משיתוף פעולה כזה בתקווה שיהיה מוכן לקחת על עצמו את האתגר ביום מן הימים. אבוקסיס למשל היה עוזר מאמן מצוין, השיתוף פעולה ביניהם היה מעולה וגוטמן היה מערב אותו בכל החלטה. ועדיין, המשרה של מאמן הפועל הייתה גדולה על אבוקסיס.

לדבר על מאבקי ירידה לדעתי זה תלוש מהמציאות ואני אוסיף ואומר שפחות מפלייאוף עליון זה כישלון. אם היה לנו חלוץ נורמלי הייתי אומר שאני משוכנע שנסיים במקום 5-6.
    ועוד נקודה: לא כזה פשוט להביא את 'המאמן הזר' שיכניס מקצוענות. מכבי שיחקה אותה עם פאולו סוזה. אנחנו נפלנו עם מנדיונדו בגלל סקואטינג כושל. גם אוסבו ארדילס כשל בבית"ר למשל. יש לך שם רלוונטי, מישהו שלדעתך יכול להצליח? אני בכלל לא יודע מהן הקריטריונים של אמיר כבירי. מאמן זר הוא לא זול בנוסף וצריך תמיד לשלם עליו שכר לימוד. גוטמן הוא נכס.

Thread Status:
Not open for further replies.