הפועל ת"א 11\2010: קשטן מאמן, עבאס ועמר דמארי חתמו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏9/7/10.

1. Fanatic Member

הופעה טובה בליגת אלופות? מה עם עונה טובה בקבוצה קטנה בספרד?

אני מזכיר לך שורמוט ברח לבלגיה בהזדמנות הראשונה שהייתה לו. אתה באמת מאמין שאם הייתה לו הצעה מספרד הוא לא היה הולך?

2. riquelme1 Member

אתה משווה את המעמד של ורמוט כיום, שהיה אז שחקן צעיר מוכשר מהפועל חיפה, וכיום אחד השחקנים הטובים בישראל ובקבוצה שלקחה דאבל ומשתתפת(כנראה) בליגת האלופות?

אני שוב אומר, תלוי לאן. היה עדיף לו ללכת קבוצה כמו אספניול, ויאריאל, מאלגה, אבל בתנאי שהוא יודע שבונים עליו והוא ישחק לפחות חצי שעה במשחק, עם לא כרגע עדיף לו להשאר בהפועל לפחות לעונה הזאת.

שוב אני גיד, למרות שאני אוהד הפועל אני היתי מעדיף שסהר ישאר, אבל לא בסיטואציה שנוצרה, שהמאמן אומר לשחקן שהוא לא בונה עליו עדיף לו ללכת למקום כמו הפועל שהיא מועדון רציני אפילו בסדר גודל אירופאי, אחרי עונה אירופית מעולה, אחרי זכייה בדאבל והשתתפות בליגת האלופות זה מקום טוב, למכבי חיפה למשל לא היתי ממליץ כי היא לא תשחק באלופות, ולא בגלל שאני אוהד הפועל גם עם חיפה הייתה באלופות היתי ממליץ לו ללכת אלייה.

נערך לאחרונה ב: ‏22/7/10
  3. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

השם של השחקן הישראלי רע באירופה, עם כל הכבוד ליוסי בניון שעושה חיל בשבילנו, הרוב עושים שם רע מאוד לשחקן הישראלי, ואני לא מאמין שיש שחקן ישראלי שיעבור לחו"ל ויגידו לו אנחנו בונים עליך (שוב אני לא מדבר על מקרים כמו גיא אסולין שהוא בכלל לא גדל פה וגם הוא הלך לשבוע מבחנים בבלקבורן).

אז למה שסהר לא יילך לקבוצת תחתית בליגה הספרדית, לא עדיף לו? עדיף אפילו לעבור לשחק 90 דקות בחרז ולא לשחק פה עונה שלמה עם כל הכבוד ל-6 משחקים בליגת האלופות.

הרי שלומי ארבייטמן סתם דוגמא לא עבר כי הוא היה טוב בליגת האלופות, הוא לא נגע שם בכדור כמו 90 אחוז משחקני חיפה שלא כוללים את דוידוביץ' שהיה מצוין ואת חוליית ההגנה שעמדה יחסית טוב. ועדיין אני לא חושב שהליגה פה היא במה מספיק גדולה, הרי ארבייטמן עבר כי יש לו סוכן ממולח בבלגיה בשם דהאן.

4. riquelme1 Member

אני אסכם את זה ככה, עם כל הצער והכאב, ביברס נאתכו עשה את עיסקת חייו.

מכבי חיפה קיבלה בית בלתי אפשרי, יכלה לעשות יותר אבל זה היה כמעט בלתי אפשרי, עם בית נוח הפועל כן יכולה לעשות משהו, ועם ורמוט או שכטר למשל ירשימו בליגת האלופות, קידמת הבמה האירופאית, הם יכולים להגיע רחוק מאוד, בקבוצת פחים כמו חרז אף אחד לא ישים אליהם.

5. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

ביבראס נאתכו, אנשים מזלזלים בליגה הרוסית, אומרים מה זה קאזאן, היום קראתי את הראיון איתו בעיתון והתמוגגתי מכך שהוא נהנה, מכך שהוא תופס מקום בהרכב של ברדייב, והלוואי שהתחנה הבאה תהיה מעבר לליגה עוד יותר חזקה. עד שהוא נפצע הוא היה מצוין במשחק בשבת, ואני מקווה שהוא יחזור מהר להרכב, הנבחרת המקרטעת שלנו זקוקה לו.

