הפועל ת"א 2015/16:: ורואה עתיד וחושב תמיד - שהכוונה נותנת אמונה.

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏18/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Hapoel_Tel_Aviv Member

בנאדו זה גם לא מאמן.

2. alexshw Member

לבנאדו יש פוטנציאל. במכבי חיפה הוא היה חסר ניסיון, הוכשל קשות ע"י שחר וסבל בגלל שלא ידע להפריד בין חברות עם קטן למקצוע.
    במקום אחר הוא עשוי בהחלט להצליח. יש פה מאמנים כמו קלינגר שעשור נכשלו ועדיין קיבלו קבוצות.
    לבנאדו מגיע בהחלט צ'אנס נוסף בליגת העל. הוא יכול להתקדם וללמוד.

oranfu ו-סמואל אטו אוהבים את זה.
  3. Turgi Guest

כבירי מחכה לגוטמן, אמרנו את זה כבר ביולי.
    באדיר יחלטר שם עד שגוטמן יתפנה.

4. Raulito Madridista

ניר קלינגר הוא ללא ספק הפחד הכי גדול שלי, כבר עשור שלא צומח דשא במקום בו הוא עומד מה שנקרא. כל השמות שהועלו באמת הזויים, גם באדיר זו חלטורה וזילות במשרה המכובדת הזו שנקראת מאמן הפועל ת"א וכל-כך חבל לי. אני חושב שאלישע לוי בסדר ונעשה לו עוול לפי איך שחלק שפטו אותו הן בחיפה והן בבאר-שבע - אבל אני מקבל את זה שהוא מחוץ לתוכניות בגלל משחק השרוכים שזו נקודה שחורה בהיסטוריה של הפועל. בנאדו הוא עוד מועמד סביר, אני מסכים שיש לו פוטנציאל, אבל מכבי חיפה הייתה חרא לקראת סיום העונה, אפילו הפועל נתנה להם 4 חתיכות בבלומפילד במשחק הראשון שניצחנו נגד קבוצת פלייאוף עליון, זה היה הזוי לחלוטין. לזרוק את השם 'קטן' זה לא רציני, הוא לא היה יכול להשפיע בצורה כל-כך שלילית וגם לבנאדו יש אחריות הוא גם לא דרש מספיק לחזק את הקבוצה.

האמת? הפנטזייה שלי היא דרור קשטן, למרות שיכול להיות שזמנו עבר והוא איבד את זה. אני עדיין מרגיש שזרקו אותו מוקדם מדי בזמנו, ותודה עאלק לאלי טביב, ושהוא כן יכול לעשות סדר בבלאגן.

5. alexshw Member

כל אוהד מכבי חיפה יודע שקטן שלט וקבע יותר ממאמן והוא גם חבר קרוב של בנאדו. קטן הרס אותנו בעונה השנייה של אריק באופן מובהק ביותר.
    בנוגע לחיזוק כולם דורשים. גם רוני לוי עכשיו דרש. לא יעזור, אם בעלים לא רוצה להצליח אז קשה למאמן לעבוד

6. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

לא יודע, יש לי תחושה שדווקא הפטרייה יהיה זה שינהל את המשחק הבא של הקבוצה.

7. קשר שמאלי Member

8. Raulito Madridista

היום: פגישה מכרעת בין כבירי למנדיונדו
    http://images1.ynet.co.il/PicServer4/2015/08/16/6237513/62375112792536183103no.Xxx

ובמילים אחרות: הודעת הפיטורים. בהפועל ת"א כבר החליטו שהמאמן הספרדי לא יישאר בתפקידו. גורם במועדון: "נעשתה טעות ענקית בבחירה שלו". בנאדו סירב להצעה של האדומים: "לא רוצה לפגוע בנבחרת הצעירה"', גוטמן הוא הפנטזייה. איוניר וניס מועמדים, באדיר עשוי לשמש כמאמן זמני. "מהרגע הראשון משהו לא נראה לנו סביר, אבל היינו סבלנים", הסבירו בהפועל. "ההכנה הלקויה, ניהול המשחק, קרבות האגו מול השחקנים - הוא פשוט לא מאמן שיכול לאמן את הפועל ת"א. נעשתה טעות ענקית בבחירה שלו, וצריך לתקן את הנזק כמה שיותר מהר. זה מאמן ששמח בתיקו נגד בית"ר ירושלים החלשה בטדי. גם השחקנים כבר נגדו".
    שורת המחץ בסיום הכתבה(Ynet) היא שיותר מדי גורמים מנסים להתערב ולקבוע את זהות המאמן(ובכך שום דבר לא השתנה בהפועל).

