הפועל ת"א 2015/16:: ורואה עתיד וחושב תמיד - שהכוונה נותנת אמונה.

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏18/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. amn Member

כולם עלו על אותו התרגיל, והכל בשביל הקליק-בייטים? אני מניח שידיעה אחת על חזרה אפשרית של אניימה להפועל, או לכתוב עוד פעם (שעל אף הקשיים לשלם משכורות מלפני חודשיים) הפועל סימנה את דמארי ונאתכו ותלך עליהם בכל הכוח, תכניס לא פחות אם לא הרבה יותר צפיות.

וכן, לאור ריבוי הדיווחים על כך, ולאור העובדה שעל כל טענה כזו או אחרת של אובססיה של מכבי כביכול להפועל (ליתר דיוק לשחקני הפועל) - לא מרטין ביין פנה למנהלת כדי שיפעלו לבדיקה וביטול העסקאות המפוקפקות שאוסידון רקם עם כבירי, הבעלים של הקבוצה אותה הוא אוהד והיריבה שלו למאבקי תחתית.

לגבי שירי אלג'ם - טעות שלי, לא הכרתי את התמונה הזו (והסתפקתי בהודעה שכתבו לפניך שהיא אוהדת בית"ר), ונאמר לי בעבר שהיא אוהדת הפועל.

אין לי מה לכתוב על הפגישה של כבירי, כי קודם כל המלצת עליה לאוהדי הפועל שלא מאמינים, ובלי קשר, אני לא קונה את הסיפורים שלו.
    אתן להפועל קרדיט על הרעיון, כי רעיונית זה מאוד יפה, אבל כמו שכבר כתבתי פה בדיון, כשניסיתי לפתח דיון אמיתי (ולא ממקום של שמחה לאיד) על איך אוהדי הפועל בולעים את הלוקשים כל חודש מחדש על העיכובים בשכר (וכדומה) - אני לא הייתי מסתמך על אף מילה שיוצאת להפועל.
    חוץ מזה, שכמו שאף אחד לא כתב כאן על ערב הגאלה של מכבי לפני שהוא קרה, למרות שרעיונית זה רעיון יפה לא פחות (תרומה של מיליוני שקלים לטובת הקהילה) - מה אתה רוצה שאנשים יגידו כאן על המפגש עם כבירי? כשיהיה המפגש, אני מניח שבהתאם לכותרות שייצאו ממנו, יהיה על זה דיון פה.
    אתה רוצה שנשב כאן כולנו ונשפוך תשבוחות על כבירי? באמת אני שואל, איזה דיון היית רוצה שיתפתח כאן? אבל אם רצית דיון, אז הנה, מוזמן להתייחס גם להודעה הזו:

זה כמובן לא סותר אחד את השני, כי זה לא שדווקא השעה-שעתיים שכבירי ייפגש עם האוהדים (או 6 שעות, אין לי מושג מתי זה מתרחש, זו לא הפואנטה) יזרזרו את הבאת הכספים, אבל מאז שטביב עזב - נדמה שהחובות רק הולכים ותופחים - למרות שהיה מאז חיים רמון. לא משנה, גם בתקופת כבירי החובות רק הולכים ותופחים.
    אבל לאור העובדה שהתקנון לא מאפשר הוצאת כספים - אז או שיביאו הוכחות שזה אכן קרה (כי אז טביב באמת ייאלץ לעזוב את הכדורגל הישראלי), או שאם ההתייחסות היא רק לטענות של שחקנים/קבוצות מהתקופה ההיא, זו בעיה של רמון, ובהמשך של כבירי, שהסכימו לעסקה הזו שהם לוקחים על עצמם את החובות מתקופת טביב (והרי חלק נכבד מהמניות של טביב הוחזקו בנאמנות לפחות עד לא מזמן, אז אני מניח שהיה אפשר לחלט חלק מהמניות האלה תמורת הכספים אם זה היה אפשרי).
    מה שזכור לי בכלל בהקשר של טביב והפועל לאחרונה זה שחיים רמון חוייב לשלם לטביב איזה כמה מיליוני שקלים טובים.

ולא, אני לא ממעריציו הגדולים של טביב, אבל זה אבסורד שהבן-אדם כבר 4 שנים לא בהפועל ובעיני אנשי הפועל הוא עדיין אשם בכל תחלואות המועדון. אולי הוא גם בנה את הסגל המחריד של הפועל העונה, ואשם גם בשיפוץ של בלומפילד, וגם בזה שכבירי/מני וייצמן לא מצליחים להביא כסף.

2. Telkiyski Member

כשבאתר ערוץ הספורט מעלים איזה טור דיעה על זה שראיקוביץ' צריך להיות מורחק עד סוף העונה - חרם על ערוץ הספורט.
    כשמעלים שם איזה כתבה שקרית שמוציאה רע את הפועל - באים לאייסוקר תוך 5 דקות לשים פה את הכתבה.