אני לא מאמין שמכבי חיפה עונת 09/10 בבתים תחזור על עצמה, אני מאמין שהפועל תיקח נקודות, השאלה מי יהיו היריבות, הרי ברור שאם ריאל או בארסה יהיו פה, גם אם יארחו בבלומפילד עם 100 אלף אוהדים, זה יגמר בטיולון ספרדי כנ"ל בברנאביאו.

6. yakov_y YNWA

נכון מאוד.
    ראיתי את המשחק האחרון של ביברס נאתכו עם רובין קאזאן נגד ספרטק מוסקבה. נאתכו נפצע קרוב לסיום המחצית ובזמן ששיחק היה לא רע והפרשנים הרוסים דיברו עליו לא מעט.
    נאתכו עושה רושם שמקבל מקום של קבע בהרכב ופורח בליגה שהרבה יותר טובה מהליגה הישראלית.

7. riquelme1 Member

עומר, תוכל להביא לי את הכתבה, או לפחות להגיד לי מה הוא אמר, תודה מראש.

נאטכו הוא עילוי אדיר, אני עוקב אחריו בקזאן וכל כך מצפה להצלחה שלו, הוא נמצא בקבוצה נפלאה, בליגה מצויינת, לדעתי הוא יכול להגיע אפילו יותר רחוק, מקום בהרכב של קאזאן יביא אותו לזה.

8. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין לי את הכתבה אבל נאתכו דיבר על זה שכולם זילזלו בקבוצה שהוא עובר אליה, אמרו שהוא הולך להיות שחקן אימונים והפלא ופלא עם התמדה והרבה יכולת הוא פילס את דרכו להרכב. דיברו איתו על העיר קאזאן ועל הדירה שלו, הוא אמר שיש הרבה מה לעשות בעיר וכל הדיבורים על כך שמדובר באיזשהו חור מדובר בשמועה לא מבוססת, הוא מבלה הרבה בבאולינג, רואה סרטים, ונהנה עם הזרים האחרים של הקבוצה, ואגב יש לו מתורגמן צמוד לשפה הטטרית והרוסית. עכשיו הוא עם אשתו הטריה טליה שם והוא לא מרגיש בודד, הוא מדבר על זה שיש לו דירה בבניין מגורים חדש ובקושי דיירים יש שם עם 2 חדרי שינה וכל הדברים האקסקלוסיבים + ג'יפ חדיש. הואהוסיף ואמר שהוא מתרגש לשחק בליגת האלופות והוא מקווה שהם והפועל יוגרלו לאותו הבית, גם אם יצטרך לשחק נגד הפועל ושזה יהיה עבורו סגירת מעגל, ושאם הוא ימשיך ככה, קאזאן תהיה רק תחנת ביניים. הוא מדבר עם פרננדס כל שבוע שמתעדכן על מצבו בקבוצה ואמר שהוא אמור לנסוע לראות אותו בקרוב. בנוסף הוא דיבר הרבה על המתקן אימונים של רובין קאזאן ואמר שבהפועל ובכל קבוצה בארץ יכולים רק לחלום על הדברים שיש להם שם, ושמדובר ברמה אחרת לגמרי, מתקן שלא נופל מהמתקנים באנגליה לטענתו, את האמת אני מאמין לו מאחר ומדובר באוליגרכים. בנוסף הוא אמר שקאזאן הפכה להיות המרכז של הספורט ברוסיה, קבוצת הכדורגל אלופה בשנתיים האחרונות ועכשיו במקום השני, הכדוריד בעיר הוא מהמתקדמים באירופה וברוסיה בפרט, הכדורסל הרוסי עם אוניקס קאזאן והוא אמר שהוא מקווה שגלבוע גליל יגיעו לשחק פה (בשלב הנוק אאוט האחרון אם יגיעו אליו) כי זה מטר מכפר קמא. בסך הכל נראה שהבן אדם מאוד נהנה שם והוא אמר שלרגע הוא לא חושב על לחזור ושהוא ביצע עסקה שלא יכל לסרב לה הן כלכלית והן מקצוענית ושברגע שהוא עבר לליגה הרוסית שהיא יותר חזקה מהישראלית, אין לו מה לחזור אפילו לא להפועל כי זו תהיה ירידה ברמה עבורו למרות שהוא אוהב את הפועל מאוד.

