הפועל ת"א 2015/16:: ורואה עתיד וחושב תמיד - שהכוונה נותנת אמונה.

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏18/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Butragueño מנהלים

ובלם, קשר וחלוץ (זרים) עולה כסף. מי ישלם? בנון ישלם?

2. Telkiyski Member

לא חייבים להוציא 3 מליון יורו בהכרח כדי לפגוע בזרים.
    ברור שעדיף שיהיה כסף, אבל אני קצת אופטימי בהנחה שגוטמן הוא זה שאחראי על הדברים האלה.

3. Drama2 הסמל מעל הכל

אני דווקא סומך על גוטמן
    יהיה בסדר עונה הבאה

Fabio Junior אוהב/ת את זה.
  4. Raulito Madridista

http://www.htafc.co.il/wp-content/uploads/2016/05/%D7%94%D7%A4%D7%95%D7%A2%D7%9C-%D7%90%D7%99%D7%99-%D7%90%D7%9D1.Xxx

לקראת משחק סיום העונה נגד מכבי פ"ת, שחקני הקבוצה קוראים לאוהדים לבוא ולעודד וכן מודים לקהל על הדחיפה בעונה האחרונה - "זו הייתה עונה ארוכה, עם הרבה רגעים קשים, אבל תמיד הייתם איתנו עד הסוף ודחפתם אותנו בכל רגע ובכל דקה. עכשיו זה הזמן שלנו להגיד לכם האוהדים - תודה מכל הלב!". באתר הרישמי של הפועל פרסמו קליפ על סיכום העונה.

סיכום העונה של הפועל, מה יהיה שם? בחמש מילים: רק שלושת המשחקים נגד בני-יהודה. נגדם נראינו כמו מינימום אתלטיקו, ובמקרה הטוב - ברצלונה. ובעוד ארבע מילים - ארון שוינפלד ונמניה ניקוליץ'. וברצינות, לפני שראיתי שמדובר רק בקטעים של הקהל ובשחקנים שמתראיינים ואומרים תודה - הרוש, רייכרט, אבו-אביד. מה היו יכולים לשים? הפצצה של ניקוליץ' נגד עכו, הגול של שוינפלד בדרבי, שגיב נגד בני-יהודה, עוד בני-יהודה, עוד בני-יהודה. על כל הרגעים הכושלים והעצובים מיותר לדבר. השיר ברקע היה צריך להיות 'לפעמים הים שקט ואין גלים'\'לפעמים יש אכזבות והפסדים' וגם 'אמרו לו שהחולצה האדומה זו לא מציאה' - תופס.
    עדיין לא סולח להם על עונה קשה, עצובה, שהדבר הכי טוב בה זה שהעונה הזו ביום ראשון מסתיימת. זו הייתה עונה יותר גרועה מאשתקד גם אם העתיד יותר ורוד. סיכום עונה מפורט שלי - לאחר המשחק נגד מכבי פ"ת ביום א'.

5. HBS2208 Member

אני באמת ובתמים שואל, למה שהעתיד יהיה יותר ורוד?
    מלינים שכר פעם בכמה חודשים, סגל השחקנים המורחב מורכב מ-30 בינונים ו-2-3 שחקנים טובים, בלומפילד כבר לא.
    מבין את האופטימיות הטבעית שלך כאוהד, אבל מה עם קצת ריאליות?
    עוד קיץ של 15 שחקני רכש?
    עוד התאבדות המונית על שחקן אחד ולאחריו חדלות פרעון שלושה חודשים?
    או שאתה מאמין שגוטמן לא יכול להכשל?

אני שואל ברצינות

amn ו-EO11 אוהבים את זה.
  6. Raulito Madridista

יכול לומר לך דווקא שאם יש מקרים בחיים ששואלים אותי למה אני לא אופטימי אז התשובה הראשונה שלי היא 'כי אני אוהד הפועל'. בשתי מילים: אלי גוטמן. יש מאמן רציני שהוא אחד הטובים בליגה. אני מאמין שבפחות כסף אפשר לעשות הרבה יותר טוב ממה שעשו השנה ומקווה שכבירי ילמד. הנקודה שכתבת על בלומפילד זה בהחלט דבר שעומד לי בראש אבל אין מה לעשות. הלוואי והיה אפשר לוותר על השיפוץ הזה שבין-כה לטעמי לא הכרחי. בכל-מקרה, העונה מאזן הבית שלנו היה איום, השגנו יותר נקודות בחוץ. לסיכומו של עניין, אני לא אופטימי בצורה ניכרת כמו אחרים אבל גם לא סוגר את הברז או עושה דרמה מכל מה שפורסם.