9. David De Gea Rade Prica היכל התהילה

וכמה מהר הסכינים נשלפות. העיקר דיברו אצלכם על לתת זמן וכו'.
    אם מהרגע הראשון משהו לא נראה סביר אצלו, למה לכל הרוחות מישהו החתים אותו על חוזה? מה אותו בנאדם חשב לעצמו, שעם הזמן זה רק יילך וישתפר?

10. Raulito Madridista

הערב תתקיים הפגישה המכרעת בין הבעלים אמיר כבירי למאמן ססאר מנדיונדו.
    מתוך וואלה ספורט:

אלו הן האופציות העומדות בפני הפועל תל אביב:
    1. לפני הכול, חשוב לציין שבהפועל תל אביב ממתינים לראות אילו תוצאות תשיג נבחרת ישראל במשחקים שלה נגד אנדורה ו-ויילס במוקדמות המונדיאל. אם התוצאות תהיינה שליליות וישראל תתרחק מהופעה ביורו 2016, ייעשו מאמצים עילאיים להחתים את אלי גוטמן בהקדם האפשרי. זו האפשרות המועדפת על ההנהלה האדומה ואם יתברר שגוטמן יכול ומוכן להגיע בתקופה הקרובה, האפשרות הזו תטרוף את הקלפים.

2. אם השיחה עם מנדיונדו תיעשה ברוח טובה וכבירי יתרשם שהוא הפנים את הביקורת ועומד בהבטחות שלו מהקיץ, יש סיכוי שהספרדי יישאר לפחות עד משחק הליגה נגד מכבי נתניה בעוד תשעה ימים. אם הקבוצה תנצח ותשמור על מומנטום חיובי, קיימת אפשרות שמנדיונדו ימשיך עוד תקופה ארוכה.

3. האופציה בעלת הסיכוי הגדול ביותר: מנדיונדו יפוטר, הצוות שלו יישאר ו-וואליד באדיר ימונה במקומו למאמן זמני. בגלל שבלם העבר של הקבוצה לא מחזיק בתעודת פרו, מאמן הכושר אלחנדרו אסטבה יירשם כמאמן הקבוצה (מחזיק בתעודת פרו), אבל באדיר יהיה זה שמעביר את המשחקים והאימונים בפועל. למה זמני? אם במועדון ירגישו שבשלב הזה התיק "גדול" על באדיר חסר הניסיון, שחקן העבר ישוב לעמדת עוזר המאמן וההנהלה תמנה מאמן ראשי.

4. מנדיונדו יפוטר ויעזוב ביחד עם חברי הצוות שלו, ובמקומו ימונה מאמן ישראלי. בהפועל תל אביב לא מתלהבים מאף אחד מהמאמנים הפנויים, אחרת כבר היו מוציאים לפועל מהלך של מינוי של אחד מהם.

5. מנדיונדו יפוטר ויעזוב ביחד עם חברי הצוות שלו, ובמקומו ימונה מאמן זר אחר. האופציה הזו נשקלת ותילקח בחשבון רק אם יוודע שאין סיכוי שאלי גוטמן יגיע. גם אם האדומים יחליטו ללכת למהלך כזה, הם לא ימהרו למנות מאמן אחר בגלל הניסיון המר עם מנדיונדו. אם אכן ימונה מאמן זר אחר, זה יהיה מאמן בעל ניסיון מוכח, כנראה אדם שמדבר אנגלית ויוכל לתקשר בהצלחה עם ההנהלה והשחקנים.

11. Bon Argumentum Ad Hóminem

פעם לא מייצגים את ישראל, עכשיו מקווים שהנבחרת תפסיד... מה יהיה איתכם:D

Raulito אוהב/ת את זה.
  12. סמואל אטו Member

5 אופציות שונות, רואים שיש שם דרך.

