הפועל ת"א 11\2010: קשטן מאמן, עבאס ועמר דמארי חתמו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏9/7/10.

1. Muurad Member

אני כן חושב הוא יהיה שווה מחיר כזה בעתיד אולי אפילו כבר שנה הבאה, אבל בהתחשב מה שעשה עד עכשיו בקריירה שלו - זה לשלם סכום על כישרון-על מוכח של 20+ שערים בעונה, בשביל פוטנציאל... ולקבוצה בכדורגל הישראלי זה סכום חסר כל תקדים ולא פרופורציונלי.

לא העיסקה הכי חכמה, אבל אני מאמין שבסופו של דבר הפועל כן ימכרו אותו בתג המחיר שלו ויהנו ממנו לשנה שנתיים טובות, למרות שאני מסכים שיוצא מצב שהם מרוויחים עליו קצת מידי אם וכאשר.

נערך לאחרונה ב: ‏3/7/11
  2. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

לא נראה לי שזה המקרה.
    טביב אמר "כעת כשיש לנו את דמארי ושכטר לידו יש לנו את ההתקפה הטובה בליגה". הבן אדם החליט ששכטר נשאר בהפועל ויהיה מה שיהיה. מעניין לראות אם זה אכן ייצא אל הפועל. אגב, מלבד תמוז איזה עוד חלוץ בכיר יש להם? סהר עזב, ומרעי אולי מתאים לקבוצת אמצע טבלה, לא יותר.

מבחינת סגל, לדעתי הפועל בסופו של דבר תשאר קבוצה טובה, בטח כשקשטן על הקווים. השאלה עד כמה מה שקורה בצד ההנהלה יפריע בפן המקצועי. גוטמן התעלם מכך כל העונה, ולבסוף אמר שזה הפריע לו ולשחקנים מאוד. לא חושב שיש ספק שזה מפריע, אבל מעניין איך קשטן ייסתדר עם זה.

3. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

ואחרי צפייה במסיבת העיתונאים:
    מה הבעיה במשפט כזה ומה הקשר לעשרים שנים? אם עכשיו מ.ס. אשדוד תתן עונה אדירה ותזכה באליפות בפער של 10 נקודות, היא תהיה המועדון הכי טוב בארץ. מצחיק שבחרת בעשרים שנים, במקרה המספר שהקבוצה שלך היא אשכרה דומיננטית. על אותו משקל "מכבי חיפה היא לא המועדון הטוב בארץ, כי ב80 שנים האחרונות היא לא הוכיחה את זה".

תמיד צריך לשאוף לזה, אם אתה מחפש אותו על משפט כזה אתה קטנוני במקרה הטוב או מנסה לכתוב הודעה על כלום במקרה הרע.

אלי טביב אמר "המועדון המדורג גבוה ביותר מבין המועדונים הישראליים", מה שנכון.

למצחיקים שמתלוננים על המשפט של דמארי שזה המועדון שהוא חלם להגיע אליו - הוא אוהד של הפועל תל אביב, מה אתם רוצים?

סה"כ לא מכיר אותו, אבל לפי המס"ע הוא נראה בחור צנוע וביישן ואני כבר אוהב את זה. שיהיה לו בהצלחה, רואים עליו שהוא בחור טוב שרוצה להצליח.

4. Ian Wright Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

5. Mellow29 Kopite

חכה, אם רומא תיקח אליפות מקרית העונה הוא גם יחליט שהיא הכי גדולה באיטליה... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

6. הרצליה Member

זה לא בדיוק מה שהוא אמר.
    הוא אמר שהוא ישחק לצידו של טוטו תמוז מלך שערי הליגה,ויקטור מרעי ולירון דיאמנט.
    ושהוא מקווה שגם איתי שכטר יישאר בסופו של דבר.

שורה תחתונה אני כמעט בטוח שלא הוא כתב את מה שהוא אמר שם, אני חושב שהוא אפילו לא יודע מי אלה ויקטור מרעי ולירון דיאמנט.

7. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

זאת הנקודה, שיש הבדל בין הכי טובה להכי הגדולה או הכי מעוטרת. אלי טביב אמר הכי טובה.

8. Ian Wright Member

הקטע עם אשדוד זה עוד מילא אבל שהוא רשם "מצחיק שבחרת בעשרים שנים, במקרה המספר שהקבוצה שלך היא אשכרה דומיננטית" פשוט הצחיק אותי. למעשה שחם בעצמו חיזק את העובדה שמכבי חיפה הוא המועדון הטוב בארץ בשנים האחרונות. מעבר לכך שמדובר בקבוצה המצליחה ביותר מבחינה ספורטיבית(=תארים) מכבי חיפה היא היא מועדון אמיתי. יש שם ניהול ברמת אירופאית(בעצם מזה רמה אירופאית? יש קבוצות גדולות באירופה שאין להם את הסדר שיש במכבי חיפה), שקט והיגיון בריא. יש שם הנהלה. אז הפועל עשו תקופה יפה(הרבה בזכות הקיזוז) עם אלי גוטמן וגם תקופה יפה עם דרור קשטן בזמנו אבל זה בכלל לא משתווה להצלחה של מכבי חיפה. ונחזור לניהול, הביזיון שהלך בין טביב להראל הוא מטורף. אני באמת מרחם על אוהדי הפועל ת"א שיש להם איש כמו אלי טביב במועדון. לא ראיתי דבר כזה, כל מילה שיוצאת לו מהפה יותר מגוכחת מהשניה. כל מהלך שלו יותר גרוע מהקודם. איך מועדון עם ניהול כזה יכול להיות המועדון הטוב בארץ או משהו שקרוב לזה?

