הפועל ת"א 2015/16:: ורואה עתיד וחושב תמיד - שהכוונה נותנת אמונה.

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏18/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אגב, בהפועל באמת מתעסקים בקקי ופיפי, כבר 5 שנים מתעסקים שם בהכל חוץ מכדורגל, לכן הפועל נראית כמו ערימה של אשפה במקרה הטוב וסחבת ריצפה במקרה הרע. במקום להתעסק באיך היא מרימה את עצמה, כל הקיץ הזה היא התעסקה בלנסות להכניס למכבי, בכל הזדמנות אפשרית. ככה זה כשאתה מתחרה על אליפות חלון העברות ובדרבים אתה מפסיד כי אין לך מה למכור כבר שנים, להוציא הבלחות פה ושם. זה בדיוק מה שנקרא להתעסק בקקי. בינתיים מכבי מבטיחה עונה אירופאית, הפועל סימן שאלה עצום, והפערים צפויים רק לגדול, אם או בלי ליגת האלופות השנה, ואם מכבי תעשה קמפיין אירופאי טוב שישים אותה גם מדורגת באלופות קדימה, אני לא רואה איך הפערים בין מכבי להפועל יוכלו להצטמצם גם אם יביאו שם את וורן באפט לניהול הקבוצה. בטח ובטח כשמגבלת הזרים נשארת על 5 וכל שחקן ישראלי יעדיף להגיע למכבי ולא להפועל בגלל ההתנהלות, הקירבה לאירופה מבחינת המקצוענות וההזדמנות האמיתית להצליח באירופה מבחינת משחקים אירופאיים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏9/8/15
  2. Raulito Madridista

כל מאבק הבעלים ההזוי בין אלי טביב ומוני הראל הפריע לנו לזכות באליפות ב-2010/11 ואין לדעת מה היה קורה אם הפועל הייתה כן מצליחה ליצור שושלת - עוד אליפות, שמירה על גוטמן כמאמן ועל סגל השחקנים. מאז המועדון בהחלט התדרדר אבל העונה אח"כ הייתה עוד סבירה עם מקום שני וגביע וקמפיין בסדר בליגה האירופית. מאז, הפועל נכנסה לברוך כלכלי(טביב ברח עם הכסף) וקיבלה גם שורה של החלטות לא נכונות. לדעתי לרב"ש יש חלק עצום בשנתיים הקשות של הפועל. קיבל יד חופשית, כמעט נתנו לו גם לשנות את שם הקבוצה וצבע המדים - והביא זרים כושלים, נכשל במשחק אחד על החיים ועל המוות. הפועל משלמת עד היום על הטעויות. הכוונות היו טובות של כל הצדדים אבל זה לא מספיק. צריך לדעת להפריד בין מה שהיה בעונה האחרונה שזה בית זונות לכל דבר(אני עדיין כועס איך נתנו למועדון כזה להתחיל עונה עם מאמן ליצן, ללא מחנה אימונים, 'קוסם' כמנג'ר וסגל שחקנים מביש) לבין שאר הזמן.

אבל בואו לא נהיה תמימים, כסף זה לא הכל בכדורגל אבל ככה קל להתנהל. אם מכבי נופלת בזר היא יכולה לתקן והפועל קצת פחות. מכבי פותחת פער מכולן בזכות עבודה נכונה, לא רק מהפועל ת"א.
    את הביקורת לגבי הקיץ של הפועל אני לא מבין. ניסו לנצל סיטואציה בעייתית עם רייכרט. ביזבזו עליו חצי מיליון יותר מדי, בסדר. בנו קבוצה טובה מאפס, מה ציפיתם שיהיו? טוטו תמוז ובן-שהר לא רצו להגיע. אם היית שואל אותי בתחילת הדרך - הייתי אומר לך שאהיה מרוצה אם הפועל תעשה 70% ממה שכבירי עשה הקיץ. ולמה לשפוט את הפועל בתחילת אוגוסט ולא בחודש מאי?
    רק תזכור עומר שמכבי הייתה בדיוק באותו מצב והייתה מפסידה להפועל עוד במנהרה. יש שני הבדלים בכל-זאת: הפועל לא עשתה את זה עם תקציב גבוה פי 2, והפועל, לצערי - לא ידעה למנף את זה. הקבוצה הגדולה של גוטמן לא זכתה במספיק אליפויות. מדברים על בזבוזי רייכרט - מכבי שמה על בוזגלו 2 מיליון דולר לפני שנים, כשהסכומים בארץ היו עוד יותר שפויים.