קל לאוהדי מכבי לשחק אותה כאלה שיודעים מה צריך לעשות בהפועל כדי לצאת מהמשבר כשיש להם בעלים קנדי ששם כל עונה 140 מליון שקל. פתאום כל אחד נהיה לי איזה סמנכל כספים.

ודרך אגב, לא היה שחקן דומיננטי אחד בהפועל ב3-4 עונות האחרונות שלא קיבל אסמסים מקרויף.

3. סמואל אטו Member

וואו מועדון כדורגל מוביל מנסה להחתים שחקנים דומיננטיים. shocking.

orimor2212 ו-amn אוהבים את זה.
  4. amn Member

אני לא נכנס לערוץ הספורט באופן יזום כבר חודשים ארוכים. כשאני מעלה כתבות משם, זה מה שעולה מגוגל, וגם אז אני אעדיף כתבות ממקורות אחרים. גם את וואן אני משתדל שלא לפרנס, אבל לפעמים אין ברירה כי אני צריך (לענייני עבודה) יותר מרק את וואלה.
    וערוץ הספורט יותר גרועים מוואן, כי לפחות לוואן לא היו יומרות אף פעם.

במקום לראות את כמחאה של אוהדי מכבי, תחשוב על זה העובדות נטו.
    בין אם זה על חמישה ערוצים שמשדרים רק תוכניות אולפן, ובין אם זה התכנים שכולים שם האתר, ועד ההתבטאויות של קופמן והעורך על "מה מעניין את צרכני הספורט".

גולדהאר לא שם 140 מיליון, וגם אם התקציב של מכבי הוא (בסביבות) הסכום הזה, אז קודם כל מדובר בסכום שיא, שנית זה כולל למעלה מ-5 מיליון יורו הוצאות על רכש השנה (3 מיליון ראיקוביץ', 800 אלף סה, ובינתיים 700 על דסה ועל אזולאי, וגם 100 אלף על ריקן). בנוסף, ההכנסות של מכבי, בזכות העלייה לצ'מפיונס ליג הן בעשרות רבות של מיליוני שקלים - יותר מהתקציב השנתי של באר-שבע בוודאות, ולדעתי גם יותר מה-55-60 של הפועל.

ולא צריך להיות סמנכ"ל כספים כדי לדעת שאם אתה עוד רגע מאבד את הבית, אתה לא בונה על להרוויח אותו על הימורים כאלה ואחרים (ע"ע נגיע לשלב הבתים בליגה האירופית ונכניס עוד כמה עשרות מיליונים).
    ובספורט אתה גם בדרך כלל לא מחתים שחקנים במיליונים (למשל, ניקוליץ' לבד עלה, כולל דמי העברה, למעלה מ-2 מיליון ש"ח, גם אם הוא (ושוינפלד) הם רכש מצויין. הבעיה היא עם רוב ה-20 ומשהו שחקנים שהוחתמו השנה), כשאין לך כסף לשלם למאמנים במחלקת הנוער שמרוויחים במקרה הטוב שכר מינימום.

לגבי השחקנים הדומיננטיים - ראה הודעתו של סמואל אטו.

5. Fabio Junior Member

וואוה, כמה נקודות.
    1. זו כבר הפגישה השנייה שכבירי מארגן. קל להיות מוזן משקרים, מנסיון עבר כדאי לא לקחת ידיעות מוזרות כתורה מסיני. מגיע בעלים ומוכן לספק תשובות. האם הוא ישקר לך שם? יכול להיות, ויכול להיות שהוא יספק לך תשובות אמיתיות ומסובכות בקצת מהתשובות השקריות והקלות שמתפרסמות באתרי האינטרנט.
    2. הפועל הצליחה תחת טביב. כספית, היא עשתה הרבה כסף מהליגה האירופאית, מגביע המדינה, מזכייה באליפות, מליגת האלופות, ומכירת כוכביה. אניימה, זהבי, שכטר, ורמוט ונאתכו הם רק חלק מהרשימה. איך זה הגיוני שכשרמון הגיע להפועל, הוא הגיע כדי לייצב כלכלית את המועדון?! איפה הכסף?!
    3. רמון הגיע לייצב כלכלית והשקיע כספים לא שלו, כך שהוא הכניס את המועדון לבור כלכלי עמוק עוד יותר תוך השפלת אוהדיה. הוא כשלון חרוץ עוד מימיו בשנות התשעים.
    4. יכול מאוד שכבירי ידע על החובות שהוא טוען שלא ידע ואולי הוא לא משקר. אולי הוא הגדיל את הבור התקציבי ואולי לא. אבל הוא משקיע מכספו האישי, ולכן זו אחריותו וזכותו. איחורים בתשלומי המשכורות זה בזיון וגם הוא אמר את זה. מאמין שהוא יספק פתרונות באותה פגישה לאוהדים, כי נראה שהשחקנים רגועים בסך הכול.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

6. amn Member

והנה - אני עוד פעם כותב לכם בצורה עניינית, נראה אם תהיו מסוגלים לנהל דיון בלי לפסול את זה שאני בא לשתות לכם את הדם ולשמוח לאידכם.
    יתרה מכך, אין מה להשוות כל פעם שבאים בביקורת על הפועל לקבוצות אחרות ואיך זה נעשה אצלם.