וואו זכרתי הרבה מהכתבה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

הווו הנה מצאתי אותה קח:

http://www.nrg.co.il/online/3/ART2/135/440.html?hp=3&cat=629

9. Raulito Madridista

נאמרים בדיון הזה לאחרונה כמה דברים על ריק, כלומר דברים בלי בסיס. אני לא שמעתי על שום הצעה אחרת שהייתה לבן-סהר מהליגה הספרדית, אפילו לא מהרקולס שרק עלתה ליגה. לתקוף אותו על זה שהוא נוטש את הליגה הספרדית(הפועל אגב כמובן הייתה שמחה לרכוש אותו או לפחות חלק מכרטיסו, אך בן-סהר מתעקש על השאלה וזה מראה שיש לו רצון לחזור לשם בעונה הבאה), כאשר בקבוצה הנוכחית שלו הוא אפילו לא המחליף השני בהתקפה?
    שלומי ארבייטמן אומנם ישחק באירופה בעונה הבאה ובן-סהר לא, אבל צריך לזכור שני דברים - ראשית, ארבייטמן החזיק בהצעה מבלגיה וזו ליגה נחותה משמעותית בהשוואה לליגה הספרדית. שנית, הוא(ארבייטמן) הוכיח את עצמו בעונה האחרונה בניגוד לבן-סהר שלא היה יכול לעשות את זה.
    בתקשורת פורסמו הרבה דברים והנה אתמול שכטר אמר למשל שהוא לא קיבל אף הצעה או משהו קרב לזה והוא מאוכזב. מהיכן הביטחון העצום הזה בכך שורמוט ויתר על הצעה מספרד לטובת הישארות בהפועל?

אל תשוו בין ליגיונרים שלנו בחו"ל לבין ביבראס נאתכו כי הילד הנפלא הזה הוא פשוט רמה אחת מעל. לא הייתי בטוח בנוגע לכישרון שלו בתחילת דרכו בקבוצה הבוגרת, אך מהרגע הראשון ידעתי כי לביבראס יש מוסר עבודה יוצא-דופן, הוא נחוש להשתפר, ללמוד, להשקיע והדברים האלה בתוספת לכישרון הם מתכון להצלחה באירופה. גם אני נהנתי לקרוא על נאתכו וזה מרגש שהוא הגיע מהפועל לקבוצה מכובדת כמו קאזאן. אולם אסור לשכוח שכמה שההתחלה יפה - אין לדעת מה יהיה בהמשך. בישראל מחבקים אותך ובאירופה זה לא ככה - פתאום מאמן יכול ללכת הביתה וההוא שיגיע אחריו יחזיק מביבראס פחות, חס-וחלילה איזו פציעה או דברים כאלה. בכל-מקרה, אני מאחל לביבראס שיגיע לליגת האלופות ואני אשמח אם ישחק נגד הפועל בבלומפילד, הוא יקבל את כל האהבה שבעולם, אני גאה בו.

10. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם אניימה הביאה את כל משפחתו , זה אומר שזה רק יקרב אותו וישאיר אותו בהפועל.
    אז למה הוא הביא אותם אם הוא אומר שהוא יעזוב

11. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אניימה נשאר זה כבר ברור...בוא נגיד את זה ככה, אם הוא לא יעבור לליגה בכירה, יותר משהוא שוער גדול, הוא ייזכר כהחמצה גדולה.

נערך לאחרונה ב: ‏23/7/10
  12. לירן מנהל כללי מנהל כללי

נכון, ואת הפועל ת"א זה לא צריך לעניין, הם מרוויחים שוער ענק, כל השאר אלו בעיות של אניימה.

13. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

ברור, אין על זה ספק בכלל.

זה רק מראה לשחקנים ישראלים בעיקר כאלו שבאמת רוצים להצליח וללכת לחו"ל להכניס סעיף שחרור הגיוני, כי זה הדרך היחידה שהם יראו חו"ל אם קבוצה תרצה אותם.

14. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אני לא חושב שזה קשור, אני לא חושב שהפועל ת"א עומדת בפני אניימה או מונעת ממנו לעזוב ושיש לו הצעות מפתות.
    המקרה עם אניימה הוא מוזר, אין לבחור פשוט הצעות.

15. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

הפועל ועוד איך עמדה בפני אניימה, דה סילבה וכל מי שאיכשהו חשב על עזיבה, כל פעם שמו עוד תנאי ועוד תנאי ועוד תנאי...פעם רצו סכום של 3 מיליון על דה סילבה ואז הורידו טיפה ואחרי זה בתשלום אחד ולא ב-2 ואחרי זה במזומן ולא העברה בנקאית וכו' וכו' וכו'. אם זה היה תלוי באניימה ודה סילבה הם מזמן לא פה עבור הצעה יפה בהחלט.