Karlsruher SC אוהב/ת את זה.
  3. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

עזוב תקציב פי 2 או לא פי 2. תקציב לא משחק. ראינו את נמני ואיווניר שורפים כמעט 200 מיליון שקל כמו קוסמים. ראינו המון קבוצות בעולם שורפות הרבה יותר מזה (רד בול זלצבורג שרפה ב-8 השנים האחרונות קרוב ל-2 מיליארד שקל בניסיון להגיע לליגת האלופות והיד עדיין נטויה). בסופו של דבר זה בני אדם שמשחקים מול בני אדם אחרים. הבעיה היא שהפועל הפכה להיות מה שמכבי היתה, היא מתנהלת מול מכבי במקום מתנהלת מול עצמה לראות איך משתנים ומשתפרים. האם השנה זה יהיה שונה? לא בטוח, לא יודע, נדע עוד כמה חודשים. להחתים 20 שחקנים + מאמן שלא דובר אנגלית וצוות שלם שלא דובר אנגלית + אין לו תעודת פרו בינתיים - זה כמו לזרוק שחור/אדום ברולטה.

אני לא מכיר קבוצה אחת, על הפלנטה, שהביאה 20 שחקנים בחלון העברות, וזכתה באליפות, כאילו החליפה קבוצה שלמה. ומן הסתם זו השאיפה של הפועל, נכון היא די מוסתרת, היא כזה תקווה קטנה בלב, ומבחינת הפועל המטרה היא להתקדם להיות או להיראות כמו קבוצה נורמלית, אבל להחתים 20 שחקנים! זו הגזמה פרועה. ומיותרת, ועוד יותר כשמדובר בליגה שלנו!

הקבוצה של גוטמן לא זכתה ביותר כי כמו שאמרת ריבי הבעלים לקחו משהו טוב וחירבנו אותו בגלל סיבות כאלה ואחרות, הניהול הוא הסיבה מספר 1 לכישלון בכדורגל הישראלי, לדורותיו, תמיד. כי מקצועית, כשקבוצה מתווה לעצמה דרך מקצועית ומתנהלת ברצינות, היא בדרך כלל ללונג ראן תצליח, וההוכחה זה מכבי ת"א כיום, מכבי חיפה בתחילת שנות ה-2000 וגם עירוני קריית שמונה שהלכה בקו מסוים ודרך מסוימת ועד היום מצליחה בשיטה ודרך שלה.

אני מסתכל על כלל השחקנים שהפועל הביאה: פרט ל-5 הזרים + הרוש, אבו אביד, גוטליב ושיימן, שאר ה-11 שהגיעו הם בגדר מיותר בעיניי, אפילו מיותר מאוד, שכן היתה מספיקה הכמות הזאת לשנות את הפועל מהקצה, ועכשיו, במקום שהם ישתלבו וכל אחד ייכנס במשבצת שלו, כל הקבוצה התחלפה לגמרי, ללא כל סיבה. אף אחד לא ישכנע אותי, שאבוטבול, הסמל האחרון של הפועל, אין לו מקום בקבוצה הזאת, גם ביכולתו הנוכחית. וזו על קצה המזלג, גם זגורי ואוחיון וזה ככה מבלי להתעמק על כל הסגל של הפועל משנה שעברה