לכדורגל פה לא חסרות בעיות. המטרה היא לא להיות הכי פחות גרוע מהשאר (וגם בזה, כפי שהתוצאות עצמן מעידות, הפועל לא בדיוק מצטיינת), אלא להיות יוצא דופן.

7. Fabio Junior Member

עניתי לך בצורה לא עניינית?

Telkiyski אוהב/ת את זה.
  8. amn Member

1. שוב, אין לי מילה רעה להגיד על קיום הפגישה הזו. הבעיה שלי היא שבינתיים אצל כבירי, כשיש בעיות, זה בעיקר דיבורים ופחות מעשים.

2. שאלה מצויינת, אבל הכסף מהגורמים השונים נכנס לחשבונות של המועדון. בפעם האחרונה שבדקתי, עוד אין על מרבית התקופה של טביב (אם לא כולה?) התיישנות, ככה שהכסף לא פשוט נעלם יום אחד מהבנק. אפשר לחקור. מניח שעשו את זה (ואם לא זה מחדל!), ולא מצאו כלום. אם מצאו, למה לא עושים עם זה שום דבר? להעלים כמה מאות אלפים או אפילו מיליון או שניים זה לא משימה מאוד מורכבת בתקציבים של עשרות מיליונים למי שמומחה בזה ורוצה לעשות את זה. להעלים עשרות מיליונים (שזה סכומים ששמעתי שטביב מואשם ב"גניבה"), זה כבר נראה לי הזוי.

3. אין לי מה להגיד. אוהדי הפועל כל כך היו עיוורים בשנאה שלהם כלפי טביב, שהעדיפו כל מי שיבוא. תגידו תודה שלא אליהו אליהו הגיע אליכם... ושוב, מישהו היה צריך לחתום על הערבויות האלה, ועל הכספים. איפה הייתה העמותה (שיש לה אחוז מסויים מהבעלות, לא?)? וצבאן? וכץ? וכל שאר החבר'ה שיש להם 2.7% בעלות על המועדון?

4. השחקנים רגועים? זה ששחקן X או Y לא יוצא נגד זה, לא אומר שהשחקנים רגועים. נכון שאי אפשר לדעת ברגע שיש הדלפות בעילום שם, אבל שוב, קשה לי להאמין שאין עיכובים במשכורות. ושוב - מבחינת מעמד של הפועל, היא קבוצה גדולה. לעומרי אלטמן יש לאן ללכת אחרי שנה רעה מאוד ושנה בינונית מאוד לפני כן? אתה רואה מישהי מהגדולות האחרות (ואני מכליל כאן כמובן גם את באר-שבע) לוקחת את גוטליב? שיש? אסולין? רייכרט? הרוש? שיימן? הרי רוב השחקנים האלה היו על המדף בקיץ האחרון או בינואר, ולא זכור לי שלהפועל הייתה תחרות קשה כדי להחתים אותם.
    וכמעט כל מי שחתם בקיץ (בינואר למדו מהטעות הזו עושה רושם) חתם על חוזים עד 2018 (או 2017 אם אופציה) לפחות. מי תתן לאריאל הרוש למשל, חוזה של 300 אלף דולר ברוטו לעונה עד 2018?
    אז עדיף לסתום ולקוות לטוב. מה גם שבמרבית הקבוצות מוסר התשלומים הוא אמנם עדיף, אבל לא בהכרח טוב בהרבה.
    בוא נגיד שאם לא השם של הפועל תל-אביב (וכמובן גם הקהל), אלא לקבוצה היו קוראים הפועל עכו - מרבית השחקנים היו עושים יותר רעש, ומחפשים לעזוב, למשל להפועל חיפה (שם מוסר התשלומים והשכר גבוה ביחס לקבוצות מרכז טבלה ומטה).

לא. להפך. תודה! (וזה לא כוון אליך)

9. Fabio Junior Member

1. אני חושש שכשאתה ניזון מידיעות כוזבות, אתה לא יודע אם אין מעשים.. אתה גם לא יודע עם מה ההנהלה מתמודדת.
    2. תן לי את דעתך הכנה מה קרה שכל הכסף הזה נעלם. באמת, אני לא ציני, תן לי אפשרות. אני לא יודע, רק מנחש שעשרות מיליונים נמשכו מקופת המועדון, ורמון הסכים להעלים עין תמורת הקבוצה. איך? באמצעות עסקאות מפוקפקות, כמו קניית חצאי ורבעי כרטיסים של עומרי דמארי וטל בן חיים במליוני יורו, אולי תמורת הסכמי נדל"ן בפתח תקווה. זה רק ניחוש, אבל לדעתי ניחוש מושכל לאור העבר של טביב וכפר סבא. אם לא הייתה משיכה של עשרות מיליונים מהקופה, אני אשמח שתעלה אפשרות אחרת..זה פורום שאנשים מעלים דעות והשערות, זו ההשערה שלי, אשמח לשמוע ההשערה שלך.
    3. כמה אתה חושב שהעמותה גייסה? עד לאותו רגע שרמון הגיע לא היה מי שיכל והתנדב לקחת את הקבוצה. חשבנו שרמון הרע במיעוטו. טעינו, הוא רק החמיר את הבעיה, כמו שהוא עשה בקדנציות הקודמות שלו.
    4. אתה מעלה השערה שהשחקנים הסכימו כי הם "אוברפייד" (למרות שהנתונים שאתה זורק רחוקים מהמציאות) וזו השערה לגיטימית. לדעתי אתה טועה, אבל האמת היא ששנינו לא באמת יודעים.