אשמח להבין את ההבדל בין הכי טוב להכי גדול או מעוטר.

9. riquelme1 Member

מתי תפסיקו להתייחס לכל הצהרה כזאת או אחרת של בעליים שמדבר מאיטנרסיים וחוסר מושג?

10. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה לעשות שלפני זה מכבי חיפה הייתה עוד מועדון כמו בני יהודה והפועל רמת גן שאפילו לא קרובה להתמודדות על תארים?

באמת? כי פעם אחרונה שבדקתי גם להפועל וגם למכבי תל אביב יש יותר אליפויות ויותר גביעים ממכבי חיפה. גם לבית"ר ירושלים אני חושב, אבל זה לא בטוח.

http://i55.tinypic.com/opwb4k.Xxx

הכי מעוטר = הכי הרבה תארים.
    הכי גדול = הכי הרבה תארים, הכי הרבה קהל, הכי הרבה היסטוריה, הצלחות באירופה, מסורת וכו'.
    הכי טוב = הכי טוב, נקודה. אם יבוא עכשיו בעלים למ.ס. אשדוד ויקנה כל מיני כוכבים, הם יהיו המועדון הכי טוב בארץ.

11. Ian Wright Member

אני מדבר על עשרים השנה האחרונות. מזה מעניין מה קרה לפי שמונים שנה? גם אתה לא באמת מאמין לזה. עוד מעט גם תגיד לי עכשיו שהפועל פ"ת אחד המועדונים הטובים בארץ בגלל שנות ה-60.

ויפה שדווקא אתה מביא תמונה של מישהו שדופק את הראש בקיר.

12. Mellow29 Kopite

מכבי חיפה: 12 אליפויות.
    הפועל ת"א: 8 אליפויות.
    בית"ר ירושלים: 6 אליפויות.

אבל אני מבין את הנקודה שלך לגבי ההבדל בין 'הכי טוב' ל'הכי גדול', אבל אני לא חושב שאם מ.ס אשדוד תזכה באליפות מדהימה (שאת זה עדיין לא עשיתם, אל תקפוץ מעל הפופיק. כולה צברתם אותה כמות נקודות כמו מקום שני אחרי שקיזזו לו יותר נקודות מכם), היא תהיה המועדון הכי גדול או הכי טוב. היא תהיה הקבוצה הכי טובה (באותו זמן כמובן), אבל הצלחה נקודתית לא הופכת מועדון לגדול. היא אולי אומרת שהקבוצה היא הכי טובה, אבל לא המועדון. אם כבר בסמנטיקה עסקינן...

13. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

באמת? איזה אמירה עלובה.
    למה שנמחק תארים והישגים ששחקני עבר שלנו עבדו עליהם? שאבא וסבים שלי חגגו עליהם? בגלל שזה לא מסתדר עם התאוריות של אוהדי מכבי חיפה? אותי זה מאוד מעניין, כנראה שגם את סבים שלי ז"ל שהיו מספרים לי עליהם המון. לפי ההיגיון המעוות והדפוק שלך, לארסנל יש 4 אליפויות אי פעם. לפי ההיגיון המעוות והדפוק שלך, מכבי תל אביב היא מועדון קטן. גם ליברפול. גם סנט אטיין. אז מה אם כל אחת מהן היא הקבוצה הכי מעוטרת ומצליחה בהיסטוריה של המדינה שלה.

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx

Mellow29,
    טוב שאתה מבין, ותגיד לי שאתה לא מתקטנן על "מועדון" ו"קבוצה", בטח לא כשזה נוגע לבן אדם כמו אלי טביב שכל המסיבת עיתונאים שהייתה היום דיבר על ה"ספינינג" שמוני הראל עשה עליו(אחד הענקיים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/hahaha.Xxx )

14. Ian Wright Member

לא ברור מה אתה רוצה. אני רשמתי שמכבי חיפה המועדון הטוב ביותר בארץ בשנים האחרונות. אני לא לוקח מאף אחד כלום ואני בטח לא אחד שמוחק מסורת והיסטוריה כי אני מאמין בזה אבל בתאכלס את מי זה מעניין חוץ מהאוהדים של אותה קבוצה אם הקבוצה עכשיו לא מצליחה? הרי מי הקבוצה הגדולה בלונדון היום? צ'לסי, ואוהדי ארסנל יכולים להתעצבן מזה עד מחר. בשנים האחרונות היא הרבה יותר מצליחה ויצרה לעצמה מסורת משלה.

אני לא מצליח לבין מה היה כ"כ קשה להבין את מה שרשמתי. לא אמרתי שמכבי חיפה המועדון הגדול בכל ההיסטוריה של הכדורגל הישראלי. רשמתי שהיא המועדון הגדול/המצליח/הטוב/המעוטר ביותר ב-20 השנים האחרונות. למה סתם לעוות את מה שאני רושם?

15. Mellow29 Kopite

אממ, כן, על זה בדיוק אני מתקטנן. מועדון זה מכלול כל ההישגים, המסורת, האוהדים, הפולקלור וכל החרטא הזה. לפי זה, גם מכבי ת"א וגם ליברפול וגם סנט אטיין הם מועדונים גדולים. בהווה, הקבוצה הספציפית (למשל מ. ת"א) היא בינונית.

אם מ.ס אשדוד יבנו קבוצת על, זה לא יהפוך אותם למועדון גדול. זה שהפועל ת"א הצליחה פעם בעשור לבנות קבוצה שתזכה באליפות, לא הופך אותה למועדון הכי גדול (ואני גם לא בטוח שהקבוצה שלה הייתה הכי טובה, אבל זה נתון לויכוח).