DRORIKO אוהב/ת את זה.
  4. Raulito Madridista

מהסגל של השנה שעברה אפשר לספור על כף יד אחת את השחקנים שראויים להישאר פחות או יותר: שגיב יחזקאל, אבו אל-היג'א, בן רייכרט(יש!), מתן אוחיון\סארי פאלאח, ישראל זגורי. זה הכל. אתה בטח תכתוב לי עכשיו שמות של שחקני ליגה לאומית שהגיעו כדי להיות מחליפים במקרה הטוב ושחקני אימונים במקרה הרע. מה רע בקו החדש של הפועל שהחתימה שחקנים צעירים עם פוטנציאל עצום כמו גוטליב ואבו-אביד או אפילו מס' שחקנים שהגיעו בחינם, קרי שהפועל משלמת רק את המשכורת שלהם? המטרה של הפועל היא לא אליפות, אתה שפוי? אולי תוך שלוש שנים, לא כרגע. הצעד הראשון היה לחזור להיות קבוצת כדורגל או מועדון גדול. הפועל ת"א בשנה שעברה כמעט מתה.
    לגבי שי אבוטבול - הוא סמל, אבל זהו. נחלש מאוד מקצועית בשנתיים האחרונות. הוא כבר לא מסוגל לרוץ. הכוח שלו בחדר ההלבשה היה חזק מידי וכנראה הסיטואציה של שי כשחקן ספסל הייתה לא נעימה אז העדיפו להיפרד ממנו. ראה מקרה יניב קטן במכבי חיפה.

אוסיף ואומר שאם היה לנו איש הנהלה כמו אמיר כבירי בעונות הקודמות - אני בטוח שהיינו מגיעים רחוק יותר.

בקיצור עומר, לדעתי פוסט בלי יותר מדי תכלית או מחשבה מצדך, הפועל התעסקה בפיפי וקקה ועכשיו היא משנה כיוון.

Hapoel_Tel_Aviv אוהב/ת את זה.
  5. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא אכתוב לך. שחקנים שכתבת + 9 שציינתי ואת השאר היה צירך להשלים באמצעות שחקני מחלקת הנוער של הפועל. גם היה עולה פחות, גם היה יותר נכון והגיוני.

6. DRORIKO Member

במה היא משנה כיוון? היא מתנהלת בדיוק כמו לפני 2 עונות. מגדילה את התקציב בצורה חסרת פרופרציות לחוסן הכלכלי שלה. והפעם התקציב אפילו יותר גדול מזה של לפני 2 עונות. אז זה נגמר בכמעט פשיטת רגל. ככה שאלא אם מאחורי כבירי עומד איזה מיליארדר גדול,ואני לא מאמין שעומד אחד כזה אלא אותם אנשים שמשכו בחוטים כל השנים, היא פשוט הולכת פה על הקצה. ושוב,זה צריך הרבה יותר להטריד אתכם האוהדים מאשר אותי. הקבוצה שלי תמשיך להיות מאוזנת כלכלית (ולא מאוזנת שכלית :))

7. Raulito Madridista

http://www.sport5.co.il/files/2/28582.Xxx

הפועל מפסידה
    גם במחזור השני של גביע הטוטו והפעם 2:0 לבני-יהודה. ההגנה שיחקה לא מספיק טוב ונתפסה במערומיה במהלך השער הראשון של הזהובים סמוך להפסקה, וההתקפה הפגינה הרבה מאוד חלודה - במסירה האחרונה, בסיומת(שמואל שיימן ודודו ביטון) . הקפטן פיינטילי ערך הופעת בכורה בקבוצה וכך גם הבלם וינטרה. שגיב יחזקאל שלא פתח בהרכב ותופקד באגף כשעלה מהספסל - בלט והיה נקודת האור בקבוצה. המאמן ססאר מנדיונדו אמר לאחר המשחק שהקבוצה מצפה להצטרפותם של שני חלוצים והיום דווח בספורט 5 ששחר הירש ושובל גוזלן נמצאים על הכוונת. עומרי אלטמן - "ידענו שבן רייכרט יגיע. הפועל תתחבר ותשחק בפלייאוף העליון".

ההרכב שפתח: הפועל ת"א: אריאל הרוש; עופר ורטה, איאד אבו עביד, לוקאס וינטרה (אדי גוטליב, 46'), שמואל שיימן; מיחאי פינטילי (רז נחמיאס, 79'), ניר לקס (שגיב יחזקאל, 61'), מוחמד אבו אל היג'א (עומרי שקל, 46'), קלאודיו בומבה, עומרי אלטמן; ודודו ביטון (רמזי ספורי, 46').

- לצערי לא העלו לרשת את הטור של רון עמיקם במעריב בסוף-השבוע, הוא מדבר על למה עיסקת בן רייכרט כן כדאית להפועל ת"א ומציג זווית מעניינת. לא מדובר שם בחארטות סטייל 'ניצחון על מכבי' אלא במשהו אחר, אפילו בפן המקצועי. בא בעלים שעובד ופועל לפי 'הגישה' ו'המסורת הייחודית' של הפועל, הדרך השונה, פונה לאוהדים בגובה העיניים.