10. amn Member

1. אז בוא תפקח לי את העיניים. אני יודע שבעל בית שכביכול אמור להיות אמיד מאוד, מלין שכר, כל פעם באמתלה אחרת. גם גולדהאר, יואב כץ ואלי טביב מעבירים את הכסף למשכורת מחו"ל ושם אין בעיות עם הבנקים.
    ממה שכן שמעתי וקראתי, הרבה מהכסף של משפחת כבירי מגיע לכאורה מעסקים מפוקפקים (בין היתר הימורים) בחו"ל, ויש הרבה סממנים של הלבנת כספים דרך הפועל.

2. קודם כל אמרתי שזו שאלה מצויינת. מעבר לכך - אמנם נכנסו עשרות מיליונים, אבל מי יודע מה היה מצב הקופה לפני כן? מי אמר שהכסף לא הלך לכיסוי חובות עבר?
    בנוסף, לבעלים מותר למשוך כסף כשהקבוצה ברווח, ובכפוף להשקעה שלו, אם זו נרשמה כהלוואת בעלים (ולפי הידוע לי, מרבית ההשקעות של בעלים שלא מגיעים בדמות ספונסר, רשומות ככה), ולכן יכול להיות שטביב משך כספים שהוא השקיע בהפועל, לפחות חלק מהכסף.

שוב - יש תיעוד של מרבית אם לא כל הפעולות הפיננסיות שנעשו בחשבון של הפועל. לא עשה ביקורת על זה? לא בדקו לאן הכספים הלכו? אם לא, זה מחדל, כמו שכבר אמרתי.

וכן, יכול להיות, אין לי מושג, שגם טביב לקח כספים. אבל לאור השנאה הגדולה לטביב, ולאור ההיקפים האדירים, קשה לי להאמין שאין שום עקבות.
    אז נראה שמצאו שעיר לעזאזל, ומאשימים אותו (ושוב, אני לא מחסידיו של טביב)

3. לא יודע/זוכר. לא ציפיתי שהעמותה תוכל לבדה לעשות משהו, אבל כן, רמון החזיק בכמה אחוזים? עדיין היה כמות מכובדת כדי לעשות דברים אחרת או להשמיע קול יותר תקיף ופעיל (אין לי מושג אם מספיק בשביל 50%).
    זה מרגיש שעיקר ההתנהלות הכספית בהפועל היא לא חכמה, לא אחראית, ללא הסקת מסקנות ושרוב ההאשמות נעשות בדיעבד.

4. ראיתי אמנם במו עיניי מעט חוזים באופן יחסי, אבל כל מי שדיברתי איתו ללא יוצא מן הכלל מהכדורגל בארץ אמר שהתקשורת לרוב די מדייקת במידע שמפורסם על חוזים. מרבית השכר בחוזים של הפועל לא פורסם בפרוטרוט, אבל מה שציינתי - כן פורסם. גם אלטמן ירוויח החל מהעונה הבאה סכומים די גבוהים ביחס ליכולתו.

11. Telkiyski Member

אפרופו העלאת מכסת הזרים, אני מקווה שגוטמןמעוניין להביא לקבוצה מלבד ניקוליץ' 2-3 זרים טובים וזהו.
    שישקיעו טוב ב2 זרים טובים עם רזומה והשאר ישראלים.
    אין לנו סיכוי להביא 5 זרים טובים. אם נלך מראש על 3 טובים סיכויי ההצלחה גבוהים יותר לדעתי.
    מאמין בגוטמן בקטע הזה.

12. amn Member

הסיכוי לפגוע ב-2-3 מ-2-3 נמוך מהסיכוי לפגוע ב-2-3 מ-5 (נוסף על ניקוליץ'). משמעותית.

מה גם שלא ברור לי איך הפועל יכולה לחזק את מצבת הישראלים שלה - מעמדה במעגל החיים די נמוך בימינו - כשמכבי, ב"ש, חיפה מעליה.
    גם רעננה וסכנין נראות סביבות עבודה בריאות יותר (אם נשווה את שלומי אזולאי של סכנין לשלומי אזולאי שהיה בהפועל, או לאלון תורג'מן, כי גם ככה אף אחד לא יודע להבחין ביניהם ;) ).
    בני יהודה גם עשויים להיות עם די הרבה כסף.

