הפועל ת"א 11\2010: קשטן מאמן, עבאס ועמר דמארי חתמו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏9/7/10.

1. לירן מנהל כללי מנהל כללי

תפסיקו עם הויכוח הדבילי הזה.

שאלה, למה שאוהדי הפועל ירצו לקלל את אהובה תומר? איזה אינטרס יש פה?

2. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

שחם וצ'רלטון, כששני אנשים שרים משהו קשה לי לחשוב שהדבר מגיע לעיתונים...
    אתם יודעים מצויין שלא מדובר בשני אנשים אלא בהרבה יותר. גם יותר מכמה מטומטמים (ואני עכשיו מתבטא בעדינות רבה) שרו שירים מחליאים נגד שפירא. גם בטדי לא מדובר בכמה אנשים אלא בקהל גדול.

הדברים האלה פשוט מחליאים אותי ויש בקבוצות הגדולות יותר מדי אנשים שחושבים שבשם 'אהבת קבוצתם' מותר להם לעשות באמת הכל (כמו למשל לחלל קבר של הוריי חולדאי...). אני לא מקבל את הדברים משום אוהד בירוק, אדום, צהוב שחור וכחול. מבחינתי יש להעמיד אנשים לדין ולשים אותם בכלא.

ערן, אני לא מבין את התגובה שלך. חופש דיבור זה לא אומר חופש של העלבה והסתה. בעניי חופש דיבור זה קודם כל לכבד דיעות אחרות. אין שום סיבה שאני אכבד קללות מחליאות נגד אנשים שכבר לא בחיים או להעליב בכוונה סמלים דתיים של דתות אחרות או ניצולי שואה ומשפחתם.

נערך לאחרונה ב: ‏3/2/11
  3. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

מדובר בשני אנשים בדיוק, ובחלק מאתרי הספורט גם דאגו לציין את זה. העיקר כותרת מפוצצת, מה שכתוב בפנים לא חשוב. אם זה היה יותר 20 אוהדים היה על מה לדבר, בטח לא על 2 אוהדים. אנשים שהיו במשחק בכלל לא היו מודעים לשירים האלה, בטלוויזיה לא שמעו מילה על אהובה תומר. הנה מתוך וואלה:
    למה? עניתי לך למה, אין אף סיבה שקשורה להפועל ולהפך, אהובה תומר כיבדה את אוהדי הפועל ואנחנו כיבדנו אותה, 2 האוהדים שעשו את זה סתם רצו לזרות מלח על פצעים או שזה משהו אישי מחוץ לכדורגל. ואל תיתמם, אם היית כותב "למה אוהדי הפועל עשו את זה?" ולא "מה יהיה עם עלובי הנפש מתל אביב?" הייתי עונה לך בצורה אחרת.

4. Muurad Member

לא שאני חושב שמה שאוהדי הפועל עשו היה בסדר, כי זה מביש ומגעיל.

אבל מה נסגר עם המשטרה? פתאום כשמדובר בדמות חשובה במשטרה פתאום קללות זה משהו שמצדיק לחפש ולעצור אנשים ולפנות להליכים משפטיים?.

מה עם כל שאר אלפי הקללות שהולכות במגרשים, בין אם זה אוהדי מכבי הפועל בית"ר או חיפה, לא משנה מי.. למה אז אתם לא פועלים? כמו שערן רשם, אנחנו (עוד לא) דיקטטורה... אני מסכים שאם באמת מוצאים אנשים כאלה צריך להעיף אותם מהמגרשים כי הם הורסים את המשחק ואת האווירה.. אבל הבעיה שלי היא שיש עוד אלפי קללות ודברים שאנשים אומרים במגרש שפוגעים, למה אז לא פועלים ועושים משהו?

5. Number 8 Member

הם יותר מעלובי נפש אבל לא אגיד יותר מזה.
    המשטרה נזכרה לפעול נגדם וגם הפועל צריכה לעשות את זה.

אני מנחש, הולך על היגיון, אחובה תומר ז"ל הייתה ותק במשטרת חיפה ואוהדי הפועל לא אוהבים את חיפה...

6. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

Number 8, אין אף קשר למה שאמרת, אלא אם כן אוהדי הפועל האלה חיים בלאלאלנד. אהובה תומר תמיד קיבלה הערכה מצד אוהדי הפועל תל אביב וכמו שציינתי דאגה ליחס הוגן אלינו מהשוטרים בקריית אליעזר במשחקים נגד חיפה.

7. Number 8 Member

עוד יותר הזוי אם כך.

8. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

ועכשיו עד כמה שאני מבין מאוהדי הפועל שהיו במשחק(אני לא הייתי), זה היה פרובוקציה זולה ומטופשת לשוטרים שם. אחרי זה הם בשוק שקיבלו מכות(למרות שגם השוטרים שם לא בסדר). איך אמר אוהד הפועל? "השוטרים לא היו צריכים להכות אותו, אבל חבל שהוא לא יצא מהאיצטדיון ושבר את 2 הרגליים".

9. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

בחיים שלי, גם אם חשבתי כך, לא הבעתי דיעה נחרצת נגד קהל אוהדים על דברים כאלו ואחרים, אבל הפעם אני פשוט מרגיש שאני חייב;

אם אני אוהד הפועל - אני הייתי מתבייש ושותק, פשוט כך.
    אין כל הסבר הגיוני לאקט שבוצע במשחק, ולקריאות.
    פשוט טמטום ואינפנטיליות לגמרי, קהל מטומטם.

איפה ההתאחדות עכשיו ?