7. HBS2208 Member

אם כל האופטימיות שלך מסתכמת באלי גוטמן אז המצב באמת לא טוב.
    מועדון ענק כמו הפועל תל אביב זקוק להשראה קצת יותר גדולה ממאמן עם 2 אליפויות ו-2 גביעים, שבין כל ההצלחות שלו, גם נכשל לא מעט פעמים ואת זה משום מה שוכחים לו.

8. Raulito Madridista

אם זו נק' המוצא שלך אז אנחנו לא נגיע להסכמה. כמה מאמנים יותר טובים יש היום בארץ וכמה מהם רלוונטים בכלל להפועל ת"א? ברור שהניתוח שלי לגבי גוטמן הוא לא יבש וקשה לשכוח שהוא אחראי לרגע הכי גדול שלי בתור אוהד הפועל ולתקופה אדירה, ובכל-זאת. כל הכישלון בנבחרת ישראל לא רלוונטי מבחינתי, הוא לא מתאים לאמן נבחרת כנראה. הבסיס של הפועל לא מספיק טוב אבל עדיין יש כמה צעירים שיוכלו להתקדם תחת עין נבונה כמו שלו, למשל: שגיב יחזקאל, איעד אבו-עביד, עמרי אלטמן, בן-רייכרט ועוד. גוטמן תוך שנה אחת בנה קבוצה טובה מאוד בהפועל בקיץ 2008, ומקבוצת תחתית משופרת הפכנו למועמדת לאליפות. זה לא יקרה עכשיו, אבל עדיין. אני לא אחראי לכסף של כבירי ואין לי מושג באמת מה קורה שם. לגבי גוטמן אני שקט. דאבל לא ניקח בעונה הבאה, זה בטוח, ויש לנו עד 2020..

9. HBS2208 Member

כמה שנים תמשיכו להשען על מה שעשה ב-2008?
    היתה שם קבוצה נהדרת, אבל גם המון המון מזל בחיבור של שחקנים-מאמן-אוהדים.
    התפיסה הזו של "מה שהיה הוא שיהיה" לא נכונה לכדורגל.
    ההסתברות להגיע למקסימום תפוקה מקבוצת כדורגל כמו שגוטמן הגיע עם הקבוצה דאז, היא אפסית.
    הצירוף מקרים הנדיר של אסופת שחקנים על סף הזינוק שמבצעים כמעט בו זמנית נסיקה מעלה, הוא יוצא מן הכלל. ואל תגיד לי "אלטמן שמלטמן, רייכרט, שמייכרט".
    אף אחד מהם ביום הכי בהיר בחיים שלו לא יהיה ורמוט, לא יהיה זהבי, לא שכטר, לא דה סילבה, לא אניימה, לא נאתכו.

גוטמן לבדו לא יושיע.
    והסגל הזה דורש מהפכה.
    בהפועל יש אנרגיות שאין באף מועדון בישראל, קהל מדהים, מסורת, אבל אלו לא משחקים כדורגל.
    אם כבירי יביא הרבה כסף מהבית שוב, אז יש מצב. כל עוד זה לא יקרה, גם קאפלו יוכל לאמן בוולפסון ובמקסימום ישתחל לפלייאוף העליון.

10. Raulito Madridista

במקום שנמשיך להתכתב כאן אז מה אתה מציע, לסגור את הפועל? גם אם כבירי לא יוציא הון כמו בעונה שעברה אני אהיה יותר רגוע כשגוטמן מנהל את העסק. לא מבין מה אתה רוצה, בהתחלה ניסיתי לענות לך בהיגיון. לא מצפה לדאבל, שגיב לא יהיה זהבי, הכל מובן. לא מצפים לאותה הצלחה. השורה התחתונה היא שאפשר לבנות קבוצה טובה גם בתקציב שפוי ובית"ר ירושלים היא הוכחה טובה לכך גם אם ידוע שטביב מבין בכדורגל. בנק' הזמן שהפועל בנתה לגוטמן - איזה מאמן טוב ממנו היה פנוי בשוק? מוריניו סירב להצעה לפי מה שהבנתי. הסגל דורש מהפכה והיא תתבצע באופן חלקי אני מניח.

11. HBS2208 Member

לא רוצה כלום, שאלתי שאלה, מה גורם לך להיות אופטימי שהעתיד יהיה יותר טוב.
    ענית "גוטמן", חלקתי על התשובה מבחינתי וזה הכל.

מה אתה נובך?!

