הפועל ת"א 11\2010: קשטן מאמן, עבאס ועמר דמארי חתמו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏9/7/10.

1. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אמרתי שאני מאחל לו את זה, לא שזה מה שיהיה טוב לקבוצה. די כבר, יש יותר כסף בקופה שלנו ממה שאתה מסוגל לדמיין ומעבר לזה, מה יעזור לי עכשיו עוד כסף? זה סך הכול אומר עוד כסף לחשבון בנק של טביב. רוצה להבין כמה כסף יש בקופה?

הכנסות מתחילת עונת 2010/2011 ועד היום
    אירופה - ליגת האלופות
    2.1 מיליון יורו קיבלה הקבוצה על העפלה לשלב הפלייאוף במוקדמות ולזה יש להוסיף 3.8 מיליון על ההגעה לשלב הבתים. אופ"א מעניקה 550 אלף יורו על כל השתתפות במשחק בשלב הבתים של הצ'מפיונס, סעיף שמקנה לאדומים 3.3 מיליון יורו נוספים.
    880 אלף יורו ניתנים על כל ניצחון בבתים ותוצאת תיקו בשלב זה מזכה ב-440 אלף יורו. מכאן יוצא שהפועל תרוויח כ-10.96 מיליון יורו על הישגיה באירופה העונה. כ-1.5 מיליון יורו נוספים צפויים להגיע מזכויות שידור. סך הכל מדובר בכ-12.5 מיליון יורו, שהם קצת מעל ל-60 מיליון שקל. תוסיפו לכך הכנסה של בין 8 ל-10 מיליון ממכירת המנויים לבלומפילד והגעתם לסכום מדהים של כ-70 מיליון ש"ח.
    הכנסה מליגת האלופות רק מאופ"א : 12.5 מיליון יורו כ-62.5 מיליון שקל נכון להיום
    הכנסה ממכירת כרטיסים לליגת האלופות : 10 מיליון שקל

*מכירת ‭9,800‬ מנויים למשחקי הקבוצה בליגה (עונת 2010/2011), 12.1 מיליון שקלים.

*הכנסה מהתאחדות על סיום מקום שני בליגה בעונת 2010/2011 : 2.4 מיליון שקל.

*הכנסה מזכייה בגביע המדינה 300 אלף שקל.

מכירת שחקנים :

*דגלאס דה סילבה - 2.6 מיליון יורו
    *ערן זהבי - 1.3 מיליון יורו
    *איתי שכטר - 2.4 מיליון יורו + להעביר לנתניה 18% מהמכירה ולק"ש עוד 20%.
    *גיל ורמוט - 750 אלף יורו

סה"כ הכנסות
    מאירופה - 72.5 מיליון שקל
    מהארץ (זכויות שידור+מיקומים+מכירת מנויים) - 14.8 מיליון שקל
    מכירת שחקנים (לפי שער של 5 שקל ליורו אחד) - 35.25 מיליון שקל
    סה"כ
    122,550,000 מילון שקל

הוצאות ידועות
    שחקנים
    אלרואי כהן תמורת הפועל שילמה כ-800 אלף יורו = 4 מיליון שקל.
    מריו פצ'אלקה עלה להפועל 600 אלף יורו = 3 מיליון שקל.
    טוטו תמוז עלה 300 אלף דולר + 20 % ממכירה עתידית לבית"ר.
    בן סהר עלה 400 אלף יורו.
    העברת אחוזים ממכירת שכטר :
    נתניה (18%) - 432 אלף יורו = 2.16 מיליון שקל
    ק"ש (20%) - 480 אלף יורו = 2.4 מיליון שקל

תעשה את החשבון לבד.
    כסף ממש צריך לעניין אותי עכשיו.