13. Hapoel_Tel_Aviv Member

לדעתי זה האופציות:

1. מאמן ישראלי שלא נמצא בנבחרות - האופציה עם הכי הרבה סיכוי שתקרה, אני אישית חושב שהסיכויים הם:
    גיא לוי - הסיכוי הכי גבוה לדעתי.
    אח"כ
    מנחם קורצקי, מרקו בלבול
    ואולי אחכ מאמנים ותיקים כמו קשטן וכד'

2. גוטמן - האופציה המובילה מבחינת רצון ההנהלה וכנראה הראשונה שינסו אותה:
    האם יש סיכוי גבוה? גוטמן כבול בחוזה עד סוף דצמבר, הנבחרת משחקת לפחות עד אמצע אוקטובר עם אופציה לאמצע נובמבר ועם אופציה קטנה מאוד להגיע ליורו.
    עיני לא מסכים לעבוד במקביל וגם אם יסכים בנבחרת לא פרייארים וגוטמן יעבוד שעתי.

האם הוא ירצה לבוא?
    המעמד של גוטמן כיום שונה מלפני 7 שנים. גוטמן אמנם אז הצליח בב"ש ובהפועל חיפה אבל הדרדר מהר מאוד ולא ממש הצליח אחרי,המעמד שלו לא היה טוב פוטר מנתניה עבר לקפריסין וחיפש כל הזדמנות לחזור לארץ, גוטמן היה בציבור כ"מאמן הגנתי ומשעמם, הגרמני"
    עכשיו אחרי מעמדו כמאמן נבחרת גם אם ייכשל המעמד שלו גבוה הרבה יותר בטח בעובדה שאין שוק כאן של מאמנים ישראלים כמו אז ושהזכרון של הקבוצה של הפועל עדיין לא נשכח מהציבור ובמיוחד היכולת ההתקפית המרשימה.

לפי מה שאני יודע גוטמן תמיד חלם לאמן את חיפה, שמה הוא גר ומקושר עם הכתבים, אין צורך בנסיעות ארוכות וכ'ו.
    אפילו בתקופה שאימן בהפועל רק שאז המעבר לא היה על הפרק, האם משתלם לגוטמן לחכות עוד קצת וללכת לחיפה (יש לו שם תקשורת וחברים כמו הללי שידאגו ללחוץ)

לדעתי גוטמן לא יגיע להפועל כי הוא לא ירצה, או שיחכה לחיפה ומתחיל כבר עכשיו לדבר עם שחר או ינסה אירופה.

האם זה כדאי?
    גוטמן זה גוטמן, ישלו צדדים חיובים וצדדים שלילים, כמאמן נבחרת הרבה מהיתרונות שלו נעלמים
    גוטמן זה מאמן שיודע להטמיע שיטה ולבנות סגל, אני זוכר איך הוא לקח קבוצה ממש אפורה של הפועל ב07/08 חיזק אותה קצת, פגע בול והפך אותה לקבוצה שהשתפרה עד סיום העונה, גמר גביע ואירופה
    עונה אחכ עם עוד חיזוקים ולמרות שלא כיוונה לאליפות והמטרה הייתה לסיים מקום 4-5 לא נפלה מחיפה עד המשחק ההוא.
    אחכ לא צריך לספר.

החסרונות שלו הם בניהול משחק (המשחקים בחיפה ב2009 ו2010 ויש שיגידו שגם ב2010 הוא לא ניהל את המשחק כמו שצריך) שלעיתים מגיעה עד לרמה של החרבה (שבחון 2011, אבי ריקן כמגן שמאלי ועוד דוגמאות שאני לא זוכר כרגע)
    ובאישיות שלו, בלחץ שהוא נכנס אליו וכתוצאה מכך כנראה גם הבעיות בלב, התמודדות רעה מאוד עם התקשורת (מה שמכונה כאן "בכיינות"), הוא לא המוטיבטור הכי טוב ולדעתי הוא ממש לא מתאים לאמן נבחרת.

3. מאמן זר, דובר אנגלית ומוכח שיסכים לבוא בשכר טוב - האופציה הכי כדאית לדעתי.