13. Raulito Madridista

הלו זה בלומפילד! עדי רובינשטיין עם כתבה מעולה שפורסמה במוסף 'ישראל היום' על האצטדיון המיתולוגי. ממליץ בחום.
    אני מעתיק חלקים נרחבים מהכתבה:

http://www.israelhayom.co.il/sites/default/files/styles/printed_edition_img/public/ispm5p001.Xxx

"תיאטרון החלומות", "המקדש" - לכל אוהד יש כינוי משלו לבלומפילד, האיצטדיון החשוב ביותר בתולדות הכדורגל הישראלי • בשבוע הבא ייסגר לשיפוץ ולשדרוג, ובעוד כמה שנים יופיע ביפו איצטדיון אחר, יותר גדול, יפה ומודרני, אבל עם פחות נשמה ונוסטלגיה

"אחר כך קצת הלכנו לבלומפילד, הפועל תל אביב שוב מחמיץ (למה?)"
    (אריק איינשטיין עושה חיפושיות, "היה לנו טוב נהיה לנו רע")

בסופו של דבר, הפרידה הצפויה מאיצטדיון בלומפילד בשבוע הבא לשלוש שנים בשל שיפוצים ושדרוגים אולי תחזיר אותו יפה יותר, גדול יותר, נוח יותר, מודרני יותר. אבל השאלה היא למה צריך את ה"יותר" הזה. הרי הסיפור של בלומפילד היה תמיד דווקא הסיפור של פחות. גדול אבל קטן, רועש אבל אינטימי, בתל אביב אבל ביפו, של הפועל אבל גם של מכבי ושל בני יהודה ושל שמשון.
    בלומפילד של אחרי השיפוץ כבר לא יחזור להיות בלומפילד, אבל מה שחשוב הוא שיהיה בלומפילד והוא לא ייעלם מהנוף של העיר העברית הראשונה שמאבדת את המיתולוגיה שלה במהירות תחת מכבשי הנדל"ן.
    "קודש הקודשים", "תיאטרון החלומות הישראלי", "המקדש". כל המרואיינים לכתבה הזו לא הסתפקו במילה איצטדיון, כי לטענתם המילה הזו לא מספיקה כדי לתאר את מגרש הכדורגל הכי גדול שידעה מדינת ישראל ב־68 שנות קיומה. לא בגודל, במהות. לא משנה אם הגעת לבלומפילד כשחקן בית או כאורח, אם קוראים לך ליונל מסי או אורי מלמיליאן, בסופו של דבר נשבית בקסם.
    "בלומפילד זה מטבע לשון, זו שפה שלמה, אלו ריחות, טעמים, בלומפילד זה משפחה. מיצינו, לא? העניין הובן?" גילי לנדאו יחגוג בעוד שלושה חודשים 58. לפני 30 שנה פחות שבוע הוא הבקיע במדי הפועל ת"א את השער שנחשב בעיני כל חובבי הכדורגל לשער הגדול ביותר שהובקע באיצטדיון: שער האליפות מול מכבי חיפה, רגע לפני הסיום, במשחק שבו לירוקים הספיקה תוצאת תיקו.
    יורם ארבל דיווח אז שהוא רועד בעמדת השידור, 22 אלף הצופים שנדחסו פנימה (היום בלומפילד, בשל הכיסאות שהותקנו בו, מאכלס 14 אלף צופים, ולאחר השיפוץ הוא אמור להכיל 24 אלף מקומות) הבינו שהם חוזים בהיסטוריה: "אני זוכר את הנקודה שבה קיבלתי את הכדור על הסנטימטר", שיחזר לנדאו השבוע על הדשא הלח, בביקור נוסטלגי מיוחד, "אבל אני בעיקר זוכר שכל השבוע שלפני המשחק הבטחתי לכולם שאני מבקיע את השער בדקה ה־85. אמרתי את זה לדוביד שוויצר ז"ל, המאמן. בשבת בבוקר הלכתי להוריי והודעתי להם שהיום בדקה ה־85 יחזיקו אחד לשני את היד מול הטלוויזיה, ולא יתרגשו, כי אני הולך להבקיע שער אליפות, אמרתי את זה גם לשחקנים במונית בדרך לאיצטדיון.

http://www.israelhayom.co.il/sites/default/files/u1465/ami-shooman.Xxx
    הבית של הפועל ומכבי ת"א, אבל גם של שמשון ומכבי יפו