שטויות שטויות שטויות.
    הפועל תל אביב היא אימפריה, הקבוצה הישראלית עם המסורת הכי גדולה באירופה בפער משמעותי, הקבוצה שזכתה ב5 מ7 הגביעים האחרונים, הקבוצה עם הקהל הכי חם תומך ומרגיע בארץ. תפסיקו עם הקלישאות, הפועל תל אביב הייתה ותישאר יעד אטרקטיבי. שחקנים רואים שחקן כמו ערן זהבי שלפני שנתיים שיחק ברמת השרון לומד איטלקית לקראת יציאה לפאלרמו, שחקן כמו גילי ורמוט שלמרות עונה רעה יוצא לגרמניה, שוער אפריקאי שיוצא לאירופה(מחזה נדיר), בלם מהפועל כפר סבא שאחרי שנתיים וחצי מרוויח מעל מיליון יורו לעונה, אבל כמובן, הם לא ירצו לבוא. ק-ל-י-ש-א-ו-ת.

תגידו, אני כבר ציינתי שאתם קונים כל קונץ שהעיתונאים מוכרים לכם?

ממש עצוב שאוהד הפועל אומר "כל מילה" על הודעה שנכתב בה "יופי של עבודה של טביב, הורס את הפועל מבפנים". אתה עצוב עמי, עצוב.

די להיות נחמד, אם נהיה נחמדים לכולם יישארו לנו בסגל 10 שחקנים. מכרנו מספיק שחקנים, שכטר חייב לתת לנו עוד עונה עם יש לו כבוד, ולא אכפת לי שברצלונה יציעו לו 5 מיליון יורו לעונה. אני חושב על טובת הפועל, לא על טובת איתי פאקינג שכטר, עם כל האהבה אליו.

אבל אני היחיד בפורום הזה שמדבר כמו אוהד ולא כמו רובוט.

2. Raulito Madridista

כבר כתבתי בעבר לא פעם את המשפט 'עם כל האהבה לשחקן X, טובתו האישית הרבה פחות חשובה עבורי מאשר טובתה של הפועל ת"א'. אבל כאן זה לא המקרה. מספיק כבר - תנו לו ללכת. שכטר נתן מאתיים אחוז עבור הפועל בכל שנייה שלו על המגרש, הוא מיצה את עצמו בליגת העל וזו ממש לא אשמתו שבעונה שעברה הוא לא היה יכול לסייע לנו כפי שציפינו. אף שחקן לא באמת נשאר במקום בו הוא לא רוצה להיות ואני מאמין שגם שכטר יעזוב אבל זה יקח עוד קצת זמן. לא מדובר כאן במקרה בו שחקן מתלבט כמו למשל המצב בעונה שעברה כאשר לורמוט ושכטר היו הצעות לא רעות אבל ליגת האלופות כישפה אותם וגרמה להם להישאר בהפועל. חבל לי ששחקן שהתחבר כל-כך נפלא למועדון סובל מהבית-זונות שיש בהנהלה. הדבר היחיד שאיכזב אותי אצל שכטר היא ההתעסקות המוגזמת שלו ביעד הבא מייד עם איך שנפצע - אפשר היה לחכות ולא לצאת לקייבו כל שני וחמישי.

כל שחקן עוזב את הפועל בטונים צורמים ומתבקש לוותר על חובות של המועדון כלפיו אחרי שחרור לחו"ל - הדוגמא המובהקת לכך היא ערן זהבי. ערן אמר דברים קשים על הפועל, יותר מידי - אבל בזה אני כל-כך מסכים איתו.
    ככה אסור למועדון גדול להתנהל, פשוט חבל לי על מה שקורה בהפועל ת"א ועד מתי זה יימשך?

במקום להתחיל לבנות את הקבוצה לעונה הבאה תראו במה מתעסקים. אפילו הרכישה של מחמוד עבאס נמצאת בסימן שאלה. איכס.

3. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

יאללה חבר'ה הגיע הזמן קצת להתעורר..
    אז אני לא יודע אם הכתבה בוואן אמינה על כך שהתנאים עם מכבי כבר סוכמו והרכש הבא שלכם הוא בוזגלו, אבל בוא נצא מנקודת הנחה שכן. אתם רוצים אותו בכלל? לדעתם הוא תחליף ראוי לורמוט? לאיזו משבצת הוא לדעתכם ייכנס? האם הרכישה שלו לא משמעותה פגיעה באלרואי כהן שלמעשה משחק באותה העמדה?