מבחינת זר, הייתי מנסה לפנות לאוסקר גרסיה שדי הצליח במכבי, נכון שבשנייה היה ביזיון ספק מקצועי ספק אישי אבל אין הרבה סיכוי בגלל כל
    הקשר עם ג'ורדי ומכבי אבל אם יש כסף אולי זה אפשרי.
    אולי בגלל שאני לא ממש מכיר מאמנים זרים בלבל של ליגת העל או קצת מעל שיסכימו לבוא לפה.

4. לנסות את באדיר ואם זה יהיה טוב אולי יקרה מקרה בנאדו*

*לבאדיר אין תעודת PRO ככה שיצטרכו לחלטר איזה משהו כמו נימני במכבי.

14. Raulito Madridista

אני לא זוכר מאמן שפוטר מהפועל בחודש ספטמבר, את זה ההיסטוריונים היותר גדולים ממני יצטרכו למצוא. אני יודע שמוני הראל לא סבל את יצחק שום ועלו כותרות שהוא בדרך הביתה כבר אחרי ההפסד הראשון בגביע אופ"א - אבל שום-כלום נשאר חצי עונה בערך; גיא לוזון לא הפסיק להפסיד והפועל נראתה קטסטרופה חוץ ממשחקי הפתיחה נגד נתניה בחוץ ובית"ר בבית - והוא קיבל אשראי עד המחזור התשיעי.
    אני לא שמח יותר מדי אבל גם בטח לא מאוכזב. אם נאמר את האמת, לא שמעתי אף-אחד בהפועל עם 'הזימרות האלה' על כל האימונים גרועים ועד כמה הוא לא מאמן - עד לביקורת שהוא חטף על ההרכב וניהול המשחק בטדי. אחרי גביע הטוטו אף-אחד לא צייץ. קצת חוסר אחריות אולי למנות מאמן כזה חסר ניסיון ולהפקיד בידו את הפועל ת"א - אבל לא בוכים על חלב שנשפך ואם המצב היה כזה בלתי-אפשרי כמו שמדברים - אז צריך לתקן ולחתוך מהר בלי היסוסים.

אני די מוטרד מזהות המאמן הבא, אני לא משלה את עצמי לגבי גוטמן, קשטן כבר זקן מידי ומרקו בלבול, איווניר, גיא לוי או באדיר הם אותו חרא.
    חייב לומר שכבירי אוהד הפועל אמיתי עם רצון טוב אבל הפועל איבדה את זה איפשהו בדרך. הרכישות הראשונות היו נבונות אבל בשלב מסוים זה הגיע ל'מביאים מכל הבא-ליד' - עוד קשר ועוד קשר במקום חלוץ, שחקנים צעירים שיהיו מביאי מגבות ועוד ועוד. אגב, רבע שעה לפני הכותרת המפוצצת שהגיעה אליי בהתראה דרך האפליקצייה 'החולצה האדומה' - בוואלה ספורט היה כתוב שמנדיונדו אמר שאין לו מושג מה לגבי עתידו בהפועל.

יש עוד כברת דרך כדי לחזור לצמרת הכדורגל. יש עוד כברת דרך כדי להגיע ליעד מבחינה ניהולית. יש עוד כברת דרך עד שנהיה מאושרים.
    גם מהבינוניות שיש עכשיו אפשר וצריך להפיק הרבה יותר. יאללה הפועל!

15. EuropeGuy Member

האמת שאופציה של אוסקר גארסיה אם ירצה להגיע יכולה להיות מעניינת מאוד. מיכאל ניס
    הוא לדעתי דמות מקצועית שתבוא לידי ביטוי יותר טוב בשלב של לפני העלייה לבוגרים. הוא נראה יותר טוב כמו הוגה דרך ומי שזקוק לזמן גם אם התוצאות לא ימהרו להגיע. מבחן התוצאה בליגת העל יבטל את הכישורים ההדרכתיים שלו. האופציות של המאמנים הישראלים כל כך גרועות שכל מאמן זר עם רקע הגיוני יהיה עדיף. נמאס מהמאמנים הישראלים הקיימים. נקווה לדור חדש טוב יותר.

מצב נושא:
הנושא נעול.