"אחרי שהבקעתי", מספר לנדאו, "רצתי וצעקתי לשחקנים, 'אמרתי לכם, יא בני זונות', ואז הם בתוך החבורה אומרים לי, 'תשכב, תעצום עיניים, אל תזוז'. נגמר המשחק, ירדתי לחדר ההלבשה והתחלתי ללכת ברגל הביתה, מאחוריי כל הקהל פרץ לדשא ואני הולך הביתה ברגל. השחקנים רצו אחריי והחזירו אותי חזרה למגרש".
    לנדאו הוא דמות ציורית, תמיד היה. בילדותו היה בצופים, בבני עקיבא ואחר כך בבלומפילד: "הדרבי הראשון שראיתי באיצטדיון היה ה־0:5 של מכבי המיתולוגי, הייתי כבר רשום בהפועל ת"א אבל מכבי היו יותר טובים, וכילד אתה מתחבר למנצחים. זו היתה הפעם האחרונה שאהדתי את מכבי. אני זוכר כל רגע ורגע מהביקור ההוא בבלומפילד, מה היו ההרכבים, איפה ישבתי ביציע.
    "שתבינו, בשכונה מי שבעט חזק אמרנו לו, 'מה אתה בבלומפילד?'" אומר לנדאו, "לבוא בשערי בלומפילד היה לבוא בשערי קודש הקודשים, זה הפרשים על הסוסים שחיכו לאוהדים, זה ענני עשן הקבב מעל האיצטדיון, זה החיילים שמנסים להתפלח, זה המעריצות שמחכות לשחקנים ליד החומה מאחורי שערים 5-4.
    "שיחקתי בבוגרים של הפועל בגיל 16. התלבשתי על המדרגות למטה כי לחדר ההלבשה לא הכניסו כל אחד, והנה אני בעשור אחד כובש שני שערי אליפות בבלומפילד, אותו מקום שבתור ילד היינו מביטים בו מבחוץ בהשתאות ומשחקים כדורגל למרגלותיו".

"הלו זה בלומפילד?"
    "תגיד לי, אדוני, אתה רוצה שאני אקרא למשטרה?"
    "אז זה לא בלומפילד?"
    "מה זה בלומפילד?"
    "בלומפילד זה מגרש כדורגל".
    "תגיד לי, חבוב, אני נשמע לך מגרש כדורגל?"
    "לא, אתה נשמע לי בקושי שולחן פינג פונג."
    "חצוף."
    (הגשש החיוור, במערכון הספורט הגדול בכל הזמנים - "שירים, שערים וטכנאים")

מהאצטקה ועד יפו
    בשנת 1962, על חורבות איצטדיון "באסה" (ביצה, בערבית), הוקם איצטדיון חדש שהכיל 22 אלף מקומות, שכמוהו עוד לא ראו ב־14 שנות המדינה. המימון להקמת האיצטדיון החדש הושג בעזרת תרומת קרן האחים בלומפילד (ע"ש ברנרד ולואיס בלומפילד), והוא נקרא על שמם של הפילנתרופים הקנדיים: "איצטדיון הפועל ע"ש האחים בלומפילד".
    האיצטדיון נפתח ב־13 באוקטובר 1962 במשחק של הפועל ת"א נגד שמשון ת"א. חודשיים אחר כך, ב־12 בדצמבר, התקיים משחק חניכה חגיגי שבו שיחקה הפועל ת"א נגד קבוצת ס.ק. אנסחדה מהולנד‏. ב־1969 עברה גם מכבי ת"א, ששיחקה לפני כן באיצטדיון המכביה, לארח את משחקיה באיצטדיון בלומפילד באופן קבוע.
    ברבות השנים בלומפילד שימש איצטדיון ביתי לבית"ר ת"א, שמשון ת"א, מכבי יפו ובית"ר ירושלים. כל פוליטיקאי, סלב, ספורטאי או מישהו שרצה להיות משהו - ביקר בו. מנחם בגין הגיע כדי לצפות בגביע הראשון של בית"ר ירושלים, יצחק רבין היה שם באליפויות של הפועל ת"א, והנשיאים תפסו מקום ביציע הכבוד במשחקי הנבחרת הלאומית, אבל גם כדי לחלק שם את גביע המדינה בכדורגל.
    "זה היה פלא שבישראל לא ראו", מפליג צביקה רוזן, עוד רגע בן 70, כשהוא מביט בערגה ביציעי בלומפילד הריקים, השבוע. רוזן ביקר פה תחת כל כובע: שחקן, מאמן, מנהל, עובד התאחדות. באדום או בצהוב ואפילו עם הפועל יהוד. "ככדורגלני נבחרת ראינו בשנות ה־60 איצטדיונים מדהימים באסיה", הוא מספר, "שיחקתי אפילו באצטקה שבמקסיקו; אבל בלומפילד היה האיצטדיון האירופי הראשון בישראל.

http://www.israelhayom.co.il/sites/default/files/u1465/moshe-shaii.Xxx
    משכן הפוליטיקאים והסלבס. חיים הרצוג ביציע