4. Civil Anti Madridista

לא כ"כ מהר, בוזגלו מסרב לעבור להפועל. יסגור באירופה או ישאר במכבי - לפי ספורט5

כל עוד הבלאגן בהפועל ת"א לא יסתיים, שחקנים חוששים לחתום שם
    שלא לדבר שעל יציאה לאירופה מוצצים להם את הדם

נכון שבוזגלו לא כזה תמים, רק אירופה מעניינת אותו

5. Blanco 7 Member

מאור בוזגלו הוא אחד השחקנים היותר טובים שראה הכדורגל הישראלי. מתחילת העונה הקודמת יש דיבור על מעבר של בוזגלו לאדום.. אבל זה רק שמועות, בימים אלה, במצב הנוכחי של הפועל, בוזגלו יכול להיות תחליף ראוי לגילי ורמוט, הוא יכול להיכנס לנעליים הגדולות של ורמוט בקלי קלות. כאוהד הפועל מאוד אשמח אם בוזגלו יגיע אלינו, אבל, אם הסכסוך בין הבעלים ימשיך, אני לא רואה את זה קורה.

6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

כרגע נראה שבוזגלו לא ישחק בהפועל ת"א:
    http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4089064,00.html

אני לא יודע מה יותר מביך, האיש שנקרא יעקב בוזגלו או המלחמה בין שני ראשי האדומים. באמת, עד כמה נמוך טביב והראל יכולים לרדת?

7. Ice Cream חסה

עסקת השנה בכדורגל הישראלי? עומר דמארי, 22, חלוץ ממכבי פתח תקווה עבר היום להפועל תל אביב שרכש 50% מכרטיסו תמורת 1.5 מיליון יורו. דמארי שהיה אחד המלפפונים החמים של הקיץ והיה על סף מעבר לסלטיק, חתם בהפועל תל אביב ל-5 עונות וילבש את המספר 11.

בין פרטי החוזה שלו:
    1. נאסר עליו לשחק בקבוצה אחרת בארץ מלבד מכבי פתח תקווה.
    2. ירוויח 200 אלף דולר בעונה הראשונה, 225 בעונה השנייה, 250 בשלישית, 300 ברביעית ו-400 בחמישית.
    3. סעיף השחרור שלו יעמוד על 3 מיליון יורו.

מישהו מבין לעזאזל מה אומר התנאי הראשון? הוא חתם עכשיו שלעד הוא לא יוכל לשחק בשום קבוצה ישראלית מלבד הפועל ומכבי פתח תקווה? ולמה הפועל רושמת לו כזה סעיף שחרור במוך שהיא לא תרוויח ממנו שום דבר? ואילו סיבות יש לשלם כל כך הרבה על חלוץ בן 22 שעוד לא הוכיח את עצמו באמת באמת ולא ברור מה הוא יהיה שווה בהפועל, ומה זה השכר ההזוי הזה?!
    טביב אולי רשם לעצמו נקודות זכות עם הרכש המפתיע, יכול להיות שעכשיו הוא גם יוותר על שכטר כי להפועל יש 3 חלוצים מעולים ועוד 3 גם לא רעים, ויכול להיות שזה עניין של לדפוק את היריבה של 3 השנים האחורונות מכבי חיפה שלה זו הייתה האופצייה האחרונה, וואלה? ככה גם נראה לי. למה שהפועל שנמצאת גם לא במצב הכי יציב מבחינה תקציבית תתפרע עם סכומים כאלה כשיש לה אפשרות להביא עדיין זר?

8. alexshw Member

כן עסקת השנה. העסקה - המטומטמת של השנה. מתמודדת חזקה על עסקת אלרואי כהן.
    תמיד מבזבז מלא כסף על חצאי כרטיסי שחקנים. אפילו להרוויח עליהם הוא לא יוכל.
    ככה בעתיד מגיעים לקריסה.

תמורת מליון וחצי יורו מכבי חיפה יכולה להביא חלוץ שיכבוש יותר מדמארי והיא גם תרכוש את מלוא כרטיסו.