12. Hapoel_Tel_Aviv Member

מקווה מאוד שלא יהיו מהפכות.
    אני חושב שעם הסגל הזה ועם גוטמן מפתיחת העונה כרגע היינו בפליאוף העליון ע"ח רעננה, שזה אמנם עדיין מאכזב אבל עדיף על מה שעברנו.
    מה שכן צריך וזקוק למהפכה ואצל גוטמן זה דבר חשוב זה ההגנה, ובמיוחד הבלמים, אולי הייתי משאיר את אבו עביד אבל גוטליב למרות הגולים צריך לעזוב וגם וינטרה.
    את שיימן אני חושב שצריך להשאיר דווקא למרות שיש עליו ביקורת כי אני לא יודע איפה נמצא יותר טוב, ורטה לא יודע.

וכמובן חוץ מההגנה גם חלוץ לצד שוינפלד.

13. Fabio Junior Member

תראה, בנוגע לעיכוב המשכורות כולנו דואגים. אם כבירי בחר לבוא לשחקנים ולהבטיח שהכול יסתדר, אני איאלץ להאמין לו. בנוגע לשאר קשייו כבעלים, אני בטוח שאתה זוכר את תחילת דרכה של ברקת...(לא בטוח שזינו העלים לה עשרות מיליונים מהקופה והותיר אחריו אדמה חרוכה).
    ובנוגע להשוואות שלך- יחזקאל של היום הביא תפוקה רבה מזו של זהבי של 2008 ברמת השרון, גוטליב (שנתן עונה זוועתית אך היה מעולה בעכו) מחזיק ברזומה לא פחות טוב מזה של דה סילבה בכפר סבא, ניקוליץ' של היום טוב בהרבה מנאתכו של 2008 ואולי שוינפלד פחות טוב מיבואה המעולה של כפר סבא, אבל לא פחות מזה ששיחק בהפועל..
    שמע, אני לא אומר שיש כאן אותו כשרון כמו שהיה באותה תקופה, אבל תחילת שתי הקדנציות של גוטמן בהפועל מאופיינות בשינוי מהיר לטובה ומי שעוקב אחרי הקבוצה לא יכול להתכחש לזה. במידה וכבירי לא על סף פשיטת רגל, אין סיבה לבכות. אנחנו לא רוצים אליפות מחר, רק שקט וכדורגל טוב.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

14. Butragueño מנהלים

אל תתן לשערים של גוטליב לסנוור אותך, קבלתם לא מעט שערים עליו, הוא הרבה פחות טוב מדה-סילבה שהיה בכפ"ס, ואני גם לא חושב שגוטליב היה כזה מעולה בעכו.
    יבואה ושוינפלד הם שני שחקנים שונים לגמרי.
    מה שאפיין את הפועל של השנים האחרונות הייתה גישה שרוצים הכל, ועכשיו. לא היה תכנית הבראה כלכלית ומקצועית. תנסו לשלב את שחקני הנוער בעונה הבאה, יש לך שם לא מעט שחקנים מוכשרים, במקום להביא איזה בומבות ופינטילים. במקום לאנוס את התקציב על דמארי, וגם שמעתי לא מעט שמועות על נאתכו, תנסו להביא את השחקנים שאתם באמת צריכים ולהשקיע בהם, לצד שחקני בית.

amn אוהב/ת את זה.
  15. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

להפועל יש גירעון להתמודד איתו. לפי דיווחים הוא נע בין 20 ל-40 מיליון שקל, אין שום סיבה לחשוב שיהיה כל כך בסדר.
    אם תתנהל כמו שצריך להתנהל במצב כזה ותצמצם את הסגל (בין אם במכירה של שחקנים ובין אם בשחרור ללא תמורה) הפועל תסיים, ככל הנראה, גם את העונה הבאה בפלייאוף התחתון. אם תמשיך לשפוך כסף שאין לה היא יכולה להגיע לעליון, ולא לשלם משכורות מאוקטובר.

אגב, הצחיקה אותי ההשוואה בין נאתכו של 2007/08, שחקן בן 19-20, לניקוליץ', בן 28. וזהבי, אגב, נתן יותר ברמה"ש בשעתו (כאשר הייתה קבוצה מזוויעה בתחתית הלאומית) מאשר יחזקאל היום בהפועל - שבעה שערי ליגה ושלושה בישולים (לגבי הבישולים מודה שנתון מפוקפק שמצאתי באתר מאוד נידח) לעומת ארבעה שערי ליגה ובישול בודד.

מצב נושא:
הנושא נעול.