רוזן גם זוכר משחק אחר, כמאמן הפועל, בחצי גמר גביע המדינה נגד בית"ר ירושלים. קפטן הפועל משה סיני ניצל את מה שרוזן והוא עבדו עליו באימונים, וחיפש לבעוט מהנקודות המסוימות שבהן השוער האורח, יוסי מזרחי, יסתנוור מהזרקורים - חידוש תאורתי באותה תקופה. התוכנית עבדה, סיני כבש, ואוהדי בית"ר כמעט שרפו את האיצטדיון. "השוטרים אמרו לנו לברוח כי מתחיל פוגרום", נזכר רוזן,
    אבל כמי ששיחק בטהרן וספג ראשי תרנגולות שנזרקו אליו אל הדשא, זה היה פחות מפחיד. עם זאת, היום הכדורגל הרבה יותר אלים, בטח ביציע. "אוהדי הפועל ומכבי הפכו חלקים מבלומפילד למקום שלא נעים לבוא אליו עם הילדים".
    מיתולוגיות רבות נקשרו באיצטדיון היפואי. אחת הגדולות, אם לא הגדולה מכולן, היא שערו של רוני קלדרון ב־14 ביוני 1969. מחזור אחד לפני סיום העונה, אירחה הפועל ת"א את בית"ר ירושלים, כשהיא יודעת שרק ניצחון ישאיר אותה בתמונת האליפות.
    בדקה השביעית כבש קלדרון את השער הראשון במשחק, ובדקה ה־80 כבר הובילה הפועל 1:3, אחרי שער שבו קלדרון עבר את כל שחקני ההגנה של היריבה. לאחר שעבר גם את השוער, פרץ למגרש חייל חמוש בנשק, אוהד בית"ר, והרחיק את הכדור שגילגל קלדרון לכיוון השער החשוף. המשחק פוצץ. קלדרון עבר לעולם הפשע ועזב את הארץ, אבל כל מי ששוחחנו עימו השבוע, כולל לנדאו ורוזן, טוענים: "המקרה לא רק שהתרחש, אלא שקלדרון גם היטעה את החייל, עבר אותו וגילגל לרשת".

הפקה עם רומי שניידר
    איתן שור, מנהל איצטדיון בלומפילד כיום, נכנס לתפקידו בשנת 2000. בכל שנותיו היו לבלומפילד רק שלושה מנהלי איצטדיון; "זה יותר בית ממקום עבודה", אומר עליו שור בחיוך. הוא החל לנהל את האיצטדיון בתקופת הקפיצה הגדולה של הכדורגל הישראלי, בתחילת המילניום. בשנה הראשונה שלו הפועל ת"א ניצחה בבלומפילד את צ'לסי, עברה את פארמה והצמיחה דור אוהדים ששינה את ההיסטוריה ואת המאזן בעיר בין האדום לצהוב.
    הכדורגל הישראלי הצמיח בבלומפילד את תופעת ה"אולטראס" - האוהדים השרופים, שמביאים עימם ליציעים דגלי פריסה ענקיים, מדליקים אבוקות ושרים במשך כל המשחק, בלי קשר לתוצאה. ישראל התקדמה לאירופה; האתגרים שהתמודדו איתם בבלומפילד הפכו ברבות השנים לאתגרים עבור כל האיצטדיונים בישראל.
    "המפגש עם האירופאים, נציגי אופ"א, הוא תמיד משהו מיוחד", מספר שור, "הם מגיעים כמה ימים לפני משחק עם סרגלים וכלי מדידה, כדי לבדוק אותך על הסנטימטר, ועם ספר חוקים שקובע איך האיצטדיון צריך להיראות כשיש משחק ליגת אלופות. הם בודקים שקו האמצע נמצא באמת על האמצע, שהעיגול הקטן בפנים נחתך כמו שצריך. הם אומרים מראש שהדיוק קשה לביצוע, אבל אני גאה לומר שהם אמרו לי שלא ראו דיוק כמו בלומפילד במגרשים רבים באירופה", הוא מחייך.
    גם ברצלונה הגדולה זכתה לשחק על הדשא של בלומפילד, במשחק ידידות מיוחד. "המנהלים של המועדון עלו על הדשא ואמרו שאפשר לשחק עליו ביליארד", נזכר שור, "אתה יודע מה זה לשמוע כזה דבר מאנשים שמשחקים בכל שבוע בקאמפ נואו?"
    כששואלים את שור מה הרגע שהכי זכור לו ב־16 שנותיו כמנהל האיצטדיון, הוא מפתיע: "סוף עונת 2010, ואני בחדר שלי, מכין את צלחת האליפות למכבי חיפה שמשחקת מול בני יהודה. פתאום נהיה שקט באיצטדיון. חשבתי שקרה משהו שלא קשור לכדורגל, יצאתי החוצה לראות מה קרה ואני רואה אנשים מבוגרים בוכים. אני עוד ממשיך בהכנות לטקס האליפות של מכבי חיפה, מתדרך את האנשים מה עומד להתרחש ואיך נשמור על הסדר, ולפתע מודיעים שערן זהבי כבש שער בטדי והפועל ת"א זכתה באליפות. לא משנה מה עוד יתרחש כאן - ראיתי את העוצמה של הכדורגל כמו שלא ראיתי אותה בשום מאורע אחר בשנותיי פה; כאילו כל האיצטדיון קיבל זריקת הרדמה".

חוץ. ליד איצטדיון בלומפילד. שחר סמי
    משתין, גבו אל האיצטדיון ופניו מול בניין מטה המשטרה ביפו.
    סמי: "אתה רואה את הבניין הזה?"
    הרצל: "זה הבניין של המשטרה".
    סמי: "בפנים זה המכה שלנו, הקופה מהעיתון".
    הרצל: "צריך לאשפז אותך באברבנאל".
    (מתוך התסריט המקורי של "מתחת לאף")

משחק הכדורגל הראשון ששודר ישירות בטלוויזיה היה באיצטדיון בלומפילד - משחק האליפות ההוא של לנדאו.

http://www.israelhayom.co.il/sites/default/files/u1465/koko.Xxx

הפועל תל אביב מאיימת באיצטדון בבת ים; מכבי ת"א חושקת באיצטדיון בבעלותה בעיר אחרת. "אני לא חושב שזה מצב נורמלי, שהפועל ת"א לא תשחק בבלומפילד", קובל לנדאו, "אני מבין שככה העולם עובד - אבל הבית של הפועל זה בלומפילד".
    רוזן, מצידו, משלים עם המודרנה: "ככה זה בכל העולם וככה זה גם בישראל. התרגלנו לזה שקבוצות ישראליות לא משחקות בעיר שלהן כי יש להן אוהדים בכל מיני מקומות בארץ".
    איתן שור בטוח שמדובר בסגירה זמנית. "אין לי ספק שהפועל תחזור לכאן", הוא אומר, "אין הפועל ת"א בלי בלומפילד, ואין בלומפילד בלי הפועל ת"א". שור לא יודע מה יעשה בשבתות שאחרי הסגירה. "הילדים שלי היו רואים אותי בשבת רק בקיץ, כשהיתה פגרה והיינו הולכים לקיפצובה. עכשיו הם כבר גדולים והם לא צריכים אותי. השבתות שלי יהיו פתאום פנויות".
    שור מגלה כי האיצטדיון הונחה בפירוט על ידי אופ"א כיצד האיצטדיון החדש יצטרך להתנהל, "כך שיש לי הרבה חומר קריאה. אבל דבר אחד אחד אני בטוח שלא כתוב בספר ההנחיות של אופ"א - איך להפוך את המפלצת הזו לחוויה שהמשתמש ייהנה ממנה. האופי של בלומפילד, החוויה שצריכים לתת לקהל אבל גם לשחקנים, זה לא משהו שאני יכול לקרוא עליו בספר, אלא משהו שבמשך שלוש שנות השיפוץ וההפעלה אחר כך של האיצטדיון נצטרך ללמוד. לא סתם אומרים שאין איצטדיון כמו בלומפילד - לא בעולם ולא בארץ".
    אחרי הנוסטלגיה, עלינו על הדשא של בלומפילד, אוחזים בהתרגשות בכדור. בדרך כלל הדבר אסור בתכלית האיסור, כי שומרים כאן על הדשא מכל משמר. כל חובב כדורגל ישראלי חולם על הרגע הזה; מסורת שעוברת מאב לבן. לא באמת משנה בן כמה אתה, או במה אתה עוסק. אם אתה עוצם את העיניים חזק, אתה יכול לדמיין לרגע את ההמונים קוראים בשמך, שנייה אחרי שכבשת את השער המכריע. ככה זה בתיאטרון החלומות ביפו - הוא שומר אותך ילד לכל החיים.

- אני כבר מתגעגע. ברור שיש אוהדים שחוו יותר ממני, 20 שנה של מגרשים. אני לא, ועדיין..לא צריך 'יפה יותר', 'גדול יותר'.
    מכבי ת"א אגב יכולה להיפרד מבלומפילד עם אליפות דרמטית ומטורפת. אבל בלומפילד לא באמת הבית שלה - לכו תשחקו ברמת-גן :)
    אגב, המשפט 'מה אתה בבלומפילד' - נשבע שזו המילה השנייה אולי בכדורגל שלנו בשכונה עם החבר'ה כשמישהו מוסר חזק מידי או לעומק מידי. צחקתי הרבה כשקראתי על זה.
    שורה תחתונה - שלא יבלבלו לכם את המוח על טדי עאלק או סמי עופר עם דשא פח. אין כמו בלומפילד.

14. Telkiyski Member

הסיכוי לפגוע ב2-3 זרים של 300,000 גבוה מהסיכוי לפגוע ב4-5 של 170,000-200,000. לדעתי לפחות.

לגבי השוק הישראלי, ידוע שהוא די דליל וחסר תועלת עבור קבוצות שהן לא מכבי תל אביב וקצת באר שבע וחיפה, אבל פה הציפיות שלי מגוטמן שיידע להעמיד קבוצה טובה מספיק עם מה שיש, זה לא כזה בשמיים.

15. amn Member

ממש חולק עליך.
    רק תסתכל על העלויות של ראדוניץ' ואורלנדו סה לצורך העניין, לעומת העלויות של אוונס קנגאווה (או של שוינפלד לנתניה לצורך העניין). קנגאווה היה די רע בעונה הראשונה, אבל העונה השתדרג משמעותית.
    גם סליחי הגיע לפה לעכו בחוזה נמוך בסטנדרטים של קבוצה עם משאבים (שכר הברוטו אם אני זוכר נכון נפל סביב ה-180 אלף).

מצב נושא:
הנושא נעול.