נערך לאחרונה ב: ‏3/7/11
  9. Mellow29 Kopite

כן, זה בדיוק מה שאומר התנאי הראשון. האמת שאני חושב שזה שנוי במחלוקת מבחינה משפטית כי זה עובר על כל מיני חוקים כמו חופש התעסוקה, ואני חושב שגם לעומר גולן שיצא בזמנו לבלגיה היה כזה חוזה שאם הוא חוזר לארץ זה רק למכבי פ"ת. מעניין אם בעוד כמה שנים הסעיף הזה יעמוד במבחן משפטי, כי עושה רושם שאצל הלוזונים זה די פופולארי לכרוך ככה שחקנים.

3 מיליון יורו זה סעיף שחרור נמוך? זה שיא העברות לכדורגלן שנמכר מישראל, ואני לא מאמין שדמארי אי פעם ימכר בסכום כזה ויוכיח את עצמו. אולי במקרה הטוב יעשה סטייל רפאלוב וורמוט, חצי שנה מעולה והוא בבלגיה. אבל כן, אתה צודק וזה די ברור שהמחיר הוא מופקע מאוד לחלוץ שלא באמת עשה משהו בארץ.

10. Ice Cream חסה

בהתחשב בכמה שהפועל תל אביב רכשו אותו (1.5 מיליון יורו על 50%) אם הם רוצים להרוויח מהעסקה הזאת ביום מן הימים הם צריכים סעיף של יותר מ-3... מתמטיקה פשוטה.

אלכס- קודם כל, רוב מי שטביב נוגע בו נהייה זהב- הוא התעקש להחזיר את ורמוט, הוא הביא את בן דיין, הוא התעקש על שכטר, הוא התעקש בכל הכוח על תמוז, הוא העביר את דגלאס, ידין ויבואה- יש הרבה דברים לומר על טביב אבל הוא פשוט תותח בכל הקשור להעברות. עסקת אלרואי כהן נראית דפוקה, אבל השנה יכול להיות שהוא יוכיח את עצמו.
    ואתה יכול לספר לי מי החלוץ שמכבי חיפה תצליח להביא תמורת פחות כסף ועוד תרכוש את מלוא כרטיסו? ליאור אסולין? או משה בן לולו? או ששחר ידאג לחתן את דירק קאוט עם ישראלית/ לגייר את רוקה סנטה קרוז?

11. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אחלה שדמארי חתם בהפועל ת"א, אם זו משאלת ליבו אז מזל טוב לאדומים. אני רק צריך לצחוק על הליצן הזה שנקרא אלי טביב. הוא היה שתוי במסיבת העיתונאים? אם לא הייתי יודע ששמו טביב הייתי חושב שהוא בן של משפחת לוזון. כמה שטויות האיש הזה יכול לדבר, וואלה, לא נורמלי.

כמה ציטוטים:
    "בימים אלו אנו עסוקים בהשלמת הסגל וכפי שהתחייבתי הקבוצה תתמודד על כל התארים, בארץ ובאירופה" לא ידעתי שהאדומים מועמדים לזכות במשהו בליגה האירופאית...

"אני מברך את דמארי עם בואו למועדון, שלא במקרה מדורג ראשון בדירוג אופ"א. כל עוד יאפשרו לנו לעבוד, נציג את הסגל החזק בליגה". מישהו מוכן להסביר לי את זה? "מדורג ראשון באירופה?

"מברך אותו למועדון הטוב בישראל". ברכות לדמארי, טביב וכל אוהדי הפועל ת"א, אבל לדעתי בעשרים השנים האחרונות האדומים לא בדיוק מתקרבים לתואר הזה...יהירות שלא קשורה לדבר.

12. Mellow29 Kopite

כן, המתמטיקה אכן פשוטה - רק חבל שאני לא מאמין שהוא ימכר בסכום כזה אי פעם, כך שאני מאמין שנטו בדמי ההעברה הפ' ת"א תפסיד. מה שכן, אם הוא יתן עונה כמו שכטר לפני שנה, יוביל אותה לאליפות ולצ'מפיונס הוא לכסות לא רע את מחיר הרכישה.

כל מה שטביב נוגע בו נהיה זהב, רק הפועל כפ"ס הפכה מזהב לחרא ועכשיו גם הפועל ת"א בדרך. אני חושב שאם בארה"ב דורשים מאובמה להראות את תעודת הלידה שלו, לכל הפחות בהתאחדות לכדורגל צריכים לדרוש מבעלי הקבוצות להראות תעודת בגרות במוסד לימודי כלשהו בארץ או בחו"ל. זה ימנע מערסים כמו טביב לנהל קבוצות כדורגל. my two cents...

שי:
    ציטוט ראשון - ובכן, הם כן יכולים לזכות במקום הראשון בבית שלהם בליגה האירופית. קשה לי להאמין ליותר מזה, אבל קשה לדעת. קשטן שועל קרבות ותיק...
    ציטוט שני - אני מניח שהוא התכוון בדירוג אופ"א, מבין המועדונים בישראל.
    ציטוט שלישי - הכי גדול במדינת תל-אביב, גם זה הישג ;-)

נערך לאחרונה ב: ‏3/7/11
  13. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

היות שטביב זכה בשנים האחרונות במלא אליפויות אתה פשוט צודק...
    לטוב או לרע, יעקב שחר פועל בהגיון ובאחריות. אני לא צריך לבוא עם עובדות למה טביב לא מתקרב ליעקב שחר. האיש שבעשרים השנים האחרונות הוביל את מכבי חיפה למירב התארים מכל קבוצה אחרת בארץ לא ייבהל עכשיו בגלל שדמארי חתם אצל האדומים.

לדעתי מכבי חיפה לא נחלשה לעומת העונה האחרונה וטביב עדיין חושב ששכטר ישחק אצלו בקבוצה. מניסיון אני יודע ששחקן שביקש בוררות כבר לא עם ראשו בקבוצה. אפילו אם שכטר יישאר בבלומפילד אני מוכן להבטיח לך שקשטן ייצטרך פסיכולוג טוב בשביל להחזיר את החלוץ המוכשר לפוקוס.

דמארי כנראה רצה רק ללכת להפועל ת"א, וזו זכותו. טוב ששחר לא הבריז בסכומים שהבחור לא שווה. מכבי חיפה תמשיך בשקט בדרך שלה ולבטח לא תכנס לפאניקה בגלל שלהפועל ת"א תהיה ההתקפה הכי טובה בארץ".

בשנים האחרונות שלומי ארבייטמן יצא מהקבר ואילולא הקיזוז היינו אלופים, בעונה האחרונה קיבל תומר חמד את המפתחות והיה אחד מהגורמים להצלחה הבלתי צפויה. אולי שחר בכלל לא יביא חלוץ ויסתפק בדבאלישווילי, עמאשה ושלומי אזולאי. לך תדע אולי אזולאי יקום העונה ויכניס יותר שערים מדמארי...

הפועל ת,א תמשיך להיות גורם רציני מאד בצמרת, אבל כדאי מאד שבקבוצה לא יצעקו כל כך חזק. בסה"כ גם מוני הראל עדיין מסתובב שם, וזה לבטח לא יגרום לשקט הרצוי.

14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

האם הם בכלל כבר עלו לשלב הבתים בליגה האירופאית? לדעתי לא, נכון? עדיף שהם קודם כל יגיעו לשלב הבתים, יקבלו בכבוד המתאים את היריבות שלהם ואז שטביב יפתח את הפה הגדול שלו.

או ש-ONE יצטטו אנשים כמו שצריך או שטביב ידבר בצורה יותר מובנת, אבל אפילו אם אתה צודק אני לא שם פס על כל הדרוגים האלה. כל הכבוד לאדומים על ההצלחות שלהם באירופה, אני באמת רוצה לפרגן להם על זה, אבל בארץ בלי קיזוז היינו כבר רואים רצף אליפויות של מכבי חיפה...בלי לוזון ההצלחה היחסית בליגת האלופות באה בגלל שלושת הנק' שלוזון גנב מאיתנו. לא פלא שאנשי הפועל היו בעד הקיזוז http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

15. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אלוהים ישמור, תסלח לי אבל אתה פשוט יצור. הסברתי כאן כבר עשרים פעם כמה שלהפועל תל אביב אין קשר להחלטה הזאת ואתה ממשיך עם זה? לא מוני הראל ולא אלי טביב ולא גבע תלם ולא אף נציג של הפועל היו בישיבה הזאת.