חשבתי שאבו אל-היג'א על תקן קשר זה שיבוץ שנועד רק למשחקים נגד יריבות חלשות כדי שברוב הזמן יעזור דווקא הגנתית לורטה. חד וחלק לא אהבתי את הבחירה בו אתמול. ואני מקווה שהמשחק אתמול גרם לצוות המקצועי להבין ששגיב חייב לשחק בקו. יש עוד זמן עד למשחק פתיחת העונה בטדי וגם בית"ר לא נראית מיו יודע מה, מאמין שיהיה בסדר.

8. Hapoel_Tel_Aviv Member

@Raulito אסור פשוט אסור ששובל גוזלן ושחר הירש יגיעו אלינו, עדיף חלוץ אחד איכותי (סליחי אם אין ברירה, טוטו או בלית ברירה חלוץ מהדרג השני כמו תורג'מן)
    אסור לחזור על הטעות של העונה שעברה.

ועוד קצת לגבי גוזלן - אין לי מושג איך הוא בכלל חלוץ, בחצי העונה שלו ראיתי שחקן שלא יודע לבעוט ולהשתמש ברגל, אז או שכל הגולים שלו הם בראש או שאינלי מושג איך הוא הסתדר בנוער ולמה חושבים בכלל שהוא חלוץ. לא רק שהוא אסון בתור חלוץ ראשון גם בתור חלוץ רביעי אני לא מוכן לקבל אותו, יש אופציות עדיפות בהרבה.

נערך לאחרונה ב: ‏9/8/15
  9. קשר שמאלי Member

נערך לאחרונה ב: ‏9/8/15
  10. Telkiyski Member

שום גוזלן ושום חלוץ שלא ייתן כלום חוץ מבזבוז כסף.
    שיביאו את סליחי וישאילו את לינגנה.
    רייכרט פינטילי באמצע יחד עם אלטמן/ספורי/שחקן שיביאו.

הבעיה שהקבוצה של סליחי הולכת לשחק עכשיו בבתים של האירופית וחלוץ זר אחר שיהיה על הנייר "מניה בטוחה" לא מאמין שנוכל להביא.
    חבל מאוד.
    לינגנה הייתה החתמה עוד מתחילת הקיץ, לפני ה"הפצצות" של כבירי, יחד עם קלמן.
    אין לי ספק שהפועל הייתה מנסה להחתים את סליחי כבר לפני חודשיים אם לא ההחתמה הזו.

11. Raulito Madridista

גם הפועל לא בדיוק הייתה סביבה טובה לחלוצים. ברעננה הוא נראה הרבה יותר טוב. גוזלן והירש הם ממש לא כוס התה שלי וברור שנפלנו בין הכיסאות עם החלוצים. כתבתי מה דווח בתקשורת ולא מהי העדפתי האישית. נמאס להזכיר את השם שלומי אזולאי. לגבי סליחי - הוא כבר מבוגר וזו הסיבה לסחבת איתו בזמנו. מה שכן, צריך 'לסטות מהקו של כבירי' עם הצעירים בעלי פוטנציאל. חשוב יותר שתהיה קבוצה טובה, אין ברירה.

אלטמן לא יודע לעשות הגנה אגב. מקווה שהצעירים מהנוער שווים משהו - נחמיאס, לקס ועוד. נראה מה יהיה בזמן שנותר ונקווה שננצח את מכבי פתח תקווה בגביע הטוטו. להפחית לחץ לפני טדי בעיקר וגם כי נמאס מרב"ש

12. Telkiyski Member

יודע מה, גם אם מביאים חלוץ זר שהוא לא סליחי, אני בעד להשאיל את לינגנה בשבילו.
    אני חייבים חלוץ טוב באופן דחוף.

13. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

סליחי בקבוצה האלבנית שבפלייאוף הצ׳מפיונס כבר יותר מחודש, כבש שם כבר 5 שערים. לא מבין למה אתם עדיין מפנטזים עליו.

14. Telkiyski Member

הייתי אולי מנסה להביא את שלומי כלומבייטמן מאלונה.

15. alexshw Member

אמרו שסליחי על חוזה זמני שם

מצב נושא:
הנושא נעול.