נ.ב

ושלא יזי**ו את השכל שזה היו 2 אוהדים בלבד, זה היה יותר, וזה כלל לא משנה, עצם זה שיש כאלו אוהדים שעושים דברים כאלו, פשוט בושה.
    ואפרופו כמות האוהדים שהשתתפו בזה - זה לא באמת מעניין אנשים כשמדובר במכבי או בבית"ר, אז שבהפועל לא יתממו. כולי תקווה שיטפלו באנשים האלו בפאן האישי אומנם, אבל שלא ישחקו אותה תמימים.

10. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

תתעלם מהעובדות, בכתבות כתוב במפורש שאלו 2 אוהדים אבל לא, "זה היה יותר". צודק, עצם זה שיש אוהדים כאלה זה בושה, אבל בושה למדינה שלנו ולא לקהל של הפועל כי ה2 אוהדים האלה לא מייצגים אותם. גם אנשים חזקים מאוד בקהל שלנו מגנים את הקריאות האלה.

11. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

ברור שיהיה כתוב 2 אנשים, כי ידוע שהתקשורת אדומה, אבל לא נכנס לזה.

2 אנשים יותר מדי, איך אתה מסוגל להגן עליהם ? "זה רק 2 אנשים", למה אתה היית במשחק ? שמעת מה היה ? אל תדבר על דברים שאתה לא יודע רק בגלל שאתה אוהד הפועל.

12. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

2 אנשים יותר מדי, נכון, לא מגן על אף אחד, תקרא את הנושא לפני שאתה מאשים אותי על כלום. אני גיניתי את האוהדים האלה, וטענתי שצריך להעיף אותם מהקהל של הפועל(והם גם הורחקו מהמגרשים אז כמו שצריך). לא הייתי במשחק וגם זה ציינתי, אבל אנשים שהיו במשחק שבמקרה אני מכיר או שלא יידעו מה היה שם בכלל ולמה הלכו שם מכות, או שאמרו שזה היה איש אחד ועוד חבר שלו שהגן עליו מהשוטרים. בטלוויזיה לא שמו כלום כל המשחק אלא רק את השירים הרגילים שלנו, והיו בקריית אתא סה"כ 300 אוהדים שלנו כי זה אצטדיון קטן. אפילו אם זה היה 50 אנשים היו שומעים.

"התקשורת האדומה" הפילה על כל הקהל של הפועל מעשה(מגעיל, אני לא אומר שלא) בגלל 2 אנשים טיפשים. כשאלפי אוהדי מכבי שרים על אבא של נאתכו או אוהדי חיפה על רובי שפירא אין אף כתבה. וזה אלפים לעומת 2 אנשים. תן לי לנחש, אתה מהאלה שטוענים ש"ההתאחדות אדומה" בגלל הקיזוז?

13. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

ממש לא קשור לקיזוז, מה זה קשור לתקשורת ?
    זה קשור לאיך כל דבר כמעט מקצינים כשזה בית"ר או לעיתים כל קבוצה אחרת, וכשזה הפועל ת"א משתיקים, ולא חסרים מקרים (אפילו ההתאחדות במידה מסויימת - ראה ערך למשל; עונש על הרימון שנזרק לעבר גרשון ופגע באבוקסיס, עונש סגירת יציע מגוכח למרות שיש ע"ת וכו'), לעומת איך שעושים אצל אחרים, התקשורת שמציינת שמדובר רק ב2 אוהדים למרות שאני במקרה הייתי במשחק [באמת במקרה], וזה לא היו 2-3 אוהדים, ממש לא, אז תבדוק את דבריך לפני שתאה מדבר, במיוחד אם ראית את המשחק מהטלוויזיה [שאני מניח שגם אותם אתרים ראו מהטלויזיה או ששוב מגנים על הפועל].

סליחה על החפירה, מיציתי את העניין.

14. eran levy Member

תן לי לנסות שוב, אולי אוכל להבהיר את התגובה שלי.

חופש דיבור הוא חופש דיבור, גם העלבה יכולה להאמר בשם חופש הדיבור. הבעיה היא שהגבולות נשכחים מהר מאוד. אם את הפגיעה במוסלמים אפשר איכשהו להבין, הרי שהמעצר של שני האוהדים בעניין אהובה תומר הפך את הטיפול בנושא למוגזם. איש לא היה אומר דבר, בטח שלא מבלה לילה במעצר, אם היו מקללים איזה מנכ"ל בנק ז"ל או את אלי ישי יבדל"א. זו אישה יקרה שמתה במהלך מילוי תפקידה, ואלו שקיללו אותה הם אמנם בהמות וחסרי רגישות, אבל עוד לא שמעתי שלהיות בהמה חסרת רגישות זו עילה למעצר.

15. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

כי הטענה "התקשורת אדומה" אינפנטילית בדיוק כמו הטענה ש"ההאתחדות אדומה". ובד"כ 2 הטענות האלה באים מאותם אנשים. איך, איך משתיקים את המקרה הזה אם בכל אתרי הספורט זאת הייתה ידיעה ראשית מהבוקר עד 3 בצהריים לפחות כשחזרתי הביתה? והכותרת:"אוהדי הפועל שרו בגנות אהובה תומר", לא 2 אוהדי הפועל, "אוהדי הפועל", כאילו כל היציע שר את זה.

סלח לי שאני סומך על אלה שאמרו לי שאלה היו 2 אוהדים יותר מאשר אני סומך עליך, אבל אני מכיר אותם קצת יותר טוב ממה שאני מכיר אותך. בבקשה, בוא תגיד לי כמה אוהדים אלה היו, כל היציע? כמו שאמרתי מספיק 30 אוהדים בשביל שישמעו את זה בטלוויזיה.

וגם במשטרה טוענים שאלה היו 2 אוהדים, לא רק